Ford Focus 2006. god.
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 12:52h
Ford Focus 2006. god.
Pozdrav za buduće kolege po vozilu.
Trenutno vozim Renault megana 1.9D iz 2000.god. (godišnje prelazim do 10.000 km) pa sam rešio da se malo ponovim.
Imam nameru da kupim polovni focus 2005-2007 god. Inače, proizvodjača i model sam birao tako što sam sedeo, palio i vizuelno ocenjivao sve modele koje sam zateko na pijaci, a na kraju su u uži izbor ostali ford focus i megane sedan. Ovog drugog je veoma teško naći a mislim i da je ford kvalitetniji. Osim vizuelnog efekta, važna mi je i štedljivost i pouzdanost vozila.
Moja pitanja su sledeća:
1. Dali je moguće proveriti istorijat servisiranja vozila (samim tim i okvirnu predjenu kilometražu) u ovlašćenim servisima kao što je to moguće kod renault-a, ukoliko je auto servisiran u ovlašćenim servisima na zapadu.
2. Posto znam da na naše tržište stižu dizeli sa mnogo većom kilometražom od benzinaca, a sam servis tako pohabanih vozila je mnogo skuplji kod dizel motora, više sam zainteresovan za kupovinu benzinca pa da ugradim plin pa me zanima koji motore vi preporučujete (i dizela i benzinaca).
Mnogo za prvi post ali to je to.
Trenutno vozim Renault megana 1.9D iz 2000.god. (godišnje prelazim do 10.000 km) pa sam rešio da se malo ponovim.
Imam nameru da kupim polovni focus 2005-2007 god. Inače, proizvodjača i model sam birao tako što sam sedeo, palio i vizuelno ocenjivao sve modele koje sam zateko na pijaci, a na kraju su u uži izbor ostali ford focus i megane sedan. Ovog drugog je veoma teško naći a mislim i da je ford kvalitetniji. Osim vizuelnog efekta, važna mi je i štedljivost i pouzdanost vozila.
Moja pitanja su sledeća:
1. Dali je moguće proveriti istorijat servisiranja vozila (samim tim i okvirnu predjenu kilometražu) u ovlašćenim servisima kao što je to moguće kod renault-a, ukoliko je auto servisiran u ovlašćenim servisima na zapadu.
2. Posto znam da na naše tržište stižu dizeli sa mnogo većom kilometražom od benzinaca, a sam servis tako pohabanih vozila je mnogo skuplji kod dizel motora, više sam zainteresovan za kupovinu benzinca pa da ugradim plin pa me zanima koji motore vi preporučujete (i dizela i benzinaca).
Mnogo za prvi post ali to je to.
- dax92
-
- Poruka: 7618
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Ford Focus 2006. god.
1. Nisam siguran da li je moguce proveriti. Ja sam pokusao da saljem mail servisu u kom je odzavan moj Focus (u Milanu), medjutim, nikad nisam dobio odgovor (vec skoro pola godine). Pravu kilometrazu je tesko utvrditi, cak i po stanju vozila. Najsigurnije je da preko nekoga uvezes, tj nadjes u inostranstvu auto koji prodaje neki covek, a ne na auto placu. Najcesce kod takvih imas servisnu knjizicu, i znas od koga kupujes.
2. Ja bih preporucio 1.6 TDCI motor (90 ili 110 ks). Sigurno ce ti manje trositi bilo kako da ga vozis u odnosu na benzin. Jeste skuplji u startu, i verovatno nesto skuplji za odzavanje, ali je zivahniji, i bolje podnosi opterecenje nego benzinci iste snage. Ima osetljive dizne, ali samo treba voditi racuna kakvo gorivo sipas, i to je to.
U gradu trosi do 7l normalne voznje, a na otvorenom moze pasti i na 4l.
