POMOC OKO KUPOVINE SCORPIONA
- peca1981
- Poruka: 10
- Član foruma od: petak, 3. dec. 2010. u 00:48h
POMOC OKO KUPOVINE SCORPIONA
Naleteo sam na skorpiona iz 1987 god. Uvezen iz Svajcarske ali ovde mnogo malo vozen.Limariski me je odusevio kao i velicinom.U njemu je bio motor dizel neki 2.9 4x4, ja mislim.Majstor a inace moj drug, mi je rekao da moze da stavi neki motor od 1.6 kubika sa dvogrlnim karburatorom i preradi auto kompletno da bude kakao on kaze MALI POTROSAC.i da nije skup za registrovanje.Ja se bas i ne razumem oko mehanike puno ,
pa pitam Vas
Da li moze taj motor da nosi toliku skoljku i oko potrosnje me interesuje da li ce stvarno trositi 7-9 l benzina?.
Ja sumljam u to .Molim za odgovore .
Pisite mi vasa iskustava sa skorpionima i uopste o fordovim vozilima.
Hvala!!!
A da izneo bi me 1400e toliko mi trazi sa sve registracijom!
pa pitam Vas
Da li moze taj motor da nosi toliku skoljku i oko potrosnje me interesuje da li ce stvarno trositi 7-9 l benzina?.
Ja sumljam u to .Molim za odgovore .
Pisite mi vasa iskustava sa skorpionima i uopste o fordovim vozilima.
Hvala!!!
A da izneo bi me 1400e toliko mi trazi sa sve registracijom!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: POMOC OKO KUPOVINE SCORPIONA
Mislim da je apsolutno smešno očekivati od auta od 1400kg da troši od 7-9l benzina sa motorom od nepunih 70ks (daj bože da ima i toliko posle 20 godina).
Čak štaviše cela priča o 1.6 u scorpiu je besmislena... da ne kažem jadna.
Plus cena od 1400 eur za 23 godine star auto sa pogrešnim motorom je totalno pogrešna... sve je pogrešno ukratko.
Kratko i jasno... ne nikako.
Scorpio kao auto je prava lađa ali tek sa 2.0 dohc motorom pa nadalje...
Čak štaviše cela priča o 1.6 u scorpiu je besmislena... da ne kažem jadna.
Plus cena od 1400 eur za 23 godine star auto sa pogrešnim motorom je totalno pogrešna... sve je pogrešno ukratko.
Kratko i jasno... ne nikako.
Scorpio kao auto je prava lađa ali tek sa 2.0 dohc motorom pa nadalje...

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- peca1981
Na sta bi u sustini trebalo da obratim paznju prilikom pazarenja scorpiona. Imam jos jedan u ponudi sa motorom od 2400 kubika.
cena 800e ima atestiran plin i registrovan je jos 6 meseci. !!!! oznaka je 2.4 cl !!
Unapred zahvalan.!!!!
cena 800e ima atestiran plin i registrovan je jos 6 meseci. !!!! oznaka je 2.4 cl !!
Unapred zahvalan.!!!!
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
Slazem se sa ovim sto je markedjani napisao. Zaista ubacivanje tog 1.6 motora u skorpija bi bilo skrnavljenje da nema dalje. Ako znas reci nam sta je bilo sa njegovim motorom, menjacem i diferencijalima. Malo mi je nelogicno da je malo vozen kod nas a da je to pokvareno, hajde da je jedna od navredenih stvari crkla ali sve tri, hmm sto bi rekli nesto je trulo u drzavi danskoj. Sto se tice tog 2.4 za njega je malo skuplja recistracija a oznaka CL je klasik ili ti golac nema nista od opreme GL ima prednje elektro podizace stakala trebalo bi da ima i ono cudo sto pokazuje da li su vrata otvorena temperaturu i ostale sitnice a Ghia je ful oprema.
Poslednja izmena: SASA77, na dan petak, 3. dec. 2010. u 18:00h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- peca1981
Burazeru ne razume se u mehaniku 100%. Taj decko sto mi prodaje on popravlja samo fordove ima motora i meljeca na tonu >Verovatno je taj motor utopiu negde.!!!!
A sta mislis na motor od 2400kubika ima plin ugradjen sa atestom i jos reg. 6 meseca, i sve to za 800e.?
A sta mislis na motor od 2400kubika ima plin ugradjen sa atestom i jos reg. 6 meseca, i sve to za 800e.?
- SASA77
Vec sam napisao ali ako mene pitas trazi 2.9 ili 2,0 dohc.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Nećeš se baš lepo navozati sa tim motorom na običan plin.peca1981 piše:Burazeru ne razume se u mehaniku 100%. Taj decko sto mi prodaje on popravlja samo fordove ima motora i meljeca na tonu >Verovatno je taj motor utopiu negde.!!!!
Traži Scorpia sa 2.0 dohc motorom... to ti je najzdravije za džep.
Imaš da biraš za 1500 eur kakav hoćeš Scorpio.

- peca1981
Kako mislis na obican plin????
Sutra idem da ga pogledam reci mi sta da gledam burazeru kod tog automobila.????? Limarija i tako to???
Sutra idem da ga pogledam reci mi sta da gledam burazeru kod tog automobila.????? Limarija i tako to???
- Scorpio 696
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Nisam imao ostale pa ne znam
ali dohc je jako izdrzljiv (barem se nosi sa mojim stilom voznje)
Sad sam gledao malo oglase i bas mozoze za male pare da se nadje.
Ako naletis uzmi 92-93 taj model ima na sajlu km/h - sat, elektronski sat posle dugo vremena oce da brljavi.

