Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

neki Mondeo MK3

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Ljubo
Poruka: 31
Član foruma od: ponedeljak, 20. feb. 2012. u 20:28h

Re: neki Mondeo MK3

Poruka od Ljubo » sreda, 22. feb. 2012. u 19:57h

prijatelju, svaka ti cast na komentaru.
:bravo:

vidim ti si tu na licu mesta pa nam iz prve ruke mozes reci koliko se krecu prave kilometraze mondea tamo?
pretpostavljam da ima razlike da li je limuzina/hatchback ili karavan, odnosno benzinac ili dizelas.

oprema i dobar auto ne idu zajedno...
tacna konstatacija sigurno i u preko 95% slucajeva, tako da se moze reci i da je neko nepisano pravilo. ali, valjda ima i nekih izuzetaka u preostalih 5%.
problem moze da bude sto onda ti izuzeci i kostaju...

od karavana bezim, pored toga sto je limuzina mnogo lepsa, i zbog toga sto jeste nezgodno za parkiranje. ali ne u smislu u kojem ti mislis, vec zato sto jednostavno ima manje mogucnosti u smislu mesta za parkiranje tako dugackog auta u nasim zakrcenim ulicama. dovoljno je da pogledam kroz prozor na parking ispred moje zgrade, zamislim karavana i da se u sekundi vratim na limuzinu.

ok, verujem da benzinci imaju fabricku gresku sa karikama, ali sam siguran da je ta fabricka greska i necim ogranicena, poput tipa motora i godine proizvodnje.
da li ista prica vazi i za 2.0 motore?

nisam vise pametan ni sam...
na kraju cu jos da pomislim da je bolji izbor za mene lancia lybra 1.9jtd karavan... :wtf:
... nemoj se puno opterecivati sa podacima i potrosnjom i mogucim kvarovima,tako neces nikad kupiti auto,nego ti uzmi auto koji ti se se svidja,pa da platis jagnjetinu da ubijes sve moguce malere

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 22. feb. 2012. u 20:12h

shakal_86 piše:Ako hoces auto a da ne ulazes mnogo u njega bolji ti je TDDI nego TDCI.
Ovo nikako nije pravilo, sve zavisi od konkretnog primerka, moze TDCI da bude 10x bolji od TDDIa.
shakal_86 piše:Cesto im posle 180 000 strada menjac,turbina,pa im curi ulje,nijedan TDCI sgto sam gledao nije imao ulje.Tj bilo je negde kod crtice minimuma.
Netacno, bilo koji Mondeo mk3 dizel ima veoma izdrzljivu turbinu koja veoma tesko strada kad se auto normalno koristi i vozi. Nijedan ne trosi ulje sem ako motor nije imao neku vecu havariju tipa hidro-udar ili tako nesto. Sto je opet retkost, i ne moze se reci da je motor los vec nemarnost tj nepaznja vlasnika u kakve bare ulazi. Ti koji su imali ulje na minimumu su vrv vozili sa istim uljem 50-60k km bez zamene, a takve svakako treba izbegavati. Moj TDCI potrosi nista ulja od zamene do zamene, a takvi su svi (i TDDI i TDCI).
shakal_86 piše:U svakom slucaju TDDI su se mnogo bolje pokazali nego TDCI.
Ako se gleda samo cena odrzavanja, da. Sve ostalo je na strani TDCIa. Pritom jedine dve stavke koje su skuplje kod TDCIa su dizne i pumpa za gorivo, sve ostalo je manje-vise isto, isti je motor u pitanju :)
I dobro, postoji razlika ako je TDCI sa 6 brzina, to sto mu je set kvacila sa zamajcem i drukom skuplji nego onom sa 5 brzina.
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 22. feb. 2012. u 20:36h

prvi put cujem da oprema i dobar auto ne idu zajedno :wtf:

1. prvi vlasnik kupuje auto sa super opremom jer hoce da izdvoji 50% para vise u odnosu na klota jer mu je stalo kakav auto vozi sto mu dodje da brine o autu i o njegovom odrzavanju i ne zali pare na njega..poznavalac je auta, zna kad i sta mu treba i ume da uoci problem na vreme..

2. drugi i svaki sledeci vlasnik koji bira auto sa takvom opremom je takodje poznavalac i bira bas takvog i opet placa nesto visu cenu dakle ni on ne stedi na autu i odrzavanju..

klot opremu i kao nov i kao polovan kupuju oni kojima je $$$ na prvom mestu i koje mnogo ne interesuje auto jer ga dozivljavaju kao obicno prevozno sredstvo i nisu poznavaoci sto se dalje prenosi i na auto..odnosno klot auto vise trpi zbog takvog vlasnika..

to naravno nije generalno i samo je moje misljenje..

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 22. feb. 2012. u 20:39h

@ sakal-valjda obrnuto, kada je lep ti ga volis i odrzavas....
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 22. feb. 2012. u 20:48h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 22. feb. 2012. u 20:42h

o tome sam i pisao :D

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » sreda, 22. feb. 2012. u 20:46h

:rotfl: :rotfl:
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 22. feb. 2012. u 20:49h

milan_gt piše:o tome sam i pisao :D
popravljeno, na sakalov post sam morao hitno da reagujem :D

Ljubo

Poruka od Ljubo » sreda, 22. feb. 2012. u 21:49h

ja i dalje mislim da je covek u pravu.
oprema i dobar auto, kod nas na placevima se malo teze pronalazi.
u retkim prilikama kada se i moze naci, onda ima i svoju cenu.

logika ostalih komentara je logicna (kako sam ovo srocio, svaka mi cast).
ljubitelj kupuje auto u fulu i odrzava ga jer ima para i ljubitelj je automobila.
ali, sta se desava ako je auto kupljen na lizing, covek nema ni za otplatu a ne da ga specijalno odrzava... ljut je na lizing kucu pa autu dusu vadi i ceka ih da mu uzmu auto.
ili, covek ima para taman da se pokaze u gradu da ima dobar automobil, ali nema za odrzavanje.
ili, mozemo naci milion slicnih primera.

sve to u stranu, jedna sasvim druga logika vazi na trzistu polovnih automobila kod nas.
automobili se tamo kupuju sto jeftiniji jer ce pre imati sansu za brzu prodaju, jer nisu skupi a jos ako izgledaju pristojno i imaju ful opremu...
e a to sto jefitniji tamo znaci da im nesto fali, ogreban, ulubljen, polomljen, zamajac, dizne, turbina, kilometraza ogromna...

ajde da razmislimo jos jednom.
logika jeste ta da autu sa dobrom cenom i punom opremom nesto fali, jer se takav po toj ceni jednostavno ne moze kupiti na izvornom trzistu.
ili opet, moze se naci dobar auto u fulu, ali i sa ful cenom.

tdci ili tddi
ja nemam pojma ni o jednom ni o drugom, osim onog sto sam u ovih par dana ovde procitao.
a to je: tddi bucniji, tromiji, ide na loz ulje ( cekicko ), manje trosi... a negde je i glavni majstor foruma napisao ili nekom sa foruma rekao da su se bolje pokazali od tdci motora
za tdci vazi sve suprotno, odnosno: tisi, brzi, malo teze ide na loz ulje (ali kod nekih i on ide :suicide: ), moderniji, vise trosi...
ako sam dobro zakljucio, tddi je bolji izbor za prosecnog vozaca, dok je tdci izbor za ljubitelje brze voznje i crvenih slova.
da me ne shvatite pogresno, i sam volim da imam brz auto. da li cu ikada iskoristiti ta njegova svojstva - ne verujem.
... nemoj se puno opterecivati sa podacima i potrosnjom i mogucim kvarovima,tako neces nikad kupiti auto,nego ti uzmi auto koji ti se se svidja,pa da platis jagnjetinu da ubijes sve moguce malere

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 22. feb. 2012. u 21:54h

opet nema logike..nece taj kupiti max opremu na lizing jer nema a taj drugi sto skupi samo za kola opet ce kupiti najpovoljnijeg moguceg..

jel tebi bitna oprema?

sent from white land..

Ljubo

Poruka od Ljubo » sreda, 22. feb. 2012. u 22:12h

na brzinu sam dao te primere.
izvinjavam se ako nisu logicni.

uostalom, nisu bili ni potrebni.

postavi se u polozaj prodavca polovnih automobila u Srbiji pa ce ti sve biti jasno.

Ljubo

Poruka od Ljubo » sreda, 22. feb. 2012. u 23:15h

ima li koga iz Sapca ili okoline da ga zamolim da pogleda ovaj auto uzivo?
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... 20_tdci/#1

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 22. feb. 2012. u 23:22h

sa ovim se najbolje utapas u sredinu..jos 115 ks..

sent from white land..

Ljubo

Poruka od Ljubo » sreda, 22. feb. 2012. u 23:25h

ne kapiram

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 22. feb. 2012. u 23:36h

ne kazem da nije dobar..

siv..bez felni..bez neke opreme..slabiji motor..

sent from white land..

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 22. feb. 2012. u 23:39h

Milanu je tesko da se Odrazi.. mrgreen Pricate ovde o nekoj opremi,protiv karavana si i onda pitas za ovakav auto koji ni po cemu nije zanimljiv..barem meni.

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 22. feb. 2012. u 23:41h

Mislim da isuvise primenjujete domacu logiku na nemacko/evropsko trziste, sto nikako ne ide.

Tamo se auto ne kupuje na lizing zato sto nemas para, vec zato sto je tako ekonomski isplativije. Mislite da svabe ne vole pare? Zasto bi odjednom istresao 20 i kusur iljadarki, i doveo sebe u stanje nelikvidnosti, kada je moze da placa 400-500 mesecno i da ga to ne boli. Ustedjevina se cuva za pametnije stvari nego sto je auto.

Karavani cine preko 50% prodatih mondea na evropskom trzistu, i uopste nisu povezani sa nasom filozofijom da karavan sluzi za tegljenje kupusa i krastavaca na pijacu. Jednostavno to je porodicni auto, koji prvo treba da posluzi svrsi a ne da se njime pokazuje kako si "gospodin u limuzinu" (za ku*cenje se kupuje mecka). Kupuje se u hipermarketima, jednom nedeljno ili mesecno, i negde treba smestiti mleko, sokove, uloske sa i bez krilaca, kucnu hemiju, rezance...

Stanje auta pri prodaji i kolicina opreme u njemu, su povezani koliko i meseceve mene sa protokom vode u WC kazancetu. Jedan kupac je tantuz koji neme pojma ni da ukljuci pola toga, al hoce da ima "all inclusive", i vozice ga ko prosecna plavusa (ne znam zasto prave brzine posle trece, sasvim mu je i to dovoljno do 150 na sat). Drugi tacno zna sta i zasto hoce, ume da vozi, zna kako se auto odrzava. Treci je skupio pare za najjeftiniju verziju i pazice je ko oci u glavi, a cetvrdi je jedva napabircio za najjeftiniju, pa nece dati nista za odrzavanje.

Naravno, ne mislite valjda da cete za iste pare dobiti auto u istom stanju sa Titanijum X i sa Ambiente opremom. To sto takvih ima slabo na nasem trzistu, samo govori da uvoznici jure jeftine primerke. Pa sad da li je jeftin zbog stanja ili zbog toga sto je "klot" nebitno.
Djak pesak :)

Ljubo

Poruka od Ljubo » četvrtak, 23. feb. 2012. u 00:05h

@milan_gt
ok, sada sam te skapirao.
ja bih voleo da nadjem auto tvoje boje, ali malo teze.
koliko sam video, u 80% slucajeva su sivi, a ostatak teget, crni i poneki beli.

bez felni, slabiji motor...
meni to ne znaci mnogo, niti da ti pravo kazem znam da ima motora razlicitih snaga niti kako se prepoznaju.

nema puno opreme...
najbitnije u celoj prici mi je da ima automatsku klimu - na to sam se sadaa navikao i navukao, a sve ostalo moze al ne mora.

znaci, gledam sto manju kilometrazu, sto mladje godiste i automatsku klimu za sto manju cenu.

@Dusan64
mislim stvarno.
valjda se podrazumeva da pitam za ono sto je meni interesantno a ne sta je tebi zanimljivo.
ako pazljivo pratis temu, video si da sam na vise mesta napisao da ne bezim od karavana...

@mbole
bice da je kasno i moje vreme za spavanje jer te nisam bas najbolje razumeo.

laku noc svima!

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 23. feb. 2012. u 00:12h

auto klimu imaju svi posle sredine '03 (prvi redizajn)

sent from white land..

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 23. feb. 2012. u 01:40h

Ne znam gde si procitao da TDCI trosi vise od TDDIa. Ako se isto voze, TDCI mora da potrosi malo manje. Namerno sam boldovao jer je to kljucno, posto koliko primecujem snaga ti nije najbitnija stvar, tako da bi ti verovatno laganije vozio i samim tim imao normalnu potrosnju. TDCI ce naravno da potrosi vise kad se gazi, ali veruj da ce i TDDI trositi isto ako se gazi.

Prosto je, TDCI ima novji sistem ubrizgavanja koji nije tu samo zbog snage nego i zbog manje potrosnje.

Evo ti banalan primer, karikiram samo jedan slucaj koji znam iz prakse. Drugar ima TDDI hatchback i trosi mu isto kao moj TDCI karavan. Njegov je 115ks a moj 130ks, voznja nam je slicna, cak sam ja vrv agresivniji od njega tj ne stedim gorivo. Tezi auto, veca snaga, veca budala za volanom, a ista potrosnja. Pritom su oba ispravna.

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 23. feb. 2012. u 07:58h

@mbole svaka cast na postu ti kao da zivis u nemackoj sve sto si rekao zaista je tako thumbsuph mada ne slazem se da nemci imaju para.Prosecan narod nema para a sva ona auto sto kupuju kupuju na kredit.I da imaju para oni to sigurno ne ulazu u auto vec u kuce.Kupuju kuce koje su mnogo skupe a sada je moda da ubacuju na krovove one plocice sto se pomocu suncave svetlosti pretvara u struju i tako ne placaju struju,jer je ovde u nemackoj mnogo skuplja struja u odnosu na srbiju.Jeste da te plocice kostaju ali im se posle 10 godina to isplati.Pa zato oni ulazu u kucu a ne u automobile.Pa skoro se u srbiji bolja auta voze nego u Nemackoj ako izuzmemo jugice i 101.
Neko je napisao da su se TDCI bolji nego TDDI a ja vam pricam iz iskustva da nisu da se vise kvare od TDDI.
Mozda vi to gledate ovde u Srbiji sto se prodaju(sminkani) ali kada dodjete u nemackoj videcete onda da je ovako kako sam rekao.
Nisam rekao da TDCI trose ulje vec da neznam iz kog razloga ali svi koje sam gledao nijedan nije imao normalno ulje.2 TDCI sam gledao zamenjeno im je ulje pre 1000 km a kod meraca su na minimum.
Turbine su glavna mana kod TDCI oko posle 200 000 cesto hoce da se pokvare,kao i zamajac pogotovo ovi sa 6 brzina.
Ja sve sto sam pisao to je iz iskustva znam kroz sta sam prolazio doslo mi je da odustanem od forda i da uzmem neki drugi auto.
Glavna preporuka je da se mondeo od 66 KW uopste ne uzimaju.
Razmilite i logicno malo o opremi kupac kupuje auto i trazi opremu full za njega.Njemu se to napravi a auto je predvidjen bez opreme onda oni to izmene tj dodaju tu opremu naprave auto sa opremom i logicno je da ce vise da se kvare.Povezi sad ti u autu senzore,muziku,pa neke dodatne sijalice i tako to... I mislis da ce akumulator da ti traje isto kao i pre ugradnje???
Ok oni u fabrici ubacuju originalne delove i ugradjuje strucno osoblje ali opet ako je auto predvidjen za nesto normalno oni mu ubacuju nesto dodatno.
Video sam da ti oprema nije toliko bitna a danas to sve mozes da kupis na internetu za jeftine pare tipa grejanje sedista,senzure itd.
Ja ovo sve sto sam napricao pisao sam ono sto sam video.
Primer pogledaj sam na autoscout24.de ili mobile.de gledaj predjenu km.Kada gledas neki sa realnom cenom nijedan nije ispod 180 000 190 000 cesto preko 200 su mada moze da se nadje neki i do 120 000 ali je zato i cena veca.
U nemackoj se mnogo prelazi velika drzava pa dok odete kod rodjaka i vratite se vec si presao oko 600-10000 km.Zato su i km velike Za kratko vreme mu nabijate dosta km, a nemci vole da putuju i da se provode ne kao kod nas.
A u srbiji ovi prodavci sto prodaju nijedan nije ispod 130 000 km :mad:
Pa ti auto u nemackoj ne mozes da nadjes ispod 130 000 a u srbiji ih ima.
Primer moj drug uzeo ford focus 2001 sa navodno 90 000 predjenih posle mesec dana kada je menjao ulje sucajno je video crveni silikon kod motora??Sto znaci da je motor radjen posle 90 000 km??
Pa jedino ako ga je neko vozio bez ulja mada cisto sumnjam.
Ovi nasi sto auta prodaju dole sa servisnom knjizicom zaboravite to jer se servisne knjizice kupuju na crno a pecati se udaraju samo tako to danas svako moze da napravi bez prijavljenje firme a kosta oko 20 €.
Samo sve to naprave i posle kao auto je zaista toliko presao.
Ja sam uzeo TDDI posle dugog trazenja auto nema opremu nemam cak ni bord komjuter ali oprema kao oprema mi nije ni bitna.Pa pre 7-8 godina nisam znao ni sta je servo volan :D
Moj je presao 210 000 km i platio sam ga 2200 € .Jeste da sam ga vise platio ali sada me ne boli glava nemam nikakva ulaganja uzeo sam ga od Prvog vlasnika i covek mu je radio mali servis mesec dana pre nego sto sam ga ja uzeo, ovde sam ga vozio do sada 219km/h na ravnom sigurno da moze jos koji km/h da izvuce na nekoj nizbrdici ali ne i previse.
I naravno da auto trosi kada ga vozis tako.
A razlika izmedju TDCI i TDDI po pravilu bi trebalo TDCI manje da trosi jer to C oznacava da mu nafta direktno ide u ubrzaljke.Samim tim sto se ondosi i na potrosnju.Mada u praksi to i nije tako oboje trose isto naravno ako je sve u redu sa autom.
Posle toliko TDCI i TDDI koje sam gledao ja bih se pre opredelio za TDDI mada za srbiju se nista ne zna sve su to sminkani :mad:
Toliko od mene
Pozz
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

Ljubo

Poruka od Ljubo » četvrtak, 23. feb. 2012. u 09:25h

a sta mislite o ovom primerku:
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... tomatik/#9

kontam ako moze da dokaze odradjene servise i malo mu spustim cenu....

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 23. feb. 2012. u 09:37h

shale..prvi put cujem da su im turbine problematicne..

sent from white land..

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 23. feb. 2012. u 09:44h

Nazalost na 3-4 auta sto sam gledao cuo se neki cudan zvuk kada sam ih probao kao kada cvili neki pas i to na obrtaju kada stigne na 1700 do 2200 posle prestaje ali ne vuce.E sad znam da moze da bude i crevo da se zapusilo ali onda bi valjda vukao?Ovi nisu hteli ni da ukljuce turbine pa nisam smeo da rizikujem.A auta su bili ghia u fullu osim sedista.Krivo mi je bilo sto nisam mogao u nemackoj da nadjem dobar auto tek posle dugog trazenja sam nasao ovaj.Nema opremu ali vazno da sam siguran u njega.Bio u Srbiji sa njim vratio se do sada sam presao 5700 sa njim i nemam problema ovih dana mu menjam i ulje cekam da mi stigne narucio sam preko ebaya.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 23. feb. 2012. u 11:54h

