Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14695
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2025. sezona

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. sep. 2025. u 11:49h

Boss piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 11:06h
čekaj kako to najprljaviji a u top 5 je najpopularnijih. to mi ne ide zajedno :rotfl:
Bukvalno najprljaviji vozac u istoriji NASCAR-a (Dale Earnhardt) je takodje i najpopularniji.

Sta drugo treba da kazem?

Kao sto rekoh dosta puta do sada, Larsona je proslavio rasisticki komentar, sto ti u velikoj meri govori kakav je prosecan navijac NASCAR-a. U bilo kom drugom sportu bi bio najuren za ceo zivot, a Larsonu je takav skandal samo podigao karijeru.
mislim da si ti sve krivo protumačio. sudari, kontakti, to je nascar to su trke. i većina gleda ovaj sport upravo zbog toga. 'let them race' jedino je još u Nascaru ostalo. I zato ga toliko volimo.
Ali komentari su drugaciji zavisno ko sta uradi. Ono sta je Larson uradio Blaneyu se sada karakterise kao "hard racing" - jer je Larson u pitanju. Ali ajde zamisli da je Hamlin tako nesto uradio Elliottu ili Larsonu - jel bi ljudi i dalje pricali da je samo "hard racing" ili bi Hamlina razapeli na krst?
Pa je*emu miša nije isto voziti za niži tim i imati 6 pobeda bez titule i voziti za TOP TIM i imati 59 pobeda bez titule. Pa vidiš da će on ući u top 10 svih vremena a da nema titulu. Sramota.
Da te podsetim na ono sta ti uvek kazes kada bi ja pricao o jacini tima - "da je vozac dobar, onda bi ga kupio jaci tim". ;) To je nesto sta si rekao za toliko vozaca tokom godina, ali to izgleda ne vazi za Chastaina. ;)

Hamlin je u 21. sezoni i samo 3 puta je zavrsio izvan top 10 u poenima (od cega je jedne godine imao povredu i propustio par trka). U 5 od zadnjih 6 godina je zavrsio u top 5 u poenima. Bukvalno je kroz celu karijeru prakticno svake godine bio u borbi za titulu.

E meni je sve to daleko impresivnije nego neko ko ima jednu dobru sezonu, osvoji titulu, a ostatak karijere uglavnom igra sporednu ulogu. Tipa imas vozaca kao sto je Bobby Labonte, koji je u celoj karijeri imao 1-2 dobre sezone, uspeo da osvoji titulu, ali ostatak vremena bio niko i nista. I takav neko je kao imao bolju karijeru od Hamlina koji je skoro svake godine u top 5? Ma daj...

To je kao da kazes da je Leicester City veci klub nego Tottenham jer eto Leicester je jednom zalutao do titule Premier Lige, a Tottenham nije iako je Tottenham gotovo svaku godinu u vrhu, a Leicester u dnu i cak i ispadao iz Premier Lige toliko puta...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2945
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » utorak, 9. sep. 2025. u 15:06h

Talladega_500 piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 11:49h
Kao sto rekoh dosta puta do sada, Larsona je proslavio rasisticki komentar, sto ti u velikoj meri govori kakav je prosecan navijac NASCAR-a. U bilo kom drugom sportu bi bio najuren za ceo zivot, a Larsonu je takav skandal samo podigao karijeru.
Kolko se sećam ti si tada bio na strani Larsona a protiv Babe. Sad si promenio ploču iz ko zna kojeg razloga. :)
Ali komentari su drugaciji zavisno ko sta uradi. Ono sta je Larson uradio Blaneyu se sada karakterise kao "hard racing" - jer je Larson u pitanju. Ali ajde zamisli da je Hamlin tako nesto uradio Elliottu ili Larsonu - jel bi ljudi i dalje pricali da je samo "hard racing" ili bi Hamlina razapeli na krst?
A što je tebi važno šta drugi misle kad smo ovde samo nas dvoje. Dakle ovo što Nascar dozvoljava bi u F1 kažnjavali. Ukratko F1 tamo je sve veštačko. U Nascaru su ostale prave trke.
Da te podsetim na ono sta ti uvek kazes kada bi ja pricao o jacini tima - "da je vozac dobar, onda bi ga kupio jaci tim". ;) To je nesto sta si rekao za toliko vozaca tokom godina, ali to izgleda ne vazi za Chastaina. ;)
A ne znam što tražiš da se opet ponavljamo kad smo tu temu prošli. Rekao sam ti da još nije kasno da neki top tim pozove Častaina. Ili da Honda uleti i Trackhouse postane works team Honde.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. sep. 2025. u 15:18h

Boss piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 15:06h
Kolko se sećam ti si tada bio na strani Larsona a protiv Babe. Sad si promenio ploču iz ko zna kojeg razloga. :)
Ne, nikad nisam bio na strani Larsona.

