Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

23XI & Front Row protiv NASCAR-a tuzba

Talladega_500
Yankee
Poruka: 15206
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 23XI & Front Row protiv NASCAR-a tuzba

Poruka od Talladega_500 » sreda, 29. okt. 2025. u 21:52h

Kako se sve vise priblizava planirani datum pocetka sudjenja, tako dokumenti postaju javni, sto znaci da ljudi imaju pristup informacijama koje je NASCAR prethodno drzao iza zatvorenih vrata.

Vidim po komentarima da svi pizde na NASCAR... Cak 75% timova posluje u minusu, a NASCAR-ova zarada je preko $500 miliona godisnje.

EDIT: Ispostavilo se da je NASCAR-ova godisnja zarada oko $100 miliona. Ovih $500 miliona iz 2023. godine je bilo izuzetak jer su te godine prodali nekadasnji Auto Club Speedway.

Slika

I jos jedan zanimljiv detalj na racun chartera.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 30. okt. 2025. u 14:30h

Stvari izgledaju sve gore i gore za NASCAR jer dok NASCAR pravi rekordne profite - timovi su u minusu.

Izasla je i ova lista koja pokazuje kako je koji tim poslovao svake godine. Nije poznato o kojim timovima tj. autima je rec jer se ne iznose takvi detalji - pokazuje samo "team 1", "team 2", itd.
Ali iz ove delimicne liste se vidi da je 9 od 12 timova na listi poslovalo u minusu prosle godine. I to ne u malom minusu - "team 3" je recimo bio vise od $10 miliona u minusu.

Bob Jenkins (vlasnik Front Rowa koji tuzi NASCAR) je rekao da je u NASCAR-u izgubio $60 miliona od 2016. godine i preko $100 miliona od kada se poceo takmiciti.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss
Poruka: 3321
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » četvrtak, 30. okt. 2025. u 17:31h

evo plačem za milionerima lol
i za jordanom bilionerom hahahaha
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 30. okt. 2025. u 17:33h

Boss piše:
četvrtak, 30. okt. 2025. u 17:32h
evo plačem za milionerima lol
Places za milionerima koji vode NASCAR od kada je tuzba zapocela, kako im zli Michael Jordan remeti situaciju. hahahaha hahahaha hahahaha

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 30. okt. 2025. u 17:36h

pa oni su tužili nascar a ne nascar njih. ja mrzim tužibabe. tužibabe milionere

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 30. okt. 2025. u 17:42h

Evo jos jedna lista je izasla, koliko je velika trojka zaradila od rezultata.

Znaci ovo je osnovna "plata" za charter timove + pare od rezultata. Denny Hamlin je ranije rekao da je potrebno oko $30 miliona da se napravi sampionski tim i barem $20 miliona da tim bude konkurentan.

Znaci gledajuci ovu listu, tim kao sto je #11 koji konkurise za titulu mora da godisnje donese barem $18 miliona u sponzorima i prodaji suvenira. Ako hoce samo da budu konkurentni, onda $8 miliona. To je samo da bude na pozitivnoj nuli - naravno, mora da donese jos vise $$$ da bi bio profitabilan.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 30. okt. 2025. u 20:44h

Jos jedna zanimljivost iz cele ove price - 23XI i Front Row su otkrili koliko su placali za chartere.

Slika

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 30. okt. 2025. u 22:49h

NASCAR considered pursuing joint TV media rights deal with IndyCar
While it never went anywhere, NASCAR had at least considered joining forces with IndyCar when negotiation a new media rights deal

"The background was that NASCAR was going to need to get, like, very creative in order to -- and very aggressive in terms of how we positioned our sport for the next rights discussions because of the viewership decline NASCAR had suffered as a sport from the time we signed our last deal in 2013 to when we started to plan for our media rights future in 2018 and 2019."

https://www.motorsport.com/nascar-cup/n ... /10772766/

jel sam rekao da je i nascar blizu da pređe na free to air TV

6:43

:ntwrthy: Keni Valas objasnio. To se kod nas kaže "Daš im prst, uzmu ti ruku."
I think what everybody is forgetting is that Nascar doesn't owe the teams anything. The teams are independent contractors. Nascar should do away with the charters and go back to the old system. You qualify or race your way in, or you don't run. I personally don't give a damn whether Hamlin or Elliot is in the field. I just want to see a good race, and you can have that without all the big-name stars. If they don't make the field, oh well, "let's go racin' boys."

