isto potvrđuje moje. bio mu je bitniji martin.
2027. sezona
- Boss
- Poruka: 3608
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15614
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2027. sezona
"Tvoje" sve ovo vreme je da Hendrick nikada nije planirao da da posao Keselowskom (sto nije istina) i da je Keselowski bio pod ugovorom sa Hendrickom i na pozajmici u Penske (takodje nije istina). 
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
Pa kakav je to ozbiljan plan kad se odlučio za MartinaTalladega_500 piše: ↑nedelja, 9. nov. 2025. u 23:29h
Tvoje je da Hendrick nikada nije planirao Keselowskog kao vozaca, a realnost je suprotna.
Hendrick spoke with his friend Penske before coming into the media center on Friday. Hendrick reminded him that Keselowski was still “on loan, but he doesn’t want to come back now.”Talladega_500 piše: ↑nedelja, 9. nov. 2025. u 23:31hi da je Keselowski bio pod ugovorom sa Hendrickom i na pozajmici u Penske (takodje nije istina).![]()
Published Nov. 16, 2012 10:17 p.m. ET
https://www.foxsports.com/stories/nasca ... keselowski
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Da nije bio oziljan plan, onda mu Rick Hendrick ne bi dao 2-godisnji ugovor u leto 2008. godine (u isto vreme kada je dao i Martinu 2-godisnji ugovor). Objasnio sam ti u prethodnom komentaru koji je plan bio.
Ono sta se desilo je da je Martin pobedio 4 trke u svojoj prvoj sezoni sa Hendrickom i zavrsio kao 2. u generalnom plasmanu. Sto je "nateralo" Ricka da ostavi Martina u tom #5 timu jos 2 godine, a da sa Keselowskim ponisti ugovor. Sto se na kraju pokazalo kao pogresna odluka (kajao se Rick ili ne - odluka je bila pogresna, jer se Martin mucio naredne 2 godine, a Keselowski eksplodirao u zvezdu).
Ono sta se desilo je da je Martin pobedio 4 trke u svojoj prvoj sezoni sa Hendrickom i zavrsio kao 2. u generalnom plasmanu. Sto je "nateralo" Ricka da ostavi Martina u tom #5 timu jos 2 godine, a da sa Keselowskim ponisti ugovor. Sto se na kraju pokazalo kao pogresna odluka (kajao se Rick ili ne - odluka je bila pogresna, jer se Martin mucio naredne 2 godine, a Keselowski eksplodirao u zvezdu).
Ama covece to je bila sala. To "on loan" se odnosilo na to da je pustio velikog talenta kao sto je Keselowski da ode, a ne da je zaista bio pod ugovorom.Boss piše: ↑nedelja, 9. nov. 2025. u 23:34hHendrick spoke with his friend Penske before coming into the media center on Friday. Hendrick reminded him that Keselowski was still “on loan, but he doesn’t want to come back now.”[/size]
Published Nov. 16, 2012 10:17 p.m. ET
https://www.foxsports.com/stories/nasca ... keselowski
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
dobro ajd sad ne bitno šala ili ne činjenica je da se odlučio za martina a ne keselowskog. To je činjenica.
i objasnio sam ti ceo tim je bio oko njega u penske. dok je hendrik imao jednog džonsona i jednog gordona. pitanje je kako bi se sa njima keselowski proveo.
kakvu zvezdu osvojio je samo jednu titulu. keselowski je zvezda kao i blejniTalladega_500 piše: ↑nedelja, 9. nov. 2025. u 23:38hDa nije bio oziljan plan, onda mu Rick Hendrick ne bi dao 2-godisnji ugovor u leto 2008. godine (u isto vreme kada je dao i Martinu 2-godisnji ugovor). Objasnio sam ti u prethodnom komentaru koji je plan bio.
i objasnio sam ti ceo tim je bio oko njega u penske. dok je hendrik imao jednog džonsona i jednog gordona. pitanje je kako bi se sa njima keselowski proveo.
