Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14001
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » utorak, 28. maj 2024. u 00:46h

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2535
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » utorak, 28. maj 2024. u 09:40h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 27. maj 2024. u 17:43h
Sinoc je vozeno samo 249 od 400 krugova zbog kise.

Nije mi bas jasno sta se na kraju desilo - trka je stopirana u oko 7 uvece zbog kise. I onda su proveli naredna 2 sata da osuse stazu i taman kada su je osusili - proglasili su trku gotovom. Gde je logika? Posebno sto je danas Memorial Day, niko ne radi tako da nisu morali da zure da zavrse trku sto brze.

"Pobedio" je Bell, njegova 2 pobeda u sezoni. Steta za Keselowskog jer je bio brzi, da je trka trajala jos 10-ak krugova Keselowski bi ga prestigao.

Keselowski u 4 od zadnjih 6 trka je zavrsio kao 1. ili 2.

Allgaier zavrsio kao 13. menjajuci Larsona.

Berry drugi uzastopni top 10.

cekaj ja sam video da je larson sleteo avionom (iz indyja) znaci nije vozio ni krug?
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 27. maj 2024. u 21:20h
Penske se bas muci ove sezone. Blaney 12., Logano 17., Cindric 20. u generalnom plasmanu.

Jeste da ceo Ford ima bas losu godinu, ali opet u ovih 14 trka - Blaney 4 top 5, Logano i Cindric po 1. Da danas krece playoffs Logano se ne bi ni plasirao u playoffs sto mu se nikada nije desilo od kada je dosao u Penske pre 12 sezona.

Dok je Penske u indycaru druga prica. Evo sad su pobedili indy 500. Sto meni govori da je Ford prebacio fokus na F1. A i realno kroz F1 ce dobiti vecu reklamu (povrat novca) nego kroz Nascar.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 28. maj 2024. u 13:42h

Larson nije vozio ni jedan krug u Charlotte. Pojavio se bas kada je pocela kisa.
Cak i da jeste vozio ne bi pravilo nikakvu razliku, rezultat se pripisuje vozacu koji je poceo trku, tako da cak i da je Larson preuzeo voznju i pobedio - pobeda bi se pripisala Allgaieru.

Penske ne dominira u Indy, pobedili su 2 od 6 trka ove sezone. Vise trka ove sezone je pobedio Ganassi. Penske je imao opasnu kaznu na pocetku sezone kada su Newgarden i McLaughlin diskvalifikovani sa prve trke u sezoni (Streets of St Petersburg) tako da Penske ove godine definitivno nece osvojiti titulu u Indy.

Ne verujem da je Fordu prioritet F1. Ford je ipak americka firma i najvise vozila prodaju u Americi, a tamo je NASCAR i dalje kralj. F1 im je bitan, ali mislim da su NASCAR i F1 dva razlicita programa gde se ne mesaju jedan drugom u zivot. Penske se muci u NASCAR-u, ali recimo Roush je relativno dobar ove sezone, cak i SHR je mnogo bolji nego sto sam mislio da ce biti.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 28. maj 2024. u 18:44h

Talladega_500 piše:
subota, 25. maj 2024. u 23:04h
Sports Business Journal tvrdi da su svi vozaci SHR-a dobili dozvole da pregovaraju sa drugim timovima. Sto u teoriji znaci da SHR nece postojati sledece sezone.

Chase Briscoe se najcesce dovodi u vezu kao novi vozac #21 Wood Brothers gde bi zamenio Harrison Burtona.

Noah Gragson isto ima interesovanje, jer je popularan, a ove sezone belezi mnogo bolje rezultate nego sto se ocekivalo.

Josh Berry i Ryan Preece ce najverovatnije nazad u Xfinity, ne vidim koji Cup tim bi ih potpisao.

Slika
Jayski pise da ce SHR objaviti u toku dana da se gase na kraju 2024. sezone.

Jayski isto kaze da ce Chase Briscoe sledece sezone preuzeti #21 u Wood Brothers Racing umesto Harrison Burtona.

Minimalno jedan charter je kupio Front Row Racing - taj auto ce preuzeti Josh Berry sledece sezone.

Jayski ne spominje sta ce biti sa druga dva vozaca u timu (Noah Gragson i Ryan Preece) niti ko je kupio preostala 3 chartera (interesovanje ranije su pokazivali Trackhouse, Roush, 23XI, itd.).

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 28. maj 2024. u 21:51h

Ono o cemu se dugo pisalo je danas postalo istina - Stewart-Haas Racing se gasi na kraju 2024. sezone.

Bob Pockrass kaze da su 3 od 4 chartera kupili Front Row, 23XI i Trackhouse. To znaci da ce ti timovi imati 3 vozaca sledece sezone umesto dosadasnja 2.
Za taj poslednji charter su bili zainteresovani Legacy, RFK and JTG.

