Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

NASCAR Xfinity Series

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13832
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: NASCAR Xfinity Series

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 01:45h

Jesse Love pobedio na Daytoni.

Trka zavrsena sa ogromnim sudarom i pod caution, ali Love je usao u zadnji krug pre cautiona tako da je pobeda pripisana njemu.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2471
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » nedelja, 16. feb. 2025. u 11:07h

Jel to i Xfinity napušta title sponzoršip hahahaha

ne nascar nije u krizi samo mi se pričinjava

Čuj ovog lika što prodaje maglu kao gledanost porasla a ustvari se smanjila u odnosu na predprošlu godinu kada je Clash isto emitovan na FOX a ne kablovskom FS1

Slika
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 14:37h

kyle piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 11:16h
Jel to i Xfinity napušta title sponzoršip hahahaha

ne nascar nije u krizi samo mi se pričinjava
Haha kod tebe uvek samo krize, vidi se da si sa Balkana hehe.

Ispade po tvojim recima da je NASCAR u krizi celu svoju istoriju jer se sponzori serije uvek menjaju. Jesu li bili u krizi kada je Nationwide otisao i dosao Xfinity (i ranije kada je Busch otisao i dosao Nationwide) ili su u krizi samo danas kada odlazi Xfinity?

Isto tako i u Cup - jesu li bili u krizi i kada je otisao Winston? Nextel? Sprint? Monster? Cak 4 tako ogromna sponzora napustili NASCAR, pa kako je NASCAR to preziveo? Hehe kako to da se NASCAR nije ugasio kada je otisao Winston posle cak 32 godine i to u jeku NASCAR popularnosti?

O ovome sam inace pisao jos pre par sedmica.
Talladega_500 piše:
utorak, 4. feb. 2025. u 14:55h
NASCAR-ov 10-godisnji ugovor sa Xfinity istice na kraju 2025. sezone i nece biti obnovljen.

To znaci da ce serija imati novo ime sledece sezone, zavisno ko bude sponzor.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 16. feb. 2025. u 19:39h

i nema dovoljno jakog sponzora nego su podelili na 4. pametnom dosta. isto tako i trke, fedex je valjda bio poslednji koji je celu sezonu sponzorisao jedan auto.
Slika

hahahaha
Talladega_500 piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 14:37h

Isto tako i u Cup - jesu li bili u krizi i kada je otisao Winston? Nextel? Sprint? Monster? Cak 4 tako ogromna sponzora napustili NASCAR, pa kako je NASCAR to preziveo? Hehe kako to da se NASCAR nije ugasio kada je otisao Winston posle cak 32 godine i to u jeku NASCAR popularnosti?
polako. winston je otišao zbog zabrana duvana. nextel i sprint su isto. monster je bio poslednji title sponzor.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 19:54h

kyle piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 19:51h
i nema dovoljno jakog sponzora nego su podelili na 4. pametnom dosta.
Ako ta 4 sponzora zajedno placaju isto koliko je pre placao jedan sponzor - u cemu je problem?
polako. winston je otišao zbog zabrana duvana. nextel i sprint su isto. monster je bio poslednji title sponzor.
Ja te ne pitam zasto su napustili - ja te pitam da li je NASCAR tada bio u krizi ili je kriza samo sada?

Jel NASCAR bio u krizi kada je Nationwide napustio ovu seriju? I ranije kada je Busch napustio? Ili su u krizi samo sada kada je Xfinity napustio?

Isto tako i u Cup - jesu li bili u krizi kada je Winston napustio? Kada je Nextel napustio? Kada je Sprint napustio? Kada je Monster napustio?
isto tako i trke, fedex je valjda bio poslednji koji je celu sezonu sponzorisao jedan auto.
Opet, u cemu je razlika ako jedan sponzor sponzorise 36 trka nego recimo ako 3 sponzora sponzorisu po 12 trka?

A inace, Ally i ove sezone je sponzor Bowmana na svih 36 trka.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 16. feb. 2025. u 21:11h

tale, razlika je, kako nije. znači da taj sponzor više nema para za sve jer mu se ne isplati. a pre je moglo. što znači da je nascar izgubio vrednost koju je nekada imao. a to se vidi po tv rejtinzima.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 21:16h

kyle piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 21:11h
tale, razlika je, kako nije. znači da taj sponzor više nema para za sve jer mu se ne isplati. a pre je moglo. što znači da je nascar izgubio vrednost koju je nekada imao. a to se vidi po tv rejtinzima.
Ne mora da znaci da sponzor nema novca vec da nije voljan da potrosi toliko novca. Pa Coca-Cola je toliko jaka da bi mogla da kupi ceo NASCAR da hoce, a u realnosti su jedan od sponzora Cup-a.

