Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Das Auto :)

Iliti uljezi foruma :)
Zaključana
dule0911

 
Poruka: 13651
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Das Auto :)

Poruka od dule0911 » sreda, 17. jul 2013. u 17:40h

Da ne citiram sad mboleta, ali racunica ti nije na mestu, ili ces biti na istom ili ces vise izgubiti sa VWom, ako ga menjas na 5-6godina. Ako ga menjas na godinu dana onda se mozda vise isplati VW.

Sto se kie tice, slazem se. Skoro sam se vrteo nesto po salonima, i sve je super sto se ponude tice, stvarno primamljivo. Lep auto, dobra tehnologija, velika garancija, lepo osmisljen prostor... I onda vidis da se sedista kao nova vec dosta ugibaju, iako je veci paket opreme, da je sve na dodir drugacije u odnosu na evropsku konkurenciju, itd... Mada, nekima (mozda i vecini) to nije toliko bitno, i mislim da se Kia-i i Hyundaiu smesi lepa buducnost.
Fiesta!!

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 17. jul 2013. u 21:46h

Talladega_500 piše:
dule0911 piše:Nisam ni rekao da je fail, samo sam konstatovao logiku ljudi koji i dalje voze te automobile, prosto ne zele da probaju nesto novije i bolje i onda misle da je g2 svetinja i dalje...
Ocigledno je da polovni Volkswageni drze na ceni daleko bolje nego konkurencija. Onaj ko menja auto svakih 5-6 godina, zasto bi kupio novog Focusa pre Golfa posebno ako je neko ko zeli auto samo za prevoz od mesta A do mesta B? Imao sam ili jos uvek imam i Golfa i Focusa i razlika izmedju njih je minimalna. Postoje karakteristike u kojima je Golf bolji i postoje karakteristike u kojima je Focus bolji, ali u sustini su jako slicni. I kad imas toliko dva slicna auta gde ce jedan da vredi 20% vise od drugog posle 5-6 godina, tesko je ubediti porodicnog coveka, koji gleda sve kroz brojeve, da kupi onaj koji brze gubi na vrednosti.
gde to vredi golf i drzi cenu, u srbiji, pa oni da nije tas golfa ne bi ga ni probali jos bi vozili lade i trabate varburge i keceve, u britaniji je isto ford kao kod nas wv golf dva!

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » sreda, 17. jul 2013. u 22:11h

Talladega_500 piše:
bojcistv piše:Neki dan sam sjedio u Hyndai I40 i ostao sam bez teksta koliko je to sve dobro i precizno sklopljeno i napravljeno. Kad pogledas Kia-u i njenih 7 godina garancije....nema tu puno mudrolije....
I onda predjes rukom preko plastike u enterijeru i vidis da je ustvari kvalitet na istom nivou kao pre 20 godina i da ce poceti da pravi zvukove i pre nego sto istekne standardna garancija od 3 godine.

Ja licno volim Korejanske aute, posebno Kije, ali u njihovom slucaju - mnogo sminke da se opravda sumnjiv kvalitet.
Kad vec pominjemo VW i Hyndai evo i Martin Winterkorn CEO VAG grupe je imao lijepo misljenje o toj "jeftinoj" korejskoj plastici.
[youtube][/youtube]

By the way komso ima Kia Ceed ves nekoliko godina (onaj kupe koji mi se bas dopada) i ne bih rekao da je kvalitet plastike na nivou od prije 20 godina. Nije kao Audi to je definitivno, ali nije mnogo losije od Golfa. E sada da je Hyndai (ili KIA) sumnjiv kvalitet ne mogu da se slozim, mozda je to nekada bilo i tako ali ovi noviji stvarno djeluju fino uradjeni.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

MIŠKE
Poruka: 418
Član foruma od: nedelja, 12. avg. 2012. u 10:40h

Poruka od MIŠKE » sreda, 17. jul 2013. u 22:16h

Nema ti nista od toga da ce krenuti plastika da cvrci posle 3 godine! Mozda na nekim americkim modelima, ovo za Evropu se radi stvarno odlicno.
Što se brže vozi to se bolje ladi.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14496
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » sreda, 17. jul 2013. u 23:05h

darko darko piše:gde to vredi golf i drzi cenu, u srbiji, pa oni da nije tas golfa ne bi ga ni probali jos bi vozili lade i trabate varburge i keceve, u britaniji je isto ford kao kod nas wv golf dva!
Hoces li mi onda objasniti zasto je prosle godine u Evropi prodato 431.742 Golfova dok je najblizi pratilac u klasi (Focus) prodat u "samo" 241.862 primeraka?

