Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2026. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 15936
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2026. sezona

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 11. jan. 2026. u 16:40h

Na jednom mestu sam procitao da novi sistem poena nece stupiti na snagu pre 2027. sezone, posto su raspored i finale za 2026. sezonu vec objavljeni. To bi zapravo imalo smisla jer ovo je dosta kasno da se donose nova pravila za 2026. sezonu - jer sezona pocinje 1. februara, sto je za samo 3 sedmice. Ali videcemo sutra sta ce se desiti...

Ovaj sajt takodje kaze da ranije spomenuti 3-3-4 sistem u playoffu nije vise u planu.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 11. jan. 2026. u 19:53h

Velika promena u Front Row - Drew Blickensderfer je promovisan u direktora, njegovo mesto kao crew chief Noah Gragsona ce zameniti Grant Hutchens.

Sada kada je tuzba okoncana i tim moze da se orijentise za trkanje, ocekujem mnogo bolje rezultate od Front Rowa ove godine. Posebno od Todd Gillilanda, ali i od Zane Smitha.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 11. jan. 2026. u 23:04h

Sledece sedmice se vozi Chilly Bowl, ucestvuje dosta bivsih i sadasnjih NASCAR vozaca.

Izmedju ostalih Larson, Yeley, Gibbs, Creed, Love, Day, Bell, Bilicki...

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. jan. 2026. u 04:21h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 5. jan. 2026. u 20:57h
Dosta sajtova je prenelo vest da je WeatherTech napustio Trackhouse. Malo cudna informacija jer su bili na listi sponzora ne bas tako davno, ali ih vise nema na sajtu tima kao sponzor za 2026. sezonu. Nista zvanicno jos uvek.

WeatherTech je prethodnih godina bio sponzor Zilischa i van Gisbergena, tako da ako je ova vest istina - to je veliki udarac za Trackhouse.
The NASCAR Centel potvrdio ovu vest, iako jos nije zvanicna.

Ovo je veliki udarac za Trackhouse posto je WeatherTech prosle godine sponzorisao van Gisbergena i Zilischa na cak 36 trka izmedju Cup i O'Reilly. Deo ce popuniti Red Bull, ali i dalje ostavlja veliku prazninu - naime, Red Bull ce sponzorisati van Gisbergena i Zilischa na ukupno samo 25 trka izmednju njih dvojice (od ukupno 78 koje ce voziti ukljucujuci Clash, Duel i All-Star) u Cup i na ni jednoj u O'Reilly.

Trackhouse se nada popuniti prazninu preko nekoliko sponzora koji su sponzorisali Zilischa prosle sezone u O'Reilly kao sto su Koa, Roto Rooter i Registix.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. jan. 2026. u 14:41h

Veliki dan danas...

Slika

Boss
Poruka: 3745
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » ponedeljak, 12. jan. 2026. u 16:14h

Slika
Slika
8)
The two things that ultimately matter in racing are the stopwatch and the checkered flag. Everything else is opinion.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. jan. 2026. u 16:47h

Ricky Stenhouse Jr ima novog sponzora.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. jan. 2026. u 21:40h

Chase for the Cup vracen. Regularni deo sezone 26 trka i onda playoffs 10 trka.

Prvih 16 u generalnom plasmanu (bez obzira na broj pobeda) ide u playoffs.

Pobeda ce sada vredeti minimalno 55 poena umesto dosadasnjih 40 poena. Plus naravno stage poeni.

Vise nece biti playoff poena kao do sada (1 playoff poen za pobedu i slicno), niti ce biti eliminacija, niti ce biti runda u playoffu - znaci regularni deo sezone od 26 trka i onda playoff/Chase for the Cup 10 trka.

Kada krene playoffs, tj. Chase for the Cup, lider ce imati 2.100 poena, 2.-plasirani -25, 3.-plasirani -35 i onda -5 za svaku sledecu poziciju. Ko skupi najvise poena tokom tih 10 trka ce biti sampion.

