Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kupujem Focusa MK1

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Re: Kupujem Focusa MK1

Poruka od m_peki » četvrtak, 5. jan. 2012. u 13:19h

Novi momenti. Po preporuci prijatelja, saradnika, poznanika ili kako god naisao sam na Focusa 1.6 16v, 4v, 2002. god. E sad auto nije restajling tako da ce pre biti da je 2001.god. Evo dva dana pretrazujem forum i prilicno me plasi to sto citam o potrosnji ulja na tim motorima. Pogotovo sto ne mogu to da urvrdima da ne napravim bar par stotina km.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 5. jan. 2012. u 15:59h

bitno je da zeni odgovara, za ostalo ces lako :D

m_peki

Poruka od m_peki » četvrtak, 5. jan. 2012. u 17:07h

Ma nije ni za zenu nego za tastu. Cuti zakljucace mi temu. :D

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 5. jan. 2012. u 17:59h

Prva registracija mu je 2002, a auto proizveden 2001. Verovatno je to u pitanju.
Ne mora mnogo da te plasi to sto se tice potrosnje ulja. Ako je auto generano u dobrom stanju, mozes razmisljati o kupovini. thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 5. jan. 2012. u 19:06h

Verovatno je ovo što je Dax napisao, na kraju krajeva možeš po broju šasije videti kad je tačno proizveden.
Sasvim ok auto, jeftin za održavanje, malo je lenj za moj ukus i prosečan potrošač.
Slika

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 5. jan. 2012. u 19:19h

Ako te ne mrzi, uzmi i zagledaj neke delove po kolima (tapacir u gepeku, pikslu...). Na svim delovima stoje datumi kad je proizveden taj deo. Morali bi biti u razmaku od par meseci svi. Npr kod mene na Focusu su svi delovi izmedju aprila 2004 i juna 2004. Prva registracija je bila 27.jula.
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

m_peki

Poruka od m_peki » četvrtak, 5. jan. 2012. u 20:05h

Znam da nije mladji od 2001 ali cu proveriti u microcatu mada ja auto po preporuci pa mozda ispadne i ok. Registovan je i imao je sitnije intervencije na limarije pa mi je covek navodno i cenu ucinio.

m_peki

Poruka od m_peki » nedelja, 8. jan. 2012. u 14:31h

Evo drugarin novi momenti i ozbiljnja dilema.Danas sam isao da pogledam sledeci auto:

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... ord_focus/

i utisci su sledeci:
Pozitivno - auto je prelep, uzivo jos bolje nego na slikama, enterijer kao nov, auto je bolesno dobro utegnut, ni na najvecim kraterima na putu nema nikakvih lupanja i pucketanja kako u trapovima i napred i pozadi tako ni u enterijeru, znaci savrsenstvo, sedista tvrda i bez bilo kakvog lufta i drmuskanja. Auto ide kao blesav vuce kida. Prostora i u kabini i u gepeku koliko hoces ocena od 9-10, 9.5.
Negativno - i pored toga sto auto radi kao sat i vuce kao lud desava se sledece. Kadastanem na semafor obrtaji padnu na 100,200,300 rpm kako kad i kao da hoce da ce ugasi. Nikada se ne ugasi ali tako se pomuci oko jedne sekunde i ponovo podigne obrtaje i radi normalno. Napominjem to se desava bez obzira sto je dostigao radnu temperaturu.Prodavac kaze da mu se to desava samo kada je auto na rezervi i kada ima malo goriva u rezervoaru kao sada. Drugo ali manje bitno je relativno siromasna oprema i ako kaze da je uvezen iz nemacke 2005. god. Nedostatak jastuka za suvozaca gotovo sam siguran da nije bilo kod focusa za nemacko trziste vec za trzista istocne evrope.

U ozbiljnim sam pregovorima za ovaj auto tako da ako neko ima ideju za ovaj problem sa obrtajima neka kaze.

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 8. jan. 2012. u 15:51h

Morao bi da ima jastuk za suvozaca! I ono sto mi je odmah bolo oci je dimenzija guma. Ovo je skoro sigurno 185-60r14 (citaj: stedelo se i na gumama).
OK je na oko, ali da sam na tvom mestu bih jos produzio u potrazi.
Godiste, oprema i stanje mi nisu za ove pare.
darko darko je za 300 evra vise uzeo 3 godine mladji, veci, i daleko bolje opremljen auto!
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 
Poruka: 13660
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 8. jan. 2012. u 16:00h

Ne treba kao referencu izumati Darkovog Mondea jer mu se realno posrecilo ;)
Ako cemo tako onda ni tvoj Focus ne vredi vise od 2500 ;)

