2022 sezona
- Boss
- Poruka: 2620
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Re: 2022 sezona
Ne mora Redik nista da mu kaze on ima vazeci ugovor i Cildres ga se ne moze tek tako resiti. Jedino ako Jordan otvori treci auto ili Kurt se povuce pa se svi dogovore da vec sledece godine predje.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14162
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Reddickov ugovor za 2023. godinu je "team option", sto znaci da je na timu da li ce ga aktivirati, ne na vozacu. To je normala u americkim sportovima, imas "player option" (gde igrac odlucuje da li ce ugovor biti aktiviran) i "team option" (gde tim odlucuje).
U kosarci se najvise koristi, gde igrac recimo potpise 5-godisnji ugovor, ali samo prve 4 godine su garantovane dok je zadnja godina "player option" ili "team option". Nisam primetio da se takav ugovor do sada koristio u NASCAR-u, sve do Reddickovog slucaja.
Znaci nije na Reddicku da li ce voziti za Childress u 2023. sezoni vec na Childressu. Ako Childress odluci da ga ne aktivira za 2023. sezonu, onda Reddick vec u novembru postaje slobodan vozac (sto bi i Reddick i 23XI verovatno najvise i zeleli). To je zapravo i velika verovatnoca - Kyle Busch ce u #8, Reddick ce vec sledece sezone preuzeti #45, a Kurt Busch ce u penziju jer je ocigledno da je onaj sudar ostavio dugotrajne posledice na njega.
Ne verujem da ce ni 23XI ni Childress otvoriti 3. tim jer kao sto sam ranije rekao - nema chartera u prodaji, a bez chartera zarada po trkama je daleko manja.
Sad se prica da ce Childress ipak imati 3 tima sledece sezone i da ce Busch voziti #33. To je bio tim od pre 15-ak godina kada je Childress imao 3 auta, a od tada je koriscen za trke "tu i tamo" sa vremena na vreme. Ove sezone je Austin Hill vozio jednu trku u #33.
U kosarci se najvise koristi, gde igrac recimo potpise 5-godisnji ugovor, ali samo prve 4 godine su garantovane dok je zadnja godina "player option" ili "team option". Nisam primetio da se takav ugovor do sada koristio u NASCAR-u, sve do Reddickovog slucaja.
Znaci nije na Reddicku da li ce voziti za Childress u 2023. sezoni vec na Childressu. Ako Childress odluci da ga ne aktivira za 2023. sezonu, onda Reddick vec u novembru postaje slobodan vozac (sto bi i Reddick i 23XI verovatno najvise i zeleli). To je zapravo i velika verovatnoca - Kyle Busch ce u #8, Reddick ce vec sledece sezone preuzeti #45, a Kurt Busch ce u penziju jer je ocigledno da je onaj sudar ostavio dugotrajne posledice na njega.
Ne verujem da ce ni 23XI ni Childress otvoriti 3. tim jer kao sto sam ranije rekao - nema chartera u prodaji, a bez chartera zarada po trkama je daleko manja.
Sad se prica da ce Childress ipak imati 3 tima sledece sezone i da ce Busch voziti #33. To je bio tim od pre 15-ak godina kada je Childress imao 3 auta, a od tada je koriscen za trke "tu i tamo" sa vremena na vreme. Ove sezone je Austin Hill vozio jednu trku u #33.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Talladega_500
- Yankee
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
Konferencija za stampu uzivo...
[size=85] [/size]
Busch preuzima #8 kod Childressa sledece sezone.
Prica Childress sta ce biti sa Reddickom i kaze "sastao sam se sa njim pre sat vremena da mu kazem da nece voziti #8 sledece sezone" hehehehehe. Ovo je odgovor na ranije price gde je Reddick rekao Childressu da odlazi u 23XI samo sat vremena pre nego sto je prica postala javna.
Childress je isto rekao da je Reddick pod ugovorom za 2023. sezonu, sto valjda znaci da ce aktivirati "team option". Reddick ce znaci najverovatnije u #33 sledece sezone...
Evo Childress potvrdio da ce imati 3 auta sledece sezone i da ce Reddick voziti za njih.
[size=85] [/size]
Busch preuzima #8 kod Childressa sledece sezone.
Prica Childress sta ce biti sa Reddickom i kaze "sastao sam se sa njim pre sat vremena da mu kazem da nece voziti #8 sledece sezone" hehehehehe. Ovo je odgovor na ranije price gde je Reddick rekao Childressu da odlazi u 23XI samo sat vremena pre nego sto je prica postala javna.
Childress je isto rekao da je Reddick pod ugovorom za 2023. sezonu, sto valjda znaci da ce aktivirati "team option". Reddick ce znaci najverovatnije u #33 sledece sezone...
Evo Childress potvrdio da ce imati 3 auta sledece sezone i da ce Reddick voziti za njih.
- Boss
Gledao sam. Ko je glavni sponzor?
RCR je zadnju titulu uzo daleke 1994
RCR je zadnju titulu uzo daleke 1994