Tale evo njemu nisu bitna imena kao i tebi :)
tako je toni džordž uradio sa indycarom tj. IRL. Pustio je timove da idu svojim putem i doveo anonimuse. ali je zadržao Indy 500 koja ja kasnije pobedila brejktru seriju timova i vratila te timove nazad u IRL. :)
nascar je vlasnik daytona 500. ako timovi odu ova trka će ih za nekoliko godina ponovo okupiti i nascar će pobediti :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 31. okt. 2025. u 01:36h

Hehe, vidim odjednom si postao veliki ljubitelj Kenny Wallace... U svakoj drugoj prici bi rekao, "ma ko je uopste taj Kenny Wallace, evo vidim da ima 0 pobeda, nikada nije zavrsio bolje od 22. mesta u generalnom plasmanu, znaci nebitan, niko i nista, itd". Ali posto je sad rekao par reci sa kojima se slazes, odjednom je postao Bog i batina. hahahaha
Boss piše:
četvrtak, 30. okt. 2025. u 23:31h
I think what everybody is forgetting is that Nascar doesn't owe the teams anything.
Ne slazem se sa ovim uopste. NASCAR ne duguje vozacima nista, ali vlasnicima timova duguje mnogo - jer su vlasnici timova ulozili ogromne pare, kapital, vreme, itd u NASCAR.

Kao sto rekoh ranije, Jordan je ulozio $120-150 miliona u NASCAR tokom zadnje 4 godine i NASCAR takvoj osobi ne duguje nista? hahahaha
A da ne govorim koliko su tek ulozili Rick Hendrick, Richard Childress, Jack Roush, Joe Gibbs i ostali ljudi koji se decenijama takmice...
jel sam rekao da je i nascar blizu da pređe na free to air TV
ili nisi procitao ili nisi razumeo sta si procitao.
NASCAR je o tome razmisljao i na kraju nije nista ispalo od toga jer su potpisali novog ugovor sa kablovskom i Amazonom. NASCAR je bukvalno u prvoj godini novog tv ugovora koji ostaje na snazi sve do kraja 2031. sezone. Tako da ne znam kako si zakljucio da je "NASCAR blizu da predje na free to air tv". ;) Pa cak i da se to desi - nece se desiti pre 2032. sezone.
nascar je vlasnik daytona 500. ako timovi odu ova trka će ih za nekoliko godina ponovo okupiti i nascar će pobediti :)
Odakle ti uopste donosis taj zakljucak da ce igde iko otici? Vidim gomilu puta si pricao o podeli i da ce neki timovi osnovati novu ligu stock car - odakle uopste iznosis te informacije? Kada si ikada cuo nekoga da prica da ce doci do odlazaka i do podele u NASCAR-u? Jel pricas o tome zato sto je doslo do podele u open wheels ili imas neki konkretan dokaz da se to moze desiti u NASCAR-u?

Boss

Poruka od Boss » petak, 31. okt. 2025. u 10:33h

Talladega_500 piše:
petak, 31. okt. 2025. u 01:36h
Hehe, vidim odjednom si postao veliki ljubitelj Kenny Wallace... U svakoj drugoj prici bi rekao, "ma ko je uopste taj Kenny Wallace, evo vidim da ima 0 pobeda, nikada nije zavrsio bolje od 22. mesta u generalnom plasmanu, znaci nebitan, niko i nista, itd". Ali posto je sad rekao par reci sa kojima se slazes, odjednom je postao Bog i batina. hahahaha

polako prijatelju. valasa se sećam još kad sam počeo pratiti nascar pre 20 godina u busch seriji. ne znam iz kog razloga mi je ostao u glavi. danas je mnogo stariji, zreliji, iskusniji, a od starijih se uči. nećeš učiti od mlađih koji ništa nisu prošli.
Talladega_500 piše:

Ne slazem se sa ovim uopste. NASCAR ne duguje vozacima nista, ali vlasnicima timova duguje mnogo - jer su vlasnici timova ulozili ogromne pare, kapital, vreme, itd u NASCAR.

Kao sto rekoh ranije, Jordan je ulozio $120-150 miliona u NASCAR tokom zadnje 4 godine i NASCAR takvoj osobi ne duguje nista? hahahaha
A da ne govorim koliko su tek ulozili Rick Hendrick, Richard Childress, Jack Roush, Joe Gibbs i ostali ljudi koji se decenijama takmice...

ja sam ti rekao da sve ide po ugovoru. nascar potpisuje sa svima po ugovoru na određeno vreme. i sa timovima (timovi sa vozačima), i sa tv kućama, i sa snabdevačem pneumatika i sa stazama itd.

tako da dobro je taj rekao kad istekne ugovor nascar može i zatvoriti radnju. :)
Talladega_500 piše:

