Trenutno vozim Astru J 2014, ali zbog prosirenja porodice (imamo bebu od par meseci i stariju cerkicu od skoro 2god) razmisljamo o nabavci novijeg automobila, udobnijeg i sa vise prostora. Gledajuci oglase izbor se, izmedju ostalih, suzio i na Mondea. Moram da priznam da nisam ranije razmisljao o Fordu i nemam mnogo iskustva sa njim, ali sam video par zanimljivih oglasa i procitao dosta pozitivnih komentara, a takodje i kolega ima Mondea i ima samo reci hvale.
Sto se tice mojih potreba - ne prelazim mnogo, nekih 10ak hiljada km godisnje i to je uglavnom gradska voznja, cesto sa vrlo kratkim relacijama, i sa voznjom po auto putu od nekih 600km jednom mesecno u proseku. Zbog male kilometraze sam razmisljao o benzincu, a zbog gradske voznje o automatiku.
Ne znam kakav je prostor na zadnjoj klupi kod Mondea i koliko je udobno, ali pretpostavljam da je znatno bolje nego kod Astre, gde je kad se stave sediste i jaje pozadi dosta skuceno za zenu u sredini, a i rupe se mnogo vise osecaju nego napred. Vidim da je Mondeo neka 4cm siri pa se nadam da je malo komotnije i svakako udobnije.
Voleo bih konkretno da vas pitam za savet i komentare u vezi ovog oglasa:
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... t-ecoboost
Imate li iskustva sa ovim motorom i koje je vase misljenje o ovom konkretnom primerku? Kako vidim vec par meseci je na oglasima, imao je nesto jacu cenu koja je sad smanjena i realnija rekao bih. Kakvi su troskovi odrzavanja i kolika bi bila neka okvirna potrosnja? Moja pretpostavka je nekih 11-12 po gradu u zavisnosti od stila voznje, mada ovo i ne moze da se vozi bas polako

Iako je u oglasu navedeno da je limuzina, vidim da ima zadnji brisac sto bi znacilo da je ipak hatchback u pitanju ako se ne varam, odnosno da ima peta vrata i znatno laksi pristup prtljazniku.