Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Vidi, u zemlji gde je vrhunac moto takmičenja merenje ulitmativnih vozačkih sposobnosti prolaskom kroz 4 leve krivine u nedogled taj argument možda i prođe, ali... http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 49#p140234
Drugo... poređenje cena američkih i evropskih automobila je... hm... neprilično - iz više davno prežvakanih razloga tako da nema smisla to koristiti kako bilo kakav (ponajmanje ozbiljan) argument over and over again.
Drugo... poređenje cena američkih i evropskih automobila je... hm... neprilično - iz više davno prežvakanih razloga tako da nema smisla to koristiti kako bilo kakav (ponajmanje ozbiljan) argument over and over again.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
amerikan lajfstajl
...a gnojf je ruzan i pored njega ono cudo od fokusa deluje ko Mikelandjelov David

...a gnojf je ruzan i pored njega ono cudo od fokusa deluje ko Mikelandjelov David

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14160
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Mozda ce te onda ovo interesovati.fancy piše:Vidi, u zemlji gde je vrhunac moto takmičenja merenje ulitmativnih vozačkih sposobnosti prolaskom kroz 4 leve krivine u nedogled taj argument možda i prođe, ali... http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 49#p140234
Vremena na velikom Nurburgringu.
http://en.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrburgring_lap_times
8:22 Chevrolet Cobalt SS/TC
8:25 Lotus Exige S
8:25 Jaguar XKR
8:25 Audi RS4
8:25 Porsche Cayman S
8:26 BMW 335i E92 Coupe
8:26 Ford Focus RS
...
Toliko o velikim Evropskim velikanima i njihovim specijalitetima na stazama. Na njihovom terenu ih tuce jedan obican jeftini ($22,000) Americki kompakt (a koliko ozbiljno Ameri shvataju kompakt klasu svi znamo).

Mozda vise volis ovo, ovo je na Laguna Seca.
1:42.96 - BMW M3
1:40.75 - Audi A8
1:40.21 - Ford Mustang Boss 302
[youtube][/youtube]
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- fancy
- Kontakt:
Ma važi se 
Na istom tom linku koji si poslao su među prvih 30 vremena na Nürburgringu čak 4 (četiri) američka automobila

Na istom tom linku koji si poslao su među prvih 30 vremena na Nürburgringu čak 4 (četiri) američka automobila

- Talladega_500
- Yankee
Ne zelim da se svadjam sa tobom, ali zaista treba da prestanes sa tom urbanom legendom kako su Americki auti samo brzi na pravcu, s obzirom da to nema veze sa realnoscu.
Nedavno se to videlo i na LeMans gde je Corvette pobedila u obe klase u kojima se takmicila ... za razliku od silnih i skupocenih Ferrarija koji su odustajali jedan po jedan zbog mehanickih problema.
Nego, kako to da jedan obicni i jeftini Americki kompakt, sa zastarelom tehnologijom, na Nurburgringu iza sebe ostavlja toliko hvaljeni Focus RS i ostale velikane Evropske auto industrije?
A inace, rekord na Nubrurgringu u klasi serijskih auta drzi Dodge Viper ACR sa vremenom 7:12. Brze nego sadasnji lider Lexus LF-A.
A inace u pravu si, mnogo je bitnije detalj sto Ameri imaju samo 4 auta u prvih 30 nego sto su #1. Mnogo je bitnije drzati pozicije 2-5 nego #1.
http://wot.motortrend.com/dodge-viper-a ... 17853.html

Nedavno se to videlo i na LeMans gde je Corvette pobedila u obe klase u kojima se takmicila ... za razliku od silnih i skupocenih Ferrarija koji su odustajali jedan po jedan zbog mehanickih problema.
Nego, kako to da jedan obicni i jeftini Americki kompakt, sa zastarelom tehnologijom, na Nurburgringu iza sebe ostavlja toliko hvaljeni Focus RS i ostale velikane Evropske auto industrije?
A inace, rekord na Nubrurgringu u klasi serijskih auta drzi Dodge Viper ACR sa vremenom 7:12. Brze nego sadasnji lider Lexus LF-A.
A inace u pravu si, mnogo je bitnije detalj sto Ameri imaju samo 4 auta u prvih 30 nego sto su #1. Mnogo je bitnije drzati pozicije 2-5 nego #1.
http://wot.motortrend.com/dodge-viper-a ... 17853.html

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- fancy
- Kontakt:
U ovom univerzumu, imaTalladega_500 piše:... urbanom legendom kako su Americki auti samo brzi na pravcu, s obzirom da to nema veze sa realnoscu...