I nemojte opet sa glupostima da je to zato sto VW ima bilbord u svakom gradu, da su potplatili novinare od im daju pozitivne komentare i da danas ljudi kupuju Golfa zbog zvucnog imena od pre 20+ godina ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 17. jul 2013. u 23:13h

dobro, a zbog radi cega je? :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 17. jul 2013. u 23:15h

bojcistv piše:Kad vec pominjemo VW i Hyndai evo i Martin Winterkorn CEO VAG grupe je imao lijepo misljenje o toj "jeftinoj" korejskoj plastici.
Gde je on ista pricao o generalnom kvalitetu enterijera? Pitao je kako je Hyundai uspeo da uradi to da volan ne pravi zvuk kad se podize/spusta na sta je dobio odgovor da je i Volkswagen uradio istu stvar, ali da je proces bio previse skup da bi usao u serijsku proizvodnju.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 17. jul 2013. u 23:18h

zato sto je glup i jeftin i da dodam prost, meni je fordov enterijer uvek bio lepsi! nekazem za ford, postoji gomila marki koji su bolji od wv, i zato sto je evropski ford malo zapusten, nema vise fore kao kosvorta i jos mnogo sto sta su se odrekli!

MIŠKE

Poruka od MIŠKE » sreda, 17. jul 2013. u 23:25h

Talladega druze, poznajes bre auto svet, ovde niko ne osporava brojke koje idu vw u prilog, mi ne osporavamo to da je golf najprodavaniji. Ja samo ne mogu da skontam zasto, kvarljiv je, mozda i ispod proseka za svoju klasu, nit je neki dizajn, nit kvalitet.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 17. jul 2013. u 23:30h

MIŠKE piše:Ja samo ne mogu da skontam zasto, kvarljiv je, mozda i ispod proseka za svoju klasu, nit je neki dizajni, nit kvalitet.
Kao neko ko trenutno poseduje Golfa i ko je do pre par meseci imao i Focusa iz istog perioda, ja ti bez problema mogu reci zasto ... Ali posto je ovo Fordov forum, opet ce poceti price kako nije tako i biti ce koristeni vec spomenuti izgovori ("zato sto VW ima bilbord u svakom gradu, da su potplatili novinare od im daju pozitivne komentare i da danas ljudi kupuju Golfa zbog zvucnog imena od pre 20+ godina").

Realno, Focus je zabavniji za voznju od Golfa i mogu da razumem one ljude koji zele mladalacki auto, oni ce verovatno kupiti Focusa.
Ali za one koji traze prost automobil za svakodnevnu voznju, za prevoz od mesta A do mesta B - Golf je jednostavno bolji izbor. Pregledniji je, ima bolje iskoristen prostor, komotniji je, daleko bolje zadrzava cenu ... Golf se po nicemu ne izdvaja, po nicemu nije najbolji, ali sve obavlja bez greske i zato je toliko popularan.

Ja licno volim i Golfa i Focusa iz razlicitih razloga, ali ako bi morao da biram jedan za svakodnevnu voznju - izbor bi pao na Golfa.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 17. jul 2013. u 23:37h

pazite prvi komentar vlasnika golfa V, i to za 1.9 tdi od 105 ks http://www.mojagaraza.rs/g/Volkswagen-G ... hback-2004
Auto je isao 220 km/h sa motorom 1.9 TDI motorom sa 77 kW i 105 kS
Auto nema mana besprekoran je
Kada sam kupio auto mana mu je bila sto nije mogao da ide preko 120km/h ali zahvaljujuci novoj turbini i novih karika auto je bez problema isao preko 220 km/h.

