23XI & Front Row protiv NASCAR-a tuzba
- Boss
- Poruka: 3432
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Re: 23XI & Front Row protiv NASCAR-a tuzba
pa u pravu su onda oni koji su rekli da može doći do split. jer ako se nascar proglasi da ima monopol onda će morati početi prodavati delove.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15331
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Talladega_500
- Yankee
Sad cemo da vidimo od Ricka i Rogera koliko su bili "zadovoljni" novim charter ugovorom... 

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
https://www.motorsport.com/nascar-cup/n ... /10774242/
Defendants acquired ISC to gain control of many of the most prominent racetracks in motorsports, including Daytona International Speedway, Talladega Superspeedway, and Michigan International Speedway, allowing NASCAR to ensure that no market competitor could ever gain access to these elite racetracks. As for the racetracks that NASCAR does not own, Defendants impose unlawful exclusive dealing provision terms on owners of these independent racetracks as a requirement for hosting Defendants’ Cup Series events. The exclusive dealing provisions prevent the racetrack owners from entering into any agreements to host any other stock car racing event not sanctioned by Defendants at their racetrack venues.
M. Jordan hoće da se Nascar odrekne Dejtone, Taladege i Mičigena.
Ovaj drugi deo mi je jasan (i možda nije u redu) ali da Nascar proda staze koje je kupio
Takođe se žale i na to što su kupili ARCA seriju.
Bio sam u pravu. Jordan traži paralelnu seriju Nascar 2
The track was built in 1959 by NASCAR founder William "Bill" France Sr. to host racing that was held at the former Daytona Beach Road Course
International Speedway Corporation (ISC) was a corporation whose primary business was the ownership and management of motorsports race tracks. ISC was founded by NASCAR founder Bill France Sr. in 1953 for the construction of Daytona International Speedway and in 1999 it merged with Penske Motorsports to become one of the largest motorsports companies in North America.
Kako je Nascar kupio ISC kad je ISC osnovao Bil France tj. Nascar
a pazi Nascar je kupio i IMSA hoće li se i na to žaliti?
Pa čekaj ako Jordan kaže da NASCAR ima monopol u stock car trkama pa onda i IndyCar ima monopol u open-wheel trkama u Americi.
Ide Jordan posle nascara uništiti i indycar. Jordan na misiji

Defendants acquired ISC to gain control of many of the most prominent racetracks in motorsports, including Daytona International Speedway, Talladega Superspeedway, and Michigan International Speedway, allowing NASCAR to ensure that no market competitor could ever gain access to these elite racetracks. As for the racetracks that NASCAR does not own, Defendants impose unlawful exclusive dealing provision terms on owners of these independent racetracks as a requirement for hosting Defendants’ Cup Series events. The exclusive dealing provisions prevent the racetrack owners from entering into any agreements to host any other stock car racing event not sanctioned by Defendants at their racetrack venues.
M. Jordan hoće da se Nascar odrekne Dejtone, Taladege i Mičigena.
Ovaj drugi deo mi je jasan (i možda nije u redu) ali da Nascar proda staze koje je kupio
Takođe se žale i na to što su kupili ARCA seriju.
Bio sam u pravu. Jordan traži paralelnu seriju Nascar 2
The track was built in 1959 by NASCAR founder William "Bill" France Sr. to host racing that was held at the former Daytona Beach Road Course
International Speedway Corporation (ISC) was a corporation whose primary business was the ownership and management of motorsports race tracks. ISC was founded by NASCAR founder Bill France Sr. in 1953 for the construction of Daytona International Speedway and in 1999 it merged with Penske Motorsports to become one of the largest motorsports companies in North America.
Kako je Nascar kupio ISC kad je ISC osnovao Bil France tj. Nascar
a pazi Nascar je kupio i IMSA hoće li se i na to žaliti?
Pa čekaj ako Jordan kaže da NASCAR ima monopol u stock car trkama pa onda i IndyCar ima monopol u open-wheel trkama u Americi.
Ide Jordan posle nascara uništiti i indycar. Jordan na misiji
- Talladega_500
- Yankee
Tesko je pratiti sta hoces da kazes kad ovako pises komentar za komentarom i vecina tih komentara nisu povezani.
Ako ti nije problem, drugi put malo sacekaj i lepo napisi jedan komentar gde ces obuhvatiti sta zelis da kazes, jer meni ovde nije jasno sta hoces da kazes kada ovako pises komentar za komentarom.
