Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Imate li jos nekog mezimca osim cetvorotockasa???

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Imate li jos nekog mezimca osim cetvorotockasa???

Poruka od Pandur » petak, 16. avg. 2013. u 15:44h

Ja imam,moj mezimac je CZ88A,u kalibru 9mm PARABELUM. Inace mnogo volim oruzje,ali ovo je ujedno i najjednostavniji pistolj koji postoji,i maltene najjeftiniji,ali meni je nekako najdrazi,jer mi je to prvi pistolj koji sam ikada dobio, poklon od caleta :) Nakon raznih izmena koje sam napravio,upucavanja nisana po mojim standardima,stelovanje sile okidaca i jos dosta sitnica,uspeo sam da povecam preciznost sa 25metara(koliko mu je predvidjeni precizni domet) na 40metara(tu svaki metak ide u ''crni krug'' na meti),sto je veliki napredak za pistolj koji zovu ''kila gvozdja'' :D znaci neunistiv je,ispalice hiljade metaka i bice i dalje u fabrickom stanju...Ovako izgleda moj mezimac

Slika

Slika

Slika

Slika

ako jos neko od Fordasa pored Fordova voli i oruzje,voleo bih da cujem sta se koristi,neke fotke,utisci.... Ovo je moj privatni pistolj,naravno sa dozvolom:))))

macaneli
VIP
Poruka: 9968
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Imate li jos nekog mezimca osim cetvorotockasa???

Poruka od macaneli » petak, 16. avg. 2013. u 15:49h

ovo su moji mezimci Slika hahahaha
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Pandur

Poruka od Pandur » petak, 16. avg. 2013. u 15:52h

hahahaha moram priznati,to su i moji treci mezimci,sa 95kg koliko imam....trebao bih da ''probusim kasiku'' kako mi zena kaze :D :D :D a mozda to i uradim sa mojim mezimcem CZ-om :D :D :D

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Re: Одг: Imate li jos nekog mezimca osim cetvorotockasa???

Poruka od bojan_kv » petak, 16. avg. 2013. u 16:02h

Ja sam na poslu duzio matorog tetejca, mrzeo sam ga iz dna duse. Toliko je bio raskantan da nisam mogao nista da pogodim sa 20m. A cz 999?Pucao sam iz koleginog par puta i mnogo mi se svidja kako lezi u ruci, mada mi se cini malo potezak. Razmisljao sam o kupovini, posto mi vojna lica imamo popust pri kupovini, nego mi je to trenutno totalno bezpotrebni trosak, a i sad procedura za dozvolu, nemoze vise na vojnu dozvolu...

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 16. avg. 2013. u 16:12h

Slika
Slika
Slika
Slika

Pandur

Poruka od Pandur » petak, 16. avg. 2013. u 16:19h

iz svega navedenog sam pucao,ali tetejac mi je jedan od najboljih pistolja svih vremena....i Ruska I Zastavina verzija....sa njime na 40m zatvorenim ocima pogadjam sta pozelim :) :) :) :) zeznuto je sto kad grune ostajes bez bubnih opni :D ,ali zato je toooliko probojan da je to brutalno...evo snimak gde je sa standardnim metkom probio pancir trece kategorije od kevlara sa oko 7-8 metara udaljenosti....

milan_gt
Poruka: 11708
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 16. avg. 2013. u 16:22h

skroz te razumem kako ti je, i ja se trudim da budem precizan, al kako kad :D
Spoiler
Show
Slika
EDIT: Ajde makar pokušaj da van 18+ teme ne bude sve "na izvol'te", ovaj forum se čita kojekuda. --BojanM

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2796
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 16. avg. 2013. u 16:51h

Treba više da vežbaš Milane. mrgreen

@totti: nisam ni sumnjao u tvoje mezimice. 8)
Slika Slika

Pandur

Poruka od Pandur » petak, 16. avg. 2013. u 17:08h

a toti znaci voli laptopove hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha :D

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2796
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 16. avg. 2013. u 17:10h

Laptopovke. :D
Slika Slika

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » petak, 16. avg. 2013. u 20:00h

milan_gt piše:skroz te razumem kako ti je, i ja se trudim da budem precizan, al kako kad :D
Jbt razvlaci se kao da su dodavali gustin hahahaha

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » petak, 16. avg. 2013. u 22:26h

Pandur piše:sa 95kg koliko imam....
Nadam se da ovu kilazu prati i odgovarajuca visina ili vazi ono narodno, ebes coveka bez 100 kila :D

mbole
Poruka: 15136
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 17. avg. 2013. u 00:12h

Bereta mod 72, cal 22LR, sa dve cevi (90 i 150mm). 480 grama teska, alu ram, single action.

Pumparica CBC 586P (Braizl) 12/76 skracena policijska verzija, sa produzenim magacinom, u sustini kopija Remingtona 870.
Slika
Doduse sad se trenutno vode na zenu, posto su ih meni oduzeli, al resicemo i to.

