Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

NASCAR Xfinity/O'Reilly Auto Parts Series

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14944
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: NASCAR Xfinity/O'Reilly Auto Parts Series

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 12. okt. 2025. u 16:03h

Moralo bi se desiti cudo da Zilisch propusti playoffs. Allgaier je isto mislim siguran.

Za ostale sve je jos otvoreno, posebno zato sto je Talladega sledece sedmice.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 3141
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » nedelja, 12. okt. 2025. u 17:07h

čekaj zilić ako sa 10 pobeda ne osvoji titulu onda je nešto trulo u sistemu.
joj tale pa u xfinity nema penskea. tu su hendrik i gibs sa svojim autima ali ne i penske. i kako onda ta liga može biti bolja od cupa? ne može.
to ti je kao da gledamo f1 bez ferarija lol
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 12. okt. 2025. u 17:20h

Probaj da gledas koju trku pa ces videti kako. ;) Ja tebi ne mogu recima opisati kako je Xfinity zanimljiviji za gledanje.

To sto nema Penskea i sto se Hendrick trka samo tu i tamo nije losa stvar - poslednje sto zelim da vidim u Xfinity je da 3 tima dominiraju kao u Cup. Ove godine jeste da JR Motorsport dominira, ali su sezone generalno izjednacene. Posebno zato sto Gibbs koristi rookies u Xfinity tako da tamo nisu sila kao u Cup, rezultati su im u drugom planu, razvoj vozaca im je najbitniji.

Za Xfinity najbolja stvar koju su uradili je kada su ogranicili Cup vozacima da voze samo 5 trka u sezoni i da ne mogu da voze playoffs uopste. Xfinity serija se preporodila od tada.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 09:57h

Talladega_500 piše:
nedelja, 12. okt. 2025. u 17:20h
Probaj da gledas koju trku pa ces videti kako. ;)
pre sam gledao. ovo u vegasu sam pogledao finiš između zilića i almirole. moram priznati da je bio bolji nego u cupu. ali ipak je to rang niže ;) mislim ko je almirola? zilić je još tinejdžer.
joj pa taj almirola ni nije u plej ofu. haha prevaren sam lol

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:34h

Boss piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 10:00h
pre sam gledao. ovo u vegasu sam pogledao finiš između zilića i almirole. moram priznati da je bio bolji nego u cupu. ali ipak je to rang niže ;) mislim ko je almirola? zilić je još tinejdžer.
hahahaha znaci da su Larson i Bell imali takvu borbu u Cup onda bi bilo fantasticno, ali posto su imali Almirola i Zilisch i to jos u Xfinity onda je nebitno? hahahaha

Znaci ti gledas samo imena, nista vise. Samo nek je "visi rang", nema veze kakva je trka?
joj pa taj almirola ni nije u plej ofu. haha prevaren sam lol
Da, zamisli taj bezobrazluk da vozac koji nije u playoffu se usudi da se bori za pobedu i onda jos i pobedi... hahahaha
mislim ko je almirola?
Jel ti stvarno ne znas ko je Aric Almirola?
Boss piše:
moram priznati da je bio bolji nego u cupu.
Ovo cu da citiram svaki put kada mi kazes da Cup ima bolje trkanje nego Xfinity. :bravo:

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 18:35h

Connor Mosack ce voziti preostale 3 trke u sezoni za Viking umesto Matt DiBenedetta. Nije poznato ko ce biti vozac u timu sledece sezone, iako je ranije najavljeno da ce to biti DiBenedetto.

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 19:33h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:34h

hahahaha znaci da su Larson i Bell imali takvu borbu u Cup onda bi bilo fantasticno, ali posto su imali Almirola i Zilisch i to jos u Xfinity onda je nebitno? hahahaha

Znaci ti gledas samo imena, nista vise. Samo nek je "visi rang", nema veze kakva je trka?
imali su hamlin i larson. kažem u xfinity je bila malo bolja jer je došlo do kontakta ali almirola i zilić nemaju težinu koju imaju hamlin i larson. da li me razumeš? evo to je kao da imamo neki super finiš u f2 između neka dva anonimusa i uporedimo to sa nekim malo manje sjajnim između šumahera i montoje. šta misliš gde bi bilo više komentara?