Ako ti nije problem, drugi put malo sacekaj i lepo napisi jedan komentar gde ces obuhvatiti sta zelis da kazes, jer meni ovde nije jasno sta hoces da kazes kada ovako pises komentar za komentarom.
- Boss
evo prosto, ako je nascar kupio te staze (mada kako može sam od sebe da kupi dejtonu to mi nije jasno) znači kupio je te staze i sad ima monopol. mene zanima kako je onda na prvom mestu njemu odobreno da kupi te staze? recimo kad je liberti posle f1 rekao da će kupiti i motogp javili su se neki evropski sudovi (tako nešto) i rekli kako je to protivno ne znam ni ja čemu a onda su ipak odobrili. ja pitam kako je nascar mogao kupiti neke staze ako nije bilo u redu?
a druga stvar jordan hoće da otme dejtonu od vlasnika dejtone. da li su indycar timovi kada su otišli iz IRL oteli toni džordžu njegov indijanapolis? pa nisu.
mislim to je tako providno šta Jordan pokušava...
a druga stvar jordan hoće da otme dejtonu od vlasnika dejtone. da li su indycar timovi kada su otišli iz IRL oteli toni džordžu njegov indijanapolis? pa nisu.
mislim to je tako providno šta Jordan pokušava...
- Talladega_500
- Yankee
23XI i Front Row rade ono sta rade da bi naterali NASCAR na novi dogovor. Nikome nije u interesu da postoji jos jedna liga jer realno - cak i NASCAR jedva sastavlja kraj sa krajem, gde je jos realno ocekivati da postoji jos jedna liga? Ali na ovaj nacin "prete" NASCAR-u da im ponudi bolje uslove ili ce razbiti NASCAR na izgubi uticaj koji ima.
- Boss
čekaj evo hipotetički, nascar neće da im da više novca, šta onda sledi? split?
- Talladega_500
- Yankee
Ne znam sta ce biti ako 23XI i Front Row pobede. NASCAR je ranije rekao da ce eliminisati chartere, ali ne znam sta ce se jos desiti u slucaju da 23XI i Front Row pobede.
- Boss
e da takođe ima još jedan primer iz f1 gde je red bull vlasnik dva tima a to kažu sad ne može i mclaren je bio spreman da se žali. ali onda (pre 20 god.) je f1 dozvolila red bullu da kupi taj minardi. znaš meni nije jasno kako može ako je nešto prvo bilo legalno da postane nelegalno.
- Talladega_500
- Yankee
U americkom zakonu dosta stvari postanu nelegalne tek kada se neko pozali. Pre toga budu ignorisane.
Ovu situaciju sa NASCAR-om mozes da doneses na vecinu liga.
Ovu situaciju sa NASCAR-om mozes da doneses na vecinu liga.
- Boss
pa po istom ovom ključu onda i indycar ima monopol. hoće jordan i na njih krenuti?
nascar ima ovale u svojim rukama. dobro. a ko kaže da se stock car trke moraju voziti isključivo na ovalima? gde to piše? pa evo sve ove indycar staze su isto podobne za stock car trke. pa mogu i nove ulične staze da se otvore kao što je bio Čikago.
nascar ima ovale u svojim rukama. dobro. a ko kaže da se stock car trke moraju voziti isključivo na ovalima? gde to piše? pa evo sve ove indycar staze su isto podobne za stock car trke. pa mogu i nove ulične staze da se otvore kao što je bio Čikago.
pa ako ukinu čartere znači da im neće dati ni ovo sada para što im daju.Talladega_500 piše: ↑petak, 7. nov. 2025. u 02:58hNe znam sta ce biti ako 23XI i Front Row pobede. NASCAR je ranije rekao da ce eliminisati chartere, ali ne znam sta ce se jos desiti u slucaju da 23XI i Front Row pobede.
- Talladega_500
- Yankee
Ja ne vidim zasto je uopste postojala potreba za charterima. Charteri su u velikoj meri sprecavali nove timove/vozace da se krenu takmiciti jer skoro niko na pocetku karijere nije imao $45 miliona da plati charter osim nekih bas bogatih ljudi i velikih korporacija.
