Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fusion ili Fiesta?

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
todorovic92
Poruka: 3
Član foruma od: subota, 15. okt. 2011. u 18:55h

Fusion ili Fiesta?

Poruka od todorovic92 » subota, 15. okt. 2011. u 19:28h

Pozdrav svima! Ja sam nov na ovom forumu, i prijavio sam se jer zelim da kupim neki od Ford automobila... Razmisljam da li da uzmem Fusion ili Fiestu (benzince 2003-2004 godista).

Da li neko moze da me posavetuje po pitanju problema kod tih automobila?

I zanimam me koliko kostaju servisi (veliki i mali) za Fiestu i Fusio-a?

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Fusion ili Fiesta?

Poruka od Vladan » utorak, 18. okt. 2011. u 11:23h

Ne mogu ti puno pomoci posto mi je Fusion prvi auto. Zadovoljan sam. Jedina zamerka je sto je kvacilo nekako visoko i ne moze da se steluje.
Da sad kupujem, i da imam para uzeo bih 1.6TDCi, posto 1.4TDCi ponekad kao da nema snage, tj. ima, ali mora da se nagazi gas bas onako, a to mrzim. vise volim da se "sam kotrlja".
Mozda ovo moze da pomogne. Moj cale je pre vozio dizel Pasata, onaj prvi model kao sto je bio za konferenciju nesvrstanih krajem 80ih, pa Tempru 1.9 dizel. Kad je seo u Fusion primio se na Forda pa kad je Tempra definitivno propala hteo da kupi Mondea. Medjutim nije mu odgovarala ergonomija kabine, pa je uzeo Fokusa 1.8TDCi.

mbole
Poruka: 14941
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 18. okt. 2011. u 23:22h

Fusion i Fiesta tih godista su u sustini isti auto, samo upakovan u drugaciju karoseriju.
Djak pesak :)

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 19. okt. 2011. u 08:55h

ma da fietsa karavan ti je ustvari fusion, isto je sve samo sta vise volis.
i dobar savet uzmi 1,6 dtci, ali proveri pumpu ako je vozen u srbije (losa nafta ubija comonrail sisteme) uzmi na ime neku ocuvanu, lakse podas a ustedis na gorivu...

todorovic92

Poruka od todorovic92 » sreda, 19. okt. 2011. u 20:10h

Jesu Fusion i Fiesta tog godista maltene isti automobili. Meni se samo Fusion vise svidja zato sto je veci, ali samim tim i tezi pa je bolje da se uzme sa jacim motorom.

Recite mi, sem pumpe, da li postoje jos neki delovi koji mogu da budu "problematicni" ?

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 19. okt. 2011. u 20:43h

nije pumpa problem, nijedna fabrika comon rail u srbiji nedaje garanciju-zbog lose nafte, problem je precizan sistem koji nepodnosi djubre zbog hladjenja i podmazivanja, to resavas sa kvalitetnijom ed , malo dvotaktola da podmazuje i nikada ispod 1/4 goriva u rezervoara da bi se pumpa mogla hladiti preko nafte, neke pumpe imaju hladnjak za naftu, ona se tako hladi.
problematicno... neznam ali mislim da fiseta fusion nemaju zamajac, to ce neko strucan da odgovori, i ko ima fiestu ili fusiona ....
ja mislim da su isti, bar priblizno koliko je moguce, negde sam to procitao .....
http://www.motorpress.ch/gst/ford_fiest ... ahre.shtml
http://www.index.hr/vijesti/clanak/fies ... 05918.aspx
sacekaj malo, nacice se i vozaci fusiona i fiesta, ili ih nadji pa pitaj na pp sta te interesuje :ford:

skydiver
Poruka: 121
Član foruma od: nedelja, 16. nov. 2008. u 11:35h

Poruka od skydiver » sreda, 19. okt. 2011. u 22:15h

Vozim Fusion, dizel, pa ne mogu da komentariš benzince, a nisam se vozio u Fiesti, pa da sada poredim. Pošto planiraš kupovinu polovnog, uzmi ono što nađeš u boljem stanju.

todorovic92

Poruka od todorovic92 » petak, 21. okt. 2011. u 18:06h

A kako stoje stvari sa dizelasima ? Dizel bih isbegao iz jednog razloga - delovi su skuplji za dizel nego za benzinca...

Koliko se krecu mali i veliki servis za dizelase ?

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 21. okt. 2011. u 21:57h

ajd kad nece niko,
valjda je skuplji servis za benzinca, cvecice kablovi su ti uvecani kod benzinca, to kod dizela nemas, imas ulje filtere koji tu negde kao benzinac mozda i jeftiniji, kod dizela imas samo pumpu, ako crkne :shok: , a ako se budes drzao pravila nece, pravilo 1- pazi sta kupujes neka pregleda po mogustvu bt dizel ili dragomir jos bolje, bar ce sve da pregleda, 2 . - pazi sta sipas i nemoj da ti nestane nafte, ili nemoj da bude malo goriva u rezervoaru, 3 moje pravilo i mislim da sam i zbog toga presao ovoliko sa jednim motorem, nemoj da ga gazis kada je ladan, zimi pusti da radi minut dva na leru i dok ne izadje iz hladnog nepritiskaj ga, servis ulje radi kako je fabrika predvidela a ne neki majstor sto poznaje ladu i juga.
U svakom slucaju ces ustedeti za servis potrosnjom i nedaj boze ako nesto crkne sa dizelom, ipak dosta manje trosi kada se gazi, a sigurno posle nekog vremena neces kilaviti snjim
E sada nisam majstor ali bih birao 1,6 tdci, mislim da bi trebalo da ima lanac, tako da si slobodan po pitanju velikog servisa, ali nisam siguran...
Jedino ako si mislio plin, ali i tu imas ulaganje, brze gubi na vrednosti, a ko je imao presao je boga, pa moras da imas svecice i kablove savrsene, i nisam siguran za to godiste ali mislim da ga nepodnosi plin, drugo midli da dizeli vise prelaze i manje trose ulje
jedino ovaj 1,6 dtci neznam dali ima zamajac 90 ks, hmm mozda i nema, mali je auto i mala snaga...
bilo sta da odaberes, zavisi kilometraza, i u kakvom je stanju, moze da bude sta hoces ako je prodat zato sto treba da se ulozi 1500 evra u njega zabe krecis, samo savrsen, pa makar 500 evra skuplji, ovaj taj bice jos i jeftiniji jer neces ulagati tokom godina voznje, zdabe ti je ako nesto crkne a paltio ga jeftinije pa izadje skuplje nego neki lepotan u kojem ces da uzivas i navozas se ko covek, ako mene pitas samo savrsen dolazi u obzir i polako sa kupovinom, naletece :ford: .....

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“