Ja sam danas provozao nekoliko potencijalnih auta ciji bi vlasnik mogao postati u bliskoj buducnosti. Planirao sam jos da provozam Kia Rio, ali nisu imali nijednu sa manualnim menjacem.
2012 Ford Focus hatchback
Sto se tice same voznje prosto me je odusevio. Ovaj je imao 2.0L motor sa 160 hp i 5 brzina manualni menjac. Na putu se odlicno ponasa, tih je, udoban, u krivinama odlican, startan. Enterijer uglavnom ok, na par mesta jeftina plastika, ali uglavnom ok. Prostora vise nego dovoljno svuda osim na jednom mestu - previse su nabili plastike napred tako da sam imao osecaj da mi noge uvek zapinju kad nisu ispruzene. Za nekoga niskog kao sto sam ja i nije problem, a za vise ljude i jeste. Cena $20,000 i meni su odmah spustili na $18,500 posto imam dugacku istoriju kod njih kupovine i servisiranja auta.
2012 Ford Fiesta hatchback
U sustini ima sve karakteristike kao Focus osim sto ima manji 1.6L motor (120 hp) i takodje 5 brzina manualni menjac. Medjutim, i pored svih pozitivnih karakteristika (tih, udoban, odlicno se ponasa na putu), meni licno 120 hp zaista nije dovoljno, ja sam navikao na veci obrtni momenat na niskim obrtajima. Recimo vozim 45 mph (~70 km/h) u 4. brzini i dodajem gas ... nikad ubrzati, bas sporo ubrzava. Zaista je ok auto, ali ako bi ikada kupovao Fiestu sacekao bi na novi 1.6L EcoBoost model (180 hp). Cena $17,500.
2012 Honda Civic coupe
Ovaj auto nisam planirao da gledam, ali kako nisu imali nijednu Hondu Fit sa manualnim menjacem odlucio sam se da provozam Civic. Ok auto, ali veliko razocarenje, toliko pozitivnog sam cuo na racun Civica da sam ocekivao da ce biti bolji od Focusa, a u realnosti Focus je daleko bolji za voznju. Ok, odakle da krenem ... Bucniji od Focusa, neudobniji od Focusa, ali najvece razocarenje je kvalitet enterijera - jeftina plastika na sve strane, ono je katastrofa. Onda ovo je bio coupe tako da je krov dosta nizak - ja sa svojih 175 cm visine sam udarao glavom u krov na zadnjem sedistu (i Mustang je coupe pa mi se to nikad nije desilo). Sa pozitivne strane - 1.8L motor (140 hp) je sasvim solidan, ni 5 brzina manualni menjac nije los, mada je losiji od Focusovog. Prostora za noge za vozaca i suvozaca ima vise nego kod Focusa. Cena $18,500. U sustini, ili su Ameri mnogo napredovali ili su Japanci mnogo pali, ali u svakom slucaju Focus je Mercedes za Civic za voznju.
Na kraju Focus mi se ubedljivo najvise dopao. Nisam verovao da ce mi se ikada dopasti auto sa prednjom vucom i 4-cyl, ali me je Focus u voznji odusevio.
Bio je identican ovom sa slike:

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.