Automobil je originalno napravljen za Rob Moroso i vozio ga je 1990. godine, sve dok nije poginuo u saobracajnoj nesreci kada je vozio pijan. Posle su ga vozili Buddy Baker i Mike Wallace.
https://bringatrailer.com/listing/1990- ... -race-car/

O cemu pricas ti? Gomila road courses je uvedena pre nego sto je van Gisbergen uopste dosao u NASCAR. Taj potez je najvise uradjen zbog Hendricka jer je jedno vreme Elliott pobedjivao svaki road course.
i ti ovde larsona predstavio kao negativca a gle on najpopularniji
Ama covece 7 road courses je uveden 2021. godine, a van Gisbergen nije stigao u NASCAR pre 2023. godine i nije poceo da vozi punu sezonu do ove godine. Gore kazes "Nascar neće menjati svoj DNK zbog nekog tamo vozača sa drugog kontinenta", a sad pricas da su uveli road courses zbog njega??? Sto nisu uveli ovoliko road courses kada je Montoya dosao? Montoya je na globalnom nivou daleko poznatije ime nego van Gisbergen, za Montoyu su svi znali ko je kada je dosao u NASCAR. Vec eto cekali na van Gisbergena koji uopsten nije popularan.
Elliott je i dalje top 3 vozac u istoriji NASCAR-a po uspesnosti na road courses.pa gde je taj eliot danas?
Hehe gde je logika u tome? Da idu u Australiju da regrutuju vozace umesto da to rade iz CARS, Late Model, Legends, ARCA, Truck, Xfinity, itd?malo fali da nascar kupi supercars i od njega napravi australijsku nascar seriju koja bi služila za regrutaciju. ja verujem da je to cilj.
Kao sto sam ti rekao ranije - to ti govori kakva je vecina NASCAR publike gde se toliko velica otvoreni racista.i ti ovde larsona predstavio kao negativca a gle on najpopularniji![]()
![]()
Kada sam ja rekao za bilo koji tim u Supercars da je privatni ili fabricki?čitam sa wikipedie. a ti mi onda pričaš kako je to privatni tim a ne fabrički na primeru iz nascara.
Kad fabrika osnuje svoj tim - onda ce taj tim biti fabricki. Ali sve dok ga je osnivao privatnik i vodi ga privatnik - to je privatni tim. Tako je u NASCAR-u. Postoji razlog zasto se Penske zove Team Penske, a ne Team Ford.fabrika kad uleti u neki sport sa gomilom $$$ to onda prestaje biti privatni tim.