Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Vozio sam bez dozvole..

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
PivaraPivara
Poruka: 239
Član foruma od: nedelja, 16. okt. 2011. u 12:34h

Vozio sam bez dozvole..

Poruka od PivaraPivara » sreda, 19. jun 2013. u 10:32h

E posto imam skuter od 125 kubika, a nemam polozeno, a skuter nije ni registrovan, drugar me zamolio da ga odnesem po auto kod majstora. Ja sve normalno, kao i svaki dan sto vozim motor kroz centar, kad cika pandur na motoru me snimio da nemem tablicu i zaustavio me. Kod sebe nista od dokumeta ni za mene, a ni za motor, bez kaciga, a kad je skontao da nemam dozvolu, to mu je bilo kao slag na tortu. Inace on je bio na nekom motoru, koji je obezbedjen kamerom, radarom i svi tim glupostima. E sad koliku kaznu da ocekujem? Ispod 130 000 dinara nece biti sto posto, da li ce mi oduzeti dozvolu? Koliko bodova? I ocu li ici u zatvor? hahahaha

Daniel
Poruka: 6093
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Re: Vozio sam bez dozvole..

Poruka od Daniel » sreda, 19. jun 2013. u 10:34h

kakvu dozvolu da ti oduzmu? :D

dozivotna robija :D...

pa zasto si tako vozio?
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

PivaraPivara

Poruka od PivaraPivara » sreda, 19. jun 2013. u 10:37h

Pa vozacku za B kategoriju.. A vozio sam zato sto znam da me ovi nasi policajci iz opstine ne bi dirali, ali su zato dosli Suboticani i napravili haos.. U susednom selu su napisali preko 20 prijava..

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » sreda, 19. jun 2013. u 10:39h

jbg... tako to ide

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » sreda, 19. jun 2013. u 11:21h

Au brate, baš si ukakio..
[youtube][/youtube]

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » sreda, 19. jun 2013. u 11:25h

auuuuuu necu da znam odakle znas ovu pesmu xD

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » sreda, 19. jun 2013. u 11:30h

Isto odakle znam i Bora Majstorović Kavasaki i Zoka bosanac sa kompletnim opusom i sl. lol

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » sreda, 19. jun 2013. u 14:35h

Uhhh ima da te :diablo: upravljanje bez odgovarajuce kategorije,neregistrovan,bez kacige :suicide: Za voznju motora bez A kategorije sleduje 14 kaznenih poena, i 8 meseci zabrane voznje mtornog vozila. Treci deo kazne ti je ili 15 dana zatvora ili od 60 do 110 soma zavisno od sudije.Neregistrovan motor 2 boda i 7 soma,ako je istekla registracija,a ako nikad nije bio registrovan ili je odjavljen pa posle toga nije vise registrovan onda je to jos nekih 15 do 30 soma i 6 bodova ja mislim :suicide: i tri meseca zabrane :ozid: i plus nisi imao kacigu :suicide: kad se sve sabere nije nimalo naivna situacija.Da si bio na nekoj jacoj masini pa da probas da bezis lol jure de do prve raskrsnice posle odustane ako poznajes grad kroz koji bezis kad sam ja sa matorim krosom uspeo da im pobegnem koji je trosio mesavinu i pusio kao besan pa sam ostavljao dimni trag za sobom kroz svaku ulicu i olaksao im al opet su ga :.!.: Moj ti je savet da juris neeku debelu vezu jer kad se sve sabere ode dozvola trajno zbog ovolikih bodova jer ako se sabiraju bodovi ugasio si :(

PivaraPivara

Poruka od PivaraPivara » sreda, 19. jun 2013. u 14:50h

Imam predhodni bod od preticanja na punoj liniji, sto ako se sabere sve ukupno iznosi 21 bod... Bezati im nisam mogao, jer sam ja stojao ispred servisa pored motora. A on je mene snimio kamarom dok sam vozim. Samo da namolim da mi ne uzmu dozvolu, da mogu barem da taksiram, da bih uspeo da platim kaznu. A drug mi se slupao pre dve godine mrtav pijan, dobio je nesto puno bodova i 6 meseci zabranu. Valjda mi nece trajno oduzeti dozvolu.