2. Ja bih preporucio 1.6 TDCI motor (90 ili 110 ks). Sigurno ce ti manje trositi bilo kako da ga vozis u odnosu na benzin. Jeste skuplji u startu, i verovatno nesto skuplji za odzavanje, ali je zivahniji, i bolje podnosi opterecenje nego benzinci iste snage. Ima osetljive dizne, ali samo treba voditi racuna kakvo gorivo sipas, i to je to.
U gradu trosi do 7l normalne voznje, a na otvorenom moze pasti i na 4l.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
Ma ja bežm od dizela, jer sa ovim mojim 1.9D imam problem oko paljenja kad je ispod -5. Čuo sam da noviji i savremeniji dizel motori sa turbinama kao što je ovaj 1.6 TDCI koji si pomenuo nemaju problema sa paljenjem po hladnom vremenu kao ovi stari obični dizelasi. Da li je to istina?
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
nema problema hladan start i kada je motor pri kraju, jedini problem je pumpa visokog pritiska koja netrpi lose gorivo, jako je precizna, precizno i tacno ubrizgavanje, zbog toga auto je brzi i manje trosi, to pazi obavezno kod majstora bosiste, ali neverujem da ima takvog dobrog kod tebe u kraju, nemoj da te cudi da njih petoro prodaju na srpskim tablicama jer ili niko nezna da to popravi ili im je skupo, dobar je u bg bt dizel servis bos a najaci ti je dragomir da porveri sve, i ja dajem glas bas za isti motor 1,6tdci, a i 20 tdci ti je fulll ako hoces da uzivas kao covek...
benzinca ja ne bih, skup je benzin a trosi vise, i pogledaj malo o temama sa plinom, kako i koji treba da ugradis, to zavisi od generacije motora.....
kilometrazu neces moci da proveris, nikako, ali dosta moze da se dobro proceni ako ga dobro prostudiras, naouraj se strpljenjem i polako, nemoj da gldeas bas najeftinje, i gledaj sto idu na ime iz inostranstva, manje holandija i italija vise nemacka.....
dve u svemu ako zabodes dobar primerak nebrini, za dalje odrzavanje dizela sto se tice ove pumpe sipaj iznad 1\4 u rezervoaru goriva da bi se pumpa hladila preko nafte, i sipaj dobar ED ponekad aditiv i dvotaktol i nebrini, prednost ove pumpe je kako vuce a kako trosi...
prvo treba da izracunas koliko prelazis, ako je nesto manje (10 000- sto ja gore prvo nisam video) teraj na benzin i uzivaj, ako hoces da vozis i da se navozas, ako relacije nisu kratke 1,6 tdci je fulll
ako do 10 000 km uzmes benzinca i netreba ti plin, mnogo lakse ces ga proveriti, a i imeri kompresiju obavezno...
benzinca ja ne bih, skup je benzin a trosi vise, i pogledaj malo o temama sa plinom, kako i koji treba da ugradis, to zavisi od generacije motora.....
kilometrazu neces moci da proveris, nikako, ali dosta moze da se dobro proceni ako ga dobro prostudiras, naouraj se strpljenjem i polako, nemoj da gldeas bas najeftinje, i gledaj sto idu na ime iz inostranstva, manje holandija i italija vise nemacka.....
dve u svemu ako zabodes dobar primerak nebrini, za dalje odrzavanje dizela sto se tice ove pumpe sipaj iznad 1\4 u rezervoaru goriva da bi se pumpa hladila preko nafte, i sipaj dobar ED ponekad aditiv i dvotaktol i nebrini, prednost ove pumpe je kako vuce a kako trosi...
prvo treba da izracunas koliko prelazis, ako je nesto manje (10 000- sto ja gore prvo nisam video) teraj na benzin i uzivaj, ako hoces da vozis i da se navozas, ako relacije nisu kratke 1,6 tdci je fulll
ako do 10 000 km uzmes benzinca i netreba ti plin, mnogo lakse ces ga proveriti, a i imeri kompresiju obavezno...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Realno, manje ce te boleti glava i mirnije ces spavati sa benzincem. Mada je cinjenica da je i slabiji izbor istih...