Limarija mu je slaba tacka kao i aut.menjac (mislim).
Ako mozes da vidis ispod
gledaj spoj menjaca i kardana tj. guma kardana u kakvom je stanju

Evo pogledaj malo izmene po godistima
posto po oglasima se daje svasta (retrovizori/maska/farovi/volani/...)Cisto da se upoznas malo
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... ?f=60&t=64
ali dohc je jako izdrzljiv (barem se nosi sa mojim stilom voznje)
Sad sam gledao malo oglase i bas mozoze za male pare da se nadje.
Ako naletis uzmi 92-93 taj model ima na sajlu km/h - sat, elektronski sat posle dugo vremena oce da brljavi.

Limarija mu je slaba tacka kao i aut.menjac (mislim).
Ako mozes da vidis ispod
gledaj spoj menjaca i kardana tj. guma kardana u kakvom je stanju

Evo pogledaj malo izmene po godistima
posto po oglasima se daje svasta (retrovizori/maska/farovi/volani/...)Cisto da se upoznas malo
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... ?f=60&t=64
Poslednja izmena: Scorpio 696, na dan petak, 3. dec. 2010. u 19:08h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Mislim na uređaj... pošto postoje venturi (obični vakumski) i sequent (moderni elektronski sa kompjuterom i diznom za svaki cilindar) uređaji...peca1981 piše:Kako mislis na obican plin????
Pošto je šestak u pitanju... na taj motor ne radi nikako običan venturi uređaj,mislim radi ali uz potrošnju ZIL-a i performanse juga uz učestale implozije kućišta filtera.
(pošto cenim da uz cenu od 800 eur ne ide sigurno sequent uređaj

Gledaš sve... nema tu nekih konkretnih slabih tačaka... sve zavisi kako je auto korišćen i kakve je sve havarije doživljavao... svaki je priča za sebe.

- peca1981
uf.Sada sam bio da probamo kolica. U pravu ste ne lepi za sediste na uzbrdici .
U nedelju idem preko dana slikacu ga pa cu poslati slike bas mi je do vaseg misljenja stalo .
U nedelju idem preko dana slikacu ga pa cu poslati slike bas mi je do vaseg misljenja stalo .
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8420
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Kakav biser, pa mogao je i da ugradi 1.1 umjesto tog 1.6. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- peca1981
evo slika
- peca1981
. .....i jos slika
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ima neke branike manjka?
Kako može da ide 1.6 na diferencijalu od 2.9, evo ja da ti kažem iz slične situacije - ide sporije nego Fiesta 0.9
Kako može da ide 1.6 na diferencijalu od 2.9, evo ja da ti kažem iz slične situacije - ide sporije nego Fiesta 0.9

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- peca1981
Branici se farbaju . Da li bi potrosnja bila veca u tom slucaju ???
- SASA77
Naravno da ce da bude veca i da ce auto da ide kao les. Nego daj slike enterijera. I stavi malo vece slike a ne ovako da ga gledamo sa lupom.
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Opste je poznata cinjenica da jaci motor manje trosi tako da mi nije jasno zasto ljudi pribegavaju kojekakvim mudrolijama a sve u korist svoje stete. Sa tako spakovanim autom od male potrosnje se mozes oprostiti kao od bivse Yuge. Ako nije ubacio odgovarajuci menjac i diferencijal i IMT 533 ce za tako nakarabudzeno vozilo postati ne uhvatljiva raketa. Plus sto razlika u ceni registracije 1.6 i 2.0 i nije neka tj. obe kubikaze ulaze u istu grupu...
- peca1981
Menjac je od nekog kako kaze motora 2.0 linijas, a diferencijal nije menjao ostao je stari. kaze da je difer. univerzalana za skorpione!!!?????
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ček jel se i dalje ovaj horor razmatra ili si se zajebao pa kupio ? 

- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Jeste fiferencijal za skorpione isti , ali ono sto je u njemu je razlicito , tj. prenosni odnos. Sto slabiji motor , kraci prenos , i obrnuto . Sa tim 1.6 motorom , Prva brzina je ono sto bi trebala da mu bude druga . Na malo vecoj uzbrdici kada treba da krenes prvom brzinom , spalices lamelu .
Taj 1.6 motor u taunusu , koji ima 980 kg , i auto trosi oko 11-12 l benzina po gradu , oko 9-10 po otvorenom putu .
Sa tom karoserijom , nema sanse da trosi ispod 13-14 l po gradu , a ne ide nikako .
Taj 1.6 motor u taunusu , koji ima 980 kg , i auto trosi oko 11-12 l benzina po gradu , oko 9-10 po otvorenom putu .
Sa tom karoserijom , nema sanse da trosi ispod 13-14 l po gradu , a ne ide nikako .
- peca1981
nisam jos uvek kupio.Koliko onda da mu ponudim kes za taj auto
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ne nudi mu ništa nego nađi neki drugi primerak.

- SASA77
To nije auto vec frankenstajn. Motor 1.6 menjac od 2.0 a diferencijal od 2.9. Da mi je samo da znam koga ce da muci i davi?
- dule0911
-
- Poruka: 13660
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@peca1981
Evo i ja da ti kazem kao i ostali: ne uzimaj taj auto vec trazi neki drugi. Nemoj da kupujes na brzinu zato sto ti se auto svideo na prvi pogled, potrazi jos malo naici ce valjda neki da valja.
Evo i ja da ti kazem kao i ostali: ne uzimaj taj auto vec trazi neki drugi. Nemoj da kupujes na brzinu zato sto ti se auto svideo na prvi pogled, potrazi jos malo naici ce valjda neki da valja.
Fiesta!!