Odakle ti uopste donosis taj zakljucak da ce igde iko otici? Vidim gomilu puta si pricao o podeli i da ce neki timovi osnovati novu ligu stock car - odakle uopste iznosis te informacije? Kada si ikada cuo nekoga da prica da ce doci do odlazaka i do podele u NASCAR-u? Jel pricas o tome zato sto je doslo do podele u open wheels ili imas neki konkretan dokaz da se to moze desiti u NASCAR-u?
to su mnogi pričali u komentarima na youtube, to sam ti već rekao.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 31. okt. 2025. u 13:59h

Boss piše:
petak, 31. okt. 2025. u 10:41h
polako prijatelju. valasa se sećam još kad sam počeo pratiti nascar pre 20 godina u busch seriji. ne znam iz kog razloga mi je ostao u glavi. danas je mnogo stariji, zreliji, iskusniji, a od starijih se uči. nećeš učiti od mlađih koji ništa nisu prošli.
Hehe ima i gomila drugih vozaca koji su stariji, zreliji i iskusniji pa nisi tako pricao o njima. Poslednji slucaj sa Aric Almirola da je niko i nista, nebitan zato sto je pobedio samo 3 trke u Cup karijeri.

Sto se tice Kennyja, volim da slusam njegov podcast, zanimljiv je, kaze dosta pametnog, ali njegova karijera je postojala samo zato sto mu je brat bio veliki Rusty Wallace. Da nije bilo toga, ni Kenny ni Mike Wallace nikada ne bi imali karijeru u NASCAR-u, barem ne u Cup.
ja sam ti rekao da sve ide po ugovoru. nascar potpisuje sa svima po ugovoru na određeno vreme. i sa timovima (timovi sa vozačima), i sa tv kućama, i sa snabdevačem pneumatika i sa stazama itd.

tako da dobro je taj rekao kad istekne ugovor nascar može i zatvoriti radnju.
NASCAR nema nikakav ugovor sa timovima, osim ako pricas o charter ugovorima - ali cak i u tom slucaju mozes da se trkas bez chartera. Tako da nikakav ugovor ne moze da istekne.

Rekao sam dosta puta ranije - ako NASCAR hoce da se resi 23XI i Front Row-a, onda im duguje ogromne pare, a ne samo "zatvori radnju i svako ide svojim putem". Pa NASCAR bi dugovao 23XI vise od $135 miliona samo u vrednosti 3 chartera, tako i Front Rowu.

Ti i dalje gledas Jordana kao "takmicara", a ne investitora... Kada neko ulozi brdo novca u tvoj biznis i ti prihvatis taj novac - e onda ta osoba vise nije samo "zaposleni" i ne mozes da se prema njemu ponasas samo kao zaposlenom.
to su mnogi pričali u komentarima na youtube, to sam ti već rekao.
Znaci spekulacije ljudi koji nisu povezani sa NASCAR-om, nista ozbiljno i nista zvanicno.

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. nov. 2025. u 15:09h

Talladega_500 piše:
petak, 31. okt. 2025. u 13:59h

Hehe ima i gomila drugih vozaca koji su stariji, zreliji i iskusniji pa nisi tako pricao o njima. Poslednji slucaj sa Aric Almirola da je niko i nista, nebitan zato sto je pobedio samo 3 trke u Cup karijeri.
a gde da ga slušam, jel on ima svoj podkast?

rekao sam da je nebitan u vozačkom smislu (kao i valas)
Talladega_500 piše:

NASCAR nema nikakav ugovor sa timovima, osim ako pricas o charter ugovorima - ali cak i u tom slucaju mozes da se trkas bez chartera. Tako da nikakav ugovor ne moze da istekne.

zašto se onda Jordan ne trka bez čartera nego jede govna :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. nov. 2025. u 15:13h

Boss piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:12h
Zato sto je platio debele pare za te chartere. ;)

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. nov. 2025. u 15:16h

Talladega_500 piše:

Rekao sam dosta puta ranije - ako NASCAR hoce da se resi 23XI i Front Row-a, onda im duguje ogromne pare, a ne samo "zatvori radnju i svako ide svojim putem". Pa NASCAR bi dugovao 23XI vise od $135 miliona samo u vrednosti 3 chartera, tako i Front Rowu.

