Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Taunus76

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Taunus76

Poruka od dule0911 » petak, 13. maj 2011. u 19:18h

Fino fino thumbsuph
Jel ces stavljati klimu na kraju? Ili sam ja to umislio da si hteo da stavljas :wtf:
Fiesta!!

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » petak, 13. maj 2011. u 19:27h

Mislio sam i postavio tu pitanje ali nadjoh samo remenicu za pokretanje kompresora. U ovom trenutku mi je to prevelik posao jer sam se raspitivao i ispada da bi to kostalo vise od svih radova do sad i do kraja. Nazalost izgleda da od toga nista a moguce da ce do kraja da bude jos par izmena... znace se od nedelje. Jednom kad udje motor sa tim je gotovo ...

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » subota, 14. maj 2011. u 00:16h

motor nema veze sa klimom,ima samo ventilacioni sistem koji moze da se prepravlja,al je velika zafrkancija
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 14. maj 2011. u 10:00h

Hteo sam da kazem da bi se ugradila klima mora da se izvadi motor jer je tolika zajebancija da se radi oko motora da skoro nije moguce. Drugo morao bih da izvedem veliku zezanciju i povezivanje same klima box-a koji je uvek povezan sa sistemom za ventilaciju u kolima sa postojecim na Taunusu a to znaci cela tabla napolje pa rezanje postojeceg sistema ventilacije da se uklopi pa je to uglavnom vece od prostora iznad tunela - u svakom slucaju to je zezanje koju radis kod komplet restauracije - ovako nisam siguran da je lako izvodljivo.
Druga stvar je da ce ruke majstora da kostaju vise nego sve sto je do sada ulozeno u novcu. To ne znam sam a i ne bih se upustao i ne moze pomocu konca i konopca ko do sada ...

Daka
Poruka: 269
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 19:45h

Poruka od Daka » subota, 14. maj 2011. u 14:39h

Svaka cast na dosadasnjim radovima! Odusevim se kad vidim da se sve radi pedantno i sa smislom! Puno srece i da ga sto pre vidimo na Beogradskom asfaltu thumbsuph :rotfl: :ford: :beer:
FORD S-MAX 2.0 TDCI 140KS 2008

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » subota, 14. maj 2011. u 20:16h

Hvala na pohvalama, bice on uskoro na ulici kako god... Na slikama izgleda malo bolje ipak se ja vise trudim da to bude funkcionalno i da ga uradim kako treba sto se tice samog kvaliteta i zastite a ne toliko po samom izgledu. Npr. diht masu nisam brusio pa je tu hrapavo, sam motorni prostor je video samo brusilicu a ne neko fino smirglanje ali zato je povareno kako treba, svaki spoj zasticen i poliesterom i osnovnom i diht masom a za spolja cemo se potruditi i da bude lepo na oko.

E sad da ne bude da se danas nije radilo na brzinu ofarban motorni prostor a trap odmah krenuo da uskace al sam ga zaustavio dok ne nabijem selene koji ce sad malo teze da udju al cemo uzeti veci cekic ...
Slika
Slika

Spolne strane koseva nisam farbao tu cu da lupim jedno dva sloja Bodija pa je to to. Srafove cu samo da ocistim od rdje i da ih vratim ne mogu da ih cinkujem a ako nadjem u tom kvalitetu samo cu da ih menjam

Sutra par novina ako sve bude kako treba ...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 17. maj 2011. u 18:49h

Pa ja se odlucio i ponovio sa V6 2.8 motorom i 5-stepenim menjacem. Motor
Slika
Samo je spusten usis od 2.0 V6 na njega ali je tu problem. I pored nada i povremnih "mozda" usis od 2.0 ne moze ni u jednoj kombinaciji ni uz prosirivanje kanala da se montira na 2.8 motor kao privremeno resenje. Na sledecoj slici se vidi koliko je on manji od prostora za usis 2.8 - cak se vidi izmedju podizaca ventila otvor na glavi motora. Ne bih da sam 100% siguran jer ovo je bez dihtunga usisa ali on nije toliko debeo da bi izdigao usis bas toliko (ili se varam?)
Slika

Zato sad trazim i to sam stavio u oglase da moj stari motor sa menjacem (komplet sve) menjam za usis od 2.8 sa karbom ili kupujem isti. Ukoliko to ne nadjem privremeno cu da stavljam K-glavu ali mi je to prevelika zajebancija.

