Potreban mi je savet u vezi pregleda kaparisanog focus-a čija je cena neuobičajeno niska u odnosu na konkurente na tržištu (30% niža).
U pitanju je:
Ford Focus II, 2008, 1,6 benzin (116KS), prešao 76.000, Titanium nivo opreme, uvezen iz Italije, prodaje ga auto plac, ocarinjen, plaćen porez i urađena homologacija auta (AMSS).
Sa auto placa navode da ga je prodao prvi vlasnik i da je u vrlo očuvanom stanju. Ja sam ga pregledao i zaista je automobil na prvi pogled u izvanrednom stanju, sva oprema radi, nema znakova da je havarisan ili udaran, samo je staklo suvozača zamenjeno 2012, ostala stakla su orginalna ugradnja. Gume u odličnom stanju, enterijer izuzetno očuvan. U probnoj vožnji nije pokazao nikakve znake nestabilnog rada, slabog kočenja, neodržavanja pravca, itd. Motor osetno bolje radi u odnosu na drugog probanog Focus-a benzinca isti dan od 100 KS.
Broj šasije proveren u međunarodnim bazama podataka, odgovara broju na servisnoj knjižici i računima iz ovlašćenog servisa koji je prvi vlasnik obavljao sve do 2012. godine. Svakako me ovakva situacija onespokojava u kupovini, ali sa druge strane ne želim da propustim ovakvu priliku.
Da li me možete posavetovati na šta da posebno obratim pažnju pri konačnoj proveri auta pred kupovinu?
Hvala svima unapred!
EDIT1: Naknadno sam video da se ovaj auto koji sam kaparisao već razmatrao na forumu u susednoj temi. Eto da prijavim, ja sam kupac,