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 8. jan. 2012. u 16:09h

Nisam ni mislio da je njegov Mondeo sad uzor za sve ostale automobile. Jeste, imao je veeeeliku srecu!
Ali je realno da je 2850 prilicno jaka cena za ovo godiste, opremu i stanje kola. redbullw Najbolje neka jos trazi, ili da se nategne jos malo, pa da merka Macanelijevog Focusa (ako pre toga ne ode mrgreen )
Focus ST170
Focus SVT

totti

Poruka od totti » nedelja, 8. jan. 2012. u 16:27h

Ovo je baš baš klotara. Da zanemarimo male točkove, maglenke, podizače pozadi... ako obratiš pažnju, osim suvozačevog air baga nema čak ni potenciometar za intenzitet osvetljenja instrument table.
Još nešto mi bode oči - nema ni onu lajsnu na tapacirunzima, a plastika na centralnoj konzoli oko prekidača ventilacije i muzike mu nije svetlo siva, već crna koja je išla samo u Ghiu (barem je to slučaj za hatch, možda ne važi za limuzinu) :wtf:
Ok, možda ti je nebitna oprema i možda je auto stvarno u extra stanju, ali komentarišem čisto da te ne zavlači sa poreklom auta - i ja sumnjam da je ovakvih klotara bilo za nemačko tržište.
Slika

m_peki

Poruka od m_peki » nedelja, 8. jan. 2012. u 17:46h

Auto je klot totalni. Na zalost nemam br.sasije da proverim za koje je trziste auto namenjen. Moj prethodni focus je bio 1.8 tddi 75 ks sa identicnom opremom kao i ovaj tj. nije ima komande za muziku, lajsnu na vratima, jastuk za suvozaca,potenciometre za farove i osvetljenje sata i bio je namenjen za trziste istocne evrope tj kupljen je nov u salonu u Sofiji za sta je imao i papire od kupovine tako da nije bilo dileme oko toga pa pretpostavljam da je i sa ovim slicna stvar.Molim vas dajte neku ideju oko ovih obrtaja sto mu ovako rade to mi je bas problem. Inace auto je po voznim karakteristikama i udobnosti bukvalno na nivou auta koji je presao 15000km odusevljava. Zarad toga sam stvarno spreman u ovom momentu da napravim kompromis kada je oprema u pitanju.

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » nedelja, 8. jan. 2012. u 18:14h

ako si suzio izbor teraj kod Dragomira i resices dileme. thumbsuph
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

m_peki

Poruka od m_peki » nedelja, 8. jan. 2012. u 18:41h

Ne mogu da idem kod Dragomira jer su tablice stare i reg. je istekla pred novu godinu znaci jedino sa njim da se iscimam do Obrenovca ako je za njega to izvodljivo.

Daniel
Poruka: 6095
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Kupujem Focusa MK1

Poruka od Daniel » nedelja, 8. jan. 2012. u 19:04h

Probne tablice mislim da su omo 2500

Sent from my iPhone using Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » nedelja, 8. jan. 2012. u 19:32h

2277625 piše:Molim vas dajte neku ideju oko ovih obrtaja sto mu ovako rade to mi je bas problem.
...
Jednostavno.
Ako prodavac kaže da je to do rezerve, reci mu - nema problema, ajd da sipamo 20ak litara goriva, ako problem nestane kupujem auto, a ako postoji i dalje...
1. Nek spusti cenu za 200-300€, kupiš auto i posle ćeš ti da se bakćeš sa sređivanjem toga. Ne zvuči mi naročito komplikovano.
2. Nek ti vrati pare za gorivo, spusti cenu za 50ak evra, daš mu kaparu i rok od nedelju dana da sredi taj problem i onda kupiš auto ili uzmeš nazad kaparu ako to nije sredio.
3. Nek ti vrati pare za gorivo, pozdravite se i svako na svoju stranu.

Ja sam za 3, ali pošto vidim da si baš zagrizao, razmotri 1 i 2 ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

m_peki

Poruka od m_peki » sreda, 11. jan. 2012. u 13:22h

I jos jedan ozviljan konkurent. dobio sam vise slika kola na mail da ne bih pucao za Subotici tek tako, ali to je otprilike to:

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... 16v_klima/

Cuo se sa covekom par puta, navodno tip top auto samo daleko a i onaj crveni bi trebao da pogledam sa Dr. ovih dana.

totti

Poruka od totti » sreda, 11. jan. 2012. u 13:43h

Ovde su slike jako muljave, pa je teško reći nešto više...
Mislim da će se one impresije o utegnutosti, koje si imao kod onog crvenog, pokazati na bilo kom benzincu, a koji je prešao neku razumnu kilometražu.
I kod mene je sve tako, a moj je prešao bar 149.000 km, koliko je sad na satu.
Slika

m_peki

Poruka od m_peki » petak, 13. jan. 2012. u 09:38h

Bio u Subotici, video i vratio se vozom kako sam i otisao. :mad:

