23XI & Front Row protiv NASCAR-a tuzba
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15206
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 23XI & Front Row protiv NASCAR-a tuzba

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Talladega_500
- Yankee
Dve strane ipak idu na sudjenje.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
- Poruka: 3321
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Hamlin: 'One of us is on a suicide mission' over NASCAR lawsuit
The trial is currently scheduled to begin on December 1
ček jel ovo hamlin govori ako nascar izgubi da nas čeka indycar scenario?
ako jordan izgubi znamo da pakuju kofere i idu kući
"Both sides probably feel strong about their case. You sat in the court and heard the arguments. I’ll let you come up with your own opinion, but I think one of us is on a suicide mission."
za mene igra bitnu ulogu to što su svi ostali timovi potpisali sa nascarom novi ugovor. da se to nije desilo to bi bila druga priča.
došao jordan koji pre 5 godina nije ni postojao. kakvu on ima reputaciju u nascaru? nema je. a front row je mali tim koji nikom neće faliti. ako je nascar mogao preživeti odlazak ganasija (daleko veće ime od jordana u trkama) i furniture row ovi su mačiji kašalj. a to i savetujem jordanu, ne sviđa ti se nascar, skup ti je. pa brate imaš jeftiniji indycar za takve. ni u f1 ne mogu svi.
The trial is currently scheduled to begin on December 1
ček jel ovo hamlin govori ako nascar izgubi da nas čeka indycar scenario?
ako jordan izgubi znamo da pakuju kofere i idu kući
"Both sides probably feel strong about their case. You sat in the court and heard the arguments. I’ll let you come up with your own opinion, but I think one of us is on a suicide mission."
za mene igra bitnu ulogu to što su svi ostali timovi potpisali sa nascarom novi ugovor. da se to nije desilo to bi bila druga priča.
došao jordan koji pre 5 godina nije ni postojao. kakvu on ima reputaciju u nascaru? nema je. a front row je mali tim koji nikom neće faliti. ako je nascar mogao preživeti odlazak ganasija (daleko veće ime od jordana u trkama) i furniture row ovi su mačiji kašalj. a to i savetujem jordanu, ne sviđa ti se nascar, skup ti je. pa brate imaš jeftiniji indycar za takve. ni u f1 ne mogu svi.
Best finish: 2nd (2022)
- mbole
- Poruka: 15143
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kad dobacis do suda...
To ko si, sta si, dal si mali ili veliki, dal je 300 njih uradilo nesto drugo..
Nema nikakvog znacaja.
Lova igra toliko da mozes da platis bolje advokate i njihove triskove.
To ko si, sta si, dal si mali ili veliki, dal je 300 njih uradilo nesto drugo..
Nema nikakvog znacaja.
Lova igra toliko da mozes da platis bolje advokate i njihove triskove.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Talladega_500
- Yankee
Kao sto sam rekao dosta puta do sada (a i timovi su to potvrdili) - prisiljeni su da potpisu. Ugovor im je poslat jedno popodne i receno im je da imaju do ponoci da ga potpisu inace se nece trkati sledece sezone.
Ovo je upravo jedan od argumenata u tuzbi - nacin na koji NASCAR daje ultimatume timovima da potpisuju ugovore iako ti ugovori nemaju dobre uslove za timove.
Ma da, Michael Jordan, niko i nista. Sponzori bi bas bili zainteresovani da saradjuju sa sportom koji je oterao jednog Michael Jordana, zar ne?došao jordan koji pre 5 godina nije ni postojao. kakvu on ima reputaciju u nascaru? nema je.
U tebi vidim zivi duk svakog kapitaliste iz 19. veka hehe. "Cuti i radi, ako ti se ne svidja idi negde drugo".a to i savetujem jordanu, ne sviđa ti se nascar, skup ti je. pa brate imaš jeftiniji indycar za takve. ni u f1 ne mogu svi.
Ne, Jordanu nije "skup" NASCAR, Jordanova vrednost je veca nego vecine drugih vlasnika timova. Ako iko moze da priusti NASCAR - to je Jordan. Vec Jordan nece da timovi rade sav posao, a da vecina novca odlazi u dzepove glavonja u NASCAR-u.
Ja ti garantujem da se svaki vlasnik tima u NASCAR-u nada pobedi 23XI i Front Rowa na sudu, iako to naravno ne bi nikada javno rekli. Jer njihova pobeda znaci i pobeda za sve timove.