-
Izbor je slab,narocito benzinaca. Razmisljam da porucim ili dovezem neki iz Nemacke, ali i tamo ono sto je manje proslo kosta dosta.
Tu se postavlja i pitanje provere ispravnosti vozila jer se ja ne razumem bas nesto u to, dakle moram da imam srece.
Tu se postavlja i pitanje provere ispravnosti vozila jer se ja ne razumem bas nesto u to, dakle moram da imam srece.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- dax92
-
Evo bas ovih dana, ujutru u 6 se pali Focus TDCI, okrene par puta, i upali. Znaci, nema duzeg verglanja od 2 sekunde. Svako sledece paljenje u toku dana je bukvalno na 2-3 "okret".
Ako poznajes nekog ko uvozi polovnjake iz Nemacke (najbolje), Italije, Svajcarske.... dogovori se da ti uveze. To ti je sigurnije nego ovde da trazis.
Pojam velike kilometraze je sirok... Ljudima koji mogu da kupe nov auto je 150 000 km mnogo, dok je drugima tih 150 000 nista. Tako da treba da preispitas svoje potrebe, pa onda odlucis koji motor da trazis. Za mene je dizel uvek bio bolji izbor, pogotovo ovi novi motori, koji su stvarno kultivisani i mirni.
Ako poznajes nekog ko uvozi polovnjake iz Nemacke (najbolje), Italije, Svajcarske.... dogovori se da ti uveze. To ti je sigurnije nego ovde da trazis.
Pojam velike kilometraze je sirok... Ljudima koji mogu da kupe nov auto je 150 000 km mnogo, dok je drugima tih 150 000 nista. Tako da treba da preispitas svoje potrebe, pa onda odlucis koji motor da trazis. Za mene je dizel uvek bio bolji izbor, pogotovo ovi novi motori, koji su stvarno kultivisani i mirni.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- mbole
- Poruka: 14939
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ja evo za 8 godina ni jedan jedini put nisam imao problam sa paljenjem matorog dizela po hladnom vremenu (izuzev kad je akumulator odradio svoje, al to je bilo prolece i toplo vreme). A bilo je lepo hladnih dana.
Vec neko vreme pali relativno tesko, ali uvek upali, i sto je sasavo lakse pali kad je hladno nego kad je toplo.
Natocis iole pristojan euro dizel, i ne sekiras se oko toga.
Vec neko vreme pali relativno tesko, ali uvek upali, i sto je sasavo lakse pali kad je hladno nego kad je toplo.
Natocis iole pristojan euro dizel, i ne sekiras se oko toga.
Djak pesak 

-
Čitao sam malo deo o kvarovima. Vidim da su servisi dizni, pumpe i plivajućeg zamajca vrlo skupi. Kod benzinaca vidim da ima manje problema i verovatno su jeftiniji servisi.
Ono sto me zanima je sledeće:
Statistički, na kojoj kilometraži (npr 150.000-180.000 km) dodje vreme za zamenu zamajca i servis dizni, odnosno kad su potrebni neki veći zahtevi na automobilu koji dolazi sa zapada?
Znam da to zavisi od vozača, održavanja, goriva itd, ali eto čisto da mi bude neki orijentir do koje kilometraže da tražim.
Ono sto me zanima je sledeće:
Statistički, na kojoj kilometraži (npr 150.000-180.000 km) dodje vreme za zamenu zamajca i servis dizni, odnosno kad su potrebni neki veći zahtevi na automobilu koji dolazi sa zapada?
Znam da to zavisi od vozača, održavanja, goriva itd, ali eto čisto da mi bude neki orijentir do koje kilometraže da tražim.
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Auto koji svoj radni vek provede 90% na auto putu moze ocekivati da ce dosegnuti cifru preko 400 000 km.
Auto koji svoj radni vek provede 90% u gradskoj voznji moze ocekivati kraj na 200 000 km.
Tesko je poznavati navike bivseg vlasnika.
Auto koji svoj radni vek provede 90% u gradskoj voznji moze ocekivati kraj na 200 000 km.
