Koji je auto bolji od moskvica :)
- FiestaBG87
-
- Poruka: 5869
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Re: Koji je auto bolji od moskvica :)
Za toliko moze da se vidi 
- FiestaBG87
-
- sreckotddi
- Poruka: 278
- Član foruma od: nedelja, 28. jul 2013. u 23:00h
- FiestaBG87
-
Xaxaxaxa, takav mi horoskop 
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Битно је да ти негде не цури ауспух пре сонде .
Што се тиче штеловања лера . Вози негде 4том 1500- 2000 обртаја , види које је сагоревање , па подеси шраф за смешу да буде неких 14.0-15.0 при таквој вожњи .Онда стани па види какав ти је лер . Лер да би био добар мора да буде негде око 12.5 -13.5 . И са 14.0 ради ОК, али на 14.7 ради некако грубо . Могуће да ће ти требати друга лер дизна , већа или мања зависи од очитавања .
Онда вожња на пола гаса и гледање главне дизне, и онда пун гаса до 6000 обртаја, да се види га ли све ради како треба .
Та провера за пун гас је јако незгодна , јел мора да гледаш и инструмент и обртомер и пут и да памтиш . И да се не слупаш .
Гледај прво да наштелујеш лепо за мали гас ,од 1000-2000 обртаја , јер онда је ауто уживање за вожњу.
Што се тиче штеловања лера . Вози негде 4том 1500- 2000 обртаја , види које је сагоревање , па подеси шраф за смешу да буде неких 14.0-15.0 при таквој вожњи .Онда стани па види какав ти је лер . Лер да би био добар мора да буде негде око 12.5 -13.5 . И са 14.0 ради ОК, али на 14.7 ради некако грубо . Могуће да ће ти требати друга лер дизна , већа или мања зависи од очитавања .
Онда вожња на пола гаса и гледање главне дизне, и онда пун гаса до 6000 обртаја, да се види га ли све ради како треба .
Та провера за пун гас је јако незгодна , јел мора да гледаш и инструмент и обртомер и пут и да памтиш . И да се не слупаш .
Гледај прво да наштелујеш лепо за мали гас ,од 1000-2000 обртаја , јер онда је ауто уживање за вожњу.
- FiestaBG87
-
Prvom mi treba za te niske obrtaje da bi radio razradu motora, morace sigurno dizne da se sire.
- van
- VIP
Да се одреди добра лер дизна и лепо наштелује лер коло , ауто ће веома лепо да испоручује тих 15ак кс колико може да се напоји.
Што се тиче дизни , моје је мишљење , да треба затворити друго грло , наштеловати све дизне првог , па онда укључит и друго и наштеловати разлику на другом грлу .
Нађи негде сетове дизни да можеш да разбушујеш и пробаш различите комбинације
Што се тиче дизни , моје је мишљење , да треба затворити друго грло , наштеловати све дизне првог , па онда укључит и друго и наштеловати разлику на другом грлу .
Нађи негде сетове дизни да можеш да разбушујеш и пробаш различите комбинације
- sreckotddi
- Poruka: 278
- Član foruma od: nedelja, 28. jul 2013. u 23:00h
Vidjao sam na oglasima setove dizna razne nekada kada sam trazio da ucackavam skutere. Princim je tu vrlo slican, tj isti, van sve lepo objasnio. Zahebano je busiti dizne zbog unutrasnjeg grubog oblika posle a i jednom kad je razbusis nema nazad, nama smanjivanja, a razlika skoro neprimetna njene sirine enormne razlike daje kada radi. Sve tri dizne zavise jedna od druge kada se upregnu kao sklop. Plus igranka dva grla, vuuhuuu
Kom opanci tom i dzeri
- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
Pa bre gde si smestio cajger **bo te leš u leđa
Sad ostavi ovaj položaj volana kad su točkovi u pravcu....ili pak nabudžaniši onaj volan od CitroJena GS sa jednom prečagom na dole

Послато са SM-T830 помоћу Тапатока

Sad ostavi ovaj položaj volana kad su točkovi u pravcu....ili pak nabudžaniši onaj volan od CitroJena GS sa jednom prečagom na dole

