2024. sezona
- Boss
- Poruka: 2522
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Re: 2024. sezona
Hamlin ce na kraju ove godine imati 44 pune. I on je pred penzijom. Ko ce voditi tim posle Hamlina i Truexa? Bel i Ty su jos mladi i neiskusni. Ja bih pozvao Kajla Busha bez dileme. I da, kad Truex ode Gibs ce biti jedini tim od 'Big 3' koji nece u svojim redovima imati sampiona. Osim ako ne pozove Busha nazad.
Kako je krenuo Larson ce ovde sve vozace obici za ceo krug. (Iowa)
Kako je krenuo Larson ce ovde sve vozace obici za ceo krug. (Iowa)
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13974
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Bell je vec sada lider ovog tima. Zadnje 2 godine je bio u finalu.kyle piše: ↑ponedeljak, 17. jun 2024. u 01:29hHamlin ce na kraju ove godine imati 44 pune. I on je pred penzijom. Ko ce voditi tim posle Hamlina i Truexa? Bel i Ty su jos mladi i neiskusni. Ja bih pozvao Kajla Busha bez dileme. I da, kad Truex ode Gibs ce biti jedini tim od 'Big 3' koji nece u svojim redovima imati sampiona. Osim ako ne pozove Busha nazad.
Gibbs nema koristi od Buscha. Ne samo Gibbs nego bilo koji drugi jaci tim. Busch je star, nema sponzore i vise nema ni rezultate. Zasto bi ga iko uzeo? Ajde sto je star, to je najmanje bitno - ali ne moze da privuce sponzore i celu sezonu ima lose rezultate.
Verujem i da se Childress kaje sto ga je potpisao umesto da su gurali Austin Hilla.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Talladega_500
- Yankee
Bravo Blaney, konacno pobeda. Dosta riskantna strategija da uzme samo 2 sveze gume na 80 krugova pre kraja, ali se isplatila posto se ispostavilo da je bitnije imati svez vazduh ispred sebe nego svezije gume.
Zao mi je Berryja jer je ovo trebala biti njegova pobeda. Vodio je do zadnjeg cautiona na spomenutih 80 krugova pre kraja, onda uzeo 4 gume, sto se pokazao kao pogresan potez jer je upao u guzvu i nije uspeo da se vrati u vrh. Vodio je 32 kruga veceras. Zavrsio kao 7. Berry ima 3 top 10 u zadnjih 5 trka - definitivno vozi bolje nego sto se ocekivalo.
Larson je imao veoma brz auto, verovatno bi i pobedio da nije bio u sudaru sa Suarezom.

Zao mi je Berryja jer je ovo trebala biti njegova pobeda. Vodio je do zadnjeg cautiona na spomenutih 80 krugova pre kraja, onda uzeo 4 gume, sto se pokazao kao pogresan potez jer je upao u guzvu i nije uspeo da se vrati u vrh. Vodio je 32 kruga veceras. Zavrsio kao 7. Berry ima 3 top 10 u zadnjih 5 trka - definitivno vozi bolje nego sto se ocekivalo.
Larson je imao veoma brz auto, verovatno bi i pobedio da nije bio u sudaru sa Suarezom.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Ovi novi auti su sranje za kontakte. Nekada si mogao da ih lupas kao da je demolition derby i dalje bi isli. A danas, obican mali kontakt i trka gotova. Ne samo za Larsona sinoc vec i za Buscha.
- Boss
Steta za Larsona. Ne samo da je imao najbrzi auto nego je i izgubio prvo mesto u generalnom plasmanu.
- Talladega_500
- Yankee
Larson ima dovoljno bonus poena da se moze prosetati do finala, pod uslovom da bas ne zabrlja u playoffu (kao recimo Truex prosle sezone). I jos ima 9 trka do kraja regularnog dela sezone, imace jos gomilu playoff poena.

- Talladega_500
- Yankee
Prosle godine je bila aktuelna prica da Kevin Harvick zeli da kupi JTG Daugherty Racing. Na kraju nije nista ispalo od svega, ali jutros sam citao da je Harvick opet zainteresovan.
JTG Daugherty Racing najverovatnije gubi glavnog sponzora Kroger na kraju sezone (trebaju da predju u Gibbs) tako da im je u interesu da prodaju tim. Sa druge strane, nedavno su prodruzili ugovor sa Ricky Stenhouse Jr tako da pokazuju da zele da opstanu, ali opet bez sponzora nisam siguran da imaju buducnost.

