Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Talladega_500
Yankee
Poruka: 12195
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » petak, 27. sep. 2024. u 02:20h

kyle piše:
petak, 27. sep. 2024. u 01:47h
ma znam tale nego sam ti rekao u motor je ukljucen ford, roush i yates. znaci da je roush 1/3 a ford sa yates su u vecini i oni su se odlucili za penske. na to sam mislio. ako me razumes.
Ne razumem te ni malo. Sta znaci to "ford sa yates su u vecini i oni su se odlucili za penske"? Kad se Yates odlucio za ista Penske? Jel tebi jasno da je Roush-Yates Engineering jedna firma, ne dve odvojene firme?

Pa cak ni Penske nije Ford vec je Penske privatna kompanija koja ima saradnju sa Fordom u NASCAR-u isto kao sto imaju saradnju sa Chevroletom u Indy, sa Porscheom na trkama izdrzljivosti, itd. Nije Penske nista vise Ford nego sto je RFK Ford.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 27. sep. 2024. u 15:45h

Jos nesto u celoj Ford-Penske prici sto sam zaboravio da spomenem. Ti si spominjao ranije kako je Ford eto jurio Penske jer su kao bili nezadovoljni sa Roushom i sta sve vec, ali to takodje nije istina.

Penske je zeleo da ostane na Dodge. Secam se dobro jednog intervjua sa Rogerom nakon sto su Evernham i Petty (koji su ranije koristili Dodge) presli na Forda i Penske je ostao jedini veci tim sa Dodge. I pitali su Rogera da li ga to brine, on je rekao nesto u stilu, "sa Dodgeom sam pobedio svaki Ford, Chevrolet i Toyotu, zasto bi menjao?". Tek kada je postalo jasno da se Dodge povlaci iz NASCAR-a zbog velikih finansijskih problema - tek onda je Roger poceo da trazi drugog partnera.

Tako da nije Ford jurio Penske vec je Penske jurio Forda kada se Dodge povukao - jer je znao da nece dobiti ogromne pare od Chevroleta i Toyote koji su imali Hendricka i Gibbsa. Celnici Forda zapravo nisu bili toliko zainteresovani da pregovaraju jer su jos uvek bili ljuti sto je Penske napustio Ford 2003. godine i presao na Dodge. Ford je na kraju pristao, ali Penske nije dobio odresene ruke kao sto je imao u Dodge - zato Penske do danasnjeg dana koristi Roush-Yates motore, a ne svoje.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 27. sep. 2024. u 22:48h

Organizatori Kansasa se izgleda dozvali pameti kako da nacrtaju pravu start/finis liniju, nakon skandala u finisu u prvoj trci na Kansasu ranije ove sezone (kada je senzor dodelio pobedu Buescheru, a NASCAR onda dodelio Larsonu nakon "gledanja video snimka").

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 28. sep. 2024. u 02:48h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 29. sep. 2024. u 19:20h

Slusao sam jutros poduzi ugovor sa Justin Marksom, jednim od vlasnika Trackhousea.

Pitali su ga da li Trackhouse "usporava" posto se Chastain nije plasirao u playoff, plus su nedavno izgubili generalnog menadzera koji je od Trackhousea napravio jak tim. Marks je priznao da je Trackhouse imao dosta vise uspeha kada je tek osnovan i da su ljudi zbog toga ocekivali da ce nastaviti da raste, sto se nije desilo ove sezone. Priznaje da je on pre svega biznismen i da je drugim ljudima pustio da vode trkacku stranu tima, ali da smatra da tim mora da se siri ako misli da opstane.

Kaze da Trackhouse trenutno prolazi kroz veliku re-organizaciju i da gledaju dosta opcija. Sta god da to znaci ...

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 00:41h

Poprilicno los dan na Kansasu za mnoge playoffs vozace.

Briscoe i Suarez su celu trku bili slabo plasirani, Cindric ce slupao u 2. stageu nakon sto je pre toga non-stop bio u top 10. Reddick isto, vec je izgubio celu playoffs zalihu. Larson isto los dan, mada tako ne izgleda u generalnom plasmanu jer je imao veliku zalihu playoffs poena, ali je izgubio pola te zalihe.

Steta za Kyle Buscha sto se slupao 20-ak krugova pre kraja u momentu dok je vodio.

Na kraju pobedi ona nesreca Ross Chastain.

Slika

Slika

kyle
Poruka: 1894
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od kyle » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 01:16h

ROSS THE BOSS :bravo:
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 01:19h

The boss hahahaha hahahaha hahahaha

Nije se uspeo ni plasirati u playoffs. Vise me je to obradovalo nego da Blaney opet osvoji titulu (dobro, nije bas istina, ali me jeste mnogo obdradovalo kada je propustio playoffs).

