Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Savet za kupovinu

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
Saleva
Poruka: 2
Član foruma od: četvrtak, 30. avg. 2012. u 17:18h

Savet za kupovinu

Poruka od Saleva » petak, 31. avg. 2012. u 04:01h

Pozz ljudi!nov sam ovde nadam se da ćete mi pomoći.od maja meseca sam u procesu kupovine mog prvog ozbiljnijeg vozila ( sad vozim Jugića 55 po rečima ljudi tj. ko god je seo u njega kaže da je najutegnutiji u gradu :bravo: ) što više čitam i interesujem se o vozilima sve sam zbunjeniji i neodlučniji.Ono što me interesuje je sledeće: uzeo bih Fokusa 2007. ili restyling 2008. godište ali ne mogu da se odlučim da li da uzmem 1.6 tdci 90 ks ( onaj što mena ono parče metala ili vam zamajac koje košta bezobraznih 700-800 e ) 1.8 tdci mi je prevelik za mene i dosta mi je skuplja registracija ili 1.6 16v sa naravno ugradnjom sekvencijalnog plina.ono što me čini neodlučnim su neke teme u kojima su pominjani i taj tdci kao nepouzdan, brzo mu ode turbina i slično i benzinac kojeg bije glas da brzo propada kad radi na plin ( mada sam takođe pročitao da se to rešava ugradnjom nekih stelt sedišta ventila ).Molim Vas da mi kažete još:
- koji su najčešći kvarovi kod navedenih motora,
- koliko su mali i veliki servis, cene rezervnih delova, održavanje,
- koliko košta ne daj Bože remont turbine ili zamena, kao i generalna,
- kako se pokazala limarija,
- potrošnja i jednog i drugog motora.

Verujte mi da ovo u Valjevu nemam koga da pitam zato što majstori ili ne rade Fordove ili beže od njih ( do te mere da ih ne primaju u garažu ) mada mislim da greše.Imam opciju za provereno vozilo u Šapcu moj stric i brat koji rade kao taksisti su uzeli fokuse 1.8 tddi 2000-2001. godište sa po 180000-200000 sad gaze po 350000 i od troškova su radili samo redovne servise.Lično od kad sam video Fokusa 2007. godište a pogotovo restyling 2008. godište ne mogu oči da odvojim od njega evo sad je 4 sata ujutru a ja od 16:00 ( četvrtak ) samo o Fordovima čitam :D !Hvala unapred thumbsuph !pozz

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Savet za kupovinu

Poruka od mbole » petak, 31. avg. 2012. u 08:36h

Razlika u ceni registracije 1.6 - 1.8 nije bas tako velika.
A i ne shvatam sto bi ti 1.8 bio "veliki" (i sta uopste znaci da je motor veliki).

Nisam siguran, al cini mi se da plivajuci vise nije toliko, a i uopste nije obavezna stavka da bas mora odmah da se menja na svakom. Druga je prica sto ljudi lazu sami sebe kako su kupili auto sa "stvarnih" 160.000 Km, a lepo znaju da je verovatno presao 500.000.
Djak pesak :)

popovicvl
Poruka: 5662
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » petak, 31. avg. 2012. u 08:49h

mbole piše:Druga je prica sto ljudi lazu sami sebe kako su kupili auto sa "stvarnih" 160.000 Km, a lepo znaju da je verovatno presao 500.000.
srz problema trzista automobila u Srbiji

Dobar auto kosta, to moras da znas, ako mislis da si kupio dobar auto za 5-6 hiljada Mk2.5 u dizel verziji, veruj mi nisi. Dobar auto ima cenu.

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » petak, 31. avg. 2012. u 10:51h

Focus 1.6tdci ima plivajuci zamajac, cisto da ne budes u zabludi. Inace moj sledeci focus ce biti to sto ti gledas u verziji 1.8tdci.

Milos_Po
Poruka: 21
Član foruma od: ponedeljak, 20. avg. 2012. u 11:44h

Poruka od Milos_Po » petak, 31. avg. 2012. u 11:09h

Pozdrav, ja sam vlasnik Fokusa MK2.5 1.6 benz i dan danss razmisljam da li sam pogresio sto nisam uzeo dizela koji god da izaberes neces pogresiti po meni. Vozio sam dosta automobila i svaki mi doasadio posle nekog vremena a Fokus me non stop iznenadjuje vec 2 god. Servis sam radio u Grandu prosle godine mali je bio negde oko 9000 mislim mozda i malo vise ne secam se tacno. Sve u svemu Fokus je odlican izbor :ford: :ford: :ford:

soxxx
Poruka: 23
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 20:06h

Poruka od soxxx » četvrtak, 27. sep. 2012. u 14:47h

Nema svaki 1.6TDCi plivajuci zamajac. Slabija verzija od 90ks nije imala od pocetka, dodat je cini mi se negde oko 2009-te kada je izasla druga generacija tog motora. Jaca verzija od 110ks je dolazila od pocetka sa i bez p. zamajca. Isto vazi i za DPF filter. Ja imam 1.6TDCi i nemam ni DPF ni p. zamajac.

@Saleva

- tzv. mali servis kod ovlascenog oko 150e, neovlasceni oko 100e (ulje, svi filteri)
- tzv. veliki servis kod ovlascenog oko 400e, kod neovlascenog oko 200e
- registracija je meni juna izasla nesto ispod 19.000 din za 1.6DTDCi 90.

Mali servis bi bio jeftiniji, ali ga kolje filter goriva koji je kod ovlascenog oko 6500 a kod neovlascenog 4500 din, mada mozes da ga menjas da svaki drugi mali servis. Od kada sam ga uzeo, pre vise od 2 godine, presao sam oko 27/28.000km i do sada samo redovni servisi (uradio sam veliki kada sam uzeo auto), jedan silent blok i 3 sijalice. :)

Ako ne gresim, cena p. zamajca sa setom kvacila je sada manja, negde oko 500e, to ce ti bolje reci neko drugi. ;)

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“