Nikakve druge informacije nisu objavljene kao recimo gde ce vozaci i slicno.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 29. maj 2024. u 02:35h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 29. maj 2024. u 16:33h

Gledao sam sinoc nekoliko emisija na tv-u i youtube oko cele situacije sa SHR. S obzirom da se tim gasi i da odjednom ima dosta dostupnih chartera, ostali timovi se odjednom prosirili.

Ako je istina ono sta se prica, chartere ce kupiti Front Row, 23XI i Trackhouse. Nepoznato je ko ce kupiti taj 4. charter.

Trackhouse ce se prosiriti sa 2 na 3 tima. Trenutno imaju 4 vozaca pod ugovorom za 2025. - Chastain, Suarez, Smith i SVG. Chastain i Suarez su sigurni, ne verujem da ce se SVG zadovoljiti da vozi jos jednu sezonu u Xtinity, sto znaci da ce Smith verovatno biti najjuren iz tima.

23XI ce se takodje prosiriti sa 2 na 3 tima. Bubba i Reddick su sigurni, taj 3. auto ce najverovatnije preuzeti Corey Heim koji je prosao kroz sve Toyotine mladje kategorije. Trenutno vozi u Truck i po koju trku u Xfinity.

Front Row se isto siri sa 2 na 3 tima. Imaju samo jednog potvrdjenog vozaca za 2025., to je Gilliland. Prica se da ce Berry doci u tim, jos nije jasno ko ce zameniti McDowella, ali bi mogao da bude spomenuti Smith koji je visak u Trackhouse. Smith je ranije vozio za Front Row, osvojio je titulu sa njima u Truck. Spominje se i Riley Herbst koji trenutno vozi za SHR u Xfinity, on ima debele porodicne veze plus je blizak sa sponzorom Monster.

Za Gragsona je zainteresovan Childress koji bi isto da se prosiri sa 2 na 3 tima. Gragsonu u korist ide sto je veoma popularan i ima blisku saradnju sa Bass Pro Shop jos iz dana kada je vozio u Xfinity, tako da je pozeljan svakom timu. A uz sve to, ove godine belezi dobre rezultate. Za njega je zainteresovan i Front Row.

Briscoe ce najverovatnije preci u Wood Brothers.

To ostavlja jedino Preecea kao sadasnjeg vozaca SHR-a koji nije interesantan Cup timovima. Preece je bio ljubimac Tony Stewarta zato sto je voleo da se trka u dosta razlicitih serija, posebno na neasfaltiranim stazama. Doduse Preece je ranije imao solidne rezultate u Truck i Xfinity tako da ce verovatno tamo naci posao.

Tu je i Cole Custer, koji je aktuleni sampion Xfinity tako da ne sumnjam da ce ga potpisati neki drugi Xfinity tim.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 29. maj 2024. u 20:35h

Front Row potvrdio da je kupio charter od SHR-a i da ce sledece sezone imati 3 vozaca.

Slika

Boss

Poruka od Boss » sreda, 29. maj 2024. u 21:49h

Koliko kosta carter?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 29. maj 2024. u 21:56h

kyle piše:
sreda, 29. maj 2024. u 21:49h
Koliko kosta carter?
Nije receno koliko je Front Row platio.

Spire je prosle godine platio $40 miliona za charter od Live Fast.

Verovatno je sada jeftiniji nego prosle godine zbog "zakona potraznje i ponude". Prosle godine taj charter od Live Fast je bio jedini pa samim tim je i njegova vrednost bila ogromna. Dok SHR sada ima 4 chartera na prodaju, pa je samim tim i cena manja.

Ali Tony i Gene ce dobro unovciti sto gase tim, za ta 4 chartera ce verovatno dobiti minimalno $100-120 miliona.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 30. maj 2024. u 01:09h

Nascar auto 4 puta skuplji od Indycar auta...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 30. maj 2024. u 01:49h

Citao sam sinoc da je potrebno oko $20 miliona godisnje da 1 auto ucestvuje u NASCAR-u, a u NHRA je potrebno oko $3 miliona. I da je to kljucni razlog zasto Tony hoce da se kocentrise na NHRA.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 30. maj 2024. u 16:29h

Talladega_500 piše:
sreda, 15. maj 2024. u 19:20h
Carson Hocevar je sinoc u jednom podcastu slucajno otkrio da ce Rockingham biti na kalendaru za 2025. sezonu.

Rockingham Speedway je dugo vremena bio jedna od premijernih kratkih staza. Tamo su NASCAR trke vozene od 1966. do 2004. godine i to vecinom 2 trke u sezoni. Protekle godine staza je ponovo afaltirana, ugradjeno je i ostvetlenje, tako da je realno ocekivati da ce Rockingham ponovo biti na kalendaru.

Slika
Bob Pockrass kaze da ne ocekuje da ce Rockingham biti na kalendaru za 2025. sezonu.