Ako si slusao ono sta pricaju na linkovima koje si postavio, onda su cuo da sponzori cesto vole da dodju, naprave ime za sebe i onda odu kada steknu ime. Jer kada steknu ime - svi znaju za njih, nema vise potrebe nastaviti davati pare NASCAR-u kad svi i onako znaju za tebe.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 16. feb. 2025. u 21:18h

tale, ne čitaš samo teraš po svom. rekao sam da im se za uloženo ne isplati. pobogu čitaj!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 21:24h

kyle piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 21:18h
tale, ne čitaš samo teraš po svom. rekao sam da im se za uloženo ne isplati. pobogu čitaj!
Razumem ja sta ti hoces da kazes, ali ti ne razumes razlog zasto se ne isplati. A taj razlog nije "zato sto NASCAR propada".

Evo da ti dam primer baseball stadiona ovde kod mene u Milwaukee gde igraju Brewers. Stadion je prvih 20 godina bio poznat pod imenom Miller Park jer je Miller bio sponzor. I onda se Miller povukao i American Family Insurance je postao sponzor.

Vodeci se tvojom logikom - MLB je u krizi hehe. A realnost je drugacija, a to znam iz prve ruke jer imam prijatelja kod radi u Milleru. I pre par godina sam ga pitao za objasnjenje zasto vise nisu hteli da budu sponzor. Rekao mi je, "posle 20 godina sponzorisanja - svi znaju ko je Miller i svi i dalje taj stadion zovu Miller Park iako mu je sada zvanicno ime American Family Field, pa sto bi i dalje placali Brewersima $2 miliona godisnje da bi dobili ono sta vec imamo".

A ti bi vest verovatno video u stilu, "MLB i Brewers se raspadaju i u krizi su jer Miller vise nece da ih sponzorise" hehe. Jel tako?

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 16. feb. 2025. u 22:50h

ma daj čoveče, ti meni reko da nemešam nascar i f1 a sada ti uvodiš mlb

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 23:11h

kyle piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 22:50h
ma daj čoveče, ti meni reko da nemešam nascar i f1 a sada ti uvodiš mlb
Marketing je isti svuda. Ti si mesao biznis model iz F1 i onda pokusao da pravis paralelu sa NASCAR.

Link koji si ti postavio ovde potvrdjuje ovo sta ja pricam, a to je da sponzori trose pare dok ne steknu ime i onda odlaze. To ne znaci da je NASCAR u problemu kako ti pises.

Tebi je bilo kakva promena = "u govnima smo". Hehe secam se jos kada si pre par godina pricao da je Penske u problemu sa pricom "otisao Keselowski, otisao Money Lion, ugasili Xfinity program".

Evo ti slusaj, tvoj link... slusaj sta kaze izmedju 4:30 i 5:00.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 16. feb. 2025. u 23:25h

tale, nađi negde tv rejtinge u poslednjih 20 godina. jebi ga ako i tada kreneš sa pitanjima onda stvarno...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 23:32h

kyle piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 23:25h
tale, nađi negde tv rejtinge u poslednjih 20 godina. jebi ga ako i tada kreneš sa pitanjima onda stvarno...
Ja ne demantujem da su ratings u padu u poredjenju sa pre 20-ak godina (mada rastu zadnjih 5-6 godina).

Ono sta demantujem je da svaki odlazak sponzora znaci da je neka kriza u NASCAR-u. Eto Winston je napustio NASCAR posle 30 i kusur godina kada je NASCAR imao najvecu popularnost u svojoj istoriji. Sta ti to govori?

Jedni sponzori odu, drugi dodju, to se desava u NASCAR-u tokom zadnjih 75 godina. I tako ce nastaviti da funkcionise.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 16. feb. 2025. u 23:33h

Talladega_500 piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 23:32h
kyle piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 23:25h
Ja ne demantujem da su ratings u padu u poredjenju sa pre 20-ak godina (mada rastu zadnjih 5-6 godina).

