@mbole svaka cast na postu ti kao da zivis u nemackoj sve sto si rekao zaista je tako

mada ne slazem se da nemci imaju para.Prosecan narod nema para a sva ona auto sto kupuju kupuju na kredit.I da imaju para oni to sigurno ne ulazu u auto vec u kuce.Kupuju kuce koje su mnogo skupe a sada je moda da ubacuju na krovove one plocice sto se pomocu suncave svetlosti pretvara u struju i tako ne placaju struju,jer je ovde u nemackoj mnogo skuplja struja u odnosu na srbiju.Jeste da te plocice kostaju ali im se posle 10 godina to isplati.Pa zato oni ulazu u kucu a ne u automobile.Pa skoro se u srbiji bolja auta voze nego u Nemackoj ako izuzmemo jugice i 101.
Neko je napisao da su se TDCI bolji nego TDDI a ja vam pricam iz iskustva da nisu da se vise kvare od TDDI.
Mozda vi to gledate ovde u Srbiji sto se prodaju(sminkani) ali kada dodjete u nemackoj videcete onda da je ovako kako sam rekao.
Nisam rekao da TDCI trose ulje vec da neznam iz kog razloga ali svi koje sam gledao nijedan nije imao normalno ulje.2 TDCI sam gledao zamenjeno im je ulje pre 1000 km a kod meraca su na minimum.
Turbine su glavna mana kod TDCI oko posle 200 000 cesto hoce da se pokvare,kao i zamajac pogotovo ovi sa 6 brzina.
Ja sve sto sam pisao to je iz iskustva znam kroz sta sam prolazio doslo mi je da odustanem od forda i da uzmem neki drugi auto.
Glavna preporuka je da se mondeo od 66 KW uopste ne uzimaju.
Razmilite i logicno malo o opremi kupac kupuje auto i trazi opremu full za njega.Njemu se to napravi a auto je predvidjen bez opreme onda oni to izmene tj dodaju tu opremu naprave auto sa opremom i logicno je da ce vise da se kvare.Povezi sad ti u autu senzore,muziku,pa neke dodatne sijalice i tako to... I mislis da ce akumulator da ti traje isto kao i pre ugradnje???
Ok oni u fabrici ubacuju originalne delove i ugradjuje strucno osoblje ali opet ako je auto predvidjen za nesto normalno oni mu ubacuju nesto dodatno.
Video sam da ti oprema nije toliko bitna a danas to sve mozes da kupis na internetu za jeftine pare tipa grejanje sedista,senzure itd.
Ja ovo sve sto sam napricao pisao sam ono sto sam video.
Primer pogledaj sam na autoscout24.de ili mobile.de gledaj predjenu km.Kada gledas neki sa realnom cenom nijedan nije ispod 180 000 190 000 cesto preko 200 su mada moze da se nadje neki i do 120 000 ali je zato i cena veca.
U nemackoj se mnogo prelazi velika drzava pa dok odete kod rodjaka i vratite se vec si presao oko 600-10000 km.Zato su i km velike Za kratko vreme mu nabijate dosta km, a nemci vole da putuju i da se provode ne kao kod nas.
A u srbiji ovi prodavci sto prodaju nijedan nije ispod 130 000 km
Pa ti auto u nemackoj ne mozes da nadjes ispod 130 000 a u srbiji ih ima.
Primer moj drug uzeo ford focus 2001 sa navodno 90 000 predjenih posle mesec dana kada je menjao ulje sucajno je video crveni silikon kod motora??Sto znaci da je motor radjen posle 90 000 km??
Pa jedino ako ga je neko vozio bez ulja mada cisto sumnjam.
Ovi nasi sto auta prodaju dole sa servisnom knjizicom zaboravite to jer se servisne knjizice kupuju na crno a pecati se udaraju samo tako to danas svako moze da napravi bez prijavljenje firme a kosta oko 20 €.
Samo sve to naprave i posle kao auto je zaista toliko presao.
Ja sam uzeo TDDI posle dugog trazenja auto nema opremu nemam cak ni bord komjuter ali oprema kao oprema mi nije ni bitna.Pa pre 7-8 godina nisam znao ni sta je servo volan
Moj je presao 210 000 km i platio sam ga 2200 € .Jeste da sam ga vise platio ali sada me ne boli glava nemam nikakva ulaganja uzeo sam ga od Prvog vlasnika i covek mu je radio mali servis mesec dana pre nego sto sam ga ja uzeo, ovde sam ga vozio do sada 219km/h na ravnom sigurno da moze jos koji km/h da izvuce na nekoj nizbrdici ali ne i previse.
I naravno da auto trosi kada ga vozis tako.
A razlika izmedju TDCI i TDDI po pravilu bi trebalo TDCI manje da trosi jer to C oznacava da mu nafta direktno ide u ubrzaljke.Samim tim sto se ondosi i na potrosnju.Mada u praksi to i nije tako oboje trose isto naravno ako je sve u redu sa autom.
Posle toliko TDCI i TDDI koje sam gledao ja bih se pre opredelio za TDDI mada za srbiju se nista ne zna sve su to sminkani
Toliko od mene
Pozz
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''