- Talladega_500
- Yankee
Childress je rekao da ce sve detalje o sponzorima objaviti kasnije.
Nece Childress jos dugo vremena osvojiti titulu jer nisu glavni Chevroletov tim jos od dana Dale Earnhardta. Hendrick je naravno glavni, a ove sezone i Trackhouse je mnogo pokazao.
Toyota ‘disappointed, saddened’ to lose Kyle Busch
By Mike HembreeSep 13, 2022, 10:50 AM EDT
After Kyle Busch announced his decision to join Richard Childress Racing and Chevrolet Tuesday morning, Toyota’s racing arm released a statement expressing its disappointment at losing its top driver, calling Busch one of the greatest drivers in NASCAR history.
“While we certainly wish Kyle the best of luck in the future and congratulate him on his announcement to join Richard Childress Racing, we’re disappointed and saddened that his future won’t continue to be with Team Toyota,” said Toyota Racing Development president David Wilson in a statement released by Toyota.
“Kyle has been an ambassador for Toyota since joining the program in 2008. He’s gone on to accumulate some of the most prestigious milestones possible for the Toyota brand, including our first Cup Series win for the Camry and first Cup Series championship. He will undoubtedly hold the record for the most wins in a Toyota across all three championship series for decades to come. But more than that, Kyle has been a friend, part of our family and has played a key role in the development of many of our drivers through his ownership of Kyle Busch Motorsports. We wish nothing but the best for Kyle and his entire family as he moves into the next chapter of his Hall of Fame career. We’re thankful to have been along for the ride.”
Wilson was heavily involved in trying to keep Busch in the Toyota fold.
In another statement released Tuesday, team owner Joe Gibbs, who scored 56 Cup victories with Busch at the wheel, expressed thanks for their partnership.
“Kyle has been a major part of our history and success here at Joe Gibbs Racing,” Gibbs said. “We are thankful for all his contributions to our organization over the years. When you look at all that he has accomplished already, it is truly remarkable, and we know someday we will be celebrating his Hall of Fame induction. We also know he still has many more achievements in our sport ahead of him, including competing for the championship this season. We wish Kyle, Samantha, Brexton, and Lennix the very best.”
Nece Childress jos dugo vremena osvojiti titulu jer nisu glavni Chevroletov tim jos od dana Dale Earnhardta. Hendrick je naravno glavni, a ove sezone i Trackhouse je mnogo pokazao.
Toyota ‘disappointed, saddened’ to lose Kyle Busch
By Mike HembreeSep 13, 2022, 10:50 AM EDT
After Kyle Busch announced his decision to join Richard Childress Racing and Chevrolet Tuesday morning, Toyota’s racing arm released a statement expressing its disappointment at losing its top driver, calling Busch one of the greatest drivers in NASCAR history.
“While we certainly wish Kyle the best of luck in the future and congratulate him on his announcement to join Richard Childress Racing, we’re disappointed and saddened that his future won’t continue to be with Team Toyota,” said Toyota Racing Development president David Wilson in a statement released by Toyota.
“Kyle has been an ambassador for Toyota since joining the program in 2008. He’s gone on to accumulate some of the most prestigious milestones possible for the Toyota brand, including our first Cup Series win for the Camry and first Cup Series championship. He will undoubtedly hold the record for the most wins in a Toyota across all three championship series for decades to come. But more than that, Kyle has been a friend, part of our family and has played a key role in the development of many of our drivers through his ownership of Kyle Busch Motorsports. We wish nothing but the best for Kyle and his entire family as he moves into the next chapter of his Hall of Fame career. We’re thankful to have been along for the ride.”
Wilson was heavily involved in trying to keep Busch in the Toyota fold.
In another statement released Tuesday, team owner Joe Gibbs, who scored 56 Cup victories with Busch at the wheel, expressed thanks for their partnership.
“Kyle has been a major part of our history and success here at Joe Gibbs Racing,” Gibbs said. “We are thankful for all his contributions to our organization over the years. When you look at all that he has accomplished already, it is truly remarkable, and we know someday we will be celebrating his Hall of Fame induction. We also know he still has many more achievements in our sport ahead of him, including competing for the championship this season. We wish Kyle, Samantha, Brexton, and Lennix the very best.”
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Konferencija za stampu je bila u NASCAR Hall of Fame, to je verovatno Jeff Gordonov stariji auto.
Nisam nikada bio tamo, ali bio je moj brat pre par godina kada je njegova firma tamo imala neki veliki sastanak. Pisao sam pricu o tome.
https://autorepublika.com/2020/07/07/po ... -galerija/

