Naskar, ili FIA ili bilo koji sport imaju institucije koje su ekvivalent suda.
I takvi problemi se tamo resavaju.
Da li ce biti reseni pravicno ili ne... kao i svaki drugi sud... al to ne znaci da treba da ukinemo sudove i stvari resavamo "ko je jaci" principom.
I kad se ja ili ti pobijemo u kafani, za to idemo na sud, posto je u pitanju krivicno delo (u zavisnosti od okolnosti, do tri godine, ili od sest meseci do pet godina ako ima laksih telesnih povreda, za teze ide za samo ucestvovanje u tuci 3 godine i posebna stavka za nanosenje istih, pa ti izvoli).
Strogo geldano, i kada se pobiju na utakmici, trci... trebalo bi ih poapsiti i poslati da malo okopavaju lukac. Zasto se to ne radi...
Boks ili bilo koji drugi borilacki sport, nije tuca. Brkas babe i zabe.
Gde sam napisao da F1 jeste pravi sport? Nije to vec podugo, nazalost, upravo zahvaljujuci takvima.
Al to ne znaci da treba da se i dalje krece u pogresnom smeru, kopirajuci ono sto je odavno postao realiti.
I Fetel ce da dobije pobedu nazad ako se pomaklja sa Hamiltonom?
I kakve to ima veze sa time da li je odluka FIA-e pravedna ili nije.
Licno smatram da nije trebalo da bude kaznjen, i da se jednostavno vadio iz problema (komentari ona dva mamlaza koji prenose o mrdanju volana na desno, nemaju veze sa zivotom, kao uostalom ni bilo sta drugo sto kazu).
To sto se digla buka po internetu... stvarno sam se zabrinuo zbog toga
Usput, "moderni gladijatori" je floskula koju "novinari" cesto pominju. Ni oni ni ti nemate pojma o cemu pricate.