Posto sam zagrizao za track day i na 2 i na 4 tocka, trebalo mi je nesto cime mogu da vukljam prikolicu sa motorom, pride da bude karavan da moze komotno da stane sav potreban alat, delovi i oprema. A posto sam bolestan covek nisam mogao da kupim nesto razumno, nego sam zavrsio sa E34 520i 24v iz 1991...

Slike iz oglasa, posto je vreme sranje i nemam bolje.

Auto spremljen za tehnicki i ekspresno registrovan 2 dana od kupovine.

Auspuh na njemu je bio originalni, truo kao dupe, plus su cevi pre srednjeg lonca bile menjane i stavljene neadekvatne uze. Uz auto sam dobio odlican polovan zadnji lonac sa karavana 535i, tako da je to namontirano. Katalizator u srednjem loncu je izbacen ko zna kad, tako da auto sad ima skroz kulturan blago dublji zvuk.

Osim toga je rucna bila nepostojeca, dostelovali smo je maksimalno koliko je moglo posto su sajle prilicno kaput, hvata, ali jako visoko. Dovoljno dobro da se prodje tehnicki.

Gume su bile iz 2009 i celeston, u kantu instant. Stavljene 4 nove Sava Eskimo HP2, 225-55 R16.
Pozadi su neke ludacke 9J felne pa je to blago stretch-ovano. 255 koje bi trebale da idu pozadi su em nepostojece u R16, em je cena nerealna, pa je dobio ove.

Od opreme prilicno klot, ali ima najbitnije:
- manuelna klima
- fabricka kuka
- el. retrovizori
Na autu su Brock B1 felne o kojima ne znam sta da mislim. Fitment mi je simpatican ali mi je felna ruzna...

Sto se tice stanja auta, klasika za auto star 3 decenije, ima x sitnica koje treba resiti, ali radi pali ide i koci.
Strukturalno je neocekivano dobar, na svim mestima gde je E34 kritican je totalno zdrav i fabricki bez bilo kakvih naznaka trulezi. Jedino sto je radjeno su sajtne i jedna flekica na patosu u produzetku sajtne kod vozaca.
Tu i tamo zafarbavan zbog tragova gradske upotrebe, ali prilicno kulturno izgleda.
Najveca mana je sto se krov ljusti, najela su pticija govna lak na 2 mesta na njemu, to cu probati da saniram budzetski.
Nakon nedleju dana voznje, odusevljen sam prakticnoscu karavana, mislim da ce mi svaki sledeci daily biti karavan. 4 tocka u gepek bez da se ista obara ili previse tetris pakuje, lagano...

Stay tuned.