Nisam nikada bio tamo, ali bio je moj brat pre par godina kada je njegova firma tamo imala neki veliki sastanak. Pisao sam pricu o tome.
https://autorepublika.com/2020/07/07/po ... -galerija/

- Boss
A to je bilo u Nascarovoj kuci? Ja mislio Kyle i RC organizovali kod sebe.
- Talladega_500
- Yankee
Verovatno da se unapred ne bi otkrilo gde ce. Iako su svi pretpostavljali da ce kod Childressa, sve do zadnjih par dana u igri su bili i 23XI, Kaulig i Stewart-Haas.
Childress da je malo drugacije igrao, mogao je imati dream team - Reddicka i Buscha. Ali bilo je jasno da nece okrenuti vrata familiji i da Dillon ima sigurno mesto.

Childress da je malo drugacije igrao, mogao je imati dream team - Reddicka i Buscha. Ali bilo je jasno da nece okrenuti vrata familiji i da Dillon ima sigurno mesto.

- Talladega_500
- Yankee
Austin Dillon prica da je on nagovorio Richard Childressa da razmotri potpisivanje Buscha.
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
Ford je sinoc predstavio novog Mustanga za 2023. godinu. Ali je danas rekao da ga nece debitovati u NASCAR-u sve do 2024. sezone.

- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
Dobra analiza ... Mnogi ocekuju da ce Kyle odjednom ekslodirati i boriti se za titulu, a ja nisam bas siguran. Mislim da su najbolje godine iza njega i da ce od sada pobedjivati mozda par trka godisnje i u najgorem slucaju se boriti za top 8 u playoffu.
- Boss
Vidim fanovi traze od Cildresa da smesti Kajla u #3 kad ga je vec uporedio sa legendom.
- Talladega_500
- Yankee
Childress nikada nece staviti Buscha ispred svog unuka. Bez obzira sto je Busch daleko bolji vozac - familija je familija, to se videlo iz slucaja Reddicka. Jedan od razloga zasto je Reddick uopste odlucio da pregovara sa drugim timovima je zato sto mu je Childress nudio ugovor na godinu po godinu umesto dugogodisnjeg ugovora. To je velika uvreda za vozaca kao sto je Reddick.
- Boss
Kajlu bi bolje pristajala #3
Dilon nema tu, to nesto, sto ga povezuje sa Earnhardtom.
Dilon nema tu, to nesto, sto ga povezuje sa Earnhardtom.
- Talladega_500
- Yankee
Earnhardt i Busch su slicni na stazi, ali su sasvim razliciti u privatnom zivotu. Earnhardt je bio dobar drug sa svima izvan staza, cak i sa onima sa kojima je vodio ratove na stazama i slupao ih. Posle trke bi uvek govorio "danas sam ja slupao tebe, sledece sedmice ces ti mene, ajmo sad na pecanje i zaboravi na trkanje".
Upravo sam zavrsio citanje biografije Michael Waltripa, on je bio jako blizak drug sa Daleom i jedno vreme je i vozio za njegov tim. Dosta toga je pricao iz privatnog zivota i to je slika o Earnhardtu koju ne znaju oni koji gledaju samo trke. Dok o Buschu nista slicno nisam procitao.
Dokumentarna emisija je bila dobra, ali je knjiga jos bolja.