shakal_86 piše: Razmilite i logicno malo o opremi kupac kupuje auto i trazi opremu full za njega.Njemu se to napravi a auto je predvidjen bez opreme onda oni to izmene tj dodaju tu opremu naprave auto sa opremom i logicno je da ce vise da se kvare.Povezi sad ti u autu senzore,muziku,pa neke dodatne sijalice i tako to... I mislis da ce akumulator da ti traje isto kao i pre ugradnje???
Ok oni u fabrici ubacuju originalne delove i ugradjuje strucno osoblje ali opet ako je auto predvidjen za nesto normalno oni mu ubacuju nesto dodatno.
Normalno se auto ne preradjuje po zelji kupca. Naravno postoji i ta varijanta, ali to nije "fabricka" varijanta.

Fabrika normalno proizvodi razlicite varijante sa razlicitom opremom. Sta znam, naprave recimo 50 Ambiente, pa 10 Ghia, pa 5 Titanijuma... koliko vec procenjuju da ce biti potraznja za kojim nivoom opreme.
I kod dodataka na serijsku varijantu opreme to se radi prilikom same proizvodnje, a ne naknadno (zato se takav auto ceka). Majsto Hans na traci gleda specifikaciju i jednostavno umesto fara sa police A uzme far sa police B i usrafi ga, ili doda senzor na mestu gde inace ostaje prazan konektor, ili modul A zameni modulom B...
A ne da rastura vec gotov auto, pa da u njega sad ubacuje druge delove.

Cak imas i sasavijih varijanti. Volvo je u svaki primerak ugradjivao klima uredjaj. Samo nije u svakom bio ukljucen. Dodjes da doplatis za klimu, on prikaci racunar, kaze "enable" i imas klimu. Izracunali su da im je tako jeftinije nego da posebno drze lager sa i bez klime.

Ne vidim zasto bi se takav auto vise kvario nego drugi, osim naravno ako ne racunamo na varijantu: "ono cega nema, ne moze ni da se pokvari".
Al onda ajde da idemo peske, tu nema sta da se pokvari (moze, al onda ti je potpuno svejedno dal imas opremu ili ne :)), ili da se vratimo na ficu, on nema nista sem onoga sto je neophodno da bi se kotrljao :)

Akumulator ce trajati potpuno isto sa svim dzidza midzama i bez njih. Ne daje struju za pokretanje toga akumulator vec alternator. A alternator moze da da vise struje nego sto sve to zajedno moze da potrosi. Akumulator je samo rezerva dok alternator ne proradi. Kad ne bi bilo tako, akumulator bi se praznio non stop, i stalno bi morao da ga dopunjavas.
Djak pesak :)

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » četvrtak, 23. feb. 2012. u 13:14h

@Ljubo...poenta svih komentara u ovoj temi je "pruži se onoliko koliko si dugačak" ni centimetar više, jer je moguće veliko razočarenje.Ako nisi spreman da održavaš novopristigli polovan auto onako kako to proizvođač preporučuje ili recimo da prihvatiš činjenicu da je na primer plivajući zamajac potrošna roba koja se manja kao i filter goriva (samo malo ređe) i sve ono što prati održavanje polovnog automobila...onda moraš sebi priznati da nisi dorastao toj klasi automobila i da u stvari to nije auto za tebe.Najednostavnije ti je da povedeš sa sobom nekog majstora koji poznaje taj tip vozila i da se auto pregleda.Ni to ti ne garantuje sto postotnu ispravnost.Neki kvarovi će se pojaviti neočekivano...jednostavno kupio si polovan auto.A kilometraža na satu ti je potpuno nebitan faktor (u najvećem broju slučajeva kod naših preprodavaca nije tačna... mnogo je veća).Prema tome iskoristi sve ove savete da sabereš moguću cifru ekstra popravki i koliko bi te mogao koštati auto sa tim popravkama ako bi one brzo po kupovini nastale.Ako se sve uklapa...KUPUJ AUTO!
Slika Slika

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“