Potpuno se slazem sa svima. Ovih dana smo pogledali 15ak vozila, a od toga 12 nije bilo vredno ni pogledati. A preko telefona svi kazu da je ocuvan, nema rdje, malo presao, servisna knjiga, a zadnji servis odradjen 2009god na 110.000km, a on sada na satu 170.000... a sta je radjeno izmedju nema se pojma. A svima je fora da je upravo uradjen mali, veliki servis, vesanje komplet sredjeno, itd... i kada sednes da probas svi ga hvale kako ide, lepo salta, necujan, a polovini stisnes gas a oni ubrzavaju kao moja Fiesta 1.2, tj molis boga da neko ne naidje u susret prilikom obilazenja. Jedini "dobar" je bio ovaj plavi Focus. Jeste da ima malo oziljaka od parkinga nista strasno, ali zato lepo ide i kvacilo se cini ok, idu uz njega zimske/letnje gume 15ke. Koji god da sam proveravao u Grandu, nema servisne istorije jer je Ford uveo elektronsku servisnu knjizicu tek 2013god...
Bilo ih je od 3.000 - 5.000eur i svi 2005/2006god.... Po meni malo skupo, al kada pogledam da je Golf 5 2004god 5.500eur, onda se i utesim
A sto se tice tacne kilometraze... to je lutrija. Sada vise ne vracaju kilometrazu ovde nego preko i svi se peru kako je carinjen na tu kilometrazu i to je 100% prava kilometraza... kao da sam ja sisao veslo. A svaki je izlizan kao da je presao 300.000. Ja sam sa prethodnom Fiestom presao 160.000km (videcete je na skupu, koleginica je vozi) i auto je bio kao nov. Nigde tackice, nista izlizano, sedista nova...
Ovaj crni Focus sto ga je Dule postavio je super, zna se da je odradjen kako treba, sto i sam kaze zna coveka koji ga je sredjivao

ali jedino sto je malo vise para, a i moraju se kupovati nove zimske gume, mozda i manje felne, onda letnje 17ke... i na cenu vozila sve to jos izadje oko 800eur kada uracunas i registraciju... A 17ke po meni samo izgledaju dobro dok za sve ostalo su najbolja varijanta 16ke (udobnost, potrosnja...) Burazer je krenuo sa budzetom od 3.000 da zavrsi auto i registraciju, ali ja ga odgovorio od Stila i ubedio da trazimo Focusa... i sada su cifre vec oko 4.000 eur i svima moras raditi veliki servis sada ili za tri meseca ali moras ga uraditi... Svaki ima svoje mane i prednosti...
Tako da ni sami vise ne znamo sta je ciniti... Ako neko hoce da menja 16ke sa dobim gumama za ove 17ke sa crnog Focusa pa da i pregovaramo

i jos da nagovorimo coveka da "malo" koriguje cenu
Realno crni Focus jeste malo bolja kupovina cisto sto znas da je pretresen i da se zna sta mu je. Ali plavi ima 8 dobrih guma, registrovan, jeftinija registracija (za 10.000din) karoserija ocuvana... Sto i vi kazete moze da valja a i ne mora, valjda ce ovi u Grandu videti kakav je

Na kraju se sve svodi na to da ces kupiti ono za sta imas para... i ja bih kupio 1.5ecoboost sa 180ks da sam imao 2.500eur vise kada sam uzimao Focusa, al jbg