Upravo sam zavrsio citanje biografije Michael Waltripa, on je bio jako blizak drug sa Daleom i jedno vreme je i vozio za njegov tim. Dosta toga je pricao iz privatnog zivota i to je slika o Earnhardtu koju ne znaju oni koji gledaju samo trke. Dok o Buschu nista slicno nisam procitao.
Dokumentarna emisija je bila dobra, ali je knjiga jos bolja.

- Talladega_500
- Yankee
Bezbednost i dalje glavna tema u NASCAR-u. Malo je falilo da Noah Gragson zavrsi sudbinom Earnhardta ranije ove sezone...

Larson i dalje bez pravog sponzora.

Larson i dalje bez pravog sponzora.

- Boss
U redu je to ali publika ipak gleda trke a ne njihove privatne zivote.Talladega_500 piše: ↑petak, 16. sep. 2022. u 03:15hEarnhardt i Busch su slicni na stazi, ali su sasvim razliciti u privatnom zivotu. Earnhardt je bio dobar drug sa svima izvan staza, cak i sa onima sa kojima je vodio ratove na stazama i slupao ih. Posle trke bi uvek govorio "danas sam ja slupao tebe, sledece sedmice ces ti mene, ajmo sad na pecanje i zaboravi na trkanje".
- Talladega_500
- Yankee
Njihovo ponasanje izvan auta jer razlog zasto je Dale toliko voljen, a Kyle nije. Kyle uopste ne vozi prljavo, ima incidente tu i tamo, ali ih ima i svaki drugi vozac, Kyle nije imao nista vise incidenata kroz karijeru nego recimo drugi vozaci sa slicnim brojem godina u NASCAR-u (Harvick, Truex, itd). I opet ga skoro niko ne voli bas zbog ponasanja izvan auta.
Svako ce reci da je Kyle verovatno najbolji vozac u zadnjih 20-ak godina, ali bas zbog svog ponasanja izvan auta je razlog zasto mu svi zvizde.
Meni se licno Kyle svidja, nije mi bas omiljeni, ali ga uopste ne mrzim. Volim sto kaze ono sta misli i nije ga briga kako ce drugi reagovati.
A vozac, bez obzira koliko uspesan na stazi, nije toliko zanimljiv timovima ako ne moze da provuce skupocene sponzore i donosi veliku zaradu od suvenira.
Svako ce reci da je Kyle verovatno najbolji vozac u zadnjih 20-ak godina, ali bas zbog svog ponasanja izvan auta je razlog zasto mu svi zvizde.
Meni se licno Kyle svidja, nije mi bas omiljeni, ali ga uopste ne mrzim. Volim sto kaze ono sta misli i nije ga briga kako ce drugi reagovati.
A vozac, bez obzira koliko uspesan na stazi, nije toliko zanimljiv timovima ako ne moze da provuce skupocene sponzore i donosi veliku zaradu od suvenira.
- Boss
Koliko se ja secam Dalea su pola voleli a pola ne. Pa cak si i ti pricao da je u to vreme Bil Eliot uvek bio najpopularniji vozac.
- Talladega_500
- Yankee
Elliott je bio najpopularniji, ali je i Earnhardt bio popularan. Video si pre 2 sedmice na Darlingtonu koliko je publika slavila kada je Buschu otkazao motor. To se Daleu nikada nije desilo.
- Boss
Secam se da su Daleu isto zvizdali kad bi izbacio nekog. No nije bitno sad to, RC ga je uporedio sa Daleom a ne Dilona, tako da samo kazem da bi #3 bolje pristajala Kyleu.