Druga stvar je 5-stepeni menjac za V6
Slika
i to se ide u toku nedelje u auto. Normalno pre toga malo pranja, struganja, cetkanja i (necu reci "antikorozivna reaktivna" - ups rekao sam) vec farbanje kako treba. Nadam se da ce sutra da stane kisa da mogu da nastavim sa radovima.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 17. maj 2011. u 18:56h

Тешко да ћеш наћи усис од 2.8 за карбуратор , али зато можеш да ставиш од 2.3 мотора . 2.3 је много чешћи мотор , и то не би требало да је проблем да се нађе . Ја сам то имао и држао пар година на плацу и све сам дао циганима .

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 17. maj 2011. u 18:58h

Meni je sve jedno, kako god, nije mi problem da malo prosirim kanale na usisu ako pasuje sad cu da promenim i u oglasima...

van
VIP

Poruka od van » utorak, 17. maj 2011. u 19:04h

Дихтунг усиса код 2.3 и 2.8 мотора скора да нема разлике . Од 2.0 мотора , рупе су подоста мање

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » utorak, 17. maj 2011. u 19:12h

Sad sam merio jer mi je na trenutak pala " fina" ideja da od aluminijuma (to mogu) napravima medju plocu u obliku dihtunga i to postavim kao privremeno resenje ali je razlika skoro centimetar u visini otvora za ulaz goriva na glavi i usisu od 2.0 ...

K-glava mi se nikako ne stavlja zbog gubitka plina.

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » utorak, 17. maj 2011. u 23:43h

Fino, fino, samo napred! :jeeej: :woohoo:
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » sreda, 18. maj 2011. u 11:10h

:shok: :punnish:

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 18. maj 2011. u 12:00h

Sto bre pa bar si ti bio uvek istomisljenik ... Svidja mi se bre to pa sta da radim ...

van
VIP

Poruka od van » sreda, 18. maj 2011. u 13:15h

Можда можеш да исечеш горњи део лука на усису , помериш га колико треба горе , завариш и убациш парче које недостаје и то после обрусиш и углачаш . И на крају то још 5 пута . Не зна да ли се исплати .
Проблем ће бит карбуратор , са лептирима 32-32 није у стању да да више од 120 кс .2.3 мотор има 35-35 лептире и 114 кс , а за 2.8 би требао 38-38 карбуратор .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 18. maj 2011. u 13:34h

Uh, ti karbovi em su retkost, em traže puno para i kad se nadju za primerke koji godinama stoje na polici.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » sreda, 18. maj 2011. u 14:57h

ako vec bude bio pravio produzetke za usis najmanji je problem da napravi adapter plocu,pa posle na nju,moz` da turi 12 karburatora ako `oce :beer:
a i na kraju krajeva covek oce da se vozi na plin
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

goja

Poruka od goja » sreda, 18. maj 2011. u 16:57h

jesam ja istomisljenik i volim velike motore ali plafon 2.3...bio bi podugacak spisak ''protiv'',ali vjerujem da si sve odvagao pa se otisni u tu pricu...elem,ako ne nadjes drugo rjesenje,imam ja mikro gume debele 7-8mm,taman da uvalis izmedju grane i glava,tj da od nje napravis dihtung i ne treba ti nista vise...ja sam od nje u nedostatku plute napravio dihtunge za dekla pa sam ih tanjio,predebeli bili,cak su i stanjeni predebeli ali bilo mi je za privremeno pa i ostade na glavama...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 18. maj 2011. u 17:13h

Sve cu natenane da razjasnim ali sad sam samo seo da ne riknem, ubacio sam ceo trap sam pa me nesto znoj i umor okupali kad odmorim stavicu i slike a i na racun usisa ...