Možeš postovati sve slike i linkove specijalno odrađenih US automobila za specijalne prilike sa unapređenom mehanikom i ko zna čime ne bi li postigli rezultat koji će objaviti Wikipedija u slavu američke tehnologije, ali u principu ostaće uvek legenda o proseku i standardu

I ne kažem da se to s vremenom polako ne menja. Menja se, naravno, i to pod očiglednim evropskim uticajem koji svakako ne možeš poreći. Evo npr. Ford...

Obični? Jeftini? Zastarela tehnologija? Ajde za početak ne izmišljaj, jer:Talladega_500 piše:Nego, kako to da jedan obicni i jeftini Americki kompakt, sa zastarelom tehnologijom, na Nurburgringu iza sebe ostavlja toliko hvaljeni Focus RS i ostale velikane Evropske auto industrije?
Sa tvog linka (na link ka Cobaltu SS):
"The GM Performance Division completely reworked the Cobalt SS for 2008, swapping in a more powerful turbocharged engine, upgrading the rest of the mechanicals, and tweaking the entire package on the world's most demanding race tracks, including the famed Nürburgring in Germany... The Nürburgring-tuned suspension gives the SS some of the best handling characteristics of any General Motors front wheel drive vehicle,"
Tačnije 8, 9, 10 i 16Talladega_500 piše:A inace u pravu si, mnogo je bitnije detalj sto Ameri imaju samo 4 auta u prvih 30 nego sto su #1. Mnogo je bitnije drzati pozicije 2-5 nego #1.

- Talladega_500
- Yankee
Ni Viper ni Corvette koji dominiraju na Nurburgringu nemaju bas nista Evropsko u njima, kao nijedan Americki performance automobil. Mustang, Camaro i slicni su tipicni Americki automobili. Evropa je pomogla Americi da napravi solidne manje aute (Fiesta, Focus i slicne, mada ih i tu novi Korejanci ubijaju), ali kada je rec o performancama Evropa nema bas nista sa tim. Kao sto sam ranije spomenuo, obican Mustang V6 na bilo kojoj stazi (drag racing ili road course) tuce mozda najbolji Evropski Ford ikada proizveden, Focus RS (a sta bi tek Boss 302 i slicni radili da ne ulazim u detalje). No, nebitno.fancy piše: U ovom univerzumu, ima
Možeš postovati sve slike i linkove specijalno odrađenih US automobila za specijalne prilike sa unapređenom mehanikom i ko zna čime ne bi li postigli rezultat koji će objaviti Wikipedija u slavu američke tehnologije, ali u principu ostaće uvek legenda o proseku i standardu
I ne kažem da se to s vremenom polako ne menja. Menja se, naravno, i to pod očiglednim evropskim uticajem koji svakako ne možeš poreći. Evo npr. Ford...![]()
Dobro, ako takvo misljenje o Americkim autima mora ostati, ali onda se nemoj ljutiti kad neko spomene bilo koji dizel (moderni ili stariji), a ja okacim ovu sliku.

Jer kad Amerikancu spomenes dizel on ga ovako vidi.

Kako si ti meni jednom rekao, to je kao "ja sam najmanje debeo u grupi debelih" (ovo se naravno ne odnosi na tebe licno, ali shvatas poentu). I nije neka pohvala, zar ne? Tako da reci da je Cobalt SS bio najbolji FWD Chevy nije neka pohvala jer su svi bili kante.fancy piše:Obični? Jeftini? Zastarela tehnologija? Ajde za početak ne izmišljaj, jer:
Sa tvog linka (na link ka Cobaltu SS):
"The GM Performance Division completely reworked the Cobalt SS for 2008, swapping in a more powerful turbocharged engine, upgrading the rest of the mechanicals, and tweaking the entire package on the world's most demanding race tracks, including the famed Nürburgring in Germany... The Nürburgring-tuned suspension gives the SS some of the best handling characteristics of any General Motors front wheel drive vehicle,"
Obicni, da. Cobalt je bio obican jeftini kompakt, jedan od losijih u klasi. Cobalt SS jeste imao turbo motor i modifikovanu suspenziju, ali kao sto rekoh, kad ti je baza zastareli Cobalt ne mozes mnogo toga da ucinis da ga poboljsas.
Zastareli, da. Baza Cobalta je bio Chevrolet Cavalier koji je ugasen pocetkom 2000ih godina i nije se znacajnije menjao jos od ranih 1990ih godina.
Jeftin, da. Njegova cena je bila svega $22,000. Radi poredjenja, 2013 Focus ST, kostace oko $25,000, a nema ni priblizne performance Cobaltu SS.
Ali hajmo reci da sve to sto si ti rekao da si u pravu, