Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Bronco

Moderator: ace1

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 18. maj 2014. u 15:53h

Kada je Ford predstavio Bronco u Avgustu 1965 godine, započeo je novu eru i istoriji terenskih vozila, barem sa Američke strane gledanja. Pre toga ljubitelji 4x4 vozila su uglavnom birali između Jeep i International modela, mada je određeni broj primeraka importovan od strane Toyote i Land Rovera. Međutim, nijedna od kompanija se nije kocentrisala za proizvođnju laganog 4x4 koji bi se jednako dobro pokazao i na asfaltu. Ford je uvideo da Internationalu ide odlično sa modelom Scout koji je bio veći od tipičnog Jeepa iz tog perioda i pružao civilizovaniji 4x4. U istom periodu Američke porodice su počele da kupuju drugi automobil u familiji koji bi služio za zabavu i 4x4 SUV se činio perfektnim izborom. U 1960 godini oko 11,000 laganih 4x4 je prodato u Americi dok je taj broj stigao do 35,000 u narednih pet godina. Ford je očekivao da će navedeni broj da se duplira do 1970 godine i nije nikako želeo da propusti takvu priliku. Američkom proizvođaču vozila je još jedna činjenica išla u korist. Naime, veterani iz Drugog Svetskog Rata su želeli proizvod sa terenskim mogućnostima vojnog Jeepa, ali sa civilizovanijom vožnjom i više standardne i opcione opreme.

Rad na novom terencu iz Forda počinje početkom 1960tih godina i to pod komanom legendarnog Lee Iacocce, koji će kasnije postati poznat kao otac još jednog legendarnog Fordovog automobila - Mustanga. Iacocca je, tokom vikenda, počeo da posećuje skupove terenskih vozila, kojih je u tom momentu u Americi bilo preko 300, i primetio da među njima gotovo i nema fabričkih vozila. Čak i oni retki Jeepovi i International Scouti su bili značajno modifikovani i Iacocca je shvatio da postoji tržište za terence koji bi mogli biti voženi na asfaltu od ponedeljka do petka, a onda tokom vikenda na terenskim terenima. U svom istraživanju za novi proizvod, Iacocca je u velikoj meri pokušavao da vidi koje karakteristike su bitne ženskim kupcima, pošto bi takav proizvod verovatno bio kao drugi automobil u familiji i često dopadao žene kao svakodnevne vozače. Lista potrebnih karakteristika nije bila iznenađenje i žene su htele proizvod koji je brz, udoban, tih i lagan za parkiranje dok ih terenske mogućnosti nisu interesovale.

Iacocca je imao težak posao ispred sebe. Ipak je bilo trebalo spojiti vožne karakteristike svakodnevne vožnje po ukusu žena i terenske mogućnosti za vikend hobi po ukusu muškaraca. Ispred njega je bio još jedan problem, a to su troškovi proizvodnje. Naime, iako je tržište za lagane terence postojalo, oni i dalje nije bilo preterano veliko i Iacocca je očekivao da godišnja prodaja neće preći 20,000 primeraka. Iz navedenog razloga, ovaj terenac je morao da bude veoma jeftin za proizvodnju i da deli platformu i većinu mehanike sa ostalim Fordovim modelima. Izbor je na kraju pao na platformu modela Falcon, koja je bila dovoljno fleksibilna da su se na njoj proizvodili i sportski automobil (Mustang) i komercijalni van (Econoline). Falcon je, inače, bio prvi Fordov kompakt na domaćem tržištu i imao je dovoljno male dimenzije da njegova platforma posluži i za terenca. Nakon uspeha sa Mustangom, Američki proizvođač vozila je odlučio da i najnoviji terenac dobije ime po konju, a posle kraće rasprave izbor je pao na Bronco. Iako Bronco nije delio onoliko delova sa Falconom kao Mustang, ova dva vozila su bila veoma slična. Dužina vozila je iznosila identičnih 3.8 metara, a ispod haube se nalazio takođe identičan I6 motor od 170 kubnih inča (2.8L) i 105 ks. Jedna od većih promena je bio prenos snage, pa je tako Bronco imao standardan pogon na svim točkovima, koji se prenosio preko tri brzine manualnog menjača. Zanimljivo je da Ford u početku nije ponudio V8 motor, iako je Američka auto industrija u navedenom periodu prolazila kroz "muscle car revoluciju", uz objašnjenje da želi da zadrži nisku početnu cenu. Međutim, posle samo tri meseca proizvodnje, ponuda je proširena i sa V8 motorom od 289 kubnih inči (4.7L) i 200 ks. Kupac je dobivao izbor tri modela. Ona je startovala sa modelom sa platnenim krovom, koji je koštao 2,404 dolara, zatim pikapom od 2,480 dolara i na kraju standardnim SUV od 2,625 dolara. Ono što je razlikovalo Bronco od konkurencije je mogućnost da se vrata, krov i zadnja sedišta lagano skinu, što je dovodilo do brze transformacije od SUV koji su žene vozile tokom sedmice za posao do vikend hobija za muškarce.

