Kupovina Mondea MK3
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: nedelja, 31. maj 2009. u 11:18h
Kupovina Mondea MK3
Danas sam se registrovao i predstavio potrebno mi je i vase mislenje oko kupovine.
evo ovako, prijatelj mi nudi 2 varijante Mondea MK3, 2.0 TDCi Ghia Dizel - uvoz iz Italije
1 var.
- tip karavan 2004 god (zelena metalik boje)
- motor 2.0 TDCi Ghia Dizel
- 96 KW / 130 HP
- automatski menjac
- presao 127.000 km
- alu felne
- sony muzika
- kozna sedista (bez boja)
- sitne ogrebotine
- tempomat
- cena 7.000
2 var.
- tip karavan 2006 god. (siva metalik boja)
- 96 KW / 130 HP
- manualni menjac 6 brzina
- presao 156.000 km
- alu felne
- bez muzike
- kozna sedista (crna boja)
- sitne ogrebotine
- tempomat
- cena 7.500
dvoumim se oko ta dva modela, treba mi vase misljene, iskustvo i po koja preporuka sta bi vi uradili da ste na mom mestu (koje su prednosti ili mane automatskog menjaca, s obzirom da nemam iskustva)
inace vozim forda scorpio 2.0 DOHC vec 10 god i prezadovoljan sam sa njim, ali je doslo vreme da se menja auto uglavnom zbog sigurnosti i dece
hvala svima
evo ovako, prijatelj mi nudi 2 varijante Mondea MK3, 2.0 TDCi Ghia Dizel - uvoz iz Italije
1 var.
- tip karavan 2004 god (zelena metalik boje)
- 96 KW / 130 HP
- automatski menjac
- presao 127.000 km
- alu felne
- sony muzika
- kozna sedista (bez boja)
- sitne ogrebotine
- tempomat
- cena 7.000
2 var.
- tip karavan 2006 god. (siva metalik boja)
- 96 KW / 130 HP
- manualni menjac 6 brzina
- presao 156.000 km
- alu felne
- bez muzike
- kozna sedista (crna boja)
- sitne ogrebotine
- tempomat
- cena 7.500
dvoumim se oko ta dva modela, treba mi vase misljene, iskustvo i po koja preporuka sta bi vi uradili da ste na mom mestu (koje su prednosti ili mane automatskog menjaca, s obzirom da nemam iskustva)
inace vozim forda scorpio 2.0 DOHC vec 10 god i prezadovoljan sam sa njim, ali je doslo vreme da se menja auto uglavnom zbog sigurnosti i dece
hvala svima
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Re: Kupovina Mondea MK3
Obe su varijante primamljive po karakteristikama i opremi, ali karavani su bezobrazno jeftini i idu u bescenje, tako da mislim da možeš da prođeš jeftinije ili gledaš da za malo više para nabaviš nekog hatchbacka (osim ako baš ne juriš karavana
).
Ovako, od ova dva izbor bi bio - zeleni, 2004. godište (156,000 je poprilična kilometraža, ovde bi te verovatno uskoro čekalo menjanje korpe, lamele, druk lagera i plivajućeg zamajca i ko zna šta još...) - ali kad bi menjač bio manualni. Automatic se nije nešto pokazao u kombinaciji sa dizelima. Zato...
Savet - strpi se, sačekaj još koju ponudu.

Ovako, od ova dva izbor bi bio - zeleni, 2004. godište (156,000 je poprilična kilometraža, ovde bi te verovatno uskoro čekalo menjanje korpe, lamele, druk lagera i plivajućeg zamajca i ko zna šta još...) - ali kad bi menjač bio manualni. Automatic se nije nešto pokazao u kombinaciji sa dizelima. Zato...
Savet - strpi se, sačekaj još koju ponudu.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Mondeo trojka dizel sa automatskim menjacem uopste nije los i menjaci su ekstra ali im je potrosnja veca u proseku za 1L.Tako da u principu i jedan i drugi imaju prednosti i mane
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
hvala za odgovore
ja sam inace laik za kola uopte receneo, ali sam navikao na forda i voleo bi da ga ponovo imam
e sad sam cuo da taj zamajac kod automatika redje se kvari, da li je to istina......
i josh jedno, ta prica da je bolje iz Nemacke nego iz Italije, koliko je to sve tacno
ja sam inace laik za kola uopte receneo, ali sam navikao na forda i voleo bi da ga ponovo imam
e sad sam cuo da taj zamajac kod automatika redje se kvari, da li je to istina......
i josh jedno, ta prica da je bolje iz Nemacke nego iz Italije, koliko je to sve tacno
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
automatik nema plivajuci zamajac pa je zato prednost ali u sustini treba pogledati oba auta,a auto iz Italije i auto iz nemacke se razlikuje samo po odrzavanju ali ni to nije pravilo
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Ovo kaže i moj automehaničar, ali je opet uzorak takav da je daleko veći broj automobila koji dolazi na servis sa manuelnim menjačem. Sa druge strane, prateći Mondeo forume napolju, gde ima poprilično automatika, preovladava mišljenje koje sam napisao (zanimljivo je da se, recimo, isti taj automatik pokazao bolje u benzincima sa manjim obrtnim momentom).sasa3791 piše:hvala za odgovore
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Uzmes automatika da se razlikujes od mnogih i uzivas u komforu...1l vise nije strasno. Probas oba auta i vidis koji ti vise lezi(nista bez subjektivnog utiska jer nekom neki auto ne lezi i tacka) pretreses u Fordovom servisu... Ustvari zasto se mi brinemo za servis kad imamo rsdforddragomir-a? 

Poslednja izmena: Neša, na dan ponedeljak, 1. jun 2009. u 18:06h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ako ćeš ga voziti najviše po gradu, a 1 litar gore-dole ti nije problem, onda automatik, definitivno je lakše. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
evo posle svega odlucio se i pazario var.1
isao u Grcku i nazad i ljudi sta reci, automatik sa tip-tronik menjacem pa to je uzivancija
hvala svima jos jednom na savetima i cujemo se u skorije vreme, a sad idem da ga perem
poz
isao u Grcku i nazad i ljudi sta reci, automatik sa tip-tronik menjacem pa to je uzivancija
hvala svima jos jednom na savetima i cujemo se u skorije vreme, a sad idem da ga perem
poz
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Čestitam na izboru.
Neka služi dugo i bez problema.
Neka služi dugo i bez problema.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h