Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

NASCAR kriza

Odgovori
Boss
Poruka: 2471
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

NASCAR kriza

Poruka od Boss » nedelja, 16. feb. 2025. u 23:36h

bolje ovde da imamo temu
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13829
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: NASCAR kriza

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. feb. 2025. u 23:44h

Ovo je vise-manje ono sta smo pisali zadnjih par godina da se publika zali.

Uglavnom starija publika se zali da stvari vise nisu iste. Ne smes vise da vozis prljavo, playoff je tu, Toyota je tu, stage trkanje je tu, itd.

NASCAR svakako ima problema, ali ja i dalje smatram da pruza najbolje trkanje. Voleo bi manje cautions, da izbace playoffs, i da bude jos jedan ili dva proizvodjaca.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 00:53h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 17. feb. 2025. u 00:52h
kyle piše:
ponedeljak, 17. feb. 2025. u 00:50h
Why did Winston stop sponsoring NASCAR?

Government restrictions were one reason for the pull out, but Winston itself also had exceptionally poor financials at the time. They couldn't afford to take the gamble and keep fighting.
Eto, ono sta ja pricam - firme nekada prolaze kroz krizu i ne mogu da placaju racune, a razlog nije "zato sto je NASCAR u krizi" - jer se Winston povukao iz NASCAR-a kada je NASCAR prolazio kroz najbolji period u svojoj celoj istoriji.

tobacco restrikcije tale. lepo sam ti reko.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 00:56h

kyle piše:
ponedeljak, 17. feb. 2025. u 00:53h
tobacco restrikcije tale. lepo sam ti reko.
Tobacco restriction se nije desio do 2010. godine. Winston je napustio NASCAR 2003. godine - punih 7 godina ranije.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 13:38h

Ja ne znam šta je sa ovim čovekom. Pa imaš video iznad sve objašnjeno. Brate mili ti sve negiraš

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 14:28h

kyle piše:
ponedeljak, 17. feb. 2025. u 13:38h
Brate mili ti sve negiraš
Pa normalno kad nije istina. Samo zato je neko nesto napisao na internetu ne znaci da je istina.

Ajde kazi mi ti nesto - kako je Winston mogao da napusti NASCAR 2003. godine zbog zabrane reklamiranje nikotina kada zabrana na reklamiranje nikotina nije stigla do 2010. godine?

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 18:11h

ali su ograničavali

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 17. feb. 2025. u 18:46h

kyle piše:
ponedeljak, 17. feb. 2025. u 18:11h
ali su ograničavali
Odakle izvlacis te informacije? Nikotinskih sponzora je bilo u NASCAR-u sve do zadnjeg dana kada su ih zakonski zabranili te 2010. godine. Nije bilo Winstona (koji se povukao 7 godina ranije), ali je bilo drugih nikotinskih sponzora.

Evo ti ga Jeff Gordon...

Slika

Boss

Poruka od Boss » utorak, 18. feb. 2025. u 16:24h

tale, ne živim u americi da znam tačno šta i kako. ali po onom videu što sam pogledao počeli su ograničavati a to znači da su verovatno u nekim državama bili zabranjeni. kao recimo na primer sada gde je u nekim gradovima dozvoljeno samo EV.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 18. feb. 2025. u 19:34h

kyle piše:
utorak, 18. feb. 2025. u 16:24h
tale, ne živim u americi da znam tačno šta i kako. ali po onom videu što sam pogledao počeli su ograničavati a to znači da su verovatno u nekim državama bili zabranjeni.
Malboro je bio sponzor Penskea u Indy sve do sredine 2009. sezone, sto znaci da nikakve zabrane/ogranicavanja nije bilo.

Stvar je u tome da jedna osoba nesto napise, onda svi drugi kopiraju i tako pogresna informacija se prihvati za "cinjenicu" od onih koji ne znaju sta se desilo vec provedu 2 minuta na google. Takvih je slucajeva u NASCAR-u koliko hoces. Ja i dan danas pronalazim pogresne informacije u knjigama koje kupujem o NASCAR-u.

Nedavno sam kupio ovu knjigu koja je nedavno izasla. I na prvi pogled odlicne ocene, super slike, dobar opis... dok ne krenes da citas i vidis detalje. Toliko gresaka da je to neverovatno, vidi se da je pisao neko ko pretrazuje informacije na google i ne proverava ih. To neko ko povrsno prati NASCAR ne bi primetio...

Slika
kyle piše:
kao recimo na primer sada gde je u nekim gradovima dozvoljeno samo EV.
Ovo mislim da vazi u Evropi u nekim gradovima, ali ovoga nema u Americi - nema tog grada u Americi gde je dozvoljeno samo EV da voze.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 19. feb. 2025. u 09:13h

Talladega_500 piše:
utorak, 18. feb. 2025. u 19:34h

Ovo mislim da vazi u Evropi u nekim gradovima, ali ovoga nema u Americi - nema tog grada u Americi gde je dozvoljeno samo EV da voze.
Zar nije LA?
Talladega_500 piše:
utorak, 18. feb. 2025. u 19:34h
kyle piše:
tale, ne živim u americi da znam tačno šta i kako. ali po onom videu što sam pogledao počeli su ograničavati a to znači da su verovatno u nekim državama bili zabranjeni.
Malboro je bio sponzor Penskea u Indy sve do sredine 2009. sezone, sto znaci da nikakve zabrane/ogranicavanja nije bilo.
Ja se sećam kad sam gledao F1 u prvoj polovini 2000-ih su već u nekim zemljama zabranjivali Marlboro na Ferariju i sećam se komentatora tada da je rekao u Americi je još striktinije.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 19. feb. 2025. u 14:49h

kyle piše:
sreda, 19. feb. 2025. u 09:15h
Zar nije LA?
Ne. California i dalje ima u planu da se tamo prodaju samo EV do 2035. godine, ali jos uvek nisu zabranili benzince/dizele.
Ja se sećam kad sam gledao F1 u prvoj polovini 2000-ih su već u nekim zemljama zabranjivali Marlboro na Ferariju i sećam se komentatora tada da je rekao u Americi je još striktinije.
Neke stvari su striktnije, tipa morali su imati one natpise "pusenje ubija" i sta sve vec daleko pre nego sto je to bilo obaveza u Evropi.

Ali tek 2010. godine je donesen zakon da je reklamiranje u sportu zabranjeno. Zato ti kazem, Penske je u Indy imao Malboro kao sponzora sve dok ta zabrana nije stupila na snagu, isto sa Hendrickom u NASCAR-u sa Nicorette.

Pravi razlog povlacenja Winstona iz NASCAR-a je lezao u finansijskoj krizi Winstona. Amerika je pocetkom 2000-ih prosla kroz jednu "kulturnu revoluciju", gde se odjednom pocelo obacati paznju na zdrav zivot. I prodaja svih cigareta je opala zbog toga, i dan danas u Americi jako malo ko pusi sa izuzetkom starijih ljudi koji su odrasli kada su svi pusili.

To nije imalo nikakve povezanosti sa NASCAR-om, ali eto, kada neko cita izvana moze zakljuciti "NASCAR je u krizi jer ih je napustio Winston posle 33 godine". A u realnosti, Winston je taj koji je bio u krizi, ne NASCAR...

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 24. feb. 2025. u 17:55h

Dejtonu 500 ove godine pratilo samo 6.7M kraj malih ekrana.
na primer 2006 je bilo skoro 20M

Odgovori

Povratak na „Nascar“