Tesko je poznavati navike bivseg vlasnika.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ako prelazis 10k km godisnje razlika u gorivu ti je 33k din (ako je na dizel jeftinije voziti 300din/100km) a zamajac i druk lezaj ne znam tacno za fokusa koliko je ali racunaj oko 500e..a moze da ti se desi kao meni da posle kupovine auta predjes vise od 120k i da su zamajac i dizne i dalje tip top..
-
Danas sam razgovarao sa jednim poznanikom. Njegova firma planira da proda jednog Forda Fokus 1.6 benzinac sa plinom. Presao je oko 120K ali mi ga ne preporucuje. Auto je 2008, god i za te tri godine imao je dva velika servisa sa zamenama ventila i/ili dizni ako sam ga dobro razumeo. On kaze da je sve to zbog plina.
E sad posto je auto prilicno mlad i malo presao a cena je veoma povoljna, koliko mogu da kostaju ti servisi oko motora da se dovede u red (posto kaze da opet zeza nesto)?
Konkretnije podatke cu da imam za par dana ali me ovo zanima da znam da li da se uopste palim oko ove price.
E sad posto je auto prilicno mlad i malo presao a cena je veoma povoljna, koliko mogu da kostaju ti servisi oko motora da se dovede u red (posto kaze da opet zeza nesto)?
Konkretnije podatke cu da imam za par dana ali me ovo zanima da znam da li da se uopste palim oko ove price.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9922
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
radili su servise zato sto je firmin auto pa se radnicima hebe kako ga voze
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Radili su mu ventile zbog plina...
-
Verovatno, a i pitanje je kakvi su servisi ovde u Nisu. Ipak, otvaranje motora na svakih 50.000 km mi nije normalno. Rekao mi je da su svi fordovi benzinci u firmi slicno prosli, tj. imali te servise na motoru a da su dizeli imali mnogo manje problema. Sa druge strane automibili 2007-2008, a cena oko 5500 EUR (za te pare mozes da kupis samo logana i stila).
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Moj glas ide ipak benzincu, logika mi je sledeca, kad kupujes nov auto, ili auto od dobro ti poznatog vlasnika onda u redu da to bude diesel, medjutim, ako se auto kupuje kao macka u dzaku onda mislim da je benzinac bolja varijanta. Po ceni odrzavanja, seta kvacila sa zamajcem, turbina, dizni na dieselu, kod benzinca mozes da uradis maltene kompletan motor, ja vozim benzinca do duse starijeg ali tu nema nista tako skupo. Kod diesela pricamo dakle o nekom redovnom odrzavanju, a pomenute stvari su i te kako skupe za remont. Posto prelazis relativno malo km godisnje mislim da je realnije kupiti benzinca, pa i sa plinom sto da ne, cak i da je sheban od plina resice se to....
- dax92
-
Ali je sve te stvari kod dizela vrlo lako proveriti, i utvrditi u kakvom su stanju.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
i na benzincu jos lakse da se proveri, samo mi nije jasno sta ces snjim, meni je mondeo trosio sedam prosek, dobro veliki, natovaren, gazen tako da je ninkovic mala beba za mene, pa i sedam i po dizela, u beogardu 9, a fariski 6,5 porsek, sta ces sa kolima kojem je benzina 9, brate mili, cime se bavis kada mozes toliko da sipas u rezervoar, jedino da neplaniras da ga vozis, ona samo malo.......