- Boss
pa i jedna i druga strana ima para za najbolje advokate.
kako indycar timove nije mogao niko prisiliti. a i tamo je bio penske isti tim koji je i u nascaru. vidi da je postojala sloga i jedinstvo među timovima ne postoji reč "prisiliti".Talladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 14:34hKao sto sam rekao dosta puta do sada (a i timovi su to potvrdili) - prisiljeni su da potpisu. Ugovor im je poslat jedno popodne i receno im je da imaju do ponoci da ga potpisu inace se nece trkati sledece sezone.
pa upravo se tako indycar pocepao. jer su timovi mislili da mogu imati svoje bolje prvenstvo. ali na kraju su bankrotirali i vratili se IRL-u.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 14:34hUgovor im je poslat jedno popodne i receno im je da imaju do ponoci da ga potpisu inace se nece trkati sledece sezone.
tako bi prošli i sa nascarom. jer najprestižniju trku dejtonu 500 drži france family. kao što je toni džordž držao indy 500 oko koje se sve vrti.
tale, on je u basketu legenda a u nascaru nije ništa veći od tebe i meneTalladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 14:34h
Ma da, Michael Jordan, niko i nista. Sponzori bi bas bili zainteresovani da saradjuju sa sportom koji je oterao jednog Michael Jordana, zar ne?
mislim i ja i ti imamo 0 titula koliko i on
- Talladega_500
- Yankee
Druze, pusti vise Indy na miru jer su bila druga vremena. Pricas o periodu kada je sponzora bilo ko mrava i kada je moglo postojati i 10 liga u istom sportu - i opet bi svako pronasao sponzora. Dok je danas situacija sasvim drugacija, pa cak i top timovi muce muku da nadju sponzora, a ovim manjim da ne govorim. Vecina timova danas bi bankrotirali u roku od pola sezone da se takmice kao open timovi - i zato nisu imali izbora nego da potpisu ugovor, bilo je "daj sta das".Boss piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:14hkako indycar timove nije mogao niko prisiliti. a i tamo je bio penske isti tim koji je i u nascaru. vidi da je postojala sloga i jedinstvo među timovima ne postoji reč "prisiliti".
pa upravo se tako indycar pocepao. jer su timovi mislili da mogu imati svoje bolje prvenstvo. ali na kraju su bankrotirali i vratili se IRL-u.
Jordan je legenda TACKA. Legende je gde god da se pojavi. Ulozio je $120-150 miliona u NASCAR i naravno - hoce da vidi zaradu na takvu investiciju, a ne da zarada odlazi u dzep praunucadima Bill Francea koji sede u svojim vilama i ne rade nista.tale, on je u basketu legenda a u nascaru nije ništa veći od tebe i menemislim i ja i ti imamo 0 titula koliko i on
- Boss
Opa konačno si priznao da su sponzori napustili sportTalladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:24hDruze, pusti vise Indy na miru jer su bila druga vremena. Pricas o periodu kada je sponzora bilo ko mrava i kada je moglo postojati i 10 liga u istom sportu - i opet bi svako pronasao sponzora. Dok je danas situacija sasvim drugacija, pa cak i top timovi muce muku da nadju sponzora, a ovim manjim da ne govorim. Vecina timova danas bi bankrotirali u roku od pola sezone da se takmice kao open timovi - i zato nisu imali izbora nego da potpisu ugovor, bilo je "daj sta das".Boss piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:14hkako indycar timove nije mogao niko prisiliti. a i tamo je bio penske isti tim koji je i u nascaru. vidi da je postojala sloga i jedinstvo među timovima ne postoji reč "prisiliti".
pa upravo se tako indycar pocepao. jer su timovi mislili da mogu imati svoje bolje prvenstvo. ali na kraju su bankrotirali i vratili se IRL-u.
i neću pustiti dobar primer iz indija jer je penske nešto naučio iz toga. a to je ne udaraj na ruku koja te hrani
- mbole
I.. gde je onda znacaj toga sto "je neko od juce" ili sto su "ostali prihvatili"?
Ili i dalje vise prihvatas argument autoriteta nego autoritet argumenata
Nista.. naucices... vreme odradi svoje i ugura ti u glavu...