Ono sta demantujem je da svaki odlazak sponzora znaci da je neka kriza u NASCAR-u. Eto Winston je napustio NASCAR posle 30 i kusur godina kada je NASCAR imao najvecu popularnost u svojoj istoriji. Sta ti to govori?
Tobacco ban

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 23:38h

kyle piše:
nedelja, 16. feb. 2025. u 23:33h
Tobacco ban
Winston je napustio daleko pre nego sto su politicari zabranili reklamiranje nikotina (ako me pamcenje dobro sluzi).

Winston je otisao jel bese 2003. godine, tobacco ban je stigao tek 2010. godine ili tako nesto, nemoj me drzati za rec.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 00:50h

Why did Winston stop sponsoring NASCAR?

Government restrictions were one reason for the pull out, but Winston itself also had exceptionally poor financials at the time. They couldn't afford to take the gamble and keep fighting.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 00:52h

kyle piše:
ponedeljak, 17. feb. 2025. u 00:50h
Why did Winston stop sponsoring NASCAR?

Government restrictions were one reason for the pull out, but Winston itself also had exceptionally poor financials at the time. They couldn't afford to take the gamble and keep fighting.
Eto, ono sta ja pricam - firme nekada prolaze kroz krizu i ne mogu da placaju racune, a razlog nije "zato sto je NASCAR u krizi" - jer se Winston povukao iz NASCAR-a kada je NASCAR prolazio kroz najbolji period u svojoj celoj istoriji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 22:39h

Aric Almirola ce ove sezone voziti 9 trka za Gibbsa.

Prosle godine je vozio 14 trka, pobedio 3.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 19. feb. 2025. u 18:20h

Hendrick objavio da ce imati Xfinity program na oko pola trka ove sezone. Vecina tih trka ce biti za novog Hendrickovog vozaca u razvoju Corey Day.

March 1 – William Byron, Circuit of The Americas
March 8 – Alex Bowman, Phoenix Raceway
March 22 – Kyle Larson, Homestead-Miami Speedway
March 29 – Corey Day, Martinsville Speedway
April 5 – Chase Elliott, Darlington Raceway
April 12 – Kyle Larson, Bristol Motor Speedway
May 3 – Corey Day, Texas Motor Speedway
May 24 – William Byron, Charlotte Motor Speedway
May 31 – Corey Day, Nashville Superspeedway
July 12 – Corey Day, Sonoma Raceway
Aug. 2 – Corey Day, Iowa Speedway
Sept. 12 – Corey Day, Bristol Motor Speedway
Oct. 4 – Corey Day, Charlotte ROVAL
Oct. 11 – Corey Day, Las Vegas Motor Speedway
Oct. 25 – Corey Day, Martinsville Speedway
Nov. 1 – Corey Day, Phoenix Raceway

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. feb. 2025. u 15:34h

Harrison Burton je izgleda doveo neke sponzore iz Cup sa sobom.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. feb. 2025. u 23:04h

Ne pamtim da je Xfinity serija imala bolju generaciju rookies.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 22. feb. 2025. u 15:02h

Slusao sam jutros jedan podcast gde kazu da Penske ozbiljno razmatra da ubaci Scott McLaughlina u neke Xfinity trke.

Penske nije imao Xfinity program jos od 2021. godine kada je Austin Cindric promovisan u Cup.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 23. feb. 2025. u 03:26h

Austin Hill 3. uzastopna pobeda na Atlanti.

Childress je ove sezone pobedio obe trke i svaki stage.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 23. feb. 2025. u 16:22h

8 od 11 pobeda Austin Hilla u Xfinity seriji su stigle na stazama gde se radi bump-draftin (Daytona, Talladega i Atlanta).

Jos jedna zanimljivost na racun njega:
Austin Hill has now led more laps on drafting tracks than any other driver in Xfinity Series history. 692.
1 more than Dale Earnhardt Jr.
119 more than Dale Earnhardt

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 23. feb. 2025. u 19:29h

Kao sto sam napisao na temi o Cup, 23XI je potpisao Corey Heima da bude vozac u razvoju.

Heim ce voziti neke Cup trke za 23XI i punu Truck sezonu za Tricon, a 23XI je postigao dogovor sa Sam Hunt u Xfinity da Heim vozi i za njih neke trke. Delice mesto u #24 timu sa Ryan Truexom i Jeffrey Earnhardtom, za sada nije poznato na koliko trka.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“