Da, zamisli taj bezobrazluk da vozac koji nije u playoffu se usudi da se bori za pobedu i onda jos i pobedi... hahahaha
joj opet ti i tvoje krivo razumevanje. gde sam ja rekao da vozač koji nije u plejofu ne sme da pobedi? ja samo kažem da nije isto kad se bore 2 vozača koja su u plejofu i jedan koji je in sa drugim koji je out. a za sve je kriv glup sistem koji nadam se da nestaje posle ove godine.

Jel ti stvarno ne znas ko je Aric Almirola?
niko vredan pažnje. koliko ima pobeda u cupu?
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 15:34h

Boss piše:
moram priznati da je bio bolji nego u cupu.
Ovo cu da citiram svaki put kada mi kazes da Cup ima bolje trkanje nego Xfinity. :bravo:
možda je i u trećoj ligi još bolji bio finiš. ali trke čine i ljudi. inače bi moja karting liga bila najbolja, razumeš? :rotfl:
Slika

2013 Firestone Indy Lights Close Finish! Freedom 100 4 Wide Finish

Bolji nego bilo koji Indy 500. Ali da li neko još priča o tome? Da li je nižerazredna liga bolja od glavne lige? Odgovor znaš i sam ;)

zašto ja iako sam ovo pogledao više od 10 puta i dalje se naježim. e jer su tu hornish, porodica andreti, jer je to indy 500, istorija sve na jednom mestu. zašto onaj indy lights finiš iako na tom istom mestu ali sa 4 auta (nešto što ja nikad u glavnoj ligi nisam video) ne može izazvati isti osećaj. pa ne može jer da bi događaj bio ceo nije dovoljna samo dobra trka. potrebni su i značajni ljudi da učine taj događaj. e zato će uvek premijum liga biti premijum.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 13. okt. 2025. u 21:36h

Boss piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 20:08h
almirola i zilić nemaju težinu koju imaju hamlin i larson. da li me razumeš? evo to je kao da imamo neki super finiš u f2 između neka dva anonimusa i uporedimo to sa nekim malo manje sjajnim između šumahera i montoje. šta misliš gde bi bilo više komentara?
Ime vozaca ne znaci apsolutno nista. Umanjivati vrednost kvaliteta neke trke samo zato sto se vozaci ne prezivaju Larson, Blaney ili Bell je glupo (bez uvrede).
joj opet ti i tvoje krivo razumevanje. gde sam ja rekao da vozač koji nije u plejofu ne sme da pobedi? ja samo kažem da nije isto kad se bore 2 vozača koja su u plejofu i jedan koji je in sa drugim koji je out. a za sve je kriv glup sistem koji nadam se da nestaje posle ove godine.
Bukvalno si rekao "joj pa taj almirola ni nije u plej ofu. haha prevaren sam ". Pa kakvu razliku da li je on u playoffu pravi u tom momentu? Sta-vise, to sto je non-playoff vozac pobedio daje jos veci draz celoj situaciji.
niko vredan pažnje. koliko ima pobeda u cupu?
Ima 3 pobede manje nego tvoj Chastain koji po tebi zasluzuje da vozi za Hendrick/Gibbs/Penske. hehe
možda je i u trećoj ligi još bolji bio finiš. ali trke čine i ljudi. inače bi moja karting liga bila najbolja, razumeš? :rotfl:
Pa sta je tu cudno da tvoja kartin liga ima kvalitetnije trkanje od F1? Pa ja godinama pricam da trka i 40 Jugica je kvalitetnija nego trkanje u F1. Kako se zove vozac, koji auto vozi i slicno je potpuno nebitno u celoj prici.