Bio sam protiv Bubbe kada se desila situacija sa omcom (Larson nije bio povezan sa tom situacijom), ali to ne znaci da sam podrzavao Larsona tokom njegovog rasistickog skandala.
A što je tebi važno šta drugi misle kad smo ovde samo nas dvoje. Dakle ovo što Nascar dozvoljava bi u F1 kažnjavali. Ukratko F1 tamo je sve veštačko. U Nascaru su ostale prave trke.
Ja ovde pricam o dvolicnosti NASCAR publike, ne sta prolazi i ne prolazi u F1.

Nazvao sam Larsona idiotom za ono sta je uradio na Gateway, to bi uradio za svakog drugog vozaca u toj situaciji.
A ne znam što tražiš da se opet ponavljamo kad smo tu temu prošli. Rekao sam ti da još nije kasno da neki top tim pozove Častaina. Ili da Honda uleti i Trackhouse postane works team Honde.
Stvar je u tome sto ti uvek za Chastaina pravis izgovore, a taj izgovor je uvek "ne vozi u top timu". Ali kada bi ja spomenuo tako nesto za nekog drugog vozaca, onda bi ti pricao "pa da vredi onda bi ga neki top tim kupio".

Znaci druge vozace bi top timovi kupili da nesto vrede, ali eto to ne vazi za Chastaina - on zaista vredi vise od tima kao sto je Trackhouse, samo eto niko nece da ga kupi... :wtf:
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 9. sep. 2025. u 16:13h

Talladega_500 piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 15:18h
Nazvao sam Larsona idiotom za ono sta je uradio na Gateway, to bi uradio za svakog drugog vozaca u toj situaciji.
Onda su svih 40 vozača idioti. Razumeš li ti to? :) Tako da nema potrebe da izdvajaš jednog.
Stvar je u tome sto ti uvek za Chastaina pravis izgovore, a taj izgovor je uvek "ne vozi u top timu". Ali kada bi ja spomenuo tako nesto za nekog drugog vozaca, onda bi ti pricao "pa da vredi onda bi ga neki top tim kupio".

To sve stoji što sam rekao. Samo greška je ovde što ti želiš da se mi bavimo ko je bolji Častain ili Hamlin. A ja o tome uopšte ne pričam. Ja komenarišem samo Hamlina. Inače naravno da je Hamlin sa skoro 60 pobeda uspešniji od Častaina. Ali ja opet ponavljam ako Hamlin ostane bez titule on će biti upamćen kao vozač sa najviše pobeda bez osvojene titule što nije za pohvalu. Ako Častain ostane bez titule uvek ću se rado sećati onog poteza iz igrice koji će se vrteti u svetskim špicama i posle 50 godina. :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. sep. 2025. u 16:36h

To ce mozda misliti neko u buducnosti ko bude gledao samo statistiku.

Ja sam imao prilike da gledam Hamlina jos od njegove rookie sezone i gotovo svake sezone je bio kandidat za titulu. Meni je licno impresivnije kada neko to radi 20+ godina nego neki drugi vozac koji osvoji titulu i to mu bude jedina dobra sezona u karijeri. Tipa Bobby i Terry Labonte, Kurt Busch i slicni.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 9. sep. 2025. u 16:43h

“I can’t draw any conclusions on why, year after year, things out of my control have happened that (have) taken us from in control to out of it,” Hamlin told Netflix after his 2023 elimination. “It’s just been bad luck, honestly. I am the black cat of death. I’m (expletive) cursed.”

Hamlin mu dođe kao Lekler iz F1 lol

“Denny wants that championship more than he wants oxygen,” ESPN’s Marty Smith said in the documentary.

