Znam na šta misliš i ja sam isto tako mislio za japance dok nisam kupio ovo igrom slučaja. Lim je tanji, ali vrata su teška i zatvaraju se tako da odlično dihtuju zvučno i nemaju onaj tup zvuk kod zatvaranja. Naime, kada sam se kod drugara vozio u 207, zatvaram vrata i ono odzvanja. Čak i u fabiji druge generacije su vrata bolja nego kod francuza i italijana te klase. Video sam slike kada je kolega sa foruma imao udes sa mazdom 3. Nexia je nastradala poprilično, da ne kažem da se ne isplati popravljati, dok je on sa mazdom prošao daleko bolje.
Držač za čaše ima, ali je u naslonu za ruke sakriven.

Mislim da nije toliki procenat ljudi koji se vraćaju mazdi, taj slučaj je sa sabistima. Dosta njih ostane na japanskom brendu, ali ne i na mazdi. Meni je velika zamerka mazdi na nepocinkovan lim. Mislim da jedan fabrika koja pravi dosta pouzdana vozila tako nešto ne bi trebalo sebi da dozvoli.
Kad smo već kod određenih modela automobila, mislim da nije svejedno koji je model ako je nov. Poznato je da neki modeli do 100hkm na testu Autobilda su se katastrofalno pokazali, dok su neki prošli bez i jedne pregorele sijalice. Ranije smo svi mislili kako nemci samo umeju da naprave kola, ali se to promenilo. Kada je moj drugar, vaš član kupio fokusa 2, ja sam se oduševio autom. To me i danas drži i mislim da bih komotno mogao da vozim forda u budućnosti. U vreme kupovine mazde, srce mi je bilo uz alfu 159 jer je najlepša u toj klasi i za te pare, ali me je bilo strah toga jer znam priče bivših vlasika koji kažu "sa alfom si dva puta srećan, kad je kupuješ, a još više kad je prodaš".