kupi godinu stariji, ali u strogo perfektnosm stanju, par saveta oko odrzavanja i nebrini
ja moj mondeo nisam bio voljan da kupim jer nije bas bio u perfektnom stanju, ali ajde pritisak drugih navijaca je bio jaci, bio je i pokvaren(onaj deo na pumpi sa kablicem), motor je bio dobar, zato sam ga uzeo, mada i trap sve dobro, losiji je bio samo enterier i vizuleno, i presao je blizu 700 000, bez opravke pumpe turbine motora , da mi nisu sipali benzin terao bi do milion, ajde lamela na 260 000 polovnog menjaca, ali sam dovukao kamion pun telica iz smedereva do umcara prvom, nije mogao da vuce drugom , a i to mu nije bio prvi put, nacicu ti klipove kako samga terorisao, i sada ako me neko zajebe da kupim takav kakav sam tada kupio, onda sam budala, ima da cekam i 5 meseci ako treba, samo da bude pravi, a ne da nagadjam i da ulazem u nesto sto cena pada, i da se bar navozam kao covek, neka popravljaju iza mene, ne ja, cim u njemu bio plin koji ta generacija motora netrpi, pa bezi kud te noge nose, sta cekas, vidovitu zorku.
najlepse je kupiti polovan jeftin auto a dobar, proveren motor a nemozes da izgubis vise od petine cene onoga vlasnika sto je novog kupio, bez ovlascenog serviranja, kaska i perioda kada su mu najskuplji delovi, i nedaj boze da zadremas u gradaskoj voznji jedan sekund
, a mislim da dizeli vise prelaze, inaju veci obrtni momenat i sa klimom dosta manje im se povecava potrosnja....
pazi evo jedne moje racunice
fokus 1,6 tdci
http://www.cars-data.com/en/ford-focus- ... specs.html
fokus 2,0 tdci
oba dizela, oba fokusa, isti, razlika u potrosnji litar(pa i vise ako nemozes ovaj brzi da vozis polako
), na vozni vek kod mene od 300 000 km za 5-6 godina razlika po litar na 100 km je 3000 x 140 dinara / 100= 4200 evra, cekaj oba dizela
pa ovaj 1,6 tdci nema zamajac = 2x 300 evara + 4200 evra, sto bi dzeremi tob gear rekao, pa bolje sveke godine da odem na bahame nego da vozim ovo
a beniznac
7 l sigurno, nema taj obrtni momenat, i to najekonomicniji, razlika 3 l x 140x 3000 dinara/100= 12 000 evra i cena goriva skace, da nenapominjem sto je za benzinca 300000 plafon kilomtraza, za dizela ne ako pazis hladn pa gas, i sta sipas, za 12000 evra strpi se pet -sest godina i kupices fokusa ispod cekica i to bas ovog 1,6 tdci, samo u razlici dizel benzin
i to sam uporedio sa najgorim 1,4 benincom, koji ima kratak veka a i povecava drasticno potrosnju ako se i malo gazi, ipak je to mali motor za fokusa.
jos kada nabavim na crno naftu po sto, sto ti benzin sigurno nemozes, onda stvarno nema sta da se racuna, svi racuni su besmisleni, osim to ovaj dizelas bolje ide nego taj beninac...
idu izbori, a posle odose derivati na preko 150, isada skace, a kamoli posle, samo da prodje hvalisanje, sta posle tek??
ajde kada sam vec poceo da lupetam, razlika ismedju fieste 1,4 tdci i fokusa 1,6 tdci, skoro da nema, nesto beznacajno, a razlika izmedju fokusa 2,0 tdci i monda, skoro nista ili beznacajna, osim gradska voznja, znaci fiesta ili modeo je razlika litar sto se isplati po meni, bar za deset sati voznje mozes samo da pitas, pa zar je vec proslo toliko
po meni ili ovaj 1,6 tdci ili mondea 2,0 dtci, mada ovaj fokus 2,0 tdci od 136 hp, ako mi naleti u fulu neki bas lep, moj je i bozji, ustvari od ova tri, dva fokusa (1,6 i 2,0) i mondea, prvi koji naleti bas dobar je moj
i nemozes nikad da se zajbes, nikako...
