Ford Mondeo 2.0 TDDI - vredi li?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Ford Mondeo 2.0 TDDI - vredi li?
Znam da te vuče, ali ne brzaj i dobro razmisli i otvori oči...već bi to otišlo da ima malo ulaganja (ali ne mora da znači), pogledaj kad je postavljen oglas 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ne mora ništa da znači, ali dijagnostika i četvore oči su obavezne.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- DrazenNS
- Poruka: 198
- Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
- Kontakt:
A recite mi sta se sve vidi na dijagnostici? Moze li da se vidi servis? Sta sve moze da se vidi? Koliko toga?
Ja sve nesto kontam da se tako "dugo" prodaje zato sto je pokvaren. Zato sto kvar nije bas jeftin a ni mali. A ne znam koliko ljudi je spremno da kupi kola pa da ih odmah vozi na popravak. Mozda oni koji ne primete pa su prinudjeni, ali svojevoljno........
Ja sve nesto kontam da se tako "dugo" prodaje zato sto je pokvaren. Zato sto kvar nije bas jeftin a ni mali. A ne znam koliko ljudi je spremno da kupi kola pa da ih odmah vozi na popravak. Mozda oni koji ne primete pa su prinudjeni, ali svojevoljno........
- totti
Ma zamajac kao kvar nije ništa u poredjenju sa diznama i pumpom, a to treba da pokaže dijagnostika...

- DrazenNS
- Kontakt:
Mozda nije veliki kvar, ali je relativno skup. To je ono sto me zanima. Problem je sto jos nisam nasao nikoga iz NS da ide samnom sto se tice dijagnostike, a njegov kraj pitanje koliko je od poverenja...
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8314
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Da i ja ponovim ono što ti i drugi govore: ''Ne žuri'', opet sam gledao slike i vidim da mu na posudi za antifriz stoji ST, što može da ukazuje da je menjana, kupljena druga, zbog udaranja. Ako je tako onda je to dobro udaren auto. Skakako ako si spreman da ga kupiš i sredjuješ, moraš tačno znati koliko te to može koštati i da li je isplativo, što znači da sa tobom krene neki od majstora za Ford i da ga detaljno pregleda i ukaže na nedostatke.
Oprema jeste primamljiva ali je i bezvredna ako ti motor, menjač i trap koji ti garantuju sigurnu vožnju nisu u redu.
Oprema jeste primamljiva ali je i bezvredna ako ti motor, menjač i trap koji ti garantuju sigurnu vožnju nisu u redu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- DrazenNS
- Kontakt:
Ma naravno. To se slazem. Dzaba svega ako je motor krs. Danas sam bas gledao na najlon pijaci takav ford ali bez koze i cini mi se s manje opreme........ kostao je 3450 ako dobro pamtim. 
I sada na kraju ono sto mi nikako nije jasno jer sam cuo vise razlicitih misljenja, da li je bolji TDDI ili TDCI motor?

I sada na kraju ono sto mi nikako nije jasno jer sam cuo vise razlicitih misljenja, da li je bolji TDDI ili TDCI motor?
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8314
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Potrošnja im je slična, tj. tdci malo manje troši, ali motor mirnije radi, bolje povlači. Tddi bolje trpi ovo naše loše gorivo. Tdci bi trebalo da bude bolji, ali je skuplji za održavanje i kad kupuješ polovan auto može da se desi da je ipak bolji tddi ako je dobro održavan, za razliku nekog tdci-a koji je urnisan od strane prethodnog-ih vlasnika.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- DrazenNS
- Kontakt:
Hvala na objasnjenju. Sada mi je bas bas jasno.
)

- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Kad su novi - TDCi ima bolje performanse i naravno da ga svi žele i traže više od TDDi.DrazenNS piše:... da li je bolji TDDI ili TDCI motor?

Međutim... sada su već TDCi motori u Focus Mk1 i Mondeo Mk3 u tim godinama i toj kilometraži da su najčešće u stanju da su im potrebna velika ulaganja da bi bili to što je trebalo da budu. TDDi je kudikamo isplativija investicija i lakša / jeftinija za održavanje, plus je manje osetljiv na kvalitet goriva (evrodizela). Da, odričeš se dela performansi, ali život sa njima manje boli po džepu.