Elem, posto sam se sa prodavcem cuo jedno 3, 4 puta i dogovorio cenu, pre nego sam krenuo za Suboticu 4 puta sam ga pitao da li na autu radi sve sto ima od opreme i da li je stanje sto se tice preme onako kako je napisao tj. kako je opisao telefonom.
Na terenu situacije je bila sledeca:
auto je u vise nego korektnom stanju limarijski i motor. Meni se dopao. Provozao ga i lepo ide, utegnut, vuce kako treba, mirno radi...Proverio ulje - nije zaprljano, crno vec je blago providno, valjda je to ok. Na meracu ne duva, nema dima. Na poklopcu dekla nema dima mada duva ali i to je valjda ok. Medjutim od cetri nove zimske gume na kolima ima cetiri letnje sa nekom polu sarom. On kaze pa to su M+S. Ja buljim gledam nigde nema M+S. Kaze covek pa jbg ja sam to gledao odavde i mislio sam da su zimske :blink: Dobro aj dalje. Proveravam klimu... nista...mrtva...Zovem Dragomira... ponovo, slusam instrukcije pa ponovo na klimu.Palim, gasim, remenica se vrti, pri tom se golim okom vidi da seta levo desno cak se i cuje neko lupkanje kao da u njoj ima lufta, ali ona ploca na njoj ne spaja.Kaze "konj" pa nema freona.Opet :wtf: .Gledam onaj kompresor, zamascen, ono setka levo desno, ono lupka...Zovem ponovo "pomoc prijatelja" pitam sta, koliko evrova, medjutim ovaj "postenjak" nece ni da cuje za korekciju cene. Kaze, jel auto ima klimu fabricki... ima... pa ne mogu ja da napisem i kazem da nema kad ima... :wtf: pa mislim stvarno sto jes :blink: Zamolim "coveka" da me lepo odbaci nazad do zeleznicke i aj kuci...Bi mi krivo posle trebao sam mozda da ga castim nesto, ipak sam mu oduzeo vremena.

P.S. special thanks to Dragomir, oprosti na svom cimanju i ako znam da si u guzvi, nadam se da nece trajati jos dugo. thumbsuph

montoya
Poruka: 2150
Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h

Poruka od montoya » petak, 13. jan. 2012. u 13:41h

Ovo sa kompresorom klime im je boljka bar mislim, i kod mene je sav umazan ali klima radi, dopunio pre godinu dana i to je to...Inace cena je bas korektna za 2600e tesko ces naci nesto bolje... thumbsuph
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » petak, 13. jan. 2012. u 13:47h

A sto ne dodas jos malo para i kupis macanelijevog focusa.
Po meni je taj 1.6 benzinac totalno bez veze. Mnogo trosi za svoju snagu, ne ide nikako i sigurno te ceka generalna, a jos ako planiras i plin onda si totalno ugasio.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

m_peki

Poruka od m_peki » petak, 13. jan. 2012. u 20:07h

Vise od 3000e nemam. Fokus sa 3v je otpao iz kombinacije, probao sam i video da cu se pokajati. Sto se tice motora1.6 obzirom sta si vozio pre a sta vozis sada nije ni cudo sto ti je preslab i sto ne ide nikako thumbsuph (@BokiRS) a sto se tice generalne pre ces je ti raditi na RS-u nego ja na 1.6, tj. bar je ja na focusu nikad necu raditi ;) A sto se tice para, znam ja da za ove pare ne moze biti tip top ali s obzirom na tendenciju pada cena automobila i sve opstu krizu nije iskluceno da se moze i dobro pazariti a na forumu imate i dokaze za to. :)

BTW cena za ovog iz SU je bila 2500 ali zbog bezobrzluka i pokusaja da me napravi konjem balavac sa VW 5 tdi automatik, nije zasluzio ni toliko.

dule0911

 
Poruka: 13660
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 13. jan. 2012. u 20:29h

Mislim da je Boki mislio na generalnu u kontekstu toga sto 1.6 16v hoce da trose ulje.
Inace ako ih vozas u slicnim uslovima exploatacije, sigurno ces pre morati da radis generalnu na zetecu nego na RSu, RS je mrcina od motora. Druga je stvar sto mu vecina vadi dusu sve dok moze da ide i neodrzavaju pa ga upropaste. Ako se redovno odrzava i pazi nadzivece bez problema bilo koji zetec.

Al da ne idem mnogo u off.
Jel ima neki 1.8 u oglasima? Mislim da ti je to bolja opcija od 1.6. Naravno ako ti se uklapa u budzet.
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » petak, 13. jan. 2012. u 20:34h

2277625 piše:Bi mi krivo posle trebao sam mozda da ga castim nesto, ipak sam mu oduzeo vremena.
Trebao si da mu trazis jos da ti plati kartu! ;)
Bezobrazluk je sto ti preo telefona kaze da je sve super, pa ti predjes 200 km da bi video da nije sve tako kao sto on kaze! I meni je dolazio tako jedan covek iz Bajine baste za Focusa. Preko telefona se dogovorili za zadnju cenu, i gotovo, on dolazi da hoce da ga uzme. Kad je dosao, pregledao auto, sve ok (bas sve onako kako sam mu i rekao preko telefona!), kad on 'oce cenu jos da obara. Nisam hteo ni 50 evra da mu spustim iz inata, jer je bio bezobrazan pomalo sa tim pitanjem o ceni.

Nista onda, trazi dalje. thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT

Zaključana

Povratak na „Koji Ford da kupim“