- Talladega_500
- Yankee
I to ce se pokazati kao velika greska. Jer do 2011. godine Keselowski se probio do top 5 u poenima, a Martin pao do 22. mesta. I onda 2012. godine Keselowski pobedjuje Johnsona i osvaja titulu.
I od tada Rick Hendrick nikada vise nije zaposlio veterana. Najstariji vozac koji je potpisao posle toga je bio Kasey Kahne koji je imao 32 godine - ali Kahne nije doveden zbog rezultata vec zbog prodaje suvenira jer je imao izuzetno jak marketing iza sebe (bio nevidjeno popularan).
Koliko titula Bobby Allison ima? A spada u top 5 vozaca svih vremena...
Pa Keselowski je uspeo da sa smesnim Dodgeom osvoji titulu. Ejjjjjj sa Dodgeom (koji je tada jos bio na izlaznim vratima NASCAR-a) je nadmasio Jimmie Johnsona & Hendrick Motorsport, a ti mu se ovamo smejes.
I od tada Rick Hendrick nikada vise nije zaposlio veterana. Najstariji vozac koji je potpisao posle toga je bio Kasey Kahne koji je imao 32 godine - ali Kahne nije doveden zbog rezultata vec zbog prodaje suvenira jer je imao izuzetno jak marketing iza sebe (bio nevidjeno popularan).
"Samo" jednu titulu.
Gordon je do tada vec imao 40 i kusur godinama, dosta bolova u ledjima i bio mislima u penziji. Sto je ostavilo jedino Johnsona.
Pa Keselowski je uspeo da sa smesnim Dodgeom osvoji titulu. Ejjjjjj sa Dodgeom (koji je tada jos bio na izlaznim vratima NASCAR-a) je nadmasio Jimmie Johnsona & Hendrick Motorsport, a ti mu se ovamo smejes.
- Boss
da, samo 1 titulu. da bi bio zvezda mislim da je potrebno barem 2 titule.
dovoljno je i džonson. tim bi bio podeljen između njega i keselowskog. u penskeu je ceo tim gurao keselowskog.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 9. nov. 2025. u 23:50hGordon je do tada vec imao 40 i kusur godinama, dosta bolova u ledjima i bio mislima u penziji. Sto je ostavilo jedino Johnsona.
druga vremena. tada su vozači imali personaliti.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 9. nov. 2025. u 23:50h
Pa baš zbog toga što im je to bila poslednja sezona su dali sve od sebe da odu sa titulom. Penske-Dodge je bio sve samo ne smešan. Keselowski je imao 5 pobeda. Isto kao i Džonson.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 9. nov. 2025. u 23:50h
Pa Keselowski je uspeo da sa smesnim Dodgeom osvoji titulu. Ejjjjjj sa Dodgeom (koji je tada jos bio na izlaznim vratima NASCAR-a) je nadmasio Jimmie Johnsona & Hendrick Motorsport, a ti mu se ovamo smejes.![]()
- Talladega_500
- Yankee
Znaci da bi bio zvezda potrebne su minimalno 2 titule, osim ako ima personality - onda je dovoljna i 1 titula da bi bio zvezda?druga vremena. tada su vozači imali personaliti.
Pricamo o Hendricku, tim je dovoljno mocan da gura i 4 vozaca prema tituli, a ne da im bude problem sto se dva vozaca bore za titulu...dovoljno je i džonson. tim bi bio podeljen između njega i keselowskog. u penskeu je ceo tim gurao keselowskog.
Penske nikada nije osvojio titulu sve dok Keselowski nije dosao, a Keselowski je osvojio vec u 3. sezoni sa timom.Pa baš zbog toga što im je to bila poslednja sezona su dali sve od sebe da odu sa titulom. Penske-Dodge je bio sve samo ne smešan. Keselowski je imao 5 pobeda. Isto kao i Džonson.
