Poruka
od Talladega_500 » utorak, 13. jan. 2026. u 16:13h
Moje misljenje novog sistema za poene.
Sta mi se dopada:
- Poeni su bitniji od pobeda. Previse je bilo situacija gde neka rupa tipa Harrison Burton ili Austin Dillon zalutaju do pobede na jednoj trci i onda se plasiraju u playoff, a na taj nacin izbace vozace tipa Martin Truex Jr i Chris Buescher koji su top 5 u poenima.
- Takodje nece vise funkcionisati "Shane van Gisbergen pravilo", gde specijalista za road courses pobedi i na taj nacin se plasira u playoff.
- Nema vise ni onog pravila "pobedi jednu trku, pa nije bitno ako se slupas na sledecih 10".
- Nema da wild-card staze tipa Talladega odlucuju ko ce u sledecu rundu. Talladega je sada samo 1 od 10 trka u playoffu.
- Svidja mi se sto pobede donose vecu razliku u poenima u poredjenju sa 2. mestom, mada je i dalje moguce skupiti vise poena na 2. ili 3. mestu od pobednika.
- Svidja mi se sto su ostavili i stage trkanje, pokazuju da je bitan rezultat kroz celu trku, a ne samo u finisu.
Sta mi se ne dopada:
- Iako volim sto je ostao stage, ne dopada mi se caution na kraju svakog stagea. Nema razloga da tada zovu caution, mogu pripisati stage poene i nastaviti da se trkaju (kao sto rade na road courses).
- Ne svidja mi se sto cak 16 vozaca ide u playoff. Brate to je previse, 10-ak vozaca bi bilo bas po meri.
- Ne svidja mi se sto nema neke velike razlike u poenima na pocetku playoffa. Tipa razlika izmedju 4. i 8. je samo 20 poena, to je nista, to se nadoknadi za jednu trku. Razlika na osnovu rezultata iz regularnog dela sezone na pocetku playoffa je trebala da bude veca.
- I ne svidja mi se Chase uopste jer koja je poenta? Zasto re-setovati poene posle 26 trka, gde je logika? To je kao na kosarkaskoj utakmici da posle 40 od 48 minuta kazu "jeste da vodis sa 25 razlike, ali cemo smanjiti na samo 5 razlike da bi dobili bolji/uzbudljiviji finis".
U sustini, bolje nego sto je bilo 2016-2025., ali i dalje daleko od onoga sta bi voleo da vidim.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.