Toliko koliko 'nije bitna titula' ;)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. sep. 2025. u 16:48h

Boss piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 16:43h
Hamlin mu dođe kao Lekler iz F1 lol
Leclerc ima svega 8 pobeda u 8 godina... ;)
“Denny wants that championship more than he wants oxygen,” ESPN’s Marty Smith said in the documentary.

Toliko koliko 'nije bitna titula' ;)
Siguran sam da Marty Smith bolje zna nego Denny sta Denny zeli. ;)

Slika

Slika

Slika

Boss

Poruka od Boss » utorak, 9. sep. 2025. u 17:49h

Heh šta hoćeš reći da je Deni proveo tolke godine i da ne želi glavnu nagradu? Pa da je on spokojan sa tim on bi sada uživao u penziji. Ali naravno da se neće smiriti dogod ne osvoji naslov.
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 8. sep. 2025. u 11:02h
Originalni Chase for the Cup je imao 10 vozaca, sve na poene. Onda je povecan na 12 par godina kasnije kada Dale Earnhardt Jr i Jeff Gordon nisu izborili Chase, sto je NASCAR-u tesko palo.
Dao si mi odličnu ideju sa ovim 10. Pošto Nascar ne planira da ukine plejof format, ovako bih ja voleo da onda izgleda. Znači 10 vozača ulaze u plejof. 10 trka je u plejofu. I da posle svake trke ispada po jedan vozač (onaj koji je najslabije plasiran logično). I tako do dve trke pre kraja kada ostanu 2 vozača finalista. I onda da se te dve trke boduju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. sep. 2025. u 18:38h

Boss piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 17:55h
Heh šta hoćeš reći da je Deni proveo tolke godine i da ne želi glavnu nagradu?
Niko nije rekao da Hamlin ne zeli glavnu nagradu (titulu). Vec je Hamlin rekao da su mu pobede bitnije nego titula, i da ne bi menjao svoje pobede za titulu.

Bukvalno su ga pitali da li bi menjao svoju sadasnju karijeru da ima 10-15 pobeda + titula i rekao je da ne bih.
Boss piše:
Pa da je on spokojan sa tim on bi sada uživao u penziji.
Njegov cilj je bio da zavrsi karijeru sa 60+ pobeda, to prica godinama.
Boss piše:
Ali naravno da se neće smiriti dogod ne osvoji naslov.
Pre neki dan je rekao da mu je nedavno potpisani 2-godisnji ugovor poslednji u karijeri. To znaci da ide u penziju na kraju 2027. sezone.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 10. sep. 2025. u 11:54h

Talladega_500 piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 18:38h
Niko nije rekao da Hamlin ne zeli glavnu nagradu (titulu). Vec je Hamlin rekao da su mu pobede bitnije nego titula, i da ne bi menjao svoje pobede za titulu.

Bukvalno su ga pitali da li bi menjao svoju sadasnju karijeru da ima 10-15 pobeda + titula i rekao je da ne bih.
To je irelevantno jer ta zamena se ni ne može desiti. Tako da je nebitno šta on kaže a moguće i da ne kaže istinu. Jer ne treba zaboraviti da je titula glavna nagrada. Btw pre nekoliko dana sam slušao jednog F1 vozača gde je rekao da oni (vozači) često znaju i da slažu kad ih novinari nešto pitaju. Tako da to Hamlinovo ne treba uzimati zdravo za gotovo.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 10. sep. 2025. u 12:02h

Hamlina su pitali da li bi radije imao karijeru koju je imao ili bi radije imao karijeru u kojoj je pobedio samo 10-15 trka i osvojio tituu. I rekao je da bi radije imao karijeru koju je imao (59 pobeda bez titule).

Ne znam zasto bi lagao o tome - pa i ja da sam vozac bi radije izabrao karijeru Hamlina nego recimo Labontea (22 pobede + titula). Tako da sve te price "Hamlin zeli titulu vise nego vazduh koji dise" su gluposti - valjda Hamlin najbolje zna sta zeli. Naravno, svaki vozac zeli da osvoji titulu, ali nije ni titula sve u sportu.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 10. sep. 2025. u 12:02h

Hendrick swaps pit crew members between Alex Bowman and Carson Hocevar
https://www.motorsport.com/nascar-cup/n ... /10758148/

Spire has a strong technical alliance with HMS, and they have moved pit crew members between the two organizations before. Earlier this year, the rear tire changer from Justin Haley's No. 7 car was shifted over to the No. 9 of Chase Elliott.