To sto bi ti radije gledao Kyle Buscha kako zavrsava 25. u Cup nego Connor Zilischa kako pobedjuje u Xfinity, jer ovo je Kyle Busch, a ono je tamo neki nedokazani klinac - to je tvoja stvar. Ili u F1 - hoces da mi kazes da volis da gledas Hamiltona sada iako je samo senka nekadasnjeg vozaca samo zato sto je on Lewis Hamilton i ranije bi gledao njega nego ove klince tipa Piastri i Norris?
Bolji nego bilo koji Indy 500. Ali da li neko još priča o tome?
Meni ne pravi nikakvu razliku sta ce neko drugi pricati. Ja ne gledam zbog onoga sta drugi ljudi kazu.
Da li je nižerazredna liga bolja od glavne lige? Odgovor znaš i sam ;)
Da te citiram... " moram priznati da je bio bolji nego u cupu." ')

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 01:14h

Aktuelni ARCA sampion Brenden Queen ce voziti za Kaulig u Xfinity do kraja sezone.

Tako da price da ce biti Kauligov vozac u Truck sledece sezone (za Ram) pocinju da imaju istine.

Slika

Boss

Poruka od Boss » utorak, 14. okt. 2025. u 09:43h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 13. okt. 2025. u 21:36h
Boss piše:
almirola i zilić nemaju težinu koju imaju hamlin i larson. da li me razumeš? evo to je kao da imamo neki super finiš u f2 između neka dva anonimusa i uporedimo to sa nekim malo manje sjajnim između šumahera i montoje. šta misliš gde bi bilo više komentara?
Ime vozaca ne znaci apsolutno nista
hahahaha

okej zašto onda karting nije sport broj 1? tamo su najbolje trke. najmanje ima politike i najviše raw racing.
Talladega_500 piše:
Boss piše:
Ime vozaca ne znaci apsolutno nista. Umanjivati vrednost kvaliteta neke trke samo zato sto se vozaci ne prezivaju Larson, Blaney ili Bell je glupo (bez uvrede).

i nije glupo. na svaki podkast koji mi nađeš o xfinitiju ja ću ti naći 10 o cupu. šta smo mi svi glupi a ti pametan? :)
Talladega_500 piše:
Bukvalno si rekao "joj pa taj almirola ni nije u plej ofu. haha prevaren sam ". Pa kakvu razliku da li je on u playoffu pravi u tom momentu? Sta-vise, to sto je non-playoff vozac pobedio daje jos veci draz celoj situaciji.
ne može biti. pa nema veće draži nego kad se dvoje pretendenta na naslov fajtaju za pobedu.
Talladega_500 piše:

Ima 3 pobede manje nego tvoj Chastain koji po tebi zasluzuje da vozi za Hendrick/Gibbs/Penske. hehe

evo kad nestane argumenata idemo u provokacije. kakve sad častain ima veze sa ovom temom?
Talladega_500 piše:

Pa sta je tu cudno da tvoja kartin liga ima kvalitetnije trkanje od F1? Pa ja godinama pricam da trka i 40 Jugica je kvalitetnija nego trkanje u F1. Kako se zove vozac, koji auto vozi i slicno je potpuno nebitno u celoj prici.
okej slažemo se da se ne slažemo. a takvih kao ti je vrlo malo. mislim tv rejtinzi sve govore. i nascar se menja samo po tome a ne po ovome što si ti sad rekao. to njih ne zanima.
Talladega_500 piše:

Meni ne pravi nikakvu razliku sta ce neko drugi pricati. Ja ne gledam zbog onoga sta drugi ljudi kazu.

ti i dalje misliš da sam ja počeo cup gledati jer mi je onaj drug rekao da u busch seriji ne vozi gordon hahahaha

druže ja sam pratio različite sportove i nikad me nije zanimala nižerazredna liga. samo najbolji od najboljih. tada sam gledao busch seriju jer je jedina bila na kablovskoj, da je bio cup gledao bih cup. cup sam počeo pratiti kad sam uzeo satelitsku. i nikad se nisam vraćao na busch seriju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 14:47h

Ti si sam rekao da F1 nema najbolje trkanje na svetu. Eto tvoje sopstveno priznanje da najveca forma profesionalnog auto sporta na svetu (F1) nema najbolje trkanje. I ti mene posle pitas, "pa kako 2. liga moze biti bolja od prve". Pa eto kako, po tvojim sopstvenim recima moze.
Boss piše:
utorak, 14. okt. 2025. u 09:59h
i nije glupo. na svaki podkast koji mi nađeš o xfinitiju ja ću ti naći 10 o cupu. šta smo mi svi glupi a ti pametan? :)
I na svaki podcast koji mi nadjes o NASCAR-u, ja cu ti naci 10 o F1.