- Boss
Pa jer su timovi to tražili. Timovi su tražili zagarantovana mesta u trci a ne da dođe neko sa strane i pobedi ih u kvalifikacijama i oni ne nastupe na nekoj trci a sponzori im platili.Talladega_500 piše: ↑petak, 7. nov. 2025. u 03:39hJa ne vidim zasto je uopste postojala potreba za charterima. Charteri su u velikoj meri sprecavali nove timove/vozace da se krenu takmiciti jer skoro niko na pocetku karijere nije imao $45 miliona da plati charter osim nekih bas bogatih ljudi i velikih korporacija.
Pa u F1 isto imaju čarteri samo što se to tamo ne zove tako. Ali isto je F1 uzela pare novim timovima koji su ušli u sport. To je to.
A da toga nema onda bi se prijavila "svaka budala" i desilo bi se da bi na nekim kvalifikacijama slučajno izbacili nekog od velikih timova.
- Talladega_500
- Yankee
Pa Je*em ga, kako to da veliki tim moze da dozvoli da te nadmasi u kvalifikacijama? Ako je neko brzi od tebe u kvalifikacijama - onda taj tim i treba da vozi, a ne samo zvucna imena samo zato sto su platili da voze. Zlatna vremena NASCAR-a su i bila ona kada se neki "average Joe" mogao pojaviti i nadmasiti velika imena, a ne kao ovo danas gde samo velike korporacije mogu da voze.
- Boss
ali timovi su tražili čartere. a sad bi neki još više para od toga. "daš im prst uzmu ti ruku". valas je u pravu. 
- Talladega_500
- Yankee
Next Gen nije smanjio troskove koliko se ocekivalo, vecina timova i dalje posluje u minusu.
- Boss
plivaju oni. a oni koji ne plivaju mogu slobodno izaći. nascar bi se vozio i sa 20 auta ako treba.Talladega_500 piše: ↑petak, 7. nov. 2025. u 04:08hNext Gen nije smanjio troskove koliko se ocekivalo, vecina timova i dalje posluje u minusu.
- Talladega_500
- Yankee
Nije to pravi NASCAR. Pravi NASCAR je ono gde neko sa osnovnom skolom proda kravu, kupi stari auto na otpadu i onda pobedi bogate tatine sinove (ovo je ujedno razlog zasto je Dale Earnhardt bio toliko popularan). Ovo danas gde "sitne ribe" nestaju da bi velike korporacije preuzele primat ... nije to vise onaj originalni NASCAR.
- Boss
Evo prvi komentar ispod one vesti
What a load of BS. Claiming they eliminated a potential competitor by purchasing ARCA...
. ARCA and Nascar had a working relationship many decades before the buyout, and ARCA was nothing more than a feeder series and was never going to be anything else; if they would even still be around without the buyout. The only other series that could be considered a competitor was USAC Stock Car, which folded over 40 years ago. Since then, no one has even attempted a new series unless you count TRAC in 2003 (which never even got off the ground), and was more of a Trans-Am Series competitor than Nascar.
All of this seems like a clear-cut "like it or leave it" type of situation, and if I were the judge, I would be asking why 23XI joined in the first place when they knew exactly what they were getting into. It's almost as if they joined just to sue. Given Jordan is involved, it wouldn't surprise me.
What a load of BS. Claiming they eliminated a potential competitor by purchasing ARCA...
All of this seems like a clear-cut "like it or leave it" type of situation, and if I were the judge, I would be asking why 23XI joined in the first place when they knew exactly what they were getting into. It's almost as if they joined just to sue. Given Jordan is involved, it wouldn't surprise me.
- Talladega_500
- Yankee
Evo ga jos jedan koji vidi NASCAR kao zrtvu u celoj prici... 
- Boss
Roger Penske, Rick Hendrick push back on deposition court order
They feel they are being used as pawns in the legal dispute
https://www.motorsport.com/nascar-cup/n ... /10774510/
Jordan hteo da ih iskoristi i okrene protiv Nascara
They feel they are being used as pawns in the legal dispute
https://www.motorsport.com/nascar-cup/n ... /10774510/
Jordan hteo da ih iskoristi i okrene protiv Nascara
- Talladega_500
- Yankee
Kada dobijes subpoena za sud - nema hocu/necu vec nemas izbora. Jedino sto Penske i Hendrick mogu dobiti je na koje teme mogu biti ispitivane, ali nema ni najmanje sanse da mogu odbiti.
Dobio sam dovoljno subpoena u zivotu (zbog posla kojim se bavim) da znam detalje o tome.
Dobio sam dovoljno subpoena u zivotu (zbog posla kojim se bavim) da znam detalje o tome.