Ugledni Motor Trend magazin je prvi dobio priliku da testira Bronco i imao je samo reči pohvale, ali je zaključio da vožnja na asfaltu ipak nije pozitivna karakteristika. Ubrzanje do 100 km/h je iznosilo čak 21.5 sekundu uz maksimalnu brzinu od 128 km/h, a zahvaljujući samo tri brzine manualnom menjaču, Bronco je na autoputu takođe dobio jako bučan, a često i neudoban. Međutim, na teškim terenima, Bronco je bio idealan, posebno za sve one koji žele da uživaju u kampovanju ili ribolovu. Prodaja je startovala više nego odlično i prve godine 23,776 primerka su pronašli kupce. Sa tako uspešnom prvom godinom, Ford nije imao razloga za veće promene, ali su, 1967 godine, ubačene veće kočnice i predstavljen novi "Sport" paket opreme. Iste godine Ford odlučuje da se oproba i u auto sportu i to u legendarnoj Baja 1,000 terenskoj trci, koja se vozila svake godine u Meksiku i važila za jednu od najzahtevnijih trka na svetu. Iako Bronco nije uspeo da završi trku zbog mehaničkih problema, tim se vratio 1968 godine sa legendarnim vozačem Parnelli Jonesom, ali ni on nije uspeo da završi trku. Ford se nije predavao i narednih godina se takmičio na ovoj trci, a Jones konačno uspeva da je pobedi 1970 i 1971 godine. Jones i Bronco pod nadimkom "Big Oly" su nstavili da se takmiče do 1974 godine, kada se ovaj legendarni vozač penzionisao nakon sudara na trci kada je jedan motorista poginuo. Po uzoru na trkačke Bronco, Ford je ponudio i određeni broj serijskih promeraka da bi zadovoljio homoligaciju. Od 1967-1974 godine je proizvedeno oko 650 primeraka, a svi su imali modifikovanu mehaniku, veće felge i gume i posebne branike i grafike.

Chevrolet Blazer je bio prvi pravi konkurent Broncu. Kada je predstavljen 1969 godine, Blazer je izgledao veće i moćnije i ubrzo Chevrolet nije mogao da napravi dovoljno primeraka. Blazer je pružao više prostora, udobniju vožnju, bolje kočnice i veću opremu najviše iz razloga što, za razliku od Bronca koji je bio urađen na platformi automobila, Chevroletov konkurent je bio urađen na skraćenoj platformi pikapa. 4 Wheel Driver magazin je stavio Blazera i Bronco na test gde je predstavnik Chevroleta lagano pobedio. Bronco je i dalje pružao mnogo, ali kupcima su počele da smetaju veoma loše kočnice i neudobna vožnja. Kupcima je takođe smetalo što se Bronco ne može naručiti sa automatskim menjačem, boljim kočnicama i klimom. Najveći udarac za Ford je stigao kada su istraživanja pokazala da samo 34% vlasnika Bronca bi opet kupili ovaj terenac. Iz navedenog razloga, iste godine debituje novi V8 motor od 302 kubna inča (5.0L) i 220 ks, ali ni on nije mogao da parira Blazerovom velikom motoru od 350 kubnih inča (5.7L) i 255 ks. Ford je odgovorio dodavanjem više opreme i predstavljanjem luksuznog "Ranger" modela, ali prodaja nikada nije porasla i uglavnom se kretala od oko 20,000 primeraka. Do 1973 godine, Bronco je postao višak u Fordu. U ponudi je sada bio samo SUV, a po prvi put u opciji se našao i tri brzine automatski menjač. Međutim, on je bio dostupan samo sa V8 motorom. Narednih godina stiže definitivan kraj za prvu generaciju, a Bronco postaje veoma skup proizvod za Ford. Naime, gašenjem Falcona i prelaskom Mustanga na manju Pinto platformu, Bronco je ostao jedini proizvod Forda koji je zahtevao svoju sopstvenu platformu, a godišnja prodaja od tek nešto više od 10,000 primeraka nije bila dovolja da se opravdaju investiranja. Definitivan kraj stiže posle 1977 godine, ali na sreću Američkih gigant je već radio na nasledniku.

Tržište terenaca se u velikoj meri promenilo tokom 1970tih godina. Dok su kupci nekada zahtevali manje i civilizovanije modele, tokom 1970tih godina je vladalo pravilo da je veće uvek bolje. Spomenuti Chevrolet Blazer je prvi to uočio i njegova godišnja prodaja je redovno prelazila 50,000 primeraka, a 1974 godine je debitovao i novi Dodge RamCharger, koji je bio jednako uspešan. Ford odlučuje da krene istim putem i kada je 1978 model debitovao, bio je veći nego ikada pre (a i kasnije). Zasnovan na Fordu F-100, Ford je počeo rad na ovom modelu još 1972 godine, ali je ideja odlagana nekoliko puta zbog naftne krize početkom 1970tih godina. Međutim, kako je popularnost Blazera i RamChargera nastavila da raste, odlučeno da je Bronco mora da bude veći od njih. Ford je kupio proizvode konkurencije i rastavio ih da ih prouči, pa je tako 1978 Bronco pružao krov koji se skidao, ali za razliku od Blazera, on nije prokišnjavao. Enterijer je dobio na luksuznosti i opremi o kojoj je konkurencija samo mogla da sanja. Novinari su odlično primili novi Bronco koji je dobio samo reči pohvale pored konkurenata iz Chevroleta, Jeepa i Dodgea. Standardan motor je sada bio od 351 kubnih inči (5.7L) i 163 ks, dok za ekstra 197 dolara se mogao dobiti i veći motor od 400 kubnih inči (6.6L) i 169 ks. Prodaja je startovala više nego odlično i prve godine iznosila čak 75,000 vozila, ali kako brzo je došao, veliki Bronco je još brže nestao. Naime, velika ekonomska kriza je igrala veliku ulogu i mesta za proizvode sa težinom od tri tone i prosečnom potrošnjom od oko 35 litaran na 100 kilometara više nije bilo. Godina 1979 se pokazala poslednjom za drugu generaciju pre nego što je debitovao potpuno novi model.

Treća generacija Bronca je debitovala 1980 godine, sada na Ford F-150 platformi. Sa manjim dimenzijama i težinom nižom za 230 kg, Ford je odlučio da se više kocentriše na prostor, opremu i udobnost nego na terensku vožnju, pa je 1980 Bronco bio ništa više nego kupe verzija F-150. Oba modela su pružala identičan dizajn i opremu, kao i mehaniku, gde je standardan motor ponovo bio I6, sada od 300 kubnih inči (4.9L) i 119 ks. Većina kupaca se ipak odlučila za neke od proverenih V8 motora, kao što su od 302 kubna inča (5.0L) i 150 ks i 351 kubnih inča (5.7L) i 169 ks. Najveća vest je stigla dve godine kasnije kada je debitovala i njegova moćnija verzija sa 210 ks, kao i četiri brzine automatski menjač, a kada je stigao i manji model Bronco II, Ford je odlučio da u potpunosti ignoriše terenske mogućnosti i kocentriše na luksuznost. Četvrta generacija je stigla 1987 godine, a peta pet godina kasnije, uglavnom bez većih mehaničkih promena i sa nešto izmenjenim dizajnom koji je pratio F-150. Zanimljivo je da su neke fabrike, kao što je Centurion iz Američke savezne države Mičigen, počele da urađuju prerade, pa se Bronco mogao dobiti i u verziji sa četvoro vrata, a posebno popularna je bila luksuzna Eddie Bauer verzija. Broncov imidz je skočio nakon što je legendarni Američki sortista O.J. Simpson bežao od policije u svom belom Broncu pred televizijskim kamerama nakon što je osumnjičen za dvostruko ubistvo, ali do sredine 1990tih godine tržište se još jednom promenilo. Naime, publika je sada želela veća SUV vozila sa četvoro vrata i minimalno tri reda sedišta, čime su "dinosaurusi" kao Bronco definitivno izgubili svoje mesto na tržištu. Poslednja godina za Bronco je bila 1996 kada je debitovao veći model Expedition i preko noći postao veliki hit, sa preko 300,000 prodatih primeraka prve godine.

Zanimljivo je da je Ford imao planove nekoliko puta da "oživi" Bronco, što potvrđuje i koncept iz 2004 godine sa retro dizajnom i dizel motorom, ali do toga ipak nije došlo. Danas je Bronco jako popularan klasik, posebno prva generacija (1966-1977) čiji ređi primerci umeju da dostignu i brojke od šest cifara. Na tržištu takođe postoji nekoliko kompanija koje se bave restro-mod Bronca, gde se koristi originalna školjka, ali najmodernija mehanika i među njima je najpoznatiji Icon. Iako Bronco možda nije poznat model u Fordovoj istoriji kao Mustang, Thunderbird ili GT40, svakako je jednako bitan. On je, ipak, modifikovao klasu vozila koju je Jeep originalno startovao i naterao ostale proizvođače da obrate pažnju na nju, a zbog toga definitivno zaslužuje svoje mesto u istoriji.

1966-1977

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

1978-1979

Slika

Slika

1980-1986

Slika

Slika

1987-1991

Slika

Slika

1992-1996

Slika

Slika

2004 koncept

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » sreda, 21. sep. 2016. u 00:35h

1978-1979 su bile jedine dve godine Big Bronco. Izuzetno je popularan klasik, ali ih je jako malo prezivelo jer su ih ljudi masovno koristili off-road.

Ovaj 1979 Bronco je jedan od najbolje ocuvanih. Malo je osvezen, ali i dalje ima vecinu originalnih delova. 400cid/6.6L V8 motor i 3 brzine automatik. Samo 7,000 milja na satu. Prodaje se za $15,000, sto je vise nego odlicna cena kada se pogleda za kakve sve leseve ljudi traze visoke sume.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » subota, 4. feb. 2017. u 03:01h

Dva zanimljiva Bronco idu na aukciju.

Prvi je ovaj 1969 Boss Bronco. Nastao kao ideja tadasnjeg Fordovog predsednika Semon "Bunkie" Knudsena. Bunkie je voleo mocne aute tako da je Boss Bronco prototip dobio V8 motor zapremine 351 kubnog inca (5.7L) iz Shelby GT350. Medjutim, on je ubrzo dobio otkaz, a njegov naslednik Lee Iacocca nije imao zelju da gura serijsku proizvodnju. Boss Bronco je trebao biti unisten, ali je preziveo samo zato sto je Kar-Kraft (firma koja je proizvela prototip) takodje bankrotirao i prodao sve sta se moglo prodati. Boss Bronco je stajao u garazi do nedavno.

Slika

Slika

Drugi je ovaj 1966 prototip, jedan od prvih prototipova Bronca ikada proizvedenih. On je isporucen Carroll Shelbyu koji je zamenio fabricki I6 motor sa V8 motorom zapremine 289 kubnih inca (4.7L) iz svoje Shelby Cobre. Carroll je koristio ovaj Bronco na svom rancu u Teksasu sve do kasnih 1970ih godina.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » utorak, 2. maj 2017. u 06:54h

2020 Bronco ce biti biti dostupan sa 4 vrata, ali to nije prvi put da se takav model nudi.

Ford nikada pre nije nudio Bronco sa 4 vrata, ali firma Centurion Vehicles iz Michigana jeste. GM je u to vreme imao Chevrolet/GMC Suburban pa je Bronco gubio mnoge musterije koje su htele veci SUV. Bronco Centurion je bio zasnovan na Fordu F-350 koji je preradjen u SUV. Proizvodio se samo od 1988-1996, a proizvedeno je svega nekoliko hiljada. Nisu bili u slobodnoj prodaji vec su se radili po narudzbi.

Sa vremena na vreme ih vidim u oglasima.

Slika

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » petak, 11. avg. 2017. u 04:53h

Gomila odlicno restauriranih Bronco i nekoliko bas velikih iznenadjenja. Trebao je i da bude i trkacki 1969 model koji je Holman-Moody spremio, ali je iz nekog razloga izostao.

Slika

Slika

Slika

Slika
bbcode image

Slika
photo sharing

Slika
upload the photo

1972 Stroppe i ne pamtim da sam ikada video bolje restaurirani Bronco. Stroppe je bio opcija od 1971-1975, replika trkaca koji je pobedio Baja 500 i 1000. Proizvedeno ih je svega 450.

Slika
how can i upload images

Slika
gif hosting

Prvi muscle SUV - 1969 Boss prototip. Isti 351cid/5.7L motor iz Shelby GT350, prototip je razvijen na ideju tadasnjeg Fordovog predsednika Bunkie Knudsena. Kada je Knudsen dobio otkaz tako je ugasena sansa za serijskim modelom. Dugo vremena se verovalo da je izgubljen sve dok nije pronadjen prosle godine.

Slika

Slika
upload photos to website

Prvi Bronco ikada proizveden, prototip iz 1966. godine. Nakon testova je poklonjen Carroll Shelbyju. On je zamenio fabricki I6 motor (170cid/2.8L) sa V8 (289cid/4.7L) i koristio ga na svojoj farmi u Teksasu sve do 1977. godine.

Slika

Slika
file image uploader
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » petak, 16. mar. 2018. u 15:45h

Ford je juce objavio ovu sliku 2020 Bronco. Fenomenalno, iako se dizajn ne moze videti, ali 2 vrata i deluje dovoljno robusno da se odmah moze zakljuciti da nece biti krosover vec pravi SUV u stilu Jeep Wranglera.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
dule0911

 
Poruka: 13111
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Lokacija: Beograd - Leštane

Re: Ford Bronco

Poruka od dule0911 » petak, 16. mar. 2018. u 16:46h

Mozda bude baziran ili neka podvarijanta Troller T4, sto isto nije toliko lose. Mada mi se po ovoj slici cini da je malo veci od T4.
http://www.2018fordcars.com/2017-ford-troller-t4/
Fiesta!!

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » petak, 16. mar. 2018. u 18:05h

Neka bude na bazi Trollera, ali nikako da tako izgleda. Bronco ima izuzetno visoku reputaciju i imidz u Americi i ljudi bi poludeli kada bi izgledao kao Jeep (kao sto je slucaj sa Trollerom).

I dalje mislim da trebaju nesto da urade u ovom stilu, ovo je perfektan restro-mod.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
dule0911

 
Poruka: 13111
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Lokacija: Beograd - Leštane

Re: Ford Bronco

Poruka od dule0911 » petak, 16. mar. 2018. u 18:18h

Mislio sam na bazu, ne na izgled. Posto nesto sumnjam da ce visi management dozvoliti novu dedicated off-road platformu, sem ako hoce da prave na bazi nekog kratkog f-150, sto je opet preveliko za taj tip vozila, cini mi se.
Fiesta!!

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » subota, 17. mar. 2018. u 03:00h

Za sada je poznato da ce postojati verzije sa 2 i 4 vrata i benzinci i hibrid.

Ford je isto potvrdio da nece biti u rangu sa Wranglerom za spori off-road kamen po kamen vec vise u stilu Raptora da dostiže vece maksimalne brzine.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Nedeljkovic
Poruka: 2942
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Lokacija: Lazarevac

Re: Ford Bronco

Poruka od Nedeljkovic » sreda, 21. mar. 2018. u 20:43h

Slika

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Avatar korisnika
duratecHE
Poruka: 4077
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Lokacija: Gornji Milanovac
Kontakt:

Re: Ford Bronco

Poruka od duratecHE » sreda, 21. mar. 2018. u 21:02h

Ništa više mu ne treba....
Samo neki Šerif da vozi


Sent from my iPhone using Tapatalk

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » sreda, 31. okt. 2018. u 17:30h

Rani prototip Bronco iz 1964.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. mar. 2019. u 03:10h

Test mule uhvacen u Detroitu na testiranju. Ovo je kraca verzija sa 2 vrata.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 25. mar. 2019. u 15:51h

Potvrdjeno da ce novi Bronco dolaziti u verzijama sa 2 i 4 vrata, i da ce mu se krov i vrata moci skinuti (slicno kao na Jeep Wrangleru).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Daniel

 
Poruka: 5929
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Lokacija: Ljubljana/Novi Sad/Mokrin
Kontakt:

Re: Ford Bronco

Poruka od Daniel » petak, 1. nov. 2019. u 12:12h

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~163ks, Titanium S 2011

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. nov. 2019. u 04:38h

Bronco R koncept. Generalna ideja kako ce serijski model izgledati.

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » petak, 10. jan. 2020. u 00:27h

Ilustracija Car & Drivera kako bi novi Bronco mogao izgledati.

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
milosjov
Poruka: 166
Član foruma od: nedelja, 30. okt. 2016. u 11:11h
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Ford Bronco

Poruka od milosjov » petak, 10. jan. 2020. u 09:17h

A za nas sa jeftinijim ulaznicama evo ga suzuki džimni stajliran kao ford bronko. U pitanju je japanski tjuner Dream Automotive Design and Development (DAMD)


Slika

Slika

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » petak, 10. jan. 2020. u 16:54h

Meni vise lici na klasicnu Toyotu FJ40 Cruiser.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » subota, 11. jan. 2020. u 15:13h

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » subota, 8. feb. 2020. u 17:24h

Bronco izgleda zaje*ano.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » utorak, 18. feb. 2020. u 21:44h

Novi Bronco ce biti predstavljen u Martu. Manji Bronco Sport (ranije poznat kao "Baby Bronco") ce biti predstavljen u Aprilu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. mar. 2020. u 03:59h

2021 Bronco ...

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Avatar korisnika
Talladega_500
Yankee
Poruka: 6192
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lokacija: Way too cold to be sober (Wisconsin, USA)

Re: Ford Bronco

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 9. mar. 2020. u 17:36h

Evo ga novi Bronco Sport. Ovo je manja od 2 verzije Bronca. Takodje ce postojati i veci Bronco sa 2 i 4 vrata.

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“