Pa ti opet tvrdis da NASCAR ima bolje trkanje. Tako da sam sebe demantujes sa pricama da 2. liga ne moze imati kvalitetnije trkanje od 1. lige.
ne može biti. pa nema veće draži nego kad se dvoje pretendenta na naslov fajtaju za pobedu.
Ima nesto mnogo draze, a to je kada autsajder pobedi veliko ime. Nema te osobe u Americi koja nece navijati za "little guy" protiv favorizovanog protivnika...
evo kad nestane argumenata idemo u provokacije. kakve sad častain ima veze sa ovom temom?
Ima velike veze, jer uvek ponizavas druge vozace koji imaju slicnu statistiku kao Chastain. Ti volis Chastaina i zato ga non-stop hvalis kako treba da ide u jaci tim, a za sve druge vozace sa slicnom statistikom "ma ko je taj, ko jos zna za njega, sta je postigao" i slicno. Almirola je najnoviji primer toga.
ti i dalje misliš da sam ja počeo cup gledati jer mi je onaj drug rekao da u busch seriji ne vozi gordon hahahaha

druže ja sam pratio različite sportove i nikad me nije zanimala nižerazredna liga. samo najbolji od najboljih. tada sam gledao busch seriju jer je jedina bila na kablovskoj, da je bio cup gledao bih cup. cup sam počeo pratiti kad sam uzeo satelitsku. i nikad se nisam vraćao na busch seriju.
Ti sam potvrdjujes da gledas imena. Po tvojoj logici ti bi radije gledao Kyle Buscha nego Connor Zilischa jer je jedan legenda sporta, a drugi samo tinejdzer. Nema veze izgleda sto je Busch samo senka nekadasnjeg vozaca i sto se sramoti po stare dane, isto tako nije bitno sto je Zilisch talenat koji se ne vidja cesto - kod tebe ulogu imaju samo imena.

Sam si rekao da je trka u Xfinity u Vegasu bila bolja od Cup i ti se opet drzis Cupa samo zato sto je Cup... :wtf:

Boss

Poruka od Boss » utorak, 14. okt. 2025. u 17:47h

Talladega_500 piše:
utorak, 14. okt. 2025. u 14:47h
Ti si sam rekao da F1 nema najbolje trkanje na svetu. Eto tvoje sopstveno priznanje da najveca forma profesionalnog auto sporta na svetu (F1) nema najbolje trkanje. I ti mene posle pitas, "pa kako 2. liga moze biti bolja od prve". Pa eto kako, po tvojim sopstvenim recima moze.

vadiš iz konteksta. pa čoveče svakom vozaču jednoseda je san doći u f1. oni koji ne uspeju završe u indycaru, wec, imsa itd.
Talladega_500 piše:

I na svaki podcast koji mi nadjes o NASCAR-u, ja cu ti naci 10 o F1.

Pa ti opet tvrdis da NASCAR ima bolje trkanje. Tako da sam sebe demantujes sa pricama da 2. liga ne moze imati kvalitetnije trkanje od 1. lige.

ja ne znam jel ti mene zezaš? pa zar se nismo usaglasili da postoje 4 discipline 4 piramide. trke jednoseda na "S" stazama, ovali (stock car trke), reli i motori.

rekao sam ti što se tiče kvaliteta samih trka nascar>motogp>f1

ali ako pričamo o nascar piramidi tu je cup prvi. 100 puta sam ti ovo objašnjavao
Talladega_500 piše:

Ima nesto mnogo draze, a to je kada autsajder pobedi veliko ime. Nema te osobe u Americi koja nece navijati za "little guy" protiv favorizovanog protivnika...
a almirola sa 40 godina je little guy hahahaha
Talladega_500 piše:

Ima velike veze, jer uvek ponizavas druge vozace koji imaju slicnu statistiku kao Chastain. Ti volis Chastaina i zato ga non-stop hvalis kako treba da ide u jaci tim, a za sve druge vozace sa slicnom statistikom "ma ko je taj, ko jos zna za njega, sta je postigao" i slicno. Almirola je najnoviji primer toga.