Naravno da je Dodge bio smesan u to vreme - pa postoji razlog zasto te 2012. sezone niko nije koristio Dodge osim Robby Gordona na 1 trci. Timovi nisu pobegli od Dodgea zato sto su bili dobri vec zato sto je njihov program bio izuzetno losiji od Chevroletovog, Fordovog i Toyotinog.
Razlog te titule je samo Keselowski, niko drugi. Isto je uradio za JR Motorsport u Xfinity seriji, preporodio je taj tim kada je dosao. Onda je isto uradio i sa Penske u Cup. Penske uopste nije bio sampionski tim sve do njegovog dolaska.
- Boss
ali oni međusobno sebi izbijaju bodove. pogledaj malo f1 možda shvatiš.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 14:25h
Pricamo o Hendricku, tim je dovoljno mocan da gura i 4 vozaca prema tituli, a ne da im bude problem sto se dva vozaca bore za titulu...
zašto onda keselowski ako je bio tako dobar nije osvojio još neku titulu nego mu je ta ostala jedina.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 14:25h
Penske nikada nije osvojio titulu sve dok Keselowski nije dosao, a Keselowski je osvojio vec u 3. sezoni sa timom.
Naravno da je Dodge bio smesan u to vreme - pa postoji razlog zasto te 2012. sezone niko nije koristio Dodge osim Robby Gordona na 1 trci. Timovi nisu pobegli od Dodgea zato sto su bili dobri vec zato sto je njihov program bio izuzetno losiji od Chevroletovog, Fordovog i Toyotinog.
Razlog te titule je samo Keselowski, niko drugi. Isto je uradio za JR Motorsport u Xfinity seriji, preporodio je taj tim kada je dosao. Onda je isto uradio i sa Penske u Cup. Penske uopste nije bio sampionski tim sve do njegovog dolaska.
- Talladega_500
- Yankee
Kako Logano i Blaney nisu prosle godine jedan drugom izbijali bodove vec su zavrsili 1-2 u generalnom plasmanu?
Imao sam osecaj da ces opet dati F1 primer za nesto sta se desava u NASCAR-u...
Nesto ne vidim ni da Norris i Piastri izbijaju bodove jedan drugom ove sezone s obzirom da su 1-2 u generalnom plasmanu.
Zato sto je posle sistem napravljen takav da titulu ne osvaja neko ko je najbolji vec samo neko ko udje u najbolju formu u finisu. Napravljen je sistem gde sitnice koje ne mozes kontrolisati odlucuju sampiona. Kesewloski je i 2014. godine bio ubedljivo najbolji - finale mu je izmaklo zbog sudara na Martinsville.zašto onda keselowski ako je bio tako dobar nije osvojio još neku titulu nego mu je ta ostala jedina.
Razumem da ne volis Keselowskog zbog njegovih politickih govora kako kazes, ali ne mozes osporiti njegov uticaj na Penske. Pa Penske je postao sila nakon dolaska Keselowskog, a isto se desilo i u Xfinity seriji sa JR Motorsportom. Zamisli da jedan Dale Earnhardt Jr nije mogao da preporodi tim koliko je Keselowski preporodio.
- Boss
čizus, porediš jednak bodovni sistem kroz celu godinu sa nikad nefernijim plejof sistemomTalladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 14:56hKako Logano i Blaney nisu prosle godine jedan drugom izbijali bodove vec su zavrsili 1-2 u generalnom plasmanu?
a prošle godine?Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 14:56h
Imao sam osecaj da ces opet dati F1 primer za nesto sta se desava u NASCAR-u...![]()
Nesto ne vidim ni da Norris i Piastri izbijaju bodove jedan drugom ove sezone s obzirom da su 1-2 u generalnom plasmanu.
a ove godine imaju sreće jer je red bull slabiji. inače bi max opet profitirao.
ne umanjujem ja uticaj keselowskog (ajde da vidimo kako će uticati u RFK) samo se ne slažem da je Dodge te 2012 bi slab. Imao je i Dodge zasluga.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 14:56h
Zato sto je posle sistem napravljen takav da titulu ne osvaja neko ko je najbolji vec samo neko ko udje u najbolju formu u finisu. Napravljen je sistem gde sitnice koje ne mozes kontrolisati odlucuju sampiona. Kesewloski je i 2014. godine bio ubedljivo najbolji - finale mu je izmaklo zbog sudara na Martinsville.