According to Motorsport.com contributor Bozi Tatarevic, Hocevar's pit crew was ranked third-best at Gateway, while Bowman's crew was down in 28th.

Evo najbolji primer saradnje glavne i satelitske ekipe. I ti onda pre reko ne postoji tako nešto. :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 10. sep. 2025. u 12:05h

Ja sam rekao da Hendrick cuva glavne tehnicke informacije za sebe, a ne da ne postoji saradnja glavne i satelitske ekipe. Pa ta zamena crew tima se non-stop desava u NASCAR-u, ne samo medju glavnog tima i satelita vec i kod samih proizvodjaca.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 10. sep. 2025. u 12:06h

Nevertheless, USA Network got a 0.82 rating and 1.525 million viewers for Sunday’s NASCAR Cup Series race at World Wide Technology Raceway, which is down from 1.8 million for the second round playoff race at Watkins Glen last year.

dokle će ići ovaj pad :(
Another F1 race, another TV Viewership record. ESPN2 got 1.2 million TV viewer for the Italian GP race at Monza, up 12% from 1.05 million viewers in 2024.

The race peaked at 1.4 million viewers between 10-10:15am ET as Max Verstappen closed out the victory.

F1 races are averaging 1.4 million TV viewers per race this year, well above the record of 1.21M set in 2022, and 15 of 16 races are up year over year.

F1 se uskoro izjednačuje sa Nascarom?! :blink:

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 10. sep. 2025. u 12:16h

NASCAR-u bi bilo najbolje da pomere trke za subotu uvece nego sto su nedeljom. Onda bi se borili samo sa NCAA umesto sa NFL.

Doduse, NCAA je nevidjeno popularan u Americi tako da bi NASCAR verovatno i tu gubio dosta gledaoca jer vise ljudi dolazi na NCAA utakmice nego na NFL.

Slika
Boss piše:
sreda, 10. sep. 2025. u 12:15h
Another F1 race, another TV Viewership record. ESPN2 got 1.2 million TV viewer for the Italian GP race at Monza, up 12% from 1.05 million viewers in 2024.

The race peaked at 1.4 million viewers between 10-10:15am ET as Max Verstappen closed out the victory.

F1 races are averaging 1.4 million TV viewers per race this year, well above the record of 1.21M set in 2022, and 15 of 16 races are up year over year.

F1 se uskoro izjednačuje sa Nascarom?! :blink:
F1 trke su uglavnom nedeljom u 8 ujutro po americkom vremenu, nemaju konkurenciju u to vreme.

Dok su NASCAR trke obicno u 2-3 popodne, sto je bas udarni termin za NFL.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 10. sep. 2025. u 12:20h

F1 audiences approach those of NASCAR in the USA

While NASCAR has entered its playoff period at the end of the season, its audiences are not taking off in the United States, and Formula 1 is getting closer and closer...

When Liberty Media bought the Formula 1 In 2017, the world championship was not doing very well in the United States, in a market dominated by NASCAR. After taking the measurement of theIndyCar In recent years, F1 now seems capable of taking on NASCAR and becoming the most watched motorsport in the country, at least occasionally.

This Sunday, the Italian Grand Prix at Monza was watched by 1,2 million viewers on ESPN, an all-time record for the Italian race. This is the tenth time this season that a Grand Prix has broken its own audience record. On the other side of the barrier, the second round of the NASCAR Cup Series playoffs drew 1,53 million viewers at the Gateway circuit.

A gap of 300 viewers that is narrowing compared to the previous week, when NASCAR was watched at Darlington by 000 million viewers, and F1,8 by 1 million fans. Whereas Formula 1,2 is finding its cruising speed and even gradually gaining audience, NASCAR is losing more and more, and long gone are the days when an average championship race could be watched by more than 1 million viewers (with peaks of up to 5 million for the Daytona 20, the flagship round of the championship).

Advantages and disadvantages

This September, NASCAR faces the return of the National Football League, the national American football championship. The No. 1 sport by far in Uncle Sam's country, it inevitably attracts some motorsport fans when races are held at the same time as certain matches. To contain this erosion as much as possible, NASCAR introduced a playoff system in 2004, which evolved several times before becoming the current system, in place since 2014, with eliminations every three races. This format could start to show some signs of slowing, with audiences for the first two rounds being lower than last year.

