Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2013 Fusion

Moderator: ace1

Odgovori
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: 2013 Fusion

Poruka od totti » sreda, 3. okt. 2012. u 18:58h

Talladega_500 piše:Moj Fusion iz 2008 je isto osnovni model kao i onaj gore Fusion i kosta je cak $6,500 manje, pa opet ima daleko lepse (aluminijske) felge.
Da, ali ovaj novi Mondeo je Monica Belluci za taj tvoj Fusion, čak i da stoji na klocnama... Tako da ima opravdanje za svoju cenu.
Poslednja izmena: totti, na dan sreda, 3. okt. 2012. u 18:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 3. okt. 2012. u 18:59h

svaki auto u toj klasi dolazi i sa celik felnama..nisam za to al je tako..

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 3. okt. 2012. u 19:07h

totti piše: Monica Belluci
mmmmmmmmmm :wub:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13995
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » sreda, 3. okt. 2012. u 19:33h

totti piše:Da, ali ovaj novi Mondeo je Monica Belluci za taj tvoj Fusion, čak i da stoji na klocnama... Tako da ima opravdanje za svoju cenu.
Tvoje licno misljenje - prodaja ce potvrditi da li se ljudi slazu sa tim ili ne.

Meni se licno prethodni Fusion daleko vise dopadao od novog, a vidim i da ga je publika volela jer je prodaja skakala svake godine od kada je predstavljen.

Motor Trend, najpopularniji Americki auto magazin, su ovog Fusiona proglasili za auto godine ... a o novom imaju gomilu zamerki.

Uostalom, nebitno ... Ovo je Americko trziste, sta se Evropskim kupcima svidja je potpuno nebitno.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 3. okt. 2012. u 19:38h

mislis to je najbitnije..:)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 3. okt. 2012. u 19:59h

Da to mislim to bi i napisao ... ;)
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 3. okt. 2012. u 22:32h

Talladega_500 piše:Meni se licno prethodni Fusion daleko vise dopadao od novog,
Secam se, pisao si, mrzis taj koji imas, onda ovaj novi ...?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 3. okt. 2012. u 23:34h

Mrzim odredjene karakteristike na njemu jer je po karakteristikama vise kao Japanski auto nego Americki, sto mi smeta, jer ako hocu Japanski auto onda bi gledao Japanske aute - ne Ford. Ali u sustini, auto kao auto je odlican.

Ali dizajn svakako nije nesto sto sam kritikovao.

p.s. Model koji ja imam (2006-2009) i model koji sam gore spominjao sa slike (2010-2012) nisu isti automobil.
Sam podatak koliko ih je prodato sve govori koliko je dobar auto u pitanju. Prosle godine ih je prodato 248,000, a ove godine posle 9 meseci 194,000.

vojo.bogdanović
Poruka: 140
Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h

Poruka od vojo.bogdanović » četvrtak, 4. okt. 2012. u 13:43h

Ok, Američki kupci su definitvno bitni na AM tržištu, slažem se.
Ali, koji god američki model auta, iz koje god klase, kada sam geldao primjetio sam da su dosta lošije napravljeni nego evropski modeli. Po svim parametrima, unutrašnjost, dizajn, kvalitet izrade i sl. To me podsjeća da se u AM sam gleda cijena i forma dok suština postaje zanemarena. Čini mi se da tome nisu kumovali AM kupci nego bjesomučno takmičenje cijenama koje je počelo od Modela T pa ide na ovamo. To se sada i kod nas dešava u raznim branšama, pa i auto industriji.

U EU kada kupiš pa makar i keks, košta duplo nego u BiH ali je najmanje toliko i bolji, ako ne i više. Da ne pričam o ostalom.

Nažalost, imamo priliku u BiH da gledamo i AM modele jer je do nedavno bio omogućen uvoz, dok nije homologacija to osujetila, i naizgled identični modeli za EU i AM tržište se u suštini dosta znaju razlikovati.
I dodatno, imam u komšiluku jedan Buick iz 2006-7 (mislim da je LaCross, ili Regal, ogroman je), koji je veličine Audi-a A6, ili BMW 5, i osim dimenzijama ne može ni prići tim modelima EU proizvođača. Ni po unutražnjosti (ljepše je uređena Omega iz 92. nego ovaj Buick) ni po vanskom dizajnu, a vjerujem ni po kvaliteti materijala koji su upotrebljeni. A spada u premium segment, koliko mi se čini.

Ako mi ikada uspije da "nagulim" na taj vaš kontinent bojim se da neću imati šta da kupim a da mi je po volji. Možda jedino ovaj novi Fusion ili Focus, ako su kvaliteta kao u EU. Sve je to nekako površno urađeno, čini mi se.

A možda sam ja i u zabludi.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 4. okt. 2012. u 16:45h

Znas kako se kaze - koliko para tolike i muzike.
Nemozes nikako platiti auto ajmo reci 8,000 evra manje, a da pri tom bude jednako dobar ili bolji enterijer kao auto koji je toliko skuplji.
Primera radi, dva Focus (Mk 1). Dizajnerski isti, ali USA model nikako ne moze da ima kvalitet enterijera kao Evropski model koji je bio daleko skuplji. Kad smo mi u Americi mogli dobiti novog Focusa odlicno opremljenog nego sto ste vi u Evropi placali za osnovnu verziju Ka.
Pitanje mehanike je vec druga prica, jer je USA Focus uvek zavrsavao u vrhu po kvalitetu mehanike, a onaj poslednji model (2008-2011) je cak i bio proglasen za auto sa najmanjim brojem kvarova u Americi posle 3 godine vlasnistva.

Ista stvar i za Buick LaCrosse koji spominjes (Regal nije postojao u to vreme). Novi LaCrosse kosta $31,000. Novi BMW 5-Series kosta $47,000. Kako taj LaCrosse moze onda da ima kvalitetniji enterijer?

Za pare koliko kosta ovaj LaCrosse sa slika, u Americi ne mozes da kupis ni onaj najsonovniji 1-Series (a da ne govorim 5-Series) tako da vozila sa Buick i BMW oznakama nikako ne mogu da konkurisu jedan drugom.

Uostalom, meni se cini da i u Evropi ta srednja klasa automobila polako propada jer su bas preterali sa cenama.
Jesi li citao ovo mozda?
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... dnje-klase

Slika

Slika

vojo.bogdanović
Poruka: 140
Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h

Poruka od vojo.bogdanović » četvrtak, 4. okt. 2012. u 18:48h

Dobro, drugačije se razvijala ponuda modela u EU i u SAD.
MEđutim, sa stanovišta trgovca, ja više podržavam način kako se u EU to razvija, tj. uvode se inovacije proizvoda dok se cijena ne dira ili se tim inovacijama opravdava povećanje cijene. Najgora solucija je to kada se velike firme počnu boriti cijenama tj. kada se ista snižava na uštrb kvaliteta proizvoda, što slučaj i SAD čini mi se. Naravno, tada sindikati treba da urade svoje pa da izboksaju bolje plate obzirom na bolje promete i profite. Tako cijelo društvo ide naprijed, a ne kao u SAD, kako čujem, srednja klasa poslednjih 20 godina stagnira ili nazaduje u odnosu na kremu društva koja se enormno bogati. Pa još nema zdravstvenog osiguranja. Cccc...
Nije za to kriva auto industrija, da se razumijemo, nego način razmišljanja i,generalno, legislativa i poreska politika.
Elem, opet bolje živite nego prosječan Bosanac, a bogami i Hercegovac (mada je ovo drugo relativno). :)

Zamolio bih te samo, provjeri kada budeš u salonu Forda da li pod haubu Mond.., pardon, Fusion-a stavljaju pneumatski podizač (kako i treba) ili armaturu šesticu. Ili možda osmicu. Može? :D

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 4. okt. 2012. u 19:38h

Jedna pekara poskupi rol virslu sa 60 na 80, a druga ostane na 60, al krene da pakuje po pola virsle u testo.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 4. okt. 2012. u 21:06h

Ja otvoreno priznam da Amerikanci kasne godinama za Evropom povodom inovacija u auto industriji, ali ja to ne vidim kao losu stvar.

Nemacki premium auti recimo, posebno BMW i Audi, puni najmodernije tehnologije (za razliku od recimo Cadillaca ili Lexusa), ali upravo ta zurba da budu prvi sa najmodernijom tehnologijom dovodi do toga da im je reputacija nula, jer imaju gomilu problema sa elektronikom i niko nece Nemacki premium auto ako vise nije pod garancijom.

Ili recimo ovaj novi trend o 3-cyl turbo motorima koji se masovno ugradjuju u Evropske aute. Koliki zivotni vek ce biti jednog Mondea sa 1.0L turbo I3 motora sa 125 hp? Jeste na papiru on i efikasan, i ekonomican, i sta vec, ali njegov zivotni vek je maksimalno 150,000 km ako i toliko.

Zasto je Toyota toliko kvalitetna? U Americi oni su poslednji po tehnologiji. Corolla recimo jos uvek ima praistorijski 1.8L motor sa samo 130 hp (najmanje u klasi), jos stariji 4 brzine automatski menjac, i ubedljivo je najveci potrosac. Pa je i dalje najprodavaniji auto u klasi jer je toliko jednostavna da nema sta da se kvari u njoj.

Americko trziste je najzahtevnije na svetu sto se tice auta i zato samo najjaci prolaze na njemu. A Evropske firme su uvek bile u samom dnu po kvalitetu na njemu bas zato sto zure da budu prve koje ce nesto najnovije izbaciti i ne zavrsi se uvek na najbolji nacin ...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 4. okt. 2012. u 21:26h

Ford je prodao 969 C-Max hybrida u prvom mesecu prodaje (Septembar). Tako da u prvom mesecu prodaje nije uspeo u planu, a to je da prestigne Toyotu Prius C po prodaji (koja je prodata u 1,652 primeraka u Septembru).

I pored toga, C-Max hybrid je najprodavaniji Fordov hybrid u Americi. Fusion hybrid je prodat u 898 primeraka, a Lincoln MKZ u 781.

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 4. okt. 2012. u 22:33h

Koliko ova maska stoji Mondeu/Fusionu, toliko ne stoji c-maxu :bljak:
Fiesta!!

totti

Poruka od totti » petak, 5. okt. 2012. u 10:32h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 11. okt. 2012. u 23:28h

Nekoliko Fusiona za SEMA.

Slika

Slika

Slika

Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 12. okt. 2012. u 00:10h

sta je ovo..14" za zimski set?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. okt. 2012. u 06:07h

Veceras sam imao priliku da provozam novi 2013 Fusion.
Prolazio sam pored Fordovog dilera i video da imaju dva nova 2013 Fusiona. I stanem da ih zagledam i iznenadio sam se da je prodavac bio tamo, posto nedeljom retko kad rade.

Pre svega, auto izgleda dosta lepo i dosta kvalitetno je uradjen unutra, nisam imao vecih zamerki na racun enterijera.
Oba modela su bila SE, sto je drugi nivo opreme (iznad S, ali ispod SEL i Titanium). Jedan je bio atmosferac 2.5L, a drugi 2.0L EcoBoost.

U voznji ovaj 2.5L atmosferac se ponasa vise-manje isto kao i prethodni 2010-2012 2.5L model. 2.0L EcoBoost je odlican na niskim obrtajima, ali preko ~4,500 RPM kao da izgubi snagu.

Zamerki imam svega par ...

- Dizajn zadnjeg dela. Kada sam prvi put video 2013 Fusion zadnji deo mi je mnogo poznat, ali nisam mogao da se setim zbog svega. Veceras je pored 2013 Fusiona stajala Fiesta sedan i zadnji deo zaista mnogo lici. Nije identican, ali su linije veoma slicne, mnogo slicnije nego sto se moze videti po internet slikama.
- Cena naravno. Kao sto sam spomenuo gore, SE je drugi najosnovniji model. Ovaj 2.5L SE automatik kosta cak $27,000. Nude $1,200 popusta na njega. 2.0L EcoBoost SE manual kosta cak $31,000. Nude $2,200 popusta na njega. Oba modela su nevidjeno preskupa. A imali su i jedan 2012 Fusion 3.0L V6 automatik za "samo" $22,000. Daleko bolja kupovina.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 15. okt. 2012. u 06:35h

Naravno da liči... kao uostalom što liči i na aktuelni (Mk3) Focus sedan, a u dobroj meri i na prethodni (Mk4) Mondeo u limuzinskoj varijanti.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 15. okt. 2012. u 07:43h

I na S-max restyling, Galaxy... Očekivano da imaju porodične crte.
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 19. okt. 2012. u 23:59h

Ford Fusion 1.6L EcoBoost SE se nasao na testu Car & Driver. Na kraju drugo mesto - ispred Volkswagen Passata i Nissan Altima, ali iza Honde Accord.

Pohvale:
-Dizajn.
-Najbolje kocnice na testu.
-Prvo mesto deli, zajedno sa Accordom, za najbolje ponasanje u krivinama.

Kritike:
-Tezina (najtezi auto na testu i to za 60 kg.
-MyFord previse komplikovan i nikad ne radi kako treba.
-Po dimenzijama najveci auto na testu, ali enterijer ima najmanje prostora.
-Nista od elektronike nije radilo kako treba na testu. Kao razlog moze biti to sto je u pitanju rani prototip ... mada je Ford ranije znao da pozuri sa proizvodima na trziste iako nisu spremni (poslednji slucaj sa Escape 1.6L EcoBoost) pa da posle ima vece opozive.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. okt. 2012. u 13:48h

[youtube][/youtube]

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 8. nov. 2012. u 20:07h

2013 Fusion dobio maksimalne ocene u testovima sudara.

Slika

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 8. nov. 2012. u 20:20h

Trebali bi da ga rade u voj varijanti, mnogo lepo izgleda, samo bez flurocntne zelene na klestima
Slika

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“