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Boss
njihova igra njihova pravila. nascar je privatan biznis. kao i indycar. misliš da možeš bolje? široko ti polje. a znamo kako su prošliTalladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:24h
Jordan je legenda TACKA. Legende je gde god da se pojavi. Ulozio je $120-150 miliona u NASCAR i naravno - hoce da vidi zaradu na takvu investiciju, a ne da zarada odlazi u dzep praunucadima Bill Francea koji sede u svojim vilama i ne rade nista.
- mbole
Dok ne dodjemo do oktobra, pa ti sto je "njihovo" popiju po labrnji 
Pos***em se na privatan biznis koji glumi sport

Pos***em se na privatan biznis koji glumi sport
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Boss
brate odkad se ti razumeš u nascar? ja sam mislio da ti ne pratiš ništa od sporta ili samo dođeš da bocneš ovde
- Talladega_500
- Yankee
Sve je to lepo, ali ne mozes uzeti $120-150 miliona od nekoga i onda mu reci "cuti i radi kako ti ja kazem".Boss piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:43hnjihova igra njihova pravila. nascar je privatan biznis. kao i indycar. misliš da možeš bolje? široko ti polje. a znamo kako su prošliTalladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:24h
Jordan je legenda TACKA. Legende je gde god da se pojavi. Ulozio je $120-150 miliona u NASCAR i naravno - hoce da vidi zaradu na takvu investiciju, a ne da zarada odlazi u dzep praunucadima Bill Francea koji sede u svojim vilama i ne rade nista.![]()
- Boss
Talladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:48hSve je to lepo, ali ne mozes uzeti $120-150 miliona od nekoga i onda mu reci "cuti i radi kako ti ja kazem".Boss piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:43hnjihova igra njihova pravila. nascar je privatan biznis. kao i indycar. misliš da možeš bolje? široko ti polje. a znamo kako su prošliTalladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:24h
Jordan je legenda TACKA. Legende je gde god da se pojavi. Ulozio je $120-150 miliona u NASCAR i naravno - hoce da vidi zaradu na takvu investiciju, a ne da zarada odlazi u dzep praunucadima Bill Francea koji sede u svojim vilama i ne rade nista.![]()
![]()
čekaj a ko je uopšte zvao Jordana u sport?
i što Jordan odma nije rekao ej ne sviđa mi se neću ni ulaziti. nego čeko je, sve to je planski.
- Talladega_500
- Yankee
Znaci neko mora da ga pozove? Haha ko je zvao Bill Francea da uopste osnuje NASCAR?
- Boss
i pre svega ja trebam da žalim neke milionere u ovoj priči. jel si ti bre realan?
čuj milionere Jordan je BILIONER
kako je toni stjuart osnovao onu svoju seriju kako se zove zaboravio sam. tako isto i jordan može. toni stjuart nije bio pi*ka ko jordan
čuj milionere Jordan je BILIONER
e isto tako Jordan nek osnuje svoju verziju nascara i to sa pravim stock autima jer ovo nisu stock auti.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 19:56hZnaci neko mora da ga pozove? Haha ko je zvao Bill Francea da uopste osnuje NASCAR?
kako je toni stjuart osnovao onu svoju seriju kako se zove zaboravio sam. tako isto i jordan može. toni stjuart nije bio pi*ka ko jordan
- Talladega_500
- Yankee
Hahaha pa ti bukvalno zalis NASCAR u ovoj tuzbi. Pises kao da je Jordan kao zao, a NASCAR samo neduzna zrtva u celoj prici hehe.
I onda mi kazes "necu da zalim neke milionere"...
Naprotiv - Stewart je trpeo i trpeo NASCAR i onda kao pi*ka pobegao umesto da se borio.toni stjuart nije bio pi*ka ko jordan
A drugo, Stewart nije ulozio ni dolara u SHR - dobio je potpuno besplatno pola tima samo da potpise za njih, i onda na kraju dobro unovcio kada je prodao 2 chartera za koga on licno nije platio ni dolara. Potpuno drugacija situacija od one sa Jordanom.
- mbole
Pod jedan: verovatno mogu da ti budem tata (i to bar jedno 2 puta), tako da to "brate" ostavi za mamlaze iz svog okruzenja.
Ja imam svoju bracu, a ti nisi jedan od njih.
I zabole me sto je to postao kolokvijalni idiotizam u Srbistanu.
Nepristojan si, i tacno takav odgovor si i dobio.
Jeste.. sad se ja pozivam na argument autoriteta (godina)
Ili to vise nije uobicajeno?