Zao mi je jedne marochijeve poluautomatske malokalibarke (zbog nje je oduzeto i ovo), bila je predivna puskica. Lagana, precizna, rastavljala se na dva dela... al ode u topionicu. Kad se svadjas sa prethodnom zenom, a jos nije naisla legalizacija :)

Jel dolazi neko sutra ili prekosutra na Delta kup? (ustvari to je vec danas)
Fućko :)
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica

Pandur

Poruka od Pandur » subota, 17. avg. 2013. u 00:46h

mbole,svaka cast,tacno sam znao da ima bar jos neki ljubitelj oruzja medju Fordasima :) Pumparica je vrh, pogotovo sto je 12/76,22-ka govori sama za sebe,a steta za oduzeto oruzje...verovatno po prijavi,opet glupost u nasem zakonu....evo komsija moj,i kolega policajac,ubio coveka(narkomana) koji ga je napao nozem,ode sluzba u policiji u ku*ac,ode sve,dobro da jos nije corku zaglavio.... ja svo oruzje imam preko regularnih kanala,cisto da makar meni savest bude cista.... Inace sluzbeni cz99 nije tako los,mada se brzo izlize spolja od nosenja,ali manje sam precizan sa njim,drska je malo deblja za moj ukus,pa mi ne lezi idealno u saci....

Deckonja,visina 180cm,tezina 95kg,mislim, nije da nemam gradju za tu tezinu,siroka ramena i sl....ali moglo bi par kila manje :) nebi se bunio :)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 15133
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » subota, 17. avg. 2013. u 01:30h

Ja ipak vise volim revolvere i imam ovakav Taurus .44 Magnum vec neko vreme, ali ne pamtim kad sam zadnji put isao u streljanu, nemam slobodnog vremena.

Poprilicno je tezak za koriscenje ...

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Pandur

Poruka od Pandur » subota, 17. avg. 2013. u 08:23h

prelep primerak,ali stvarno,samo sto je to revolver za ljude sa ''sakom k'o lopata'' :D ja sam poprilicno dobar strelac,pucao sam iz skoro svakog revolvera i pistolja koji se moze naci,izmedju ostalog pucao sam i iz 44-ke i mogu potvrditi da je veoma tezak da se obuzda u rukama,preglasan je i preejako trza,i velik je za moje ruke....ali zato,ponekad,kad bi samo nekom uperio to cudo u facu nebi ni trebao da pucas,lik bi se us*ao hahahaha ! to je neki onako tipicno Americki revolver u fazonu ''sto veci to bolji'',mada me zanima,kako se krece cena municije kod vas ,npr za tvoj pistolj,i recimo za klasicni 9x19,tj klasicna ''devetka''??? i nemoj da te mrzi,kod vas je to dzbalesku,i streljana i sve,idi pucaj,ko zna kada ce ti trebati...... :( i jedan mali savet - mozda razmisli da nabavis revolver manjih dimenzija prakticniji za nosenje,manjeg kalibra,ali koji ces moci da obuzdas prilikom pucanja....imas i revolvere u kalibru 9mm,koji je po mom misljenju dovoljan da sa njime puca i dete od 10 godina,sto je dokazao na streljani moj sin od 10 godina :) a zaustavna moc metka kalibra 9mm nije bas mala,a cenamunicije kod vas mislim da je smesno mala,ali cekam da odgovoris po pitanju cene municije,cisto me zanima radi poredjena cena u Americi i kod nas.....

Talladega_500
Yankee
Poruka: 15133
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » subota, 17. avg. 2013. u 13:40h

Pandur piše:ali zato,ponekad,kad bi samo nekom uperio to cudo u facu nebi ni trebao da pucas,lik bi se us*ao hahahaha ! to je neki onako tipicno Americki revolver u fazonu ''sto veci to bolji'',
:D

Nije ga dzabe Dirty Harry koristio ...

Slika
Pandur piše:mada me zanima,kako se krece cena municije kod vas ,npr za tvoj pistolj
Kad sam kupio ovaj moj, 1 metak je bio $1. Posle nisam kupovao pa zaista ne znam da li su se cene promenile.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » subota, 17. avg. 2013. u 13:50h

Auu Talle, pa da smo znali da imas ovakvu prangiju ne bi bilo onoliko spama u tvom odeljku :D
Pandur piše:...sto je dokazao na streljani moj sin od 10 godina :)
Koja je procedura za nas amatere koji hocemo da pucamo(izbacimo napetost) :) , mislim na streljanu

Pandur

Poruka od Pandur » subota, 17. avg. 2013. u 14:31h

procedura se razlikuje od grada do grada,ja cu ti opisati za Zrenjanin -odes u streljanu-dobar dan,ja bi da pucam ,platis 1000 dinara zakup streljane,izaberes neki od njihovih razdrndanih pistolja,cene metka variraju od kalibra...i uz nadzor instruktora pucas.... kod nas mozes doneti i svoje oruzje i svoju municiju i pucati iz njega.... ili ako nameravas da cesto posecujes streljanu,postanes clan kluba,platis clanarinu,i dodjes kad ti volja,pucas kad hoces,koliko hoces i ne platis nista osim municije jer si clan streljackog saveza,i ne placas zakup streljane:)))) ja sam nosio i sacmare,i pistolje razne,ma gruvao sam dok mi majica ne pocne da smrdi na barut a usi izgube sluh do pola hahahaha hahahaha hahahaha ali bukvalno,kad preteram,satima posle streljane cujem upola slabije:)))) pa sad posle par okvira ispucanih stavim slusalice....zvonjava u usima mi pocinje posle 5-6 okvira...gruva devetka posteno,nema tu price....