fiesta
ajde kada sam vec poceo da lupetam, razlika ismedju fieste 1,4 tdci i fokusa 1,6 tdci, skoro da nema, nesto beznacajno, a razlika izmedju fokusa 2,0 tdci i monda, skoro nista ili beznacajna, osim gradska voznja, znaci fiesta ili modeo je razlika litar sto se isplati po meni, bar za deset sati voznje mozes samo da pitas, pa zar je vec proslo toliko
po meni ili ovaj 1,6 tdci ili mondea 2,0 dtci, mada ovaj fokus 2,0 tdci od 136 hp, ako mi naleti u fulu neki bas lep, moj je i bozji, ustvari od ova tri, dva fokusa (1,6 i 2,0) i mondea, prvi koji naleti bas dobar je moj
i nemozes nikad da se zajbes, nikako...
mondeo
http://www.cars-data.com/en/ford-mondeo ... specs.html
fiesta
http://www.cars-data.com/en/ford-fiesta ... specs.html
i jedan automatic cisto radi uporedjenja meni zanimljiv
utomatic isti motor drugi menjac
i manuelni, isti trosi kao automatic duplo kvacilo
dobro karavan ali ajde
kupi godinu stariji, ali u strogo perfektnosm stanju, par saveta oko odrzavanja i nebrini
ja moj mondeo nisam bio voljan da kupim jer nije bas bio u perfektnom stanju, ali ajde pritisak drugih navijaca je bio jaci, bio je i pokvaren(onaj deo na pumpi sa kablicem), motor je bio dobar, zato sam ga uzeo, mada i trap sve dobro, losiji je bio samo enterier i vizuleno, i presao je blizu 700 000, bez opravke pumpe turbine motora , da mi nisu sipali benzin terao bi do milion, ajde lamela na 260 000 polovnog menjaca, ali sam dovukao kamion pun telica iz smedereva do umcara prvom, nije mogao da vuce drugom , a i to mu nije bio prvi put, nacicu ti klipove kako samga terorisao, i sada ako me neko zajebe da kupim takav kakav sam tada kupio, onda sam budala, ima da cekam i 5 meseci ako treba, samo da bude pravi, a ne da nagadjam i da ulazem u nesto sto cena pada, i da se bar navozam kao covek, neka popravljaju iza mene, ne ja, cim u njemu bio plin koji ta generacija motora netrpi, pa bezi kud te noge nose, sta cekas, vidovitu zorku.
najlepse je kupiti polovan jeftin auto a dobar, proveren motor a nemozes da izgubis vise od petine cene onoga vlasnika sto je novog kupio, bez ovlascenog serviranja, kaska i perioda kada su mu najskuplji delovi, i nedaj boze da zadremas u gradaskoj voznji jedan sekund

pazi evo jedne moje racunice
fokus 1,6 tdci
fokus 2,0 tdci
oba dizela, oba fokusa, isti, razlika u potrosnji litar(pa i vise ako nemozes ovaj brzi da vozis polako

pa ovaj 1,6 tdci nema zamajac = 2x 300 evara + 4200 evra, sto bi dzeremi tob gear rekao, pa bolje sveke godine da odem na bahame nego da vozim ovo

a beniznac
7 l sigurno, nema taj obrtni momenat, i to najekonomicniji, razlika 3 l x 140x 3000 dinara/100= 12 000 evra i cena goriva skace, da nenapominjem sto je za benzinca 300000 plafon kilomtraza, za dizela ne ako pazis hladn pa gas, i sta sipas, za 12000 evra strpi se pet -sest godina i kupices fokusa ispod cekica i to bas ovog 1,6 tdci, samo u razlici dizel benzin

jos kada nabavim na crno naftu po sto, sto ti benzin sigurno nemozes, onda stvarno nema sta da se racuna, svi racuni su besmisleni, osim to ovaj dizelas bolje ide nego taj beninac...
idu izbori, a posle odose derivati na preko 150, isada skace, a kamoli posle, samo da prodje hvalisanje, sta posle tek??

fiesta

mondeo
fiesta
http://www.cars-data.com/en/ford-fiesta ... specs.html
i jedan automatic cisto radi uporedjenja meni zanimljiv
utomatic isti motor drugi menjac
i manuelni, isti trosi kao automatic duplo kvacilo
dobro karavan ali ajde
-
Darko potpuno si u pravu sto se tice matematike. I sam sam resio da trazim 1.6 TDCi ali me je ovo zaintrigiralo zbog niske cene. U svakom slucaju evo da ispricam pricu do kraja jer mi je malo pojasnio sta je radjeno na autu.
