U par želja da se kupi opet hatch, ta forma mi najviše prija, posle 4 godine dosta se i promenila ponuda. Svi bi da prodaju muda za bubrege, neke polu džipove koji se zaglave na prvoj bljuzgi, fake automobili koji koštaju još para bez opravdanja cene. Od hatch-eva lista na lageru uvoznika je kratka:
KIA Ceed - polu proizvod, šuplja šasija, tapacira nigde, još uvek H7 sijalice menjaju, skupa i sve u svemu smešan auto za 25.000 eura,
Ford Focus - samo 1.0 to je to, a taj motor ne dolazi u obzir, ostalo je na nivou zadatka,
VW Golf - skup i završna obrada je na nivou Dacia Sandera bar za te pare, isto samo 1.0 benzinac,
Opel Astra - korak u nazad po svim parametrima i motorima,
Peugeot 307 - isto kao i Opel, ali ružan spolja sa kič dizajnom, a unutra je horor. Motore i njihove probleme sa puretech i bluehdi da ne komentarišem javno. Da bude još gore najskuplji su.
SEAT Leon - još skuplji i smešniji, bar nude 1.5 benzinac, ali za 27.500 eura. Ima i neka za 21.000, ali bela, aj što je bela, nego je 50 nijansi sivo.
...i na kraju Škoda Octavia kao neki liftback. Jedini auto koji ima sve delove, tapacirana hauba, tapaciran pod auta, auto sa najboljom aerodinamikom u klasi i šire, pristojno opremljena. Motor 1.5 tsi, ali neki najnoviji sa 115 KS, razlikuje se od pređašnjeg.
Palo je prvo putovanje, bez natezanja dok se ne razradi, ali prilično pun auto i gepek. Udobna, bešumna, velika, teži višoj klasi. Posebno sam zadovoljan motorom koji se ponaša kao 1.5 dizel, a i menjački prenosi su potpuno isti kao na dizelašima. Potrošnja mi je nešto novo, nisam očekivao da troši kao dizelaš. Da napomenem ovo je bila najjeftinija na lageru.

4ro (dvoje odraslih i dvoje dece), klima 100%, 120 tempomat...4,5 l/100 km!