Pod dva, ja uopste nisam komentarisao nascar, nego tvoju suludu zaokupljenost time "ko je bitan", i pokusao da ti objasnim da sud za to zabole krivak.
OK.. moja greska.. zatucanom ne vredi objasnjavati...
Al bar da pokusam.. mozda postoji truncica nade...
Pod tri. ne pratim nista od onoga sto ti nazivas sportom, ako on to nije po svojoj sustini. A sve ovo na sta se ti palis NIJE sport.
Pod cetiri, zasto moram da se razumem i da "pratim" bilo koje siviranje k...u na ovoj planeti, da bih video da je u pitanju teska plamudjevina i prevara. Znas... imam nesto i izmedju usiju, sto nije samo zica koja ih pridrzava da ne otpadnu
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Boss
pod dva ideš na blok
uopšte me ne zanimaju tvoji provokatorski komentari. kad budeš aktivno pratio neki sport onda možemo razgovarati.
Talladega_500 piše: ↑nedelja, 26. okt. 2025. u 20:04h
Hahaha pa ti bukvalno zalis NASCAR u ovoj tuzbi. Pises kao da je Jordan kao zao, a NASCAR samo neduzna zrtva u celoj prici hehe.
I onda mi kazes "necu da zalim neke milionere"...![]()
situacija je takva da je Jordan došao u njihovu kuću i hoće više novca za sebe. Kao Jordan nema dovoljno
Za mene je Jordan uljez, ljigavac, došao da spali Nascar.
- Talladega_500
- Yankee
Kao sto ti rekoh nekoliko puta do sada - Jordan je ulozio toliko novca u NASCAR da nema ni najmanje sanse da ce samo sedeti i cuteti. Ista prica je bila kada je bio vlasnik Charlotte Hornets u NBA.
Nije Jordan dosao u NASCAR kao vozac pa eto moze otici bez da sta izgubi - dosao je kao investitor koji je ulozio brdo novca. Ako NASCAR hoce da ga se resi, e onda neka mu isplate realnu vrednost tima da ode.
Da, zli Jordan hoce da uzme novac od jadnog NASCAR-a iako Jordan vec ima previse, a glavonje u NASCAR-u se bore iz dana u dan samo da prezive.
Ako NASCAR da timovima trazenih 70% umesto dosadasnjih 50%, e onda ce jadan Jim France biti primoran da proda jednu od svojih 20 vila i da vozi samo Ferrarija umesto Bugattija.
- Boss
a šta je Čip Ganasi bio? Ričard Peti? Pretpostavljam da je Jordan veće ime od njih u svetu trkanjaTalladega_500 piše: ↑ponedeljak, 27. okt. 2025. u 14:28hKao sto ti rekoh nekoliko puta do sada - Jordan je ulozio toliko novca u NASCAR da nema ni najmanje sanse da ce samo sedeti i cuteti. Ista prica je bila kada je bio vlasnik Charlotte Hornets u NBA.
Nije Jordan dosao u NASCAR kao vozac pa eto moze otici bez da sta izgubi - dosao je kao investitor koji je ulozio brdo novca. Ako NASCAR hoce da ga se resi, e onda neka mu isplate realnu vrednost tima da ode.
ja ti opet ponavljam. Jordan je znao gde ulazi, samo je čekao trenutak da "napadne".
recimo jel ti poznato da formulu 1 zovu Pirana Klub koji su sami sebi šefovi timova dali. Šta kažeš na to
- Talladega_500
- Yankee
Ne razumem kakve veze Ganassi i Petty imaju sa ovom pricom. Sta hoces da kazes?
Kada je Jordan usao u NASCAR 2021. godine - bio je jedan ugovor. I Jordan je ispostovao taj ugovor.ja ti opet ponavljam. Jordan je znao gde ulazi, samo je čekao trenutak da "napadne".
Taj ugovor je istekao na kraju 2024. sezone - normalno je da ce pregovarati za svaki novi ugovor. I Jordan se ne slaze sa novom ponudom, isto kao sto se NASCAR ne slaze sa novim zahtevima.
Tako da nije Jordan hteo da menja vec postojeci ugovor vec je hteo da menja ponudu novog ugovora. Tako da te price "Jordan je znao gde ulazi" nemaju bas smisla - da, znao je gde ulazi 2021. godine i ispostovao je sve sta je bilo u ugovoru 2021. godine. Ali danas naravno vise nije 2021. godina i ono sta se desavalo kada je usao vise ne vazi danas...