Formula 1 doesn't have the problem of having to compete with the NFL, or even any other sport, when it comes to broadcasting. European Grand Prix races are held at 15 p.m. French time, which is equivalent to 9 a.m. on the country's east coast. This gives it an advantage over NASCAR, with the ability to attract more "average" fans... but with an effort required to watch the early morning races! Because while the 9 a.m. start (one of Liberty Media's intentions when moving the Grand Prix from 14 p.m. to 15 p.m.) isn't a big problem for motorsport fans on the east coast, it's equivalent to a 6 a.m. start for fans in California, for example... Succeeding in these conditions to attract almost as many people as those watching a NASCAR race can therefore be considered an achievement.

Formula 1 is especially successful in rejuvenating its audience, something that NASCAR or IndyCar are not able to achieve, by attracting a much greater audience among the 18-35 age group. With an upward trend in recent years, it is not impossible to imagine that an F1 Grand Prix could overtake a NASCAR race in terms of audience figures before the end of the season. Brazil and Qatar, broadcast just before American football matches, could offer good audience figures to F1, which will have to try to resist as best it can during the United States and Mexican Grands Prix. If it succeeds and NASCAR continues to lose ground, this could motivate a new format change...

Revamped playoffs?

Because this end of season proves, in IndyCar (which doubled its audience between the penultimate round and the final, despite a title already awarded) and in F1 (with the fight Norris-Piastres), that American fans don't necessarily need a championship that comes down to the final round to be passionate about a motorsport. NASCAR's playoff system, which eliminates four drivers every three rounds until the Phoenix finale where the last four drivers compete for the title, is attracting increasing criticism, particularly in light of recent seasons, where it wasn't necessarily the drivers with the most success over the entire year who won the title.

NASCAR is reportedly considering changes, including a final round of playoffs that would no longer involve just the final round, but the last three races on the calendar, in order to regain the consistency needed to clinch the title. The audience gains made by Formula 1 and its three American Grands Prix should, in any case, be closely scrutinized in Charlotte, North Carolina...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 11. sep. 2025. u 00:00h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 11. sep. 2025. u 21:38h

Moose produzio ugovor sa Chastainom i Trackhouseom do kraja 2027. godine.

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 12. sep. 2025. u 11:59h

Čitam da goodyear donosi nove (mekše) gume za sutrašnju trku u Bristolu. Da malo zakuvaju stvari.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 14. sep. 2025. u 05:32h

Moja omiljena trka u sezoni i trka na koju sam cekao celu godinu (cak sam promenio i planove za godisnji odmor na Balkanu zbog ove trke).

Na kraju pobedi Bell, njegova 4. pobeda ove sezone, Gibbs je pobedio sve 3 trke u ovoj rundi.

Ty Gibbs je bio blizu pobede, vodio najvise krugova, na kraju usrao oko pit stopa (promasio ga cak 2 puta). Keselowskog nece pa nece, toliko puta je bio blizu ove godine, ali bas ga pobede nece. Tako i veceras, malo je falilo da pobedi.

Goodyear gume su donele bolje trkanje, ali brate gume su trajale samo po 40-50 krugova. Na trci koja se vozi 500 krugova, to je katastrofa jer su timovi ostajali bez guma (Goodyear je na kraju dao timovima po jos jedan set guma), bilo je tesko pratiti ko ima kakvu strategiju jer sam imao osecaj da svako malo moraju u pit, ko ima koje gume, itd. Desavalo se da neko ima 4 sekunde prednosti i da se onda istopi za par krugova - bas zbog guma. Takodje - dosta pozara zbog guma, nista veliko, ali isto tako svako malo nekome je gorio auto.

Iz playoffa su ispali Bowman, Dillon, van Gisbergen i Berry. Bowman je za malo napravio iznenadjenje, posebno kada se Cindricu auto zapalio u finisu, u jednom momentu u finisu je smanjio bodovnu razliku na samo -3.

Sledeca runda je New Hampshire, Kansas i Roval.

Slika

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 14. sep. 2025. u 12:55h

Prvo da kažem Badyear. Ali Nascar je to hteo posle monotonog Bristola iz proleća. Veštački napraviti show a to što će se neko zapaliti ili sudariti nije bitno...