1. Plin je radjen negde u Zemunu (ne zna firmu) i kaze da je to lose odradjeno.
2. Servisi radjeni u Grandmotorsu, dva servisa sa zamenam ventila (kaze da su se pokrivili)
U svakom slucaju ni ovaj moj poznanik nije siguran sta je sve radjeno jer je to firmin auto pa ga nije mnogo ni zanimalo. Kad pocne da secka i da trokira on ga otera u servis i ovi odmah menjaju ventile zbog loseg plina. Mislim da je u pitanju to sto je Darko rekao da na te motore ne pasuje plin bas najbolje.
U firmi su 3 benzinca i svi imaju istu servisnu proslost. Dizel koji je bio nije na prodaju jer je isao samo na redovno odrzavanje, a ove benzince prodaju (ili su ih vec prodali - nije bio siguran). Za zakljuck je rekao da sad prelaze na Hyundai, kojima je jedina mana sto se ne kvare. (njegove reci)
1. Plin je radjen negde u Zemunu (ne zna firmu) i kaze da je to lose odradjeno.
2. Servisi radjeni u Grandmotorsu, dva servisa sa zamenam ventila (kaze da su se pokrivili)
U svakom slucaju ni ovaj moj poznanik nije siguran sta je sve radjeno jer je to firmin auto pa ga nije mnogo ni zanimalo. Kad pocne da secka i da trokira on ga otera u servis i ovi odmah menjaju ventile zbog loseg plina. Mislim da je u pitanju to sto je Darko rekao da na te motore ne pasuje plin bas najbolje.
U firmi su 3 benzinca i svi imaju istu servisnu proslost. Dizel koji je bio nije na prodaju jer je isao samo na redovno odrzavanje, a ove benzince prodaju (ili su ih vec prodali - nije bio siguran). Za zakljuck je rekao da sad prelaze na Hyundai, kojima je jedina mana sto se ne kvare. (njegove reci)
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Apsolutna neistina. Licno sam se vozio u autima koji su davno prebacili 300 000 km. Ugradnja plina jos produzava vek benzinskom motoru, a da ne kazem da jedan kompletan polovan benzinski motor kosta koliko pola (bukvalno pola) jedne dizel dizne. Gde su ostale 3,5, pumpa, turbina, zamajac, erg, interkuleri i ostala dizel instalacija. Digitron je cudo, nikad nija pogresio. Dizel valja kad je nov, posle se prodaje nekima kao mi.darko darko piše:...da nenapominjem sto je za benzinca 300000 plafon kilomtraza...
Focus 2.0 sa dobrom plinskom instalacijom ce za vek ostaviti neki 1.6-1.8 TDCI, dorastao mu je jedino 2.0 TDCI. Potrosnja u dinarima ce biti za koji dinar niza. O performansama neki drugi put.
Cak postoji fabricki plinski uredjaj u Focusa MK2 2.0.
http://www.alternative-motion.de/magazi ... og/63.html
Problemi voznje auta na plin su vezani za ljudski faktor, los rad majstora, lose ophocenje prema odrzavanju auta i uredjaja.
- oristic
Pretera ga kolega, sa sasvim cudnom i nejasnom matematikom, ali dobro, ja je ovde necu izvoditi! A i svaka matematika je besmislena kad su u pitanju polovnjaci. Koliko se puta desilo bas to, kupis disel focusa i odma kvacilo pri kraju, dizne zezaju, turbina otkazuje....sa sve majstora to je kao da kupis 2 polovna benzinska motora, pa ces od jednog da napravis 2 , hehe!
Ja auto ne vozim u gradu, tj. vozim ali beznacajno u odnosu na voznju izvan grada, ne zivim u Bgd-u. Moj 1.6 motor benzinac mi pri voznji do 2500 ob/min magistralnim putem ima potrosnju kojom sam ja prezadovoljan, ispada mi 6,5l na 100 km, do 120 km/h gde to moze da se postigne na magistralnom putu!