Ne pratim F1 dovoljno detaljno da bi znao ista o tome.recimo jel ti poznato da formulu 1 zovu Pirana Klub koji su sami sebi šefovi timova dali. Šta kažeš na to
- Boss
pa i oni su imali svoje timove i otišli nisu nikog tužili kao jordan pi*ka. ali ovo je jordan planirao, gde si ti video da košarkaša zanimaju trkeTalladega_500 piše: ↑ponedeljak, 27. okt. 2025. u 17:40hNe razumem kakve veze Ganassi i Petty imaju sa ovom pricom. Sta hoces da kazes?
tale ova raspodela novca u nascaru nije od juče već dugi niz godina. i jordan je to znao.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 27. okt. 2025. u 17:40h
Kada je Jordan usao u NASCAR 2021. godine - bio je jedan ugovor. I Jordan je ispostovao taj ugovor.
Taj ugovor je istekao na kraju 2024. sezone - normalno je da ce pregovarati za svaki novi ugovor. I Jordan se ne slaze sa novom ponudom, isto kao sto se NASCAR ne slaze sa novim zahtevima.
Tako da nije Jordan hteo da menja vec postojeci ugovor vec je hteo da menja ponudu novog ugovora. Tako da te price "Jordan je znao gde ulazi" nemaju bas smisla - da, znao je gde ulazi 2021. godine i ispostovao je sve sta je bilo u ugovoru 2021. godine. Ali danas naravno vise nije 2021. godina i ono sta se desavalo kada je usao vise ne vazi danas...
- Talladega_500
- Yankee
Obojica su dobili chartere bez da su ista platili za njih, jer su postojali u vreme kada su charteri nastali.
Za sta recimo Petty da tuzi NASCAR? Dobio je 4 chartera sasvim besplatno i onda debelo unovcio kada ih je prodao - gde je njegov gubitak u celoj prici? A Jordan ima debeli gubitak.
Brad Daugherty je vec skoro 20-ak godina vlasnik tima u NASCAR-u. Pre toga Randy Moss, Dan Marino, itd - gomila sportista iz drugih sportova su posedovali svoje timove u NASCAR-u. Pa jedan Joe Gibbs je bio NFL trener godinama pre nego sto je osnovao NASCAR tim.gde si ti video da košarkaša zanimaju trke![]()
Naravno. Jordan je pre svega biznismen, kao i 99% vlasnika u NASCAR-u. U cemu je problem?on samo gleda kako da poveća svoj bankovni račun.
Kao sto rekoh dosta puta - 12 od 19 timova je bankrotiralo od kada je charter sistem uveden. Mozda je vreme da raspodela novca bude promenjena? Jer za sada timovi propadaju, a bogate se glavonje u NASCAR-u koje nista ne rade vec samo imaju tu srecu da pripadaju porodici France.tale ova raspodela novca u nascaru nije od juče već dugi niz godina. i jordan je to znao.
- Boss
eto i jel se on buni? a duže je tu od jordana. to kako jordan nije znao sve u vezi čartera ne prihvatam. ti kad negde ulaziš kad ulažeš novac sve proveravaš o svemu se raspitaš i da li vredi da dođeš ili ne. odlično je jordan znao gde dolazi.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 27. okt. 2025. u 18:12h
Brad Daugherty je vec skoro 20-ak godina vlasnik tima u NASCAR-u.
pa šta misliš zašto dodge još ne ulazi u cup? i zašto nema četvrtog proizvođača? naravno jer su dobro informisani i izračunati da li se to isplati ili ne.
nascar slabi jer nema sponzora a nema sponzora to smo analizirali iz mnogo više razloga nego što je to čarter sistem. čarter sistem to ćeš ti znati bolje od mene zašto je uveden. ja sam razumeo da je bolje imati čartere nego nemati. pa ima ga i indycar ako ne grešim.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 27. okt. 2025. u 18:12h
Kao sto rekoh dosta puta - 12 od 19 timova je bankrotiralo od kada je charter sistem uveden. Mozda je vreme da raspodela novca bude promenjena? Jer za sada timovi propadaju, a bogate se glavonje u NASCAR-u koje nista ne rade vec samo imaju tu srecu da pripadaju porodici France.
e što se tiče smanjenja broja timova i treba. ja sam uvek više cenio kvalitet nego kvantitet. šta će meni 40 auta ako su pola ikebane.