čoveče pa ti pričaš o almiroli koji se prenzionisao i vozi part-time xfinity. častain još nije ni pri kraju karijere. ja imam pravo reći da almirola nije niko i ništa. ajde da vidimo šta je uradio u najvišem rangu takmičenja. 3 pobede. e kad častain završi karijeru onda podvučem crtu i kažem ko je bio bolji. sada gledajući častain ima više pobeda od almirole. najbolji plasman 2nd a almirole 5th.
i ako častain nije za jači tim ja ne znam ko jeste lol evo ti mi reci. ja sam ti rekao trojicu: častain, hocevar i zilić. pa častain je jedini iz B timova koji je najdalje došao.
Talladega_500 piše:

Ti sam potvrdjujes da gledas imena. Po tvojoj logici ti bi radije gledao Kyle Buscha nego Connor Zilischa jer je jedan legenda sporta, a drugi samo tinejdzer. Nema veze izgleda sto je Busch samo senka nekadasnjeg vozaca i sto se sramoti po stare dane, isto tako nije bitno sto je Zilisch talenat koji se ne vidja cesto - kod tebe ulogu imaju samo imena.

Sam si rekao da je trka u Xfinity u Vegasu bila bolja od Cup i ti se opet drzis Cupa samo zato sto je Cup... :wtf:
ej pa svakom vozaču stock cara je cilj doći u cup. svakom. ja ne znam dalje o čemu treba da pričam. čekam zilića u cupu da ga gledam. zar nisam rekao da je fenomen (to su drugi rekli).
i za mene nije kyle busch legenda to je za tebe kad si se hvalio da ima 200+ pobeda više od prave legende Kinga lol

evo šta kaže. dve različite discipline.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 19:34h

Boss piše:
utorak, 14. okt. 2025. u 18:10h
vadiš iz konteksta. pa čoveče svakom vozaču jednoseda je san doći u f1. oni koji ne uspeju završe u indycaru, wec, imsa itd.

ja ne znam jel ti mene zezaš? pa zar se nismo usaglasili da postoje 4 discipline 4 piramide. trke jednoseda na "S" stazama, ovali (stock car trke), reli i motori.

rekao sam ti što se tiče kvaliteta samih trka nascar>motogp>f1

ali ako pričamo o nascar piramidi tu je cup prvi. 100 puta sam ti ovo objašnjavao
Sto vise pricas o ovome, to sve vise sebe ukopavas. Znaci na piramidi celokupnog auto sporta, moguce je da 2. liga (NASCAR) ima kvalitetnije trkanje od 1. lige (F1). Ali na piramidi NASCAR, tu nije moguce da 2. liga ima kvalitetnije trkanje od 1. lige? hahahaha
a almirola sa 40 godina je little guy hahahaha
Naravno da jeste. Mator i vozi delimicnu sezonu i uspeo je da nadmasi jednu od najvecih mladih zvezda koju je NASCAR svet video u skorije vreme (Zilisch).
ja imam pravo reći da almirola nije niko i ništa. ajde da vidimo šta je uradio u najvišem rangu takmičenja. 3 pobede. e kad častain završi karijeru onda podvučem crtu i kažem ko je bio bolji. sada gledajući častain ima više pobeda od almirole. najbolji plasman 2nd a almirole 5th.
Znaci Almirola sa 3 pobede je niko i nista, ali Chastain sa cak 6 pobeda je sila koja zasluzuje da vozi u top timu? Jel ti to ozbiljno?
i ako častain nije za jači tim ja ne znam ko jeste lol evo ti mi reci. ja sam ti rekao trojicu: častain, hocevar i zilić. pa častain je jedini iz B timova koji je najdalje došao.
Ma ne zasluzuje Chastain da vozi ni u Trackhouse, a ne da jos ide u jaci tim. Reddick zasluzuje da vozi u boljem timu, Buescher takodje, a ne Chastain koji je imao jednu dobru sezonu u celoj karijeri. Kakvi crni Chastain i Hocevar, obojica su muve bez glave koje vise unistavaju aute nego sto postizu rezultate.
ej pa svakom vozaču stock cara je cilj doći u cup.
Kakve veze to ima sa onim sta ja pricam? Pa i Cody Ware je stigao u Cup i vozi evo vec godinama - jel to znaci da je kvalitetniji vozac nego Justin Allgaier (sampion Xfinity)? (ja sam siguran da ti ne znas ni ko je Ware ni ko je Allgaier, ali rekoh ajde da pitam...).
i za mene nije kyle busch legenda to je za tebe kad si se hvalio da ima 200+ pobeda više od prave legende Kinga lol
Sad ni Kyle Busch nije legenda... hahahaha