Razumem da ne volis Keselowskog zbog njegovih politickih govora kako kazes, ali ne mozes osporiti njegov uticaj na Penske. Pa Penske je postao sila nakon dolaska Keselowskog, a isto se desilo i u Xfinity seriji sa JR Motorsportom. Zamisli da jedan Dale Earnhardt Jr nije mogao da preporodi tim koliko je Keselowski preporodio.
- Talladega_500
- Yankee
Koji jednak bodovni sistem kroz celu godinu (u vreme kada je Keselowski osvojio titulu)? U to vreme je bio Chase for the Cup format - 26 trka regularni deo sezone i onda 10 Chase for the Cup trka.
- Boss
ma u f1Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 16:22hKoji jednak bodovni sistem kroz celu godinu (u vreme kada je Keselowski osvojio titulu)?
daj tale nemoj se pogubiti ako boga znašTalladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 14:56hKako Logano i Blaney nisu prosle godine jedan drugom izbijali bodove vec su zavrsili 1-2 u generalnom plasmanu?
evo ti porediš fer f1 bodovni sistem koji je cele godine isti sa nascarovim šlampajem od plejofa gde jedna pobeda vodi u narednu rundu.
inače ove godine za RFK nula pobeda
- Talladega_500
- Yankee
Boss piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 16:17hčizus, porediš jednak bodovni sistem kroz celu godinu sa nikad nefernijim plejof sistemomTalladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 14:56hKako Logano i Blaney nisu prosle godine jedan drugom izbijali bodove vec su zavrsili 1-2 u generalnom plasmanu?
![]()
Pa odluci se - jel treba da "pogledam F1 da bi mozda shvatio" ili ne treba da gledam F1 jer imaju potpuno drugaciji bodovni sistem? A ne ovako - ubacis F1 u pricu i kada ja nesto kazem povodom toga - onda govoris da se F1 ne moze porediti sa tim jer je sistem bodovanja drugaciji. Pa sta si onda ubacivao F1 u celu pricu?
- Boss
Pa zato što si ti rekao Kako Logano i Blaney nisu prosle godine jedan drugom izbijali bodove vec su zavrsili 1-2 u generalnom plasmanu? Pobogu čoveče
- Talladega_500
- Yankee
Napisao si da bi Johnson i Keselowski jedan drugom izbijali poene da kojim slucajem obojica voze za Hendrick i da "gledam malo F1 da bi to shvatio". Kada sam ti ja rekao kako Logano i Blaney nisu jedan drugom izbijali poene, onda si se uhvatio kako je NASCAR-ov sistem poena drugaciji od onog u F1.
Pa sto si onda uopste pricao da bi Johnson i Keselowski jedan drugom izbijali poene ako Logano i Blaney nisu to radili jedan drugom? Gde je logika covece?
Pa sto si onda uopste pricao da bi Johnson i Keselowski jedan drugom izbijali poene ako Logano i Blaney nisu to radili jedan drugom? Gde je logika covece?
- Boss
Pa koji je 2012 bio sistem poena? Ovaj nijeTalladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 20:41hNapisao si da bi Johnson i Keselowski jedan drugom izbijali poene da kojim slucajem obojica voze za Hendrick i da "gledam malo F1 da bi to shvatio". Kada sam ti ja rekao kako Logano i Blaney nisu jedan drugom izbijali poene, onda si se uhvatio kako je NASCAR-ov sistem poena drugaciji od onog u F1.![]()
Pa sto si onda uopste pricao da bi Johnson i Keselowski jedan drugom izbijali poene ako Logano i Blaney nisu to radili jedan drugom? Gde je logika covece?![]()
- Talladega_500
- Yankee
Bio je Chase for the Cup. Isto jedna vrsta playoffa. 26 trka regularnog dela sezone i onda 10 trka Chase for the Cup.