Drugar ima nasuprot mom Fokusu cuveni i stedljivi 2.0 HDI motor u Citroenu, koji ispada da trosi isto ili cak vise od mog benzinca!
Vozio sam ja i C3, 1.4 HDI (tako da mi matematika ne treba) koji na auto putu ako vozis do 110km/h trosi plafon 4l, ali, ne vozi svako isto, niti koristi auto za iste stvari. Kod nas ljudi ne razmisljaju puno o tome za sta im auto treba, vec gledaju da kupe jedan univerzalni auto, jer je standarad taj, pa se ne retko zakopaju sa dieselom skupim za odrzavanje.
Ja auto ne vozim u gradu, tj. vozim ali beznacajno u odnosu na voznju izvan grada, ne zivim u Bgd-u. Moj 1.6 motor benzinac mi pri voznji do 2500 ob/min magistralnim putem ima potrosnju kojom sam ja prezadovoljan, ispada mi 6,5l na 100 km, do 120 km/h gde to moze da se postigne na magistralnom putu!
Drugar ima nasuprot mom Fokusu cuveni i stedljivi 2.0 HDI motor u Citroenu, koji ispada da trosi isto ili cak vise od mog benzinca!
Vozio sam ja i C3, 1.4 HDI (tako da mi matematika ne treba) koji na auto putu ako vozis do 110km/h trosi plafon 4l, ali, ne vozi svako isto, niti koristi auto za iste stvari. Kod nas ljudi ne razmisljaju puno o tome za sta im auto treba, vec gledaju da kupe jedan univerzalni auto, jer je standarad taj, pa se ne retko zakopaju sa dieselom skupim za odrzavanje.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9922
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
e to je ono sto vam Boki non-stop pokusava reci,stedite kad kupujete auto,a onda placete.Bolje platiti skuplje proverenu robu nego jeftiniju,koja na kraju izadje skupljeoristic piše: A i svaka matematika je besmislena kad su u pitanju polovnjaci. Koliko se puta desilo bas to, kupis disel focusa i odma kvacilo pri kraju, dizne zezaju, turbina otkazuje....
ima se,moze se - nema se,mora se....
- oristic
Bas to, je ne tvrdim da je benzinac ekonomicnjiji od diesela, niti sporim da diesel manje trosi i vise prelazi, ali u slucaju polovnog auta ukoliko ne znas poreklo mozda je pametnije kupiti benzinca....
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@popovicvl
Za poredjenje sa 2.0 duratecom: za 1.6TDCI se slazem, ali za 1.8TDCI se ne slazem, veoma je izdrzljiv taj motor. Opet, dizne jesu problematika kod svakog dizela ali i to dosta zavisi od toga kako se ophodis prema autu, ako pazis moze on kao taj 2.0 da potraje.
2.0 duratec bi bio idealan da nije Kolbenschmidt sjebao karike za prvu ugradnju. Mada mu i to dodje investicija slicna reparaciji dizni na dizelu
I dobro, onaj problem sa leptirima, ali se to sad desava samo zbog neinformisanosti.
Sem toga je super motor.
Sent using Tapatalk
Za poredjenje sa 2.0 duratecom: za 1.6TDCI se slazem, ali za 1.8TDCI se ne slazem, veoma je izdrzljiv taj motor. Opet, dizne jesu problematika kod svakog dizela ali i to dosta zavisi od toga kako se ophodis prema autu, ako pazis moze on kao taj 2.0 da potraje.
2.0 duratec bi bio idealan da nije Kolbenschmidt sjebao karike za prvu ugradnju. Mada mu i to dodje investicija slicna reparaciji dizni na dizelu

I dobro, onaj problem sa leptirima, ali se to sad desava samo zbog neinformisanosti.
Sem toga je super motor.
Sent using Tapatalk
Fiesta!!