Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13963
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. okt. 2024. u 03:11h

Vozio je delom staze gde se auti ne trkaju, tako da nikoga nije doveo u opasnost ili ometao. Ovo nije nikakav caution vec samo NASCAR-ov vestacki finis da imaju caution na 10 krugova pre kraja.

Evo gde je bio. Bukvalno ovaj prosli vikend na Kansasu jednom od vozaca se pokvario auto, ne mogu da se setim ko je bio u pitanju, ali se vukao milimetar po milimetar na istoj lokaciji (pri daleko manjom brzinom) to pit stopa. I nije bilo cautiona.

Taj dan je Edwardsu ukradena titula, a Johnsonu dodeljena 7. titula. I Edwards se nedugo posle toga penzionisao, bilo mu je dosta NASCAR-ove politike i vestackih rezultata. To nije bio jedini razlog zasto se penzionisao, ali jeste igrao ulogu.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2520
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » sreda, 2. okt. 2024. u 03:24h

Talladega_500 piše:
sreda, 2. okt. 2024. u 03:11h
Vozio je delom staze gde se auti ne trkaju, tako da nikoga nije doveo u opasnost ili ometao. Ovo nije nikakav caution vec samo NASCAR-ov vestacki finis da imaju caution na 10 krugova pre kraja.
to nema veze. vozilo se ne sme sporo kretati kad pored njega prolaze 300 na sat.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. okt. 2024. u 03:26h

kyle piše:
sreda, 2. okt. 2024. u 03:24h
to nema veze. vozilo se ne sme sporo kretati kad pored njega prolaze 300 na sat.
Pa nije se DiBenedetto trkao tom brzinom na toj trci vec je isao u pit stop nakon probusene gube. Znaci bukvalno je vozio pola kruga tako i to u delu staze gde nema trkanja. Pa to vozaci non-stop rade bez da NASCAR voze caution. Nije vozio nista sporije nego sto voze vozaci koji ulaze i izlaze u pit stop.

Kao sto rekoh, proslog vikenda na Kansasu nisu zvali caution kada je jednom vozacu otkazao motor i vozio je jos sporije dok se nije dovukao do pit stopa. ;)
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 2. okt. 2024. u 13:01h

ne znam tale kako je bilo proslog vikenda ali znam da je nascar zvao caution za svaku sitnicu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. okt. 2024. u 14:04h

kyle piše:
sreda, 2. okt. 2024. u 13:01h
ne znam tale kako je bilo proslog vikenda ali znam da je nascar zvao caution za svaku sitnicu.
Zovu caution za svaku sitnicu samo kada im je u interesu da zovu caution. A ovo je bilo 10 krugova pre kraja i to jos u finalu - bilo im je u interesu da zovu caution i da dobiju uzbudljivu zavrsnicu umesto da Edwards mirno privede trku kraju.

U protivnom, NASCAR ne zove caution svaki put kad ne nekome probusi guma. Pa skoro svaku trku imas vozace kojima se probusi guma i nema cautiona.

U ovom slucaju, DiBenedetto nije udario u zid ili u drugi auto, nije ometao druge vozace jer se spustio ispod linije - i tako je mogao da vozi pola kruga do pit stopa bez ikakvih problema. Da je bio 1. ili 2. stage umesto zavrsnice - siguran sam da NASCAR ne be zvao caution jer nije bilo ni najmanjeg razloga da ga zove.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 2. okt. 2024. u 16:25h

tale ja znam pre kako je bilo. a sada su mozda ublazili otkud znam. nisam poslednji put pogledao celu nascar trku ne pamtim.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. okt. 2024. u 16:49h

kyle piše:
sreda, 2. okt. 2024. u 16:25h
tale ja znam pre kako je bilo. a sada su mozda ublazili otkud znam. nisam poslednji put pogledao celu nascar trku ne pamtim.
Ma daj, pa nikada nisu zvali caution samo za probusenu gumu.

Zovu caution za probusenu gumu ako se vozac okrene na stazi zbog toga ili udari u zid ili u drugog vozaca. Ali da mu se probusi guma i da se polako spusti ispod linije bez da je dodirnuo zid ili drugi auto ili da ometa druge vozace (sve ono sta je uradio DiBenedetto) - pa za to skoro nikada nisu zvali caution u proslosti (osim u retkim slucajevima kada im je u interesu, kao sto je bilo 2018. finale).

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. okt. 2024. u 21:22h

Odlicna analiza - da li ce Kyle Busch ikada vise pobediti trku?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 3. okt. 2024. u 01:33h

Pocinje imati smisla zasto je Hamlin rekao 'I'm not in this mentally' nakon Kansasa. Odnosi se na tuzbu protiv NASCAR-a.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 4. okt. 2024. u 20:05h

Zadnjih nekoliko trka na superspeedways, automobili su zavrsavali na krovu tokom sudara.

Sada je dodat ovaj deo na krovu sa nadom da ostanu na zemlji.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 5. okt. 2024. u 22:42h

Michael McDowell cak 6. pol pozicija ove sezone.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 6. okt. 2024. u 20:05h

Slika

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 6. okt. 2024. u 23:38h

i naravno caution 4 kruga pre kraja. sta sam gledao do sada nije bilo vazno. trka pocinje od sada.
nije hteo larson rizikovati
Taladega je prakticno postala "ko prezivi the big one."

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 00:15h

Hvala Bogu zavrsili smo sa superspeedways za ovu godinu.

Ovo je sve samo ne trkanje. Kad Ricky Stenhouse pobedi, onda mozes znati kakvo je trkanje bilo. Zbog ovakvih stvari sam zamrzio superspeedways - gde svi voze kao voz jedan za drugim i dovoljno je da jedan malo izgubi kontrolu i odmah ogroman sudar.