Taladega to nije puno para za taj metak,kod nas je verujem dosta skuplji,pa metak 9mm PARABELUM je 0.3eura komad u radnji,ali si ogranicen na godisnjem nivou da mozes da kupis samo 50 metaka u radnji....to se strogo vodi racuna o tome.....a u streljani je duplo skuplji metak,0,7 eura komad..... a cuo sam pricu da je u Americi 9mm PARABELUM 1 metak negde oko 8-10 centi,jel to istina???
PS.mislim da je Harijeva 44-ka imala duzu cev od tvoje :)

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » nedelja, 18. avg. 2013. u 03:31h

Talladega, imaš Raging Hornet u kalibru 22 Hornet, jeftinija municija i mnooooogo bolja kontrola, a cev od 10" :)

Slika
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

vucki

Poruka od vucki » nedelja, 18. avg. 2013. u 14:19h

Ovo sam imao dok mi nisu obili kucu i poterali sa ostalim stvarima,dusa me boli :mad:
Cale doneo iz Amerike 80-tih...Smith Wesson 38 spc.

Slika

Pandur

Poruka od Pandur » nedelja, 18. avg. 2013. u 14:54h

prelep je,mali ali mocan,samo se teze nadje municija za njega ali nadje se:) steta sto su ti ga ukrali :( nadam se da si barem nekad pucao iz njega,to je poseban dozivljaj :)

vucki

Poruka od vucki » nedelja, 18. avg. 2013. u 15:10h

Mislim da imam jos uvek nesto te municije,metak da ga gledas koliko je lep :wub: ,srebreni,olovo u ravnini caure,bas se i ne razumem preterano,znam da ulazi sa malom rupicom a izlazi sa povecom mrgreen

Pandur

Poruka od Pandur » nedelja, 18. avg. 2013. u 15:48h

tako je,ima vise vrsta municije za njega,ta sto ti imas jeste da izlazi za povecom rupom,jako punjenje,nijansu slabije od magnuma 357,samo je dosta neprecizan na vece daljine zbog jakog punjenja a kratke cevi....idealan pistolj za skriveno nosenje,(za sta u Americi postoji dozvola za gradjanstvo),dok kod nas toga nema.... Eto bas mi je drago da i na auto forumu ima ljubitelja oruzja thumbsuph

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » nedelja, 18. avg. 2013. u 16:05h

Valjda mogu i hladna oružija :D

Inače ovo je ostalo od dede (nož) rađen za amere u prvom svetskom i boks je fabrički nije kasnije dodavan i ovi boksevi imaju neku tradiciju ostalo od ćaleta i njegovog službovanja

Slika

Onda ovo je specijalitet neki koji su imali sreću lol da služe u našoj vojsci možda i preopznaju nož za AP M. 70 ili narodski rečeno kalašnjikov :D

Slika

Ima još nekih "igračkica" ali više služe sa zastrašivanje nego što imaju neku upotrebnu vrednost velikaa je kolekcija :D ima tu i palica,stikova imao sam i žandarski pendrek ispalo panduru na stadionu ja pokupio posle je bilo :punnish: pa sam morao da im vratim.

Vatreno oružije je mahom oduzeto,a ja sam još relativno mlad tako da ima vremena bilo je tu svačega npr ovaj M 57 ja mislim 7 zarez nešto je bio.Zaplenjen za novu godinu '09 taman kad su panduri poverovali ćaletu da nije pucao dok prolazili pored garaže nađoše čauru i ode :D

Slika

I ovo je isto ostalo nakon 90-ih doneo ćale i stajalo dok nisu uhapsili SLobu lol posle ga ganjali da preda i on predao,jes da sam bio mali ali jednom sam se "igrao" sa njom ali ćale je uvek krio šaržere od svega pa nisam imao prilike da opalim :D

Slika

Trenutno nemamo vatrenog nauružanja bar ne da ja znam,nešto je uredno vraćeno nešto oduzeto ali uvek zbog šenlučenja nikakva razbojništva,atentati i ostalo :D zato je i bila ćaletu frka kad su roknuli Đinđiđa zbog ove M 76 jeste je on predao malo nakon Slobinog hapšenja ali dolazili panduri da traže da nema još neka lol I da nije mi čale haški begunac bio u rezervnom sastavu murije pa posle nešto malo u ratnom sastavu PJP,pa ostalo nije se razduživao,a ostala i ona smešna tiger print plava kamuflažna uniforma sve je samo kamuflažna nije lol Sad imamo noževe,palice i pesnice :D

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“