JTG Daugherty Racing najverovatnije gubi glavnog sponzora Kroger na kraju sezone (trebaju da predju u Gibbs) tako da im je u interesu da prodaju tim. Sa druge strane, nedavno su prodruzili ugovor sa Ricky Stenhouse Jr tako da pokazuju da zele da opstanu, ali opet bez sponzora nisam siguran da imaju buducnost.

- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
Justin Haley kaze da ima nekoliko ponuda za 2025. sezonu, ali da planira da ostane u Rick Ware jer mu se svidja pravac u kom tim ide.
U zadnjih 5 trka, Haley je zavrsio na 9. mestu na Darlingtonu i Gateway i 13. na Iowa prosle sedmice. Rick Ware je Roushov satelitski tim i definitivno je uocljiv napredak kako sezona odmice.

U zadnjih 5 trka, Haley je zavrsio na 9. mestu na Darlingtonu i Gateway i 13. na Iowa prosle sedmice. Rick Ware je Roushov satelitski tim i definitivno je uocljiv napredak kako sezona odmice.

- Talladega_500
- Yankee
Kaulig ce imati i 3. auto na Watkins Glennu. Vozice AJ Allmendinger.
Kako li je samo taj tim pao na niske grade, a ne bas tako davno se cinilo da ce biti sledeca sila.

Kako li je samo taj tim pao na niske grade, a ne bas tako davno se cinilo da ce biti sledeca sila.

- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
Nego, sto se desava sa "sledecim Dale Earnhardtom"? Prosle godine neprimetan, ove godine jos vise neprimetan.

- Boss
Chastain? U kom timu vozi? Pa i Larson je morao preci iz Ganasi u Hendrik da bi pobedjivao.
- Talladega_500
- Yankee
Jel je Trackhouse to kao los tim pa zato Chastain ne moze da pobedjuje?
Vozio je Chastain za Trackhouse i kada su ga zvali "sledeci Dale Earnhardt" pre par godina ...

- Boss
Tale pa i sam znas ko su 'fabricki timovi'. Hendrik za Sevrolet, Penske za Ford i Gibs za Tojotu. Sve ostalo su sateliti.
- Talladega_500
- Yankee
To sto imaju tehnicku saradnju ne znaci da su sateliti. Ti pricas kao da sateliti dobijaju otpatke pa eto vozaci u tim timovima nisu u stanju da pokazu svoje znanje.
Stewart-Haas je bio Hendrickov "satelit" pa su osvojili 2 titule i bili blizu da osvoje jos nekoliko.
Furniture Row je bio Gibbsov "satelit" pa su takodje osvojili 1 titulu i bili blizu da osvoje i drugu.
Trackhouse je Childressov "satelit" pa je dosta uspesniji tim. Bili su blizi titulu u 2022. sezoni nego sto je Childress bio jos iz dana Dale Earnhardta.
Jos nesto u vezi ovoga ... Kazes Penske je Fordov fabricki tim, ali je Roush bio najuspesniji Fordov tim tokom vecinskog dela prosle sezone, a i ove sezone.

- Talladega_500
- Yankee
Od kada je Front Row objavio da ce McDowell napustiti tim na kraju sezone i da ce Gilliland postati prvi vozac u timu, rezultati Gillilanda su bas napredovali.
Trenutno je 20. u generalnom plasmanu sto je za 10-ak pozicija bolje nego gde inace zavrsava. Na zadnjih 6 trka je zavrsavao na 10-17. pozicijama sto je daleko bolje od 30. mesta gde obicno zavrsava. Ove sezone je vodio 101 krug.
Mislim da ce se sledece sezone boriti za playoff. Njegovo vreme tek dolazi, plus sto Front Row sada ima saradnju sa Penske.

Trenutno je 20. u generalnom plasmanu sto je za 10-ak pozicija bolje nego gde inace zavrsava. Na zadnjih 6 trka je zavrsavao na 10-17. pozicijama sto je daleko bolje od 30. mesta gde obicno zavrsava. Ove sezone je vodio 101 krug.
Mislim da ce se sledece sezone boriti za playoff. Njegovo vreme tek dolazi, plus sto Front Row sada ima saradnju sa Penske.

