Trka zavrsena sa ogromnim sudarom i pod caution, ali Love je usao u zadnji krug pre cautiona tako da je pobeda pripisana njemu.

Haha kod tebe uvek samo krize, vidi se da si sa Balkana hehe.
Talladega_500 piše: ↑utorak, 4. feb. 2025. u 14:55hNASCAR-ov 10-godisnji ugovor sa Xfinity istice na kraju 2025. sezone i nece biti obnovljen.
To znaci da ce serija imati novo ime sledece sezone, zavisno ko bude sponzor.
![]()
polako. winston je otišao zbog zabrana duvana. nextel i sprint su isto. monster je bio poslednji title sponzor.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 16. feb. 2025. u 14:37h
Isto tako i u Cup - jesu li bili u krizi i kada je otisao Winston? Nextel? Sprint? Monster? Cak 4 tako ogromna sponzora napustili NASCAR, pa kako je NASCAR to preziveo? Hehe kako to da se NASCAR nije ugasio kada je otisao Winston posle cak 32 godine i to u jeku NASCAR popularnosti?
Ako ta 4 sponzora zajedno placaju isto koliko je pre placao jedan sponzor - u cemu je problem?
Ja te ne pitam zasto su napustili - ja te pitam da li je NASCAR tada bio u krizi ili je kriza samo sada?polako. winston je otišao zbog zabrana duvana. nextel i sprint su isto. monster je bio poslednji title sponzor.
Opet, u cemu je razlika ako jedan sponzor sponzorise 36 trka nego recimo ako 3 sponzora sponzorisu po 12 trka?isto tako i trke, fedex je valjda bio poslednji koji je celu sezonu sponzorisao jedan auto.
Ne mora da znaci da sponzor nema novca vec da nije voljan da potrosi toliko novca. Pa Coca-Cola je toliko jaka da bi mogla da kupi ceo NASCAR da hoce, a u realnosti su jedan od sponzora Cup-a.
Razumem ja sta ti hoces da kazes, ali ti ne razumes razlog zasto se ne isplati. A taj razlog nije "zato sto NASCAR propada".
Marketing je isti svuda. Ti si mesao biznis model iz F1 i onda pokusao da pravis paralelu sa NASCAR.
Ja ne demantujem da su ratings u padu u poredjenju sa pre 20-ak godina (mada rastu zadnjih 5-6 godina).
Tobacco banTalladega_500 piše: ↑nedelja, 16. feb. 2025. u 23:32hJa ne demantujem da su ratings u padu u poredjenju sa pre 20-ak godina (mada rastu zadnjih 5-6 godina).
Ono sta demantujem je da svaki odlazak sponzora znaci da je neka kriza u NASCAR-u. Eto Winston je napustio NASCAR posle 30 i kusur godina kada je NASCAR imao najvecu popularnost u svojoj istoriji. Sta ti to govori?
Winston je napustio daleko pre nego sto su politicari zabranili reklamiranje nikotina (ako me pamcenje dobro sluzi).
Eto, ono sta ja pricam - firme nekada prolaze kroz krizu i ne mogu da placaju racune, a razlog nije "zato sto je NASCAR u krizi" - jer se Winston povukao iz NASCAR-a kada je NASCAR prolazio kroz najbolji period u svojoj celoj istoriji.