Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford eskort 1,8td kupiti ili ne

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Zaključana
moca
Poruka: 2
Član foruma od: subota, 31. mar. 2012. u 08:39h

ford eskort 1,8td kupiti ili ne

Poruka od moca » subota, 31. mar. 2012. u 17:32h

nisam bio vlasnik nijednog forda,sada imam ponudu za jednog ford eskorta 99god 1,8 td,cena primamljiva,auto mi treba iskljucivo za svoje potrebe tj porodicni auto,zanima me sta gledati pri kupovini kakav je auto cena odrzavanje,ja sam ga pogledao nije cukan ima sitnja kacenja ali to ce kum srediti,nije truo nigde bar koliko sam video rubovi kosevi sajtne pod,itd.vlasnik kaze da je promenio turbinu ima i racun iz servisa,auto je upalio iz prve bez mucenja radi super kao sat,nebaca ulje na merac lepo prima gas,ali izbacuje crni dim na auspuh dosta????? molio bih za pomoc i savet oko ovog auta da li vredi ili ne kupovati,da li moze da pruzi dovoljno za uslove jedne porodice,prelazio sam godisnje po 3000-6000h,kmtoliko nameravam i sa njim.hvala svima na odgovorima unapred

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: ford eskort 1,8td kupiti ili ne

Poruka od knez91 » subota, 31. mar. 2012. u 17:43h

Vec sam ti napisao negde, najsigurnije ti je da povedes majstora sa sobom da on pogleda.
Turbina menjata, tesko (ne kazem da je nemoguce ali ne verujem u to) lepo majstora pod ruku pa da vidi.... rdju jos jednom vidi, jer auto ima sa tim problema..... Mali servis je oko 4500 pa na vise.... Sada da bi ti rekli da li vredi moras nam reci cenu, i neke slike da stavis (ili ako je na netu daj taj oglas). Dizel mora da dimi, sada to moze za tebe da bude puno a da je to normalno (i ovo je tesko komentarisati)... Trosi oko 6.5 leti i zimi 7-7.5 l ED, D2 kako kada.... Ako ga kupujes da sipas loz u njega ne znam, i D2 se ne bi smeo sipati ali sta je tu je (bar kod mene)Sve u svemu, trebas biti svestan da je to auto staro 13god.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

sinisam
Poruka: 126
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h

Poruka od sinisam » subota, 31. mar. 2012. u 19:19h

pogledaj mu i zadnje grede.one su problematicne.mada i to se resi , nije velika investicija.ako gledas auto kao prevozno sredstvo koje te nosi od tacke A do tacke B i ne obracas preveliku paznju na ubrzanje itd , onda ti ni turbina nije pre veliki problem.moze da se skine i vozi sasvim normalno bez nje.na manjim brzinama neces osetiti razliku,a imaces mnogo manje problema s odrzavanjem.u svakom slucaju odrzavanje nije skupo.polovnih delova ima dovoljno.

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » subota, 31. mar. 2012. u 19:27h

Nikako skidanje turbine (auto ia 1200kg, i ovako je spor, trom a ne bez turbine), imas delova pa za 100e mozes naci dobru polovnu turbinu...
Grede isto da se rese nisu skupe , mene je izaslo za obe grede i da se sve to zastiti 100e...
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

sinisam
Poruka: 126
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h

Poruka od sinisam » subota, 31. mar. 2012. u 22:40h

:D moj eskort 6 je bio bez turbine.takvog sam ga i kupio.sto se tice 1‚200kg rekoh do 80 km neces osetiti vecu razliku.elem. takvog bez turbine sam vozio 6 godina.presao oko 100k.pre mene , ko zna.ja sam bio 3 vlasnik.
sto se tice motora i pumpe, sem stelovanja paljenja na pumpi drugih problema nisam imao.i nije dimio kad se ugreje . sem kad das ostar gas 0-3500 , 4000 0/min baci nesto malo dima.a trosio je 5,5l na 100 km lozaka na otvorenom. do 7 l po gradu zimi(grad novi sad).tako da moze i bez turbine.nosio nas 4 s prtljagom do grcke , istre , madjarske,kopaonik itd itd .ne kazem da je obaveza skinuti turbo,kazem da moze,i da ide i dalje bez problema , ali malo sporije.

dule0911

 
Poruka: 13660
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 31. mar. 2012. u 23:30h

Ovde ide jedan :lock: dok se autor teme ne predstavi kako treba.
Fiesta!!

Zaključana

Povratak na „Koji Ford da kupim“