- Boss
najuspesniji je bio onaj koji je osvojio titulu. a to je bio Penske.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 20. jun 2024. u 14:21hTo sto imaju tehnicku saradnju ne znaci da su sateliti. Ti pricas kao da sateliti dobijaju otpatke pa eto vozaci u tim timovima nisu u stanju da pokazu svoje znanje.
Stewart-Haas je bio Hendrickov "satelit" pa su osvojili 2 titule i bili blizu da osvoje jos nekoliko.
Furniture Row je bio Gibbsov "satelit" pa su takodje osvojili 1 titulu i bili blizu da osvoje i drugu.
Trackhouse je Childressov "satelit" pa je dosta uspesniji tim. Bili su blizi titulu u 2022. sezoni nego sto je Childress bio jos iz dana Dale Earnhardta.
Jos nesto u vezi ovoga ... Kazes Penske je Fordov fabricki tim, ali je Roush bio najuspesniji Fordov tim tokom vecinskog dela prosle sezone, a i ove sezone.![]()
spomenuo si SHR i FR koji vise ne postoje

kakav RCR ko je RCR spomenuo? to je propao tim
Evo izvukao sam pobede ove godine po timovima:
Trackhouse 1
23XI 1
RFK 1
Jasna razlika izmedju satelita (gornji) i fabrickih timova (donji)
- Talladega_500
- Yankee
To sto je jedan vozac Penskea osvojio titulu ne govori da je Penske bio najuspesniji tim.
Prosecan generalni plasman vozaca RFK-a prosle sezone je bio 7,5 mesto, Penskea 12,3 mesto.
Kada su postojali bili su sila. Sto po tvojim recima ne bi trebalo da se desi jer su bili samo "satelitski timovi".spomenuo si SHR i FR koji vise ne postoje

Trackhouse dobija automobile od Childressa, samim tim Trackhouse je Childressov "satelitski tim". Kako je Trackhouse onda uspesniji od Childressa?kakav RCR ko je RCR spomenuo? to je propao tim
Hendrick, Gibbs i Penske imaju 11 vozaca zajedno i to sve zvucna imena (sa zizuetkom Cindrica). Trackhouse, 23XI i RFK imaju 6 vozaca zajedno i od svih njih ni jedan se ne moze nazvati super-zvezdom. Valjda je normalno da ce 11 super-zvezda pobediti vise trka nego 6 prosecnih vozaca.Trackhouse 1
23XI 1
RFK 1
Jasna razlika izmedju satelita (gornji) i fabrickih timova (donji)
Jel ti hoces da kazes da je Chastain neki kao super vozac koga koci to sto vozi za Trackhouse jer bi u nekom drugom timu bio kao mnogo bolji?
Podsecam te jos jednom, Chastain je vozio za Trackhouse i kada su ga mnogi ljudi (ukljucujuci i tebe) zvali "sledeci Dale Earnhardt". Ja samo pitam sta se desilo sa tom tvrdnjom?
- Talladega_500
- Yankee
Ranije je poznato da ce 3 od 4 chartera SHR-a kupiti Front Row, 23XI i Trackhouse.
Danas je objavljeno da ce taj 4. charter zadrzati Gene Haas, a da ce tim voditi Joe Custer. Joe je trenutni predsednik SHR-a i otac sadasnjeg SHR vozaca Cole Custera.
Tim ce imati jedan auto. Nije poznato ko ce biti vozac.
Tim ce se zvati Haas Factory Team.

Danas je objavljeno da ce taj 4. charter zadrzati Gene Haas, a da ce tim voditi Joe Custer. Joe je trenutni predsednik SHR-a i otac sadasnjeg SHR vozaca Cole Custera.
Tim ce imati jedan auto. Nije poznato ko ce biti vozac.
Tim ce se zvati Haas Factory Team.