Ti i dalje gledas Jordana kao "takmicara", a ne investitora... Kada neko ulozi brdo novca u tvoj biznis i ti prihvatis taj novac - e onda ta osoba vise nije samo "zaposleni" i ne mozes da se prema njemu ponasas samo kao zaposlenom.

jao bre kao da drugi nisu ulagali pa pukli. svesno je svako ušao u ovaj biznis i znao koji su rizici. ali ne sikiram se ja za njih jer su sve to milioneri kojima je trkanje samo hobi jer ne znaju šta će sa parama.
Talladega_500 piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:13h
Boss piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:12h
Zato sto je platio debele pare za te chartere. ;)
nek ih proda onda. gledao sam jedan video valasa gde je nabrojao šta sve jordan može da proda od čartera do svojih zgrada, auta, sve što ima veze sa timom. ako mu je skupo, proda i izađe iz toga.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. nov. 2025. u 15:20h

Od kada su charteri debitovali pre 10-ak godina, niko nije kupio charter, pa onda pukao i izgubio novac na tom charteru. Bas niko. Pa nece ni Jordan.

Ako NASCAR hoce da ga se resi - neka lepo plati coveku da ode.

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. nov. 2025. u 15:22h

to još nisam video. da organizacija plaća nečiji izlazak. pa jel ti poznato koliko je kadilak platio f1 da bi ušao?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. nov. 2025. u 15:23h

Boss piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:19h
nek ih proda onda. gledao sam jedan video valasa gde je nabrojao šta sve jordan može da proda od čartera do svojih zgrada, auta, sve što ima veze sa timom. ako mu je skupo, proda i izađe iz toga.
To je takodje opcija.
Boss piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:22h
to još nisam video. da organizacija plaća nečiji izlazak. pa jel ti poznato koliko je kadilak platio f1 da bi ušao?
Pa niko nije ni bio proteran do sada. Ali je ocigledno da 23XI i Front Row smetaju NASCAR-u i da bi ih se rado resili, a u tom slucaju morace dobro da plate da ih se rese.

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. nov. 2025. u 15:23h

The entry received its final approval in March 2025, in time for Cadillac to sign the latest Concorde Agreement. Cadillac will be the first debutant Formula One venture since Haas in 2016. GM paid an expansion fee of US$450 million, over twice as much as originally demanded.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. nov. 2025. u 15:25h

Pusti F1, drugi svet. U F1 ne mozes samo da se pojavis jednog vikenda, pokusas da se kvalifikujes i vozis trku ako se kvalifikujes (dok u NASCAR-u to mozes). Pa vecina timova u NASCAR-u su i nastali tako sto je neko prodao ovo ili ono, kupio stari auto i krenuo da se trka.

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. nov. 2025. u 15:26h

Talladega_500 piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:23h

Pa niko nije ni bio proteran do sada. Ali je ocigledno da 23XI i Front Row smetaju NASCAR-u i da bi ih se rado resili, a u tom slucaju morace dobro da plate da ih se rese.
pa oni tuže nascar a ne nascar njih. pobogu čoveče. ko kome smeta. došao jordan pre 5 godina i sad on hoće da zavodi reda a penske, hendrik i gibs koji su stubovi ovog sporta su potpisali novi ugovor.
Talladega_500 piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:25h
Pusti F1, drugi svet.
kako drugi svet a jordan povezuje f1 i nascar i povodom toga se žali.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. nov. 2025. u 15:34h

Jordan hoce ono sta je u F1, sto jasno govori da NASCAR nema ono sta F1 ima (to se pre svega odnosi koliki % zarade ide timovima).
Boss piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:29h
pa oni tuže nascar a ne nascar njih. pobogu čoveče. ko kome smeta. došao jordan pre 5 godina i sad on hoće da zavodi reda a penske, hendrik i gibs koji su stubovi ovog sporta su potpisali novi ugovor.
Uvek ce se pojaviti neki novi buntovnik koji ce promeniti ono sta ne funkcionise. Pa i Hendrick kada je dosao menjao je tada nenapisana pravila. Roush takodje. Besmisleno je pricati "e ovo je uvek bilo ovako pa tako treba i da nastavi".

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. nov. 2025. u 15:44h

Talladega_500 piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:34h
Jordan hoce ono sta je u F1, sto jasno govori da NASCAR nema ono sta F1 ima (to se pre svega odnosi koliki % zarade ide timovima).
Talladega_500 piše:
subota, 1. nov. 2025. u 15:25h
Pusti F1, drugi svet.
:woohoo:

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. nov. 2025. u 15:52h

Ne razumem sta hoces da kazes...

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. nov. 2025. u 15:53h

pa ti se sve rekao. samom sebi si odgovorio :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. nov. 2025. u 15:54h

Sta sam odgovorio? F1 ima zatvoren sistem gde moras biti primljen pre nego sto se krenes takmiciti i moras platiti brdo novca da budes primljen - NASCAR nema nista od toga. Zato sam ti i rekao da je F1 drugi svet.

Odgovori

Povratak na „Nascar“