Boss

Poruka od Boss » utorak, 14. okt. 2025. u 19:37h

Talladega_500 piše:
utorak, 14. okt. 2025. u 19:34h

Sto vise pricas o ovome, to sve vise sebe ukopavas.
ja sam bio dovoljno jasan. ti vadiš iz konteksta.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 19:41h

Ja citiram tvoje reci, nista ne vadim iz konteksta. ;)

Kao kada si pricao da motori koje koriste Fordovi timovi u NASCAR-u su "Fordovi motori, ne RFK-ovi motori", ali motori koje koriste Toyotini timovi u Indy su "Penske motori". Potpuno ista situacija koju izvrces kako odgovara po podrzis svoje misljenje.
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan utorak, 14. okt. 2025. u 19:43h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 14. okt. 2025. u 19:41h

Talladega_500 piše:
utorak, 14. okt. 2025. u 19:34h

Ma ne zasluzuje Chastain da vozi ni u Trackhouse, a ne da jos ide u jaci tim. Reddick zasluzuje da vozi u boljem timu, Buescher takodje, a ne Chastain koji je imao jednu dobru sezonu u celoj karijeri. Kakvi crni Chastain i Hocevar, obojica su muve bez glave koje vise unistavaju aute nego sto postizu rezultate.

ne znam samo odakle mu onda busch. na lepe oči? hahahaha
Talladega_500 piše:
utorak, 14. okt. 2025. u 19:41h
ajde idemo sa DA i NE odgovorima.

Da li se slažeš da postoje 4 discipline: jednosedi (road course trke), ovali (stock car trke), reli, i motori

Da li se slažeš da su u njima vrh F1, Nascar Cup, WRC i MotoGP?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 19:45h

Boss piše:
ne znam samo odakle mu onda busch. na lepe oči? hahahaha
Ti znas da je Buescher ove godine osvojio daleko vise poena nego Chastain?

Boss

Poruka od Boss » utorak, 14. okt. 2025. u 19:52h

Talladega_500 piše:

Kao kada si pricao da motori koje koriste Fordovi timovi u NASCAR-u su "Fordovi motori, ne RFK-ovi motori", ali motori koje koriste Toyotini timovi u Indy su "Penske motori". Potpuno ista situacija koju izvrces kako odgovara po podrzis svoje misljenje.
ma ti vrtiš okolo naokolo. Motori su oni čije ime piše na njima. On nosi pravo. FORD piše velikim slovima nego što piše ono drugo malim slovima po ćoškovima.

Što se tiče Penskeovih tj. Ševroletovih to su Ševroletovi i da Penske ih pravi za Ševrolet. Kao što je i u F1 Kosvort proizvodio motore za Ford. Ali su Fordovi jer je Ford finansirao. I pisalo je na tim motorima Ford.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 19:59h

Pise i na Indy motorima "Honda" pa si ti opet pricao da su to "Penske motori jer je Penske 50% vlasnik Ilmora". U tom slucaju ti nije bilo bitno ko finansira (Honda) - bilo je samo bitno da je Penske 50% vlasnik Ilmora, a Ilmor pravi te motore.

Ali u slucaju NASCAR-a, onda to nisu Roushovi motori (iako je Roush 50% vlasnik Roush-Yatesa koji pravi motore) vec su Fordovi jer Ford finansira.