macaneli
VIP
Poruka: 9942
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 17. jul 2013. u 23:42h

hahahaha :suicide:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

MIŠKE

Poruka od MIŠKE » sreda, 17. jul 2013. u 23:46h

To ti kazem! Jao brate koji kralj! :)
E a da je kupio forda sa ovim problemom, bilo bi "eeee da sam kupio vw ovo nikad ne bi moglo da mi se desi""
Taladega, to da golf sve obavlja perfektno mislim da ne, da je pregledan sa onolikim c stubom, sumnjam. Ne znam koliko to ima mesta unutra, uostalom kockast je pozadi, bez ikakvih dizajnerskih pokusaja tako da ok. Ljudi jure za golfom, ako ih... a u medjuvremenu :ford:

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 17. jul 2013. u 23:54h

Takvi ljudi voze Golfa,lepo je covek dokazao poentu. Glupi. Njemu je normalno to sto je uradio generalnu i zamenio turbinu. Jos kaze odlican je,verovatno je najveci baja sa njim u selu.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 18. jul 2013. u 00:30h

Ebo vas totti, ala zatrovaste čoveku predstavljanje uljeza. :doh:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 18. jul 2013. u 00:38h

Dusan64 piše:Takvi ljudi voze Golfa,lepo je covek dokazao poentu. Glupi.
Znaci svi vozaci Golfa su takvi i tako nesto se moze desiti samo vozacima Golfa? Wow ... :shok:

MIŠKE

Poruka od MIŠKE » četvrtak, 18. jul 2013. u 01:03h

@taladega, jednostavno je kod nas tako. Kupis golfa, uopste vw, sve sto crkne to je ok, al kad to isto crkne na fordu, na opelu, onda je kriva fabrika i onda je to krs i hebo ga ko ga napravi.

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 18. jul 2013. u 01:25h

MIŠKE piše:Taladega, to da golf sve obavlja perfektno mislim da ne, da je pregledan sa onolikim c stubom, sumnjam. Ne znam koliko to ima mesta unutra, uostalom kockast je pozadi, bez ikakvih dizajnerskih pokusaja tako da ok.
Znam da malo poredim babe i zabe, ali Golf 2 sa onim ogromenim C stubom koji nije nista manji od cetvorkinog je mnooooogo pregledniji od Focusa gledano pozadi. Focusu se moze zameriti losa preglednost kod parkiranja u rikverc, ali nije alarmantno.

Pozadi ima manje mesta nego Focus, a i gepek je manji, ili iste zapremine.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 18. jul 2013. u 08:01h

BojanM piše:Ebo vas totti, ala zatrovaste čoveku predstavljanje uljeza. :doh:
Ovo je kao na FB stranici Polovnih automobila, kad admini postave pitanje "šta mislite da je bolje, Alfa 147 ili Golf", pa bude 400 komentara :rotfl:

Kod petice je B stub preširok, mnogo puta mi zasmeta u raskrsnicama kod uključenja u neku glavnu ulicu. Da je prostran unutra - prostran je. Mislim da u klasi ni jedan auto nema veći gepek od Focusa Mk2.

Taladega, pošto ovde 99% nas vozi polovne automobile, mi ovde komentarišemo nenormalno i neopravdano visoku cenu polovnih Vagena.

Talladega_500 piše:Hoces li mi onda objasniti zasto je prosle godine u Evropi prodato 431.742 Golfova
Isto tako, ljudi su u prošlosti bili ubedjeni da je zemlja ravna ploča.
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 18. jul 2013. u 08:21h

Koje je vreme doslo, Totti, postao si glas razuma.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 18. jul 2013. u 08:49h