Slika

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 12. jan. 2026. u 23:40h

Slika

usa koji običan amerikanac ne zna na kojem kanalu se nalazi hahahaha

ništa bitno nisu promenili, vratili se na chase format koji da je valjao ne bi ga stalno menjali...

a ostavili stage trkanje :rotfl:

Slika
hahahaha

evo da ja pitam martina i valasa, koja je poenta gledati regularni deo sezone kad znamo manje-više ko su najbolja 16-orica koja će ući u plejof. znaš da su to penskei, hendrikovi, gibsovi, malo trackhouse, malo 23XI, možda kajl buš...

mislim da je sad pravo vreme da france family proda nascar
https://www.youtube.com/shorts/Wiidmmf9dZk

Edvards predvideo da će se Chase vratiti hahahaha
znači šta je danas važno u nascar trkama:

A) gledati od stagea 3

B) gledati od plejofa

hahahaha
The two things that ultimately matter in racing are the stopwatch and the checkered flag. Everything else is opinion.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 13. jan. 2026. u 04:40h

Boss

Poruka od Boss » utorak, 13. jan. 2026. u 13:04h

Slika

Tune in for the Ford Racing Season Launch '26 event! We will kick-off a new era of competition both on- and off-road as Ford Racing debuts their visual identity. Guests include Ford Racing drivers 3x NASCAR Champion, Joey Logano, 5x Formula Drift Champion, James Deane, and F1 superstar Max Verstappen, alongside notable guests, such as Daniel Ricciardo, and more! They will be joined by Ford leadership, team executives and other special guests as we await exclusive reveals, first looks, and unforgettable moments!
:ford:
Slika
:dd:

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 13. jan. 2026. u 16:13h

Moje misljenje novog sistema za poene.

Sta mi se dopada:
- Poeni su bitniji od pobeda. Previse je bilo situacija gde neka rupa tipa Harrison Burton ili Austin Dillon zalutaju do pobede na jednoj trci i onda se plasiraju u playoff, a na taj nacin izbace vozace tipa Martin Truex Jr i Chris Buescher koji su top 5 u poenima.
- Takodje nece vise funkcionisati "Shane van Gisbergen pravilo", gde specijalista za road courses pobedi i na taj nacin se plasira u playoff.
- Nema vise ni onog pravila "pobedi jednu trku, pa nije bitno ako se slupas na sledecih 10".
- Nema da wild-card staze tipa Talladega odlucuju ko ce u sledecu rundu. Talladega je sada samo 1 od 10 trka u playoffu.
- Svidja mi se sto pobede donose vecu razliku u poenima u poredjenju sa 2. mestom, mada je i dalje moguce skupiti vise poena na 2. ili 3. mestu od pobednika.
- Svidja mi se sto su ostavili i stage trkanje, pokazuju da je bitan rezultat kroz celu trku, a ne samo u finisu.

Sta mi se ne dopada:
- Iako volim sto je ostao stage, ne dopada mi se caution na kraju svakog stagea. Nema razloga da tada zovu caution, mogu pripisati stage poene i nastaviti da se trkaju (kao sto rade na road courses).
- Ne svidja mi se sto cak 16 vozaca ide u playoff. Brate to je previse, 10-ak vozaca bi bilo bas po meri.
- Ne svidja mi se sto nema neke velike razlike u poenima na pocetku playoffa. Tipa razlika izmedju 4. i 8. je samo 20 poena, to je nista, to se nadoknadi za jednu trku. Razlika na osnovu rezultata iz regularnog dela sezone na pocetku playoffa je trebala da bude veca.
- I ne svidja mi se Chase uopste jer koja je poenta? Zasto re-setovati poene posle 26 trka, gde je logika? To je kao na kosarkaskoj utakmici da posle 40 od 48 minuta kazu "jeste da vodis sa 25 razlike, ali cemo smanjiti na samo 5 razlike da bi dobili bolji/uzbudljiviji finis".

U sustini, bolje nego sto je bilo 2016-2025., ali i dalje daleko od onoga sta bi voleo da vidim.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 13. jan. 2026. u 19:17h

Novi auto Cole Custera za 2026. sezonu.

Chevrolet umesto dosadasnjeg Forda i nova boja sponzora.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 13. jan. 2026. u 22:18h

Citao sam da je vecina mladjarije gurala da playoff ostane na snazi, dok su veterani hteli originalni nacin bodovanja. Mark Martin je navodno najvise jurio originalni nacin, na kraju su nasli neku "zlatnu sredinu".

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“