Evo usisa po dzabe ceni ... jos da ga nekako kupim
http://cgi.ebay.co.uk/Ford-Granada-v6-I ... 2eb53c95bc

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 18. maj 2011. u 20:26h

Ubio sam se dok sam podigao trap tezak je ko tuc a sve sam, mislio sam da spustam kola al bi to tek bilo nestabilno sa onom malom dizalicom ali posle par padanja sto u nesvest (skoro - ipak sam ja u godinama) sto trapa naokolo nekako sam uglavio srafove a ostalo je bilo lako. Pre toga sam malo improvizovao da bih ugurao silene u rupa evo alata od par stvarcica
Slika
i trap koji je legao
Slika

A sad malo oko motora: jos ne znam ali treba "ka Njegos" sto neko rece u Radnim okupljanjima da prvo dva puta premerim pa jednom govorim jer kad nisi u nesto siguran najbolje je da cutis neces pogresiti. O cemu se radi - kad sam simulirao dihtung koji je oko 1 mm i malo crnog ulja na otvore za gorivo na glavi a par slojeva selotejpa na rupu na usisu doslo se do zanimljivih otisaka
Slika
Ne znam koliko neko moze da vidi ali otvor za vodu se potpuno poklapa a otvor za gorivo je na glavi znacajno veci ali ipak moze (izgleda) da se prosiri na glavi a da ostane mesa usisu da sve to lepo drzi
Slika
Ovde gore se lepse vidi otvor na glavi je obelezen olovkom, vidi se koliki je otvor na usisu a vidi se da kad bih ga prosirio na usisu ostaje jos po 3-4 mm okolo mesa.
Posto sam usis ne trpi neke pritiske, kad dobijem dihtung usisa jos jednom cu da operem glave i usis pa da spricnem neku sporosusecu boju, da stegnem usis pa da vidim gde tacno pada koji otvor ali sad moram da dobro proverim sta pricam i pre nego sto padnem u depresiju.
Otvori za karb su 32 mm ali ima mesa da se sire ako ne moze se praviti neka medjuploca a mogu da nadjem karb za 2.8 ali kome treba odraditi membrane i srediti dizne. Moram samo da vidim za koje karbove mogu da se nadju membrane pa da udjem u tu pricu...

goja

Poruka od goja » sreda, 18. maj 2011. u 21:45h

cim bi ti to prosirio? onim malim brusicima za busilicu? pa jesi li trazio uopste usis za 2.3ccm? mozda bi to bilo lakse i bolje i sigurnije...ja nesto kontam da bi karburator od 2.3 mogao solidno da pocera,neces ti imati potrebe za ''max potencijalom'',pogotovo sto hoces da vozis na plin..malo jaca smjesa i trebalo bi to da cera...meni se cini da je Van rekao da je i na mom motoru od 2.3ccm karburator od 2.0,ili nesto nije odgovaralo za njegov motor,ne sjecam se ali ja nisam nikad imao primjedbe na snagu pa bi tako i tvoj sasvim zadovoljio carb od 2.3ccm...samo zakljucujem,nisam probao pa da ne bubam...

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » sreda, 18. maj 2011. u 22:30h

Trazim ja usis za 2.3 ili 2.8 i na pr. Simo i Gile nemaju al nisu sigurni, tip iz Temerina neki Dragojlovic je bas pre par dana dao na kilo taj aluminijum ali da ga zovem sutra dok prekopa i tako dalje. Usis je aluminijum a imam onu malu brusilicu na vazduh jede ga kao sir, nije problem, da moram da sirim glavu od gusa to ne bih mogao ...

Imam ja jos jedno 2 nedelje da to resim ali se mnogo ne sekiram nesto ce da iskrsne nije to toliko neresivo, ima tih karburatora tusta i tma mozda se poigram sa diznama na mom da vidim neku kombinaciju za sad ...