Znaci potpuno ista situacija u oba slucaja, ali ti ih vidis drugacije jer u protivnom ne bi podrzavali tvoju teoriju...

Boss

Poruka od Boss » utorak, 14. okt. 2025. u 20:07h

tale jel znaš ti kad je to bilo kad smo mi o tome raspravljali. ja se sad ne mogu setiti u kom kontekstu je to. ali ti lepo pokušavam objasniti da se tačno zna ko polaže pravo na motore. i jeste određena firma radi motore za drugog. i to je to.
Slika

evo čiji je ovo motor ti mi reci? :) a ja ću ti reći ko ga je napravio za tog koji je finansirao to
Slika

isto pitanje. čiji je motor? :) ja ti ogovorim ko ga je napravio za koga :)
Mercedes Indy Engine
The year 1994 was a transition year for Ilmor. With General Motors withdrawing the famous Chevrolet name at the end of 1993 and Mercedes-Benz yet to formally commit, the 4 cam V8’s raced under the Ilmor banner for the first time.

Although not radically different to the Chevrolet 265C of 1993 the D engine featured a slightly wider Vee angle at 82 degrees compared to the 80 degrees of the previous year.

​ Bore and stroke were also altered but the traditional features of the Ilmor Indy engines, the rear mounted gear train and mass damper gears, were retained.

​ Mercedes signed on for the 1994 season and the engine became known as the Mercedes 265D.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 20:19h

Kao sto ti rekoh - potpuna ista situacija u NASCAR-u, ali ti donosis drugacije zakljucke.

- Za motore koje Ford koristi u NASCAR-u tvrdis da su to Fordovi motori jer Ford placa racune. Nema veze sto Roush-Yates pravi te motore, a Jack Roush je 50% vlasnik Roush-Yates.
- Za motore koje Honda koristi u Indy tvrdis da su to Penske motore jer je Penske 50% vlasnik Ilmora.

Bukvalno identicna situacija, ali jedni su "Fordovi motori", a drugi su "Penske motori"... To su tvoje reci... osim ako sada ne menjas tu pricu?

Boss

Poruka od Boss » utorak, 14. okt. 2025. u 20:27h

Talladega_500 piše:
utorak, 14. okt. 2025. u 20:19h

- Za motore koje Honda koristi u Indy tvrdis da su to Penske motore jer je Penske 50% vlasnik Ilmora.

hehe evo sad ti kažem a i iz teksta i slika iznad možeš sam videti to su bili GM-ovi motori pa onda Mercedesovi.
Slika

The Honda Indy V8 is a 3-litre and 3.5-litre, naturally-aspirated V8 racing engine, developed and produced by Honda Performance Development in partnership with Ilmor Engineering for the IndyCar Series.
Slika

2003 Honda Indy V-8 Engine

The V8 was a highly successful IndyCar Series engine from the 2003 to 2011 season (and the sole engine used in the series from 2006 to 2011) before it was replaced by Honda Indy V6 for the following season.
eto penske je radio i za GM i za Mercedes i za Hondu.

u nascaru roush radi za Ford.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 20:45h

Pardon, trebalo je da pise Chevroletovi motori (za deo o Penske), ne Hondini.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 14. okt. 2025. u 20:45h

Znači dođe Ford u Nascar i kaže dajem pare Roushu da mi pravi motore. Dajem pare Penskeu da mi pravi automobile. I to je to. Slava ide Fordu. Jer bedž Forda je i na Penskeovim autima i na Roushovim motorima jer Ford sve to finansira. Kao i na kombinezonima od vozača jer ih Ford plaća.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 14. okt. 2025. u 20:48h

Sve je to lepo, ali pre to nisi pisao za Penske i Chevrolet. Pricao si kako su to Penske motori jer Ilmor (koji je 50% u vlasnistvu Penskea) pravi te motore. Toga se dobro secam, jer sam ti posle toga rekao "pa i Roush-Yates je 50% u rukama Jack Rousha i pravi te motore", na sta je tvoj odgovorio bio "vidi tabelu".

Odgovori

Povratak na „Nascar“