Talladega_500 piše:
bojcistv piše:Kad vec pominjemo VW i Hyndai evo i Martin Winterkorn CEO VAG grupe je imao lijepo misljenje o toj "jeftinoj" korejskoj plastici.
Gde je on ista pricao o generalnom kvalitetu enterijera? Pitao je kako je Hyundai uspeo da uradi to da volan ne pravi zvuk kad se podize/spusta na sta je dobio odgovor da je i Volkswagen uradio istu stvar, ali da je proces bio previse skup da bi usao u serijsku proizvodnju.
A gdje si ti Talladega ikad cuo ili vidio da CEO neke tako velike kompanije na bilo koji nacin javno cak i u naznakama hvali neki drugi brend, kao sto ovaj covjek to radi pred kamerama na auto salonu u Frankfurtu, pa makar i postavio tako "banalno" pitanje kao sto je zvuk prilikom podizanja ili spustanja volana....obrati paznju na rijeci "previse skup da bi usao u serijsku proizvodnju" a citaj "ne mozemo da zaradimo 150% ako to uradimo"?
Ti covjece kazes da je Hyndai krs i da je jeftin, a da je Golf savrsen u svojim perfektnim odradjivanjima svakodnevnih zadatka. pa zar to nisi opisao Toyotu? Najpouzdaniji svjetski brend dokazan.
Ja nisam auto strucnjak, ali sam obican covjek koji cijeni ono sto zaradi i stvarno mi se ne daje mnogo vise para za nesto sto je malo, neznatno ili uopste nije bolje. Na mom primjeru receno. Mondeo sam platio 13000 KM, bilo koji Passat sa tom opremom i snagom motora je bio 16.000 KM najmanje. Vrijedi li on toliko vise? Ja mislim da ne i to je upravo i ono sto ovdje govorimo, niko ne kaze da Golf ne valja ali je brate preskup za ono sto nudi u odnosu na konkurenciju. Vremena se mijenjaju i nema vise toliko razlika medju vodecim proizvodjacima auta.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » četvrtak, 18. jul 2013. u 09:34h

bojcistv piše: Vremena se mijenjaju i nema vise toliko razlika medju vodecim proizvodjacima auta.
Nikad ih nije ni bilo, razlike su u ljudskim glavama thumbsuph

...a sad da se svi lepo premestimo u kontAjner... hahahaha

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 18. jul 2013. u 10:03h

totti piše:
Talladega_500 piše:Hoces li mi onda objasniti zasto je prosle godine u Evropi prodato 431.742 Golfova
Isto tako, ljudi su u prošlosti bili ubedjeni da je zemlja ravna ploča.
hahahaha
gde se toga seti lol
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

MIŠKE

Poruka od MIŠKE » četvrtak, 18. jul 2013. u 10:07h

Kad su mislili da je ravna ploca, jel su takodje mislili da stoji na ledjima slonova ili kornjaca? :D
Nista licno dax. :D

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 18. jul 2013. u 13:42h

bojcistv piše:A gdje si ti Talladega ikad cuo ili vidio da CEO neke tako velike kompanije na bilo koji nacin javno cak i u naznakama hvali neki drugi brend, kao sto ovaj covjek to radi pred kamerama na auto salonu u Frankfurtu, pa makar i postavio tako "banalno" pitanje kao sto je zvuk prilikom podizanja ili spustanja volana....obrati paznju na rijeci "previse skup da bi usao u serijsku proizvodnju" a citaj "ne mozemo da zaradimo 150% ako to uradimo"?
Dobro, i? Covek je pohvalio Hyundai. I sta sada? Hyundai je automatski bolja kupovina od VW-a zato sto je CEO Volkswagena pohvalio Hyundai?
bojcistv piše: Ti covjece kazes da je Hyndai krs i da je jeftin, a da je Golf savrsen u svojim perfektnim odradjivanjima svakodnevnih zadatka.
Nadji mi molim te gde sam to napisao - da je Hyundai krs, a Golf perfektan. Za Hyundai (tj. za Kiju) sam rekao da su losijeg kvaliteta, posebno po pitanju enterijera, i da su nasminkani da izgledaju fancy. A za Golf sam rekao da u nicemu nije najbolji, ali da sve poslove obavlja bez greske. To je velika razlika.
bojcistv piše:Mondeo sam platio 13000 KM, bilo koji Passat sa tom opremom i snagom motora je bio 16.000 KM najmanje. Vrijedi li on toliko vise?
Saznaces odgovor na to pitanje kad ga budes prodavao, pa ces onda da vidis koliko Mondeo manje vredi i koliko duze ce ti trebati da ga prodas. ;)

Zaključana

Povratak na „Automobili članova koji nisu Ford“