Mondeo TDCI 96kW
- ostres
- Poruka: 2
- Član foruma od: četvrtak, 29. apr. 2010. u 20:04h
Mondeo TDCI 96kW
Pozdrav,
Trenutno sam u fazi kupovine auta pa mi je i Mondeo usao u uzak izbor.
Treba mi velika porodicna limuzina.
Do sada sam uvek vozio benzince ali je tesko naci ih u oglasima a TDCI od 130 konja mi je poznat iz sluzbenog
Volvoa S40 i odusevljen sam kako taj auto ide.
Ono sto me brine su potencijalni kvarovi i to pre svega dizne i pumpa visokog pritiska.Koliko cesto crkavaju ovi delovi
pod nasim gorivom-odnosno koliko km mogu da izguraju.
Famozni plivajuci me toliko ne brine jer svakako ako znas da vozis moze da izgura 200 000 bez problema (na pomenutom
sluzbenom Volvou gazi vec 145000 a na njemu se relativno cesto menjaju vozaci).
Konkretno sam u oglasima naleteo na ovaj
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... tdci_ghia/
Ovako sa slika deluje OK ali je cena nesto niza. Videcu da odem da ga pogledam ali bih svakako isao kod dobrog majstora
da detaljno pregleda i uradi dijagnostiku ako ja ne nadjem neku zamerku.
Svaki savet je dobrodosao.
Trenutno sam u fazi kupovine auta pa mi je i Mondeo usao u uzak izbor.
Treba mi velika porodicna limuzina.
Do sada sam uvek vozio benzince ali je tesko naci ih u oglasima a TDCI od 130 konja mi je poznat iz sluzbenog
Volvoa S40 i odusevljen sam kako taj auto ide.
Ono sto me brine su potencijalni kvarovi i to pre svega dizne i pumpa visokog pritiska.Koliko cesto crkavaju ovi delovi
pod nasim gorivom-odnosno koliko km mogu da izguraju.
Famozni plivajuci me toliko ne brine jer svakako ako znas da vozis moze da izgura 200 000 bez problema (na pomenutom
sluzbenom Volvou gazi vec 145000 a na njemu se relativno cesto menjaju vozaci).
Konkretno sam u oglasima naleteo na ovaj
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... tdci_ghia/
Ovako sa slika deluje OK ali je cena nesto niza. Videcu da odem da ga pogledam ali bih svakako isao kod dobrog majstora
da detaljno pregleda i uradi dijagnostiku ako ja ne nadjem neku zamerku.
Svaki savet je dobrodosao.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5049
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Mondeo TDCI 96kW
Ja sam odusevljen ovim primerkom Mondea
Svaka cast za izbor,auto vredi svaki evro. Za proveru stanja najbolje povedi Dragomira sa foruma i pozuri ovo moze da ode brzo

Poslednja izmena: Neša, na dan četvrtak, 29. apr. 2010. u 21:54h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
A mozes i kod njega u dvoristu da pogledas jednog, malo manje opreme ima ali je i cena povoljnija 

Fiesta!!
- ostres
- Poruka: 2
- Član foruma od: četvrtak, 29. apr. 2010. u 20:04h
Da cuo sam da ima nesto na prodaju 2004. ako se ne varam nego nikako da se organizujem da odem.
Al ovaj sto sam naveo iz oglasa je bas brooka. Kad vidim od kakve je koze enterijer clap
Al ovaj sto sam naveo iz oglasa je bas brooka. Kad vidim od kakve je koze enterijer clap
- crow
- Poruka: 103
- Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h
Sta bi sa autom, jesi ga uzeo, jesi vodio nekoga da ga pogleda? I ja imam slican primerak ponudjen i sad se lomim zbog svega i svacega sto sam procitao o kvarovima i skupom odrzavanju po forumima...nece me dugo cekati.
- dule0911
-
I mene zanima sta si uradio po pitanju kupovine.
Crow, koji si primerak konkretno gledao? Pitam posto sam i ja u potrazi i obisao sam neke po Beogradu, doduse neki su bili i tdci od 85kw.
Crow, koji si primerak konkretno gledao? Pitam posto sam i ja u potrazi i obisao sam neke po Beogradu, doduse neki su bili i tdci od 85kw.
Fiesta!!
- crow
- Poruka: 103
- Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h
Pa video sam jedan isti kao Ostres, dakle 2.0 tdci sa 120 konja, 2004. Ghia oprema, koza, mahagoni, alu felne... Mada presao 130 000. Ne znam nisam pametan. Znam da je azdaja ali ne bih bas da me istrese iz gaca sto se tice troskova. Pa me zanima sta je on uradio i odlucio na kraju, svidelo mi se kako rezonuje pa mozda me ohrabri da i ja prelomim...

- dule0911
-
Ja sam gledao ovog prosle nedelje: http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... o_20_tdci/
Isto tako oprema odlicna, na oko je stvarno super auto - ponegde neka ogrebotina i zadnji branik je naknadno farban ali u principu nikakvo vece ostecenje. Prima gas lepo, radi mirno, ne dimi. Medjutim kad sam doveo majstora i nakacili ga na dijagnostiku pri radu motora u leru je imao povecan pritisak goriva sto sugerise da ce uskoro ili dizne ili pumpa da crknu. Ako nije tajna gde si video tog '04, koja je cena? Da ga pogledam i ja ako valja
Troskovi odrzavanja su ti slicni ostalim dizelasima iz te klase, tako da ti je sve manje-vise isto. Zamajac sa setom kvacila je oko 700e, dizne (ako ne daj boze crknu) 1400e, veliki servis 350-400e...
S druge strane vozis se stvarno udobno i poprilicno zivahno, a trosis smesnu kolicinu goriva u odnosu na to koliko je jak. Mala potrosnja se na kraju izgladi skupljim odrzavanjem, ali po mom misljenju ako naletis na dobar primerak neces pogresiti.
Samo da znas, kilometrazu nemoj uzimati kao bitan podatak kad ga kupujes - u vecini slucajeva u Srbiji nije tacna. Isto ako odlucis da kupis obavezno se posavetuj sa majstorom, pogotovo ako se ne razumes u novije motore kao ja sto se ne razumem.
Isto tako oprema odlicna, na oko je stvarno super auto - ponegde neka ogrebotina i zadnji branik je naknadno farban ali u principu nikakvo vece ostecenje. Prima gas lepo, radi mirno, ne dimi. Medjutim kad sam doveo majstora i nakacili ga na dijagnostiku pri radu motora u leru je imao povecan pritisak goriva sto sugerise da ce uskoro ili dizne ili pumpa da crknu. Ako nije tajna gde si video tog '04, koja je cena? Da ga pogledam i ja ako valja

Troskovi odrzavanja su ti slicni ostalim dizelasima iz te klase, tako da ti je sve manje-vise isto. Zamajac sa setom kvacila je oko 700e, dizne (ako ne daj boze crknu) 1400e, veliki servis 350-400e...
S druge strane vozis se stvarno udobno i poprilicno zivahno, a trosis smesnu kolicinu goriva u odnosu na to koliko je jak. Mala potrosnja se na kraju izgladi skupljim odrzavanjem, ali po mom misljenju ako naletis na dobar primerak neces pogresiti.
Samo da znas, kilometrazu nemoj uzimati kao bitan podatak kad ga kupujes - u vecini slucajeva u Srbiji nije tacna. Isto ako odlucis da kupis obavezno se posavetuj sa majstorom, pogotovo ako se ne razumes u novije motore kao ja sto se ne razumem.
Fiesta!!