Kad sam isao sa Acom1 kod tipa da uzimamo 2.8 iz sierre 4*4 covek mi davao karburatore za v6 i solex i veber dzabe a ja se pravio fin kao uzecu kasnije sad mi truba da ga zovem ...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 19. maj 2011. u 10:14h

Nije stvar samo udiznama, ima nešto i u promeru grla.
2.8 sa K-glavom iz '80-ih ima 150 konja, sa karburatorom 135, sa karburatorom od 2.3 kakve god da su dizne ne može više od 125, a na plin... Daj Bože da premaši cifru od 100 konja, sa potrošnjom od minimum 20+ litara. Svaki ozbiljno zdraviji 2.0 Pinto će ići bolje.
Podseća me na priču mog limara koji vozi 2.8 na zavrnut plin, a kaže da ga nikad nije vozio na benzin, pa se posle čudi i kuka što ga obidje svako živ.
Konstrukcija koja je prevazidjena još početkom '90-ih, sa DOHC-om i RS-om, a Zetece da i ne spominjemo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

taunus76
VR

Poruka od taunus76 » četvrtak, 19. maj 2011. u 10:43h

Potpuno se slazem sa tobom ali ima jedna stvar koja mi nije jasna: kad god ovde na forumu pokrenes pitanje nekog doradjivanja auta i to starijeg uvek sledi (bez uvrede) - to je staro, to je prevazidjeno, bolji je DOHC ili zetec pa TDI pa TDCI ... Od kad sam na forumu postoji jedan auto koji je uradjen i pojacan van standardnih opcija a to je Boskov taunus. On je covek ganjao to sto je ganjao i ispalo je odlicno a prica je citana na forumu i sire. Koji drugi auto je doziveo bilo kakvu modifikaciju sem standarda: na prste se broje a i oni koji su tu su isli u pravcu smanjenja potrosnje i takvih stvari. U isto vreme silna prica oko cipova, senzora, egr tdr mdr i cega vec za 5 konja po ceni od 300 e. Jeftinija je fast roud bregasta za 2.8 nego najobicnije cipovanje a daje vise konja. Ja volim retro pricu i zato ME NE INTERESUJE:

Ljudi moji ne interesuje me ni DOHC ni pinto ni zetec interesuje me u ovom taunusu V6 sa karbom a da moze i jace od toga sto pricate moze i to na jednostavan nacin: nova bregasta, nove opruge ventila malo portovanja glava i usis za dva karba sa izduvnim granama i eto ovog motora na lepom broju konja i Nm. I to u varijanti da ja to sam odradim. Prica o potrosnji goriva je takodje deplasirana u ovakvim slucajevima ali tvrdim jednu stvar: tolika potrosnja o kojoj pricate je posledica loseg stelovanja cega god imate na motoru i kolima. Pa ljudi su ovde na forumu pricali kako im trosi 25 litara V6 2.0 koji ja imam a meni je trosio neuporedivo manje.

Ne kazem da sam strucniji od vas ali ono sto mi nije jasno malo proucim, ponekad na svoj racun pogresim ali do sad sam uvek izgurao ono sto sam hteo. Ukidam ventilator ide na elektricni, petostepeni menjac za duze distance opet smanjenje potrosnje, na svom 2.0 sam uvek stelovao paljenje za benzin a plin mi je sluzio tako kako je sluzio a i za to (upotreba plina koji gusi benzin) postoje resenja koja ce se videti kad sve zavrsim cemu zurba ajte malo pozitive a ne samo potrosnja potrosnja zastarela tehnologija, prevazidjeno ... Pa ljudi su ove stvari radili i pre nego sto su se mnogi na ovom forumu i rodili a kamo li sada.

Eto usis sam nasao na ebayu ali ga necu kupovati jer trazim drugu varijantu. Polako videcemo ...
Poslednja izmena: taunus76, na dan četvrtak, 19. maj 2011. u 10:47h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » četvrtak, 19. maj 2011. u 10:46h

samo udri,jedva cekam da zavrsis auto :beer: evo i lepo vreme je krenulo pa neka i ono potraje da te posluzi thumbsuph
rust is not a crime

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“