- Boss
nije isto. chase se sastojao od 10 trka. ovaj sadašnji sistem jednom pobediš vodi te u sledeću rundu. velika razlika.
- Talladega_500
- Yankee
Larson je osvojio titulu ove godine bez da je pobedio ijednu trku u playoffu. Dok je Byron pobedio samo 1 trku u playoffu.
Ocigledno nisu smetali jedan drugom niti su izbijali poene jedan drugom.
- Boss
i to uz dosta sreće larson uzo titulu složićeš se. ali to je jedan slučaj. to nije pravilo.
samo ti i dalje ne shvataš. ja ne pričam o ovom sistemu nego onom iz 2012.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 10. nov. 2025. u 20:59hLarson je osvojio titulu ove godine bez da je pobedio ijednu trku u playoffu. Dok je Byron pobedio samo 1 trku u playoffu.
- Talladega_500
- Yankee
2007. godine Johnson i Gordon su zavrsili 1-2. A te 2007. godine je bio isti sistem bodovanja kao 2012.
Ne znam odakle tebi ta ideja da ometaju jedan drugog. Pa u najgorem slucaju oduzmu 1 poen jedan od drugog, a to je beznacajna razlika u originalnom Chase for the Cup.
Ne znam odakle tebi ta ideja da ometaju jedan drugog. Pa u najgorem slucaju oduzmu 1 poen jedan od drugog, a to je beznacajna razlika u originalnom Chase for the Cup.
- Boss
porediš gordona koji je bio prošao svoj peak sa talentovanim keselovskim
https://en.wikipedia.org/wiki/2007_NASC ... Cup_Series
da evo gledam tabelu iz 2007 hendrik je baš izdominirao. to nije ni slično odnosa snaga u 2012.
pazi trećeplasirani je zaostao 346 poena. a u 2012 je svih 12 vozača u chase bilo u 155 poena
tvoje rečiTalladega_500 piše: ↑nedelja, 9. nov. 2025. u 23:50h
Gordon je do tada vec imao 40 i kusur godinama, dosta bolova u ledjima i bio mislima u penziji. Sto je ostavilo jedino Johnsona.
https://en.wikipedia.org/wiki/2007_NASC ... Cup_Series
da evo gledam tabelu iz 2007 hendrik je baš izdominirao. to nije ni slično odnosa snaga u 2012.
pazi trećeplasirani je zaostao 346 poena. a u 2012 je svih 12 vozača u chase bilo u 155 poena
- Talladega_500
- Yankee
Ako su Johnson i Gordon mogli tako da dominiraju za 1-2, sto ne bi mogli i Johnson i Keselowski?
- Boss
drugi je odnos snaga bio 2012. 2007 je očigledno hendrik imao mnogo jači auto.
pazi hendrik je pobedio na 18 trka. to je polovina od ukupnog broja trka 36
a recimo hendrik ove godine ima "samo" 8 pobeda
a 2012 hendrik 10 pobeda ako sam tačno prebrojao
a znaš šta je 18
to je kao mercedes u f1 u najboljim danima kada je i rupa botas bio drugi.
Most wins by a Cup Series team in a season
https://www.nascar.com/gallery/most-win ... on-record/
Evo samo je Gibs ispred te Hendrikove sezone koliko su dominantni bili.
pazi hendrik je pobedio na 18 trka. to je polovina od ukupnog broja trka 36
a recimo hendrik ove godine ima "samo" 8 pobeda
a 2012 hendrik 10 pobeda ako sam tačno prebrojao
a znaš šta je 18
to je kao mercedes u f1 u najboljim danima kada je i rupa botas bio drugi.
Most wins by a Cup Series team in a season
https://www.nascar.com/gallery/most-win ... on-record/
Evo samo je Gibs ispred te Hendrikove sezone koliko su dominantni bili.