Raspored za narednu sezonu bi trebao biti poznat do kraja jula. Ne ocekuju se neke vece promene u poredjenju sa ovom sezonom.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 30. maj 2024. u 19:42h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 30. maj 2024. u 22:46h

Beard Motorsports se vraca na superspeedways kao i svake godine.

Sledeca trka na kalendaru je Daytona. Vozice je Parker Retzlaff. Tim se takmicio na Daytoni 500 i Talladegi ranije ove godine, vozac je bio Anthony Alfredo. Iznenadio je sve kada je na Talladegi zavrsio kao 6.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 31. maj 2024. u 03:51h

Gledao sam danas jedan intervju sa Carl Edwardsom, pitali ga da li bi se ikada vratio u NASCAR. Rekao je da ne bi.

Kao razloge je naveo da su danasnji automobili dosta drugaciji za voziti od onih na koje je on navikao, a posto ima 45 godina nije spreman da se navikava na njih. Takodje je spomenuo da mu se ne svidja bezbednost sadasnjih auta i da je to ujedno bio razlog penzionisanja.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 31. maj 2024. u 19:26h

Ovogodisnji pobednik Indianapolisa 500 i 2 puta sampion Indy serije Josef Newgarden rekao da bi sledece sezone voleo da vozi Indianapolis 600 i Coca-Cola 600 u istom danu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 31. maj 2024. u 22:27h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. jun 2024. u 14:04h

Kyle Busch inace drzi rekord po broju uzastopnih sezona po broju titula - 20. To cak ni Richard Petty nije uspeo da uradi.

Slika

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. jun 2024. u 16:48h

podseti me kako ide sistem kvalifikacija. jel su to dve grupe pa onda zavrsna treca?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. jun 2024. u 16:51h

Da. Po 5 najbrzih iz prve dve grupe idu u finalnu grupu i onda ko bude najbrzi u toj finalnoj grupi od 10 vozaca je na pol poziciji.

McDowell je upravo postavio rekord staze na Gateway. I to na stazi koja je vlazna jer kisa po malo pada celo jutro.

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. jun 2024. u 17:00h

Ford i Tojota brzi ovde. Chevy ne tako. Nisam video ko je iz prve grupe prosao?
Samo JEDAN CHEVY od Kyla Busha u top 10

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. jun 2024. u 17:32h

Videcemo. Ford je danas definitivno imao brzinu, 1-2-3 ukljucujuci rekord staze za McDowella. Ali Ford je imao brzinu i na svakom superspeedwayu ove sezone pa opet nisu uspeli da pobede.

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. jun 2024. u 19:39h

tale, ti si sam rekao da je superspeedway lutrija.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. jun 2024. u 20:05h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 27. maj 2024. u 14:36h
kyle piše:
ponedeljak, 27. maj 2024. u 11:41h
pa ne bi on to uradio da nije bio siguran da ce mu nascar dozvoliti. naravno da je prvo njih pitao da li sme.
Kao sto rekoh - ne sumnjam da ce dobiti waiver jer je ipak Hendrickov vozac. Poenta mog komentara je da ne bi trebao da dobije waiver jer nije propustio trku zbog nekog nekontrolisanog razloga (povreda ili slicno) - propustio je trku jer je doneo odluku da se trka negde drugo umesto u NASCAR-u.

Za to se waivers ne bi trebali davati jer bi onda svaki vozac koji pobedi jednu trku u regularnom delu sezone (i samim tim plasira se u playoffs) mogao da bira da preskace trke da bi vozio negde drugo. Onda su mogli dati waiver i SVG prosle sezone nakon sto je pobedio Chicago Street - jer je preostalih 25 trka iz regularnog dela sezone odlucio da vozi drugo takmicenje (Supercars).
Ovo je jos uvek glavna tema u NASCAR-u, sedmicu dana nakon sto se desilo.

Sa jedne strane su ljubitelji Hendricka koji tvrde da Larson treba da dobije waiver jer "nije Larson kriv sto je padala kisa pa je zbog toga zakasnio na Charlotte". Takodje spominju da su i drugi vozaci dobili waiver zbog nekih drugih odluka, tipa Chase Elliott je dobio waiver jer je povredio nogu na skijanju, Kyle Busch se povredio na trci u Xfinity seriji, itd.

Sa druge strane, drugi tvrde da jeste bila njegova odluka da ostane u Indianapolisu i trka se u Indy umesto da bude na Charlotte. Spominju kako Grant Enfiner u Truck seriji nije dobio waiver kada se njegov tim iznenada ugasio i propustio je 1 trku u regularnom delu sezone pre nego sto je nasao novi posao.

Ne sumnjam ja da ce Larson dobiti waiver, jer je uz Elliotta najpopulariji vozac i vozi za veliki Hendrick Motorsport - ali NASCAR jos jednom pokazuje ono za sta ga svi kritikuju, a to je da koriste sopstvena pravila samo kada im odgovara, u protivnom ignorisu ih.

Odgovori

Povratak na „Nascar“