Konkretno, mislim da ti motori kao motori ako su redovno odrzavani nemaju problema. Kilometraza kod ostalih navedenih delova moze biti upitna, ali realno, na 300k taj auto ce ili biti kanta, sto ces odma videti na prvi pogled, ili ce vecina tih stvari biti sredjena/zamenjena.
Meni su problematicnije kilometraze oko ~200k jer tad je fabricko kvacilo naceto ili pri kraju, trap uveliko za remont, kocnice su redovna stvar. Klima, alternator i to, elektrika ili radi ili ne radi, kako se desi da nesto crkne na 50k km, tako moze i trajati i 200k, 300k pa i vise km bez problema.
- Ubrizgavanje moze biti problematicno a i ne mora jer realno na njega ne mozemo mnogo uticati tj pokvariti ga, kao i pojedine el.sisteme.
- DPF je stvar eksploatacije, tj kako se i u kojim uslovima auto vozi.
- Korozija, jbga, podneblje najvise utice. Koliko sam video, Holandija, Belgija, Nemacka, Svajcarska, Austrija i sever Italije, lepo sole puteve i auti iz tih krajeva umeju biti rdjavi, verovatno neki i truli.
Kao sto kaze kolega Popovicl, spremi pare i polako. Sve se moze resiti ali je pitanje isplativosti...
U sustini, moj savet ti je da se ne opterecujes kilometrazom na satu, ta vozila koja se uvoze kod nas na satu im nije prava kilometraza garantovano! Mom autu je na satu pisalo 177k, a znam da je imao sigurno jos 50% vise... Kad sednes, upalis, provozas sve ce ti se kazati tj. je li taj auto odrzavan ili ne, obrati paznju na "sporedne" stvari, recimo ako su na autu neke premium brend gume ili ne, to ce ti ukazivati na nesto.
Srecno!