Mislim da danas samo Larson i Byron nisu ucestvovali u velikom sudaru od svih playoff vozaca. Greska Keselowskog da ne uskoci ispred Stenhousea da ga blokira u finisu, to ga je kostalo pobede.

I ovi idioti iz NASCAR-a smatraju da Talladega treba da bude deo zadnje runde pre finala (u tu rundu su je stavili za 2025. sezonu)... Koja glupost.

Slika

Kako je finis izgledao...

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 00:41h

Byron has clinched a spot in the semifinal round on points ... Bell +57, Larson +52, Hamlin +30, Bowman +26, Blaney +25, Reddick +14, Elliott +13, Logano -13, Suarez -20, Cindric -29, Briscoe -32

Logano ispao. OMG ovome se nisam nado

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 00:42h

Niko nije ispao. Ima jos da se vozi Charlotte Roval sledeceg vikenda u ovoj rundi.

Logano doduse verovatno jeste ispao, ne ocekujem mnogo od njega na road courses.

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 01:05h

Slika

Penske se bas proslavio...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 01:19h

Tako ti je kad te Hendrickov auto "gura" - obavezno mora biti sudar. Bowman je istu stvar uradio na Daytoni 500 i izbacio 2/3 auta sa trke u finisu da bi Byron pobedio. I onda danas uradi istu stvar Blaneyu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 15:09h

Dosta prasine se juce duglo kod zadnjeg sudara - zasto je odredjenim vozacima dozvoljeno da nastave trku?

Zadnjih par sedmica je bilo slucajeva da autu puknu sve 4 gume i da zbog toga pauk mora po njega, ali autu ne bude dozvoljeno da nastavi trku. To se desilo Josh Berryju na Kansasu. To je zato sto NASCAR pravila kazu da ako auto ne moze sam da dodje do pit stopa - ne moze da nastavi trku. To je dovodilo do dosta frustracija jer spomenuti Berry recimo nije imao nikakvo ostecenje na autu, samo su sve 4 gume pukle. Da su gume zamenjene - bez problema bi mogao da nastavi trku, ali eto NASCAR tvrdio "pravila su pravila".

I onda juce, desi se onaj sudar u kome je ucestvovalo jel bese 28 auta i vecina nije mogla da dodje do pit stopa. I odjednom NASCAR zove crvenu zastavu (zasluzeno), ali tokom crvene zastave pauk nosi svaki od tih auta u pit stop na popravke da bi nastavili trku. Dok auti koji su na stazi (neki su imali manju stetu, neki vecu) jos uvek cekaju.

NASCAR se pravdao "eto, hteli smo sto vise auta na stazi u finisu", ali frustracije gde se ne zna ko pije ko placa sa pravilima su glavna tema jutros u medijima.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 18:48h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 7. okt. 2024. u 21:50h

Blaney se slupao u 4 od zadnjih 7 trka - i uvek tudjom zaslugom.

U preostale 3 trke je sve zavrsio u top 5.

Mislim da je on jedina Fordova nada za finale.

Slika

Boss

Poruka od Boss » utorak, 8. okt. 2024. u 00:34h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 7. okt. 2024. u 15:09h
Dosta prasine se juce duglo kod zadnjeg sudara - zasto je odredjenim vozacima dozvoljeno da nastave trku?

Zadnjih par sedmica je bilo slucajeva da autu puknu sve 4 gume i da zbog toga pauk mora po njega, ali autu ne bude dozvoljeno da nastavi trku. To se desilo Josh Berryju na Kansasu. To je zato sto NASCAR pravila kazu da ako auto ne moze sam da dodje do pit stopa - ne moze da nastavi trku. To je dovodilo do dosta frustracija jer spomenuti Berry recimo nije imao nikakvo ostecenje na autu, samo su sve 4 gume pukle. Da su gume zamenjene - bez problema bi mogao da nastavi trku, ali eto NASCAR tvrdio "pravila su pravila".

I onda juce, desi se onaj sudar u kome je ucestvovalo jel bese 28 auta i vecina nije mogla da dodje do pit stopa. I odjednom NASCAR zove crvenu zastavu (zasluzeno), ali tokom crvene zastave pauk nosi svaki od tih auta u pit stop na popravke da bi nastavili trku. Dok auti koji su na stazi (neki su imali manju stetu, neki vecu) jos uvek cekaju.

NASCAR se pravdao "eto, hteli smo sto vise auta na stazi u finisu", ali frustracije gde se ne zna ko pije ko placa sa pravilima su glavna tema jutros u medijima.
ja kolko znam pod red flag nema popravki auta. ako je to nascar sad dozvolio onda stvarno neozbiljno od njih. krse sopstvena pravila. pa to onda u ovom sportu ni nema pravila kad se ne postuju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 8. okt. 2024. u 01:20h

Nisu auti popravljani pod crvenom zastavom vec posle pod zutom.

Poenta komentara je da NASCAR-ovo pravilo kaze da ako auto sam ne moze da ode do pit stopa, onda je za njega trka gotova. Ali juce gomila auta nisu mogli sami da dodju do pit stopa vec ih je pauk vukao - i tim autima je opet dozvoljeno da budu popravljeni i da nastave trku.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 8. okt. 2024. u 04:21h

Nadam se da ce Keselowski uvo upamtiti kada dodje Phoenix ...

Boss

Poruka od Boss » utorak, 8. okt. 2024. u 15:41h

pa logicno je. desno je 47 chevy. pa nece larson forda gurati do pobede
Poslednja izmena: Boss, na dan utorak, 8. okt. 2024. u 15:56h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

Odgovori

Povratak na „Nascar“