Iako to niko neće da kaže, postoji razlog zašto je svaki TDCi i ovde i napolju na prodaju. Došli su pred velika ulaganja u sređivanje dizni, zamajca/seta kvačila i ljudi jednostavno više ne žele da ulažu u njih. Retko kad je nešto drugo razlog, a ni tada niko ne garantuje da su skroz ispravni, tj. "bez ulaganja".
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- DrazenNS
- Kontakt:
Hvala puno na informacijama. Dosao sam do jos nekih saznanja raspitivajuci se. Jedan serviser forda mi rece da mi dijagnostika nece puno reci i pomoci. Da su dobri motori, da nemaju problema sa diznama, tako neke sitnice koje treba da gledam, ali mi dijagnostika kao dijagnostika nece bas toliko puno pomoci. ako pumpa ne radi da auto nece raditi. da obratim paznju na rad kola na leru sa klimom i bez nje. I tako neke sitnice ali to je manje vise to.
)

- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nisam siguran kako je kod TDDIa jer sam ja uzimao TDCI, ali...
Obrati paznju kad budes isao 160-170km/h na test voznji da li ce da se ugasi, takodje kad ga budes zakidao preko 4000 o/min u prve tri brzine da li ce se paliti lampica za grejace... Ah da, zaboravio sam, prodavac ti to nece dozvoliti
E zato je dijagnostika dobra stvar, da lepo vidis pritisak goriva na leru koji je, i to ti kaze dovoljno o stanju ubrizgavanja. A ne da to saznajes na tezi nacin
Ne mogu ni da se setim koliko sam Mondea pogledao (preko 10 sigurno) koji su savrseno radili u leru, turiras ga u leru on puni kao lud, pritom ili ne dimi ili veoma malo. A kad ga prikacis na dijagnostiku, ubrizgavanje u banani. Pritom izgledali 5x lepse od mog kad sam ga uzeo, ocuvaniji... A na satu svi naravno imaju 130-150k km 
I cisto da znas, svi oni nisu prijavljivali nijednu gresku kad ih zakacis na dijagostiku. Ali gledanjem parametara dok je motor upaljen mozes lepo da vidis u kom je stanju ubrizgavanje.
Obrati paznju kad budes isao 160-170km/h na test voznji da li ce da se ugasi, takodje kad ga budes zakidao preko 4000 o/min u prve tri brzine da li ce se paliti lampica za grejace... Ah da, zaboravio sam, prodavac ti to nece dozvoliti

E zato je dijagnostika dobra stvar, da lepo vidis pritisak goriva na leru koji je, i to ti kaze dovoljno o stanju ubrizgavanja. A ne da to saznajes na tezi nacin

I cisto da znas, svi oni nisu prijavljivali nijednu gresku kad ih zakacis na dijagostiku. Ali gledanjem parametara dok je motor upaljen mozes lepo da vidis u kom je stanju ubrizgavanje.
Fiesta!!
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Na sta tacno da obratis paznju i kako se to tumaci?DrazenNS piše: ...da obratim paznju na rad kola na leru sa klimom i bez nje...
Stvarno me zanima.
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: četvrtak, 14. jun 2012. u 12:45h
Sto se dijagnostike tice:
Posao sam kod majstora kada sam kupovao auto i pitao ga da mi provjeri kilometrazu. rekao mi je da ne moze da je ocita ali da su svi parametri u fabrickim intervalima. na njegovu rijec sam ga uzeo i poslije godinu dana kod drugog majstora saznajem da je mom autu skinuto 95ooo km. i dalje sve radi kako teba ali mi je bas bilo krivo. tako da oprezno sa dijagnostikama.
cuo sam,ali samo cuo, da neke dijagnostike ako nisu original mogu da stete. da zna elektronika da zabudali. potrosnja...
Posao sam kod majstora kada sam kupovao auto i pitao ga da mi provjeri kilometrazu. rekao mi je da ne moze da je ocita ali da su svi parametri u fabrickim intervalima. na njegovu rijec sam ga uzeo i poslije godinu dana kod drugog majstora saznajem da je mom autu skinuto 95ooo km. i dalje sve radi kako teba ali mi je bas bilo krivo. tako da oprezno sa dijagnostikama.
cuo sam,ali samo cuo, da neke dijagnostike ako nisu original mogu da stete. da zna elektronika da zabudali. potrosnja...
- fancy
- Kontakt:
Šta ti je krivo?igorzujic piše:...
poslije godinu dana kod drugog majstora saznajem da je mom autu skinuto 95ooo km. i dalje sve radi kako teba ali mi je bas bilo krivo.
...

