vojo.bogdanović piše:Mondeo predivno ide, dok ide. Nakon toga je jama za novac (Money pit).
Delimicno bih se slozio sa ovime, ali ista stvar moze da se zakljuci za vecinu polovnih automobila koji su presli dosta

A kod Mondea ako se obrati paznja kakvo se gorivo sipa, svi delovi ubrizgavanja ce trajati poprilicno dugo, i nakon zamene isto toliko... Neki normalan rok za zamenu je 250-300k km, znam za slucajeve da su terali i vise. Moj ima 230k i jos uvek ne pokazuje znake zamora sto se ubrizgavanja tice, ali zato sipam gorivo samo na proverenim pumpama, ponekad dodajem aditiv. Zasad sam samo jednom imao problem zbog loseg goriva, koji je odmah resen dodavanjem aditiva u sledeci rezervoar.
Jos jednom cu reci, kao i za svaki drugi auto... Nije problem u autu, vec u prethodnom vlasniku.
Za enterijer se slazem, jedini indikator su mali kraci na volanu, oni hoce oko 200k da se izlizu i da se vidi bela plastika ispod. Mada to nikako nije pravilo, vidjao sam ih i sa vecom kilometrazom a volanu nista.
Malo je lakse na modelima sa koznim enterijerom, lakse se na kozi vidi koliko je propala nego na stofu.
I generalno ne treba gledati kilometrazu (bar ne samo nju) kao indikator stanja vozila. Gledao sam Mondea, 2 godine mladji od mog, presao duplo manje, vizuelno super izgleda... Ali je verovatno bio vozen od strane jedne ili vise budala, vrv u firmi, jer je mehanicki bio unakazen. Dizne/pumpa otisle, dimi ko parna lokomotiva... Pravi primer da kilometraza nije uvek garancija stanja automobila.