Послато са SM-T830 помоћу Тапатока

- Artic
- Poruka: 1786
- Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:54h
To sve ok za obični fabricni motor. Ali njemu je agresivna bregasta. Nikad neće biti dobra smesa na niskim obrtajima. Treba da bude dobra smesa negde samo posle 3-4000 obrtaja. Pre toga nema smisla tražiti nešto. Za smesu na leru uopšte ne pričam. Tama pola goriva ide u izduv bez sagorevanja.van piše: ↑ponedeljak, 17. feb. 2020. u 21:20hБитно је да ти негде не цури ауспух пре сонде .
Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)
- van
- VIP
Јбм. ли га , колико је агресиван брегаста , када прави обртни момент итд доста утиче на карбуратор , лер дизне не виде јак вакум ...
Сада он тај ауто вози сваки дан , тако да је битно да ради лепо на малим обртајима ....
пс. по зуку са снимка не делује да је брегаста толико агресивна , јер мотор ради испод 1000 обртаја на леру и без прескакања
Сада он тај ауто вози сваки дан , тако да је битно да ради лепо на малим обртајима ....
пс. по зуку са снимка не делује да је брегаста толико агресивна , јер мотор ради испод 1000 обртаја на леру и без прескакања
- FiestaBG87
-
Ne vozim ga svaki dan, kad bude lete hocu ga voziti koji dan u nedelji, ne vidis dobro, ler nije ispod 1200 ob, ispod toga radi grubo i u leru sto kaze Artic naliva gorivo sto se i oseti a cim je preko nekih 1500 ob radi mirno i ne oseti se gorivo, bregasta je 290/286, a mislim da je lift 11.4, tako nesto, uzeli smo namerno tu jer je to neka zadnja mera koja moze da se vozi cak i svaki dan.
- van
- VIP
Од такве брегасте погрешно се чита сагоревање при леру јер се преклапају отворени вентили . Генерално она показује сиромашнију смешу него што јесте при малим обртајима .
- FiestaBG87
-
Mi ce ga napravimo da radi u obrtajima 
Ma sve ce da se napravi
Ma sve ce da se napravi
- van
- VIP
Може да се направи да у свим зонама ради лепо , само што брегаста диктира где је снага .
Почни на време да скупљаш дизне , нове , половне , само да су одговарајуће за твој карбуратор . Ако је то нека веберова копија , онда би требало да су главне дизне универзалне , коректори за ваздух исто . Лер дизне можда су исте како и на већини карбуратора , мада сам их виђао различите а сличне . Емулзивне цевчице се разликују од фамилије до фамилије карбуратора .
Све игра улогу , а подесити дизне да мотор ради лепо је алхемија , јер свака промена једне вуче другу дизну .
Почни на време да скупљаш дизне , нове , половне , само да су одговарајуће за твој карбуратор . Ако је то нека веберова копија , онда би требало да су главне дизне универзалне , коректори за ваздух исто . Лер дизне можда су исте како и на већини карбуратора , мада сам их виђао различите а сличне . Емулзивне цевчице се разликују од фамилије до фамилије карбуратора .
Све игра улогу , а подесити дизне да мотор ради лепо је алхемија , јер свака промена једне вуче другу дизну .
- FiestaBG87
-
Solex, nesto me vuce ubrizgavanje kad vidim svu muku 
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- FiestaBG87
-
Da sam trebao da secem pod da radim limariju ubacio bi 4x4, ubacuju od Audia.
- van
- VIP
Није мука , али требају резерне дизне и сетови микробургија 10 ли горива , помоћник и дан посла . Било би добро са се сними свака вожња , да се виде обртаји и сагоревање , да има доказ .
Нађи негде како изгледају дизне , имам ја неке солексе од шестака , да донирају дизне , ако су исте .
Нађи негде како изгледају дизне , имам ја неке солексе од шестака , да донирају дизне , ако су исте .
- FiestaBG87
-
Aj rasturicu sutra stari pa cu slikam
- FiestaBG87
-
- van
- VIP
Доње дизне су дизне горива главног кола . На њима има број , прочитај га .
Ово у средини је емулзиона цевчица и она је поприлично незгодна за било какву корекцију . Она у одређеној зони обртаја даје сиромашнију или богатију смешу у зависности од величине и распореда рупа . На врху је коректор за ваздух , он је обично 1.3х главна дизна . У зависности од односта према главној дизни , обогаћује или осиромашује смешу на вишим обртајима .
Слично то постоји и за лер кола , + обично има и систем за обогаћивање смеше у види додатне дизне и неке мембране.
Мора инструмент да буде на лако видном месту , овако је тешко гледати и возити .
Када наштелујеш карбуратор , после те боли уво где је , понекад бациш поглед , али када штелујеш све мора да је лако видљиво .
Ово у средини је емулзиона цевчица и она је поприлично незгодна за било какву корекцију . Она у одређеној зони обртаја даје сиромашнију или богатију смешу у зависности од величине и распореда рупа . На врху је коректор за ваздух , он је обично 1.3х главна дизна . У зависности од односта према главној дизни , обогаћује или осиромашује смешу на вишим обртајима .
Слично то постоји и за лер кола , + обично има и систем за обогаћивање смеше у види додатне дизне и неке мембране.
Мора инструмент да буде на лако видном месту , овако је тешко гледати и возити .
Када наштелујеш карбуратор , после те боли уво где је , понекад бациш поглед , али када штелујеш све мора да је лако видљиво .
- FiestaBG87
-
Pise na diznama ali ne znam na novom koje su, nisam zapisao jer svakako treba da skidamo opet, ovo su sa starog karburatora, poslali su mi neke tabele kako sta, podigao sam sat da bi mogao da gledam, sledeci vikend bi trebalo da se rasturi karburator i prosire dizne po potrebi.
- van
- VIP
Не иде то тако . Мора да се види који је AFR кроз обртаје , па онда да се одлучи шта треба да се повећа или смањи . Постоји дизна , постоји коректор ваздуха и емулзиона цевчица .
- FiestaBG87
-
Naravno, zato ne pipam sam nista