Kupio si povoljno auto koji je imao, koliko 120,000 - 150,000 - 170,000?
Pogledaj cene polovnih automobila napolju i shvatićeš da su svi automobili koji se uvoze i imaju "povoljnu" cenu, zapravo automomobili uvezeni sa preko 250,000 na satu pa je to posle skidano ovde da lepše izgleda. To je igra koju svi znaju, svi učestvuju u njoj i svi su srećni

Ako malo bolje zagledaš oglase i cene, shvatićeš da su automobili koji su napolju na placevima iste cene i kilometraže kao i ovde na polovniautomobili.com ili mojauto.rs.
Kako je to moguće?
Magija

-
Prevaranti!
-
E,da. I nije bio bas povoljno. U Njemackoj je placen 3800 a meni prodat 7000. Nije da je mala razlika.
Istina, sve sam kasno saznao tako da sad mi je dzaba sva prica!!!
- DrazenNS
- Kontakt:
Nasao zanimljivu zamenu. http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... ndeo_tddi/
Sutra ide na dijagnostiku i proveru i ako bude ok verovatno cu da ga pazarim.
)) Zna neko gde moze da se kupi jedna takva alu felna, posto vise nema sve 4. Jednu su mu ukrali (slike su od ranije, definitivno nije slikano pred prodaju). I zanimljivo, ni ovaj nema plastiku na akumulatoru. haha Bas me hoce ti falicni.
Juce na pijaci kada sam gledao, ford mondeo isto 2001 god, ali mu se gepek otvara skroz. I zadnje staklo cini mi se. Puno je veca rupa kada se otvori gepek. Kod ovoga je manja. Otvara se samo limeni deo. Koja je razlika u tim fordovima?
Sutra ide na dijagnostiku i proveru i ako bude ok verovatno cu da ga pazarim.

Juce na pijaci kada sam gledao, ford mondeo isto 2001 god, ali mu se gepek otvara skroz. I zadnje staklo cini mi se. Puno je veca rupa kada se otvori gepek. Kod ovoga je manja. Otvara se samo limeni deo. Koja je razlika u tim fordovima?
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
"hečbek" i limuzina.model sa 5 i sa četvoro vrata.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- totti
Dal' je moguće da ljudi sve ovo navode kao opremu:

...Analogni sat...Set za prvu pomoć...Štitnici za sunce sa ogledalima...Podesivi nasloni za glavu napred i pozadi...Sigurnosni pojasevi napred i pozadi...Mreža za stvari na zadnjoj strani voz. i suvoz. sedišta...Brojač preñenih kilometara sa mogućnošću vraćanja na nulu...Upozoravajući trougao.

- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja sam prezadovoljan tddi motorom. Odlicno izolovan,trosi manje od Focusa 1.8tddi-tdci verovali ili ne. Ide 200km/h ko od sale. Ni moj nije imao plastiku akumulatora pa sam uzeo kod Sime za 500din... Kad budes gledao auto zovi me i pitaj sve sto te interesuje
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- fancy
- Kontakt:
Pa za te pare je trebalo da iz Nemačke imaš tačnu kilometražu & servisnu knjižicu.igorzujic piše:E,da. I nije bio bas povoljno. U Njemackoj je placen 3800 a meni prodat 7000. Nije da je mala razlika.
- DrazenNS
- Kontakt:
Gledao sam ga danas. Svaki cigo svoga konja hvali sto bi rekli. Covek rece sve najbolje za njega. Doduse treba mu hemijsko ciscenje unutra i napolju ali bice ok. Neka plastika, sitnice....mislim da ce biti ok.Nesa piše:Ja sam prezadovoljan tddi motorom. Odlicno izolovan,trosi manje od Focusa 1.8tddi-tdci verovali ili ne. Ide 200km/h ko od sale. Ni moj nije imao plastiku akumulatora pa sam uzeo kod Sime za 500din... Kad budes gledao auto zovi me i pitaj sve sto te interesuje

Prodaje neko felne tacnije jednu kao sto su te na slici? Fali jedna a supruga ce me ubiti ako ne bude kompletno.

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
to su njegove fabricke
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- Poruka: 49
- Član foruma od: nedelja, 3. jun 2012. u 14:34h
eh nije to ništa. pogledaj ovo:totti piše:Dal' je moguće da ljudi sve ovo navode kao opremu:
...Analogni sat...Set za prvu pomoć...Štitnici za sunce sa ogledalima...Podesivi nasloni za glavu napred i pozadi...Sigurnosni pojasevi napred i pozadi...Mreža za stvari na zadnjoj strani voz. i suvoz. sedišta...Brojač preñenih kilometara sa mogućnošću vraćanja na nulu...Upozoravajući trougao.
Neko misli da je voznja po gradu pohvalna karakteristika pri prodaji auta.Prva registracija kod nas u septembru. Auto je u odlicnom stanju,vredi pogledati. Malo sam ga vozila i to samo po gradu. U autu nikada nije zapaljena cigareta.
Elem, neko je pomenuo puknutu posudu za vodu na monde-u. Meni se posuda za vodu raspala na starom Meganu. Pocela da piša na sve strane pa je zamenio. A taj auto je presao ijaooo. Mislim da je prodat sa bar pola miliona. Ali je išao ko blesav.