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » sreda, 19. jun 2013. u 15:43h

sta god da se desi javi u svakom slucaju

PivaraPivara

Poruka od PivaraPivara » sreda, 19. jun 2013. u 16:51h

Ocu, ocu..

unreal32
Poruka: 66
Član foruma od: subota, 13. okt. 2012. u 14:55h

Poruka od unreal32 » četvrtak, 20. jun 2013. u 00:02h

Mog drugara zaustavljali 2-3 puta za voznju bez kacige, kroz crveno (ne znam da li ga je video policajac), bez dozvole, registrovan za 1 a vozili se 2. Sve bile kombinacije 2-3 prekrsaja svaki put. Ali uvek bili neki dobri policajci pa mu pisali po jedan prekrsaj. Onda nasao neku dobru advokaticu i sve mu sredila tako da nista nije platio :doh: motor je 50 kubika :/

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » četvrtak, 20. jun 2013. u 00:39h

50 kubika moze na B znam da su nesto pricali da sve do 11kw ide na B,najgore od svega je sto su snimali sign0007 pa ono ne moze tako lako da se izbrise,ali opet jaka veza sve sredi thumbsuph sa 21 bodom ode dozvola samo tako :( a to je vec ozbiljan problem ako ti radno mesto ili egzistencija zavise od dozvole :ozid:

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » četvrtak, 20. jun 2013. u 10:12h

ima neka fora u tome.. Kod mene u selu su zaustavili jednog taksistu ne znam tacno prekrsaje.. mislim da je bila fora da je u alkoholisanom stanju vozio.. no trebao je da ostane pola godine bez dozvole. E sad posto je jedini u porodici koji je zaposlen tj. ima primanja ne znam tacno sta se desilo ali mu je dozvola ostala jer u suprotnom porodica ne bi imala nikakva primanja

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 20. jun 2013. u 10:27h

Ne bih da pametujem, ali kakve veze ima sto je jedini u porodici koji ima primanja? Znam, teska je situacija u zemlji, svi jedva sastavljaju kraj sa krajem. Ali ako mozes da budes toliko neodgovoran da vozis pijan a znas da ti zivot i zivot tvoje porodice zavisi od te dozvole i tog auta, pa brate ne da je zasluzio nego treba momentalno da se prekvalifikuje za nesto gde moze da cuga ceo dan. Kazna treba da bude samo veca, nikako manja. Ako tako presudjuju, oni samo podsticu alkoholisanost za profesionalne vozace, jer znas jbg oni zive od toga. Moze bilo ko da prica sta hoce, ali opravdanja za alkohol za volanom nema. Klasicno izivljavanje nad svima ostalima koji voze po propisu, ili su dobili full kaznu za svoj prekrsaj.
To me podseca one price za GSP u Beogradu i kazne za voznju. Pre uvodjenja bus plusa su uveli fiksnu tarifu, ako imas 10 kazni ide 5k din kazna, 5 kazni ide 3k din...(lupam cifre, ali bitna je poenta price)
I onda se neko kao savestan gradjanin koji je mesecno izdvajao preko 3k din za markicu zapita: ko mene ovde zarezuje?
Uzas...
Fiesta!!

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » četvrtak, 20. jun 2013. u 10:47h

pazi, nije vozio na duznosti nego posle posla je daljda otisao na pivo ili tako neka prica je bila i popio je valjda jedno i nesto je bilo blizu granice... ni ne branim ga nego samo pisem sto sam cuo... naravno nije opravdanje al jbg

stanisicp
Poruka: 223
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 02:14h

Poruka od stanisicp » četvrtak, 20. jun 2013. u 21:49h

e jesi ga zasro brate moj :doh: naletecu do tebe sutra malo mozda i uvece svrne vrbaska banda samnom ;)
ej ti mala jesi l za seks oral? onda upadaj u moj jugo koral

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 22. jun 2013. u 10:35h

Probaj da vozis autoputem u suprotnom smeru,mislim ako je poenta obaranje rekorda i sto vece kazne.. :D

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 24. jun 2013. u 23:53h

ja znam jedno recimo imas dozvolu za B-C-E-D i ako napravis sranje sa recimo C oni ti uzmu za C a tebi ostaje B auto i kombic' mozes da vozis ..dok kamion mozes samo da gledas kao dete hahahaha mislim da je tako i obrnuto oni ti samo uzmu za tu kategoriju koju si vozijo.

e sad sta ce tebi da uzmu kad ti nemas tu kategoriju to ne znam. :doh: nije iskljucena mogucnost da ti ne zabrane B ili sa nekom malom zabranom jer nisi prekrsaj napravijo sa tom kategorijom (jer ti uopste nemas dozvolu za to i cijio si prekrsaj kao da si seo u avion ili auto ,a da nemas dozvolu veoma opasan potez ). ali nemoj da mislis da te nece cepiti sa novcanom kaznom i moguce zabranom polaganja te (A) kategorije,,,,
(uzmi dobrog advokata)
:beer:

PMilan
Poruka: 727
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » utorak, 25. jun 2013. u 11:17h

Po starom zakonu su uzimali kategoriju u kojoj si napravio prekrsaj, po novom ide zabrana na sve.

mbole
Poruka: 15136
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 25. jun 2013. u 12:23h

Nadrljao si, ako te neka deeeeebela veza ne izvuce.
У случају стицаја прекршаја, казнени поени се одређују за сваки прекршај појединачно и изриче јединствена казна која представља збир појединачно изречених казнених поена.
Ti za voznju bez dozvole dobijas 14, za voznju nikada registrovanog vozila jos 6, i cini mi se da napisa da imas od ranije jos neki, ali i ovo je dovoljno.

Ode trajno dozvola:
Територијално надлежна организациона јединица Министарства унутрашњих послова која возача води у евиденцији одузеће возачку дозволу возачу који возилом не управља савесно и на прописан начин.
Сматра се да возач не управља возилом савесно и на прописан начин ако је испуњен најмање један од услова:
1) има 18 или више казнених поена,

Nacekaces se dok steknes uslov za dobijanje nove dozvole, posto ti sleduju i zabrane, a mozes da krenes u skolu tek 90 dana nakon sto sve zabrane isteknu. A samo za upravljanje bez dozvole dobijas minimum 8 meseci zabrane, plus za voznju nikad registrovanog vozila najmanje 3 meseca.

E kad to istekne onda:
Лицу коме је одузета возачка дозвола из разлога што није савесно и на прописан начин управљало возилом у саобраћају на путу може поново бити издата возачка дозвола, на његов захтев:
1) ако је на посебном здравственом прегледу утврђено да је способан за возача одређених категорија моторних возила, односно скупова возила,
2) ако је присуствовао обавезном семинару унапређења знања из безбедности саобраћаја,
3) ако је положио испит из области унапређења знања из безбедности саобраћаја,
4) ако је измирио обавезу плаћања изречене новчане казне за прекршаје због којих су му изречени казнени поени, односно ако је измирио обавезу плаћања изречене новчане казне за кривична дела због којих му је одузета возачка дозвола, односно ако је издржао изречену казну затвора за наведене прекршаје, односно кривична дела,
5) ако су извршене све мере забране управљања моторним возилом које су му изречене.

Лице из става 1. овог члана може присуствовати обавезном семинару унапређења знања из безбедности саобраћаја и полагати испит из провере знања из безбедности саобраћаја из става 1. тачка 3) овог члана када прође 90 дана од дана када је испунило услове из става 1. тач. 4) и 5) овог члана.

Kad konacno dobijes novu dozvolu, obrisace ti sve poene, ali ce ti se granica smanjiti:
Возачима којима се возачка дозвола издаје након одузимања због несавесног и непрописног начина управљања, преостали казнени поени бришу се из евиденције, а највећи дозвољени збир казнених поена, након сваког поновног издавања возачке дозволе смањује за по три поена, најниже до девет казнених поена.

Uz sve ovo, moze da se desi da te sudija odrapi sa zatvorom, posto je on taj koji odredjuje da li ces platiti novcanu kaznu ili ides u corku, ili kombinovano. No kako im treba para, a zatvori su ionako prepuni, najverovatnije ces proci sa debelom novcanom kaznom.
Fućko :)
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » utorak, 25. jun 2013. u 19:18h

Cek, cek, znaci ako covek nema A, napravio prekrsaj gde mora A, a ima B, poene ti pisu na B, ako sam razumeo?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7128
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 25. jun 2013. u 19:22h

Poeni se vežu za vozača (tj. JMBG) a ne za dozvolu/kategoriju.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Daniel
Kontakt:

Poruka od Daniel » utorak, 25. jun 2013. u 19:37h

sto je i logicno.. ispalo bi da npr. neko vozi auto mrtav pijan.. dobije pojene za auto a kao motor/kamion itd.. vozi bez ikakve zabrane i kazne.. ovo bi bilo totalno nelogicno...

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » utorak, 25. jun 2013. u 19:44h

Ma to je OK, nego vidim nekoga to buni, a ja do duse nisam ni razmisljao o tome do sad. Ali, svakako je OK...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“