Doduse, ovo me je danas bas obradovalo hehe. Jos kad bi se ovo ponovilo na Talladegi ...

Slika

kyle

Poruka od kyle » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 04:03h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 30. sep. 2024. u 01:19h
The boss hahahaha hahahaha hahahaha

Nije se uspeo ni plasirati u playoffs.
Da sedi u top timu (Hendrik) bio bi redovan ucesnik plejofa.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 04:05h

kyle piše:
ponedeljak, 30. sep. 2024. u 04:03h
I Danica Patrick bi se plasirala u playoffs sa Hendrickovim autom. To nije neki uspeh plasirati se u playoff sa Hendrickovim autom posto pola vozaca idu u playoffs.

Ako mu je potreban Hendrickov auto samo da se plasira u playoffs, onda je jos veca rupa od vozaca nego sto sam originalno mislio hehe.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 14:19h

Nekada veliki Kyle Busch pravi pocetnicke greske, vidi se da nije isti vozac kao nekada. A bio je juce na pragu pobede...

Busch inace drzi NASCAR rekord po broju pobeda u uzastopnim sezonama - u zadnjih 19 godina za redom je pobedio minimalno jednu trku svake godine.

Ali ne verujem da ce pobediti i u ovoj 20. sezoni... Talladega ovog vikenda mu je najveca sansa.

kyle

Poruka od kyle » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 19:14h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 30. sep. 2024. u 04:05h
kyle piše:
ponedeljak, 30. sep. 2024. u 04:03h
I Danica Patrick bi se plasirala u playoffs sa Hendrickovim autom. To nije neki uspeh plasirati se u playoff sa Hendrickovim autom posto pola vozaca idu u playoffs.

Ako mu je potreban Hendrickov auto samo da se plasira u playoffs, onda je jos veca rupa od vozaca nego sto sam originalno mislio hehe.
pa evo Kajl Bus se nije plasirao u plejof. Pretpostavljam da je i on rupa :)
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 19:34h

kyle piše:
ponedeljak, 30. sep. 2024. u 19:14h
Busch vozi za rupa tim i takodje je mator, njegova voznja vise nije kao sto je bila kada je bio mladji (videlo se juce kada se slupao u momentu dok je vodio). ;)

Dok Chastain vozi za 4. najjaci tim u celom NASCAR-u i u najboljim je godinama. Realno, svaki cak i ok vozac (a da ne govorim dobar) bi trebao da se plasira u playoffs sa Trackhouseovim autom. Pa njegov klupski kolega Suarez se plasirao u playoffs, a on je rupa od vozaca hehe.

Mislim, ako ces se voditi sa logikom "Chastain nije rupa jer bi se sa Hendrickovim autom plasirao u playoffs" - pa onda ni jedan vozac nije rupa jer svaki vozac bi se sa Hendrickovim autom plasirao u playoffs. ;) Bukvalno mozes uzeti najgore plasiranog vozaca, staviti ga u Hendrickov auto u Cup i taj vozac ce se plasirati u playoffs. To se videlo po slucaju Alex Bowmana.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 22:37h

Juce je bila prva trka u kojoj su Justin Haley i Corey LaJoie zamenili vozacka mesta

LaJoie je zavrsio kao 15., Haley se slupao i zavrsio kao 33., mada je pre toga imao relativno dobre pozicije.

Mozda se ovaj potez zamene vozackih mesta pokaze odlicno za oba tima/vozaca.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 1. okt. 2024. u 01:38h

Retro za Chase Briscoe ovog vikenda na Talladega.

Bas mi je krivo sto posle 10+ godina odlazi iz Forda...

Slika

kyle

Poruka od kyle » utorak, 1. okt. 2024. u 04:19h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 30. sep. 2024. u 19:34h
kyle piše:
ponedeljak, 30. sep. 2024. u 19:14h
Busch vozi za rupa tim i takodje je mator, njegova voznja vise nije kao sto je bila kada je bio mladji (videlo se juce kada se slupao u momentu dok je vodio). ;)

Dok Chastain vozi za 4. najjaci tim u celom NASCAR-u i u najboljim je godinama. Realno, svaki cak i ok vozac (a da ne govorim dobar) bi trebao da se plasira u playoffs sa Trackhouseovim autom. Pa njegov klupski kolega Suarez se plasirao u playoffs, a on je rupa od vozaca hehe.