Poslednja izmena: Talladega_500, na dan petak, 21. jun 2024. u 00:00h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Boss
izvini ali glavna nagrada je titula.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 20. jun 2024. u 18:20h
To sto je jedan vozac Penskea osvojio titulu ne govori da je Penske bio najuspesniji tim.
Prosecan generalni plasman vozaca RFK-a prosle sezone je bio 7,5 mesto, Penskea 12,3 mesto.
tale ja pricam kako je danas. a danas tih timova nema.Kada su postojali bili su sila. Sto po tvojim recima ne bi trebalo da se desi jer su bili samo "satelitski timovi".
ali ja sam ti reko da RCR nije fabricki tim Sevija kao Hendrik. pa kad je taj RCR zadnji put pobedio, jos u doba Intimidatora.Trackhouse dobija automobile od Childressa, samim tim Trackhouse je Childressov "satelitski tim". Kako je Trackhouse onda uspesniji od Childressa?
da, naravno da bi bio bolji. kao i larson koji je morao preci iz ganasija u veliki hendrik da bi osvojio titulu.Hendrick, Gibbs i Penske imaju 11 vozaca zajedno i to sve zvucna imena (sa zizuetkom Cindrica). Trackhouse, 23XI i RFK imaju 6 vozaca zajedno i od svih njih ni jedan se ne moze nazvati super-zvezdom. Valjda je normalno da ce 11 super-zvezda pobediti vise trka nego 6 prosecnih vozaca.
Jel ti hoces da kazes da je Chastain neki kao super vozac koga koci to sto vozi za Trackhouse jer bi u nekom drugom timu bio kao mnogo bolji?
mora preci u veci tim.Podsecam te jos jednom, Chastain je vozio za Trackhouse i kada su ga mnogi ljudi (ukljucujuci i tebe) zvali "sledeci Dale Earnhardt". Ja samo pitam sta se desilo sa tom tvrdnjom?
- Talladega_500
- Yankee
Da ponovim: To sto je jedan vozac Penskea osvojio titulu ne govori da je Penske bio najuspesniji tim. Ne meri se uspeh tim na osnovu jednog vozaca.izvini ali glavna nagrada je titula.
Pa evo i danas najuspesniji Fordov tim je RFK, ne a "fabricki tim" Penske.tale ja pricam kako je danas. a danas tih timova nema.

Otkud tebi to da Childress nije fabricki tim Chevroleta? Pa sve sta radi Hendrick radi i Childress. Da Chevy ne vidi Childress kao svoj fabricki tim, ne bi dao Childressu da zajedno sa Hendrickom razvije sadasnji Chevroletov automobil i mehaniku.ali ja sam ti reko da RCR nije fabricki tim Sevija kao Hendrik. pa kad je taj RCR zadnji put pobedio, jos u doba Intimidatora.
Pobedio bi mozda koju trku vise, ali ne bi bio sampionski vozac. Vozaci koji nemaju kvalitet da pobedjuju i da se bore za titulu to ne mogu da urade bez obzira koji auto im das (Bowman i Cindric su najbolji primeri). Pogledaj samo koji auti su ih docekali - Bowmana je docekao nekadasnji auto Jimmie Johnsona, a Cindrica nekadasnji auto Brad Keselowskog.da, naravno da bi bio bolji. kao i larson koji je morao preci iz ganasija u veliki hendrik da bi osvojio titulu.
Pa sto ne predje? Proslo leto kada je bio slobodan vozac najveca ponuda koja je dobio je bila od SHR-a.mora preci u veci tim.
Hendrick je prosle godine imao nekoliko slobodnih mesta (u #24 i #48), Penske je imao u #2, Gibbs je imao u #18 (koji je postao #54). Ni jedan od njih nije ponudio posao Chastainu.
To govori sta veci timovi misle o njemu.
- Boss
ja znam da se u f1 meri titulama. ne vidim po cemu bi nascar bio drugaciji.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 20. jun 2024. u 23:01h
Da ponovim: To sto je jedan vozac Penskea osvojio titulu ne govori da je Penske bio najuspesniji tim. Ne meri se uspeh tim na osnovu jednog vozaca.
to nije tacno. pa penske ima 2 titule u poslednje 2 godine. plus keselowskog od par godina ranije. kad je roush uzo zadnju?
Pa evo i danas najuspesniji Fordov tim je RFK, ne a "fabricki tim" Penske.
ali mi jos nismo videli chastaina u velikom timu. mozemo samo nagadjati.
Pobedio bi mozda koju trku vise, ali ne bi bio sampionski vozac. Vozaci koji nemaju kvalitet da pobedjuju i da se bore za titulu to ne mogu da urade bez obzira koji auto im das (Bowman i Cindric su najbolji primeri). Pogledaj samo koji auti su ih docekali - Bowmana je docekao nekadasnji auto Jimmie Johnsona, a Cindrica nekadasnji auto Brad Keselowskog.
SHR koji se ugasio. Bas bi se lepo proveo. Jel mislis da bi Chastain isto tako odbio Hendrik?
Pa sto ne predje? Proslo leto kada je bio slobodan vozac najveca ponuda koja je dobio je bila od SHR-a.