Drugo, da nije bilo poslednjeg cautina Hocevar bi pobedio jer je bio sekundu brži po krugu.

Treće, Keselowski je u poslednjem krugu namerno udario o zadnji branik Bela (nemam ništa protiv samo konstatujem) ali to je ono Tale što sam ti rekao to je Nascar i takav treba da ostane. Tako da pre nego što sledeći put etiketiraš Larsona shvati da svi tako voze.
Slika

Od 7 do 12 su ugroženi. Voleo bih da ispadnu oba Jordanova auta, Cindric i Eliot.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 14. sep. 2025. u 15:27h

Boss piše:
nedelja, 14. sep. 2025. u 13:02h
Drugo, da nije bilo poslednjeg cautina Hocevar bi pobedio jer je bio sekundu brži po krugu.
Takodje je imao gomilu auta ispred sebe na jel bese samo 13 krugova pre kraja trke. S obzirom koliko je Hocevar sklon sudarima - i da nije bio onaj caution, bio bi neki drugi koji bi Hocevar najverovatnije izazvao. Jer je tad bio tek na 9. mestu ili tako nesto.
Treće, Keselowski je u poslednjem krugu namerno udario o zadnji branik Bela (nemam ništa protiv samo konstatujem) ali to je ono Tale što sam ti rekao to je Nascar i takav treba da ostane. Tako da pre nego što sledeći put etiketiraš Larsona shvati da svi tako voze.
Nebo i zemlja. Larsonova situacija se odigrala sredinom trke i udario je u bocni deo Blaneyovog auta i slupao ga. To je mnogo drugacije da udarca u dupe (bump) u zadnjoj krivini.

Larson je sam priznao da je izazvao udes jer je lose procenio, tako da nije bila borba za poziciju.
Od 7 do 12 su ugroženi. Voleo bih da ispadnu oba Jordanova auta, Cindric i Eliot.
Svi Hendrickovi auti su lose vozili u ovoj rundi.

Bowman ispao.
Byron 21., 11., 12.
Elliott 17., 3., 38.
Larson 19., 12., 32.

Sledeca runda mi je nevidjeno dosadna (New Hampshire, Kansas, Roval) jer ne volim ni jednu od tih staza.

Mislim da ispadaju Cindric, Chastain, Reddick i jedan Hendrick (neka bude Elliott).

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 14. sep. 2025. u 18:49h

Gledam malo detaljnije generalni plasman i neverovatno je koliko je Buescher bolji vozac od vecine vozaca u playoffu.

Istina, nema pobedu, ali njegov prosecan finis je 13,7. mesto - ispred njega su samo Bell, Briscoe i Elliott.

Takodje 15 top 10, samo su Larson, Bell i Blaney ispred.

Mislim da NASCAR bas treba da se udalji od ideje da pobeda direktno vodi u playoff, zato vec par godina imamo rupe ripa Dillon, Burton i slicne da budu u playoffu jer imaju jednu dobru trku, a neko kao Buescher, koji celu sezonu vozi odlicno, nema playoff plasman.

Slika

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 14. sep. 2025. u 20:49h

Talladega_500 piše:
nedelja, 14. sep. 2025. u 15:27h
Nebo i zemlja. Larsonova situacija se odigrala sredinom trke i udario je u bocni deo Blaneyovog auta i slupao ga. To je mnogo drugacije da udarca u dupe (bump) u zadnjoj krivini.
Heh pa to onda može biti samo u prilog Larsona jer je Larson rekao da je slučajno izazvao sudar dok se Keselowski sa namerom zabio u zadnji kraj automobila Bela. I pravo je čudo kako je Bel uspeo da sačuva kontrolu nad autom. Keselowski je hteo tu pobedu po svaku cenu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 14. sep. 2025. u 20:56h

Stvar je u tome sto Larson stalno "slucajno izaziva sudare". Kad si zadnji put video Keselowskog da pokusa nekoga da pomeri ili da izazove sudar?

A vozacima tipa Larson, Hocevar, Stenhouse i slicnima se to uvek desava. Za nekoga ko je navodno trebao da bude "sledeci Jeff Gordon", Larson jako cesto "run out of talent" sto bi Amerikanci rekli. Zbog toga sam bio ogorcen za ono sta je uradio Blaneyu - jer mu nije prvi put da pravi takvu glupost.

Odgovori

Povratak na „Nascar“