Mislim, ako ces se voditi sa logikom "Chastain nije rupa jer bi se sa Hendrickovim autom plasirao u playoffs" - pa onda ni jedan vozac nije rupa jer svaki vozac bi se sa Hendrickovim autom plasirao u playoffs. ;) Bukvalno mozes uzeti najgore plasiranog vozaca, staviti ga u Hendrickov auto u Cup i taj vozac ce se plasirati u playoffs. To se videlo po slucaju Alex Bowmana.
Ajde videcemo da li ce Suarez osvojiti naslov ili barem uci u finale jer je Castain to ostvario. E ako ga Suarez pobedi u tome, onda cu reci Suarez je bolji a Castain nista ne valja.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 1. okt. 2024. u 04:31h

kyle piše:
utorak, 1. okt. 2024. u 04:19h
Ajde videcemo da li ce Suarez osvojiti naslov ili barem uci u finale jer je Castain to ostvario. E ako ga Suarez pobedi u tome, onda cu reci Suarez je bolji a Castain nista ne valja.
Suarez nece proci rundu 12 uopste, prakticno je vec ispao vec posle Kansasa.

Cak i takav Suarez je uspesniji od Chastaina ove sezone. To sto je Chastain bio u finalu pre 2 godine mu ne vredi nista danas - bio je i Kyle Busch sampion 2 puta, pa nema neke koristi od toga u 2024. godini, zar ne?

Ti godinama dizes Chastaina u nebesa kako je neki super vozac, a onda juce kazes "treba mu Hendrickov auto da bi se uopste plasirao u playoffs" hehe. Da izvines - 'ebo ti takvog vozaca koji se ne moze plasirati u playoffs bez Hendrickovog auta.

kyle

Poruka od kyle » utorak, 1. okt. 2024. u 09:57h

e pa tale, onda pricamo tu o trenutnoj formi. ko je prosle i predprosle godine bio bolji castain vs suarez? oba puta castain. pa i 2021. to je znaci ukupno 3:1 za castaina.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 1. okt. 2024. u 14:00h

kyle piše:
utorak, 1. okt. 2024. u 09:57h
e pa tale, onda pricamo tu o trenutnoj formi. ko je prosle i predprosle godine bio bolji castain vs suarez? oba puta castain. pa i 2021. to je znaci ukupno 3:1 za castaina.
"Trenutna forma" nije prosla, ni predprosla, ni 2021. sezona. "Trenutna forma" je 2024. sezona. ;)

Chastain je iz godine u godinu mnogo losiji.
2022. sezona - finale.
2023. sezona - round of 12.
2024. sezona - propustio playoffs.

Priznacu da mi se Chastain vise dopada od kada vozi cisto, ali je i dalje u top 3 vozaca koje najvise mrzim (uz Larsona i Gibbsa).

kyle

Poruka od kyle » utorak, 1. okt. 2024. u 19:51h

da trenutna forma. to znaci da je svaka godina nova godina. i da sledece godine chastain ponovo moze biti onaj iz 2022.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 1. okt. 2024. u 20:12h

kyle piše:
utorak, 1. okt. 2024. u 19:51h
da trenutna forma. to znaci da je svaka godina nova godina. i da sledece godine chastain ponovo moze biti onaj iz 2022.
A moze ponovo biti i onaj Chastain iz 2024. koji je propustio playoffs. ;)

Licno mislim da svi vozaci Trackhousea za 2025. (Chastain, Suarez, van Gisbergen) imaju max godinu-dve da pokazu znanje jer ce jedan od njih letiti iz tima. Connor Zilisch je previse dobar i talentovan vozac i nece hteti dugo vremena da vozi u ARCA i Xfinity kao sto je vozio ove sezone. Posebno ako sledece godine osvoji titulu u Xfinity (sanse su velike posto ce voziti za Dale Jr-ov tim JR Motorsport), mozda vec 2026. godine bude trazio Cup mesto.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 1. okt. 2024. u 23:14h

Slika

kyle

Poruka od kyle » sreda, 2. okt. 2024. u 00:18h

on se rano penzionisao.
Nascar champion '21

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. okt. 2024. u 00:38h

Dosadila mu NASCAR-ova politika i vestacki sampioni.

Edwards je poslednje godine u NASCAR-u (2016.) izgubio titulu zbog nepostojeceg cautiona na 16 krugova pre kraja da bi se dobio uzbudljiv finis.

Ovde se vidi na 3:09:50

kyle

Poruka od kyle » sreda, 2. okt. 2024. u 03:03h

pa ovom #32 je pukla guma i usporio. to je caution postoji propisana najmanja brzina kojom se vozilo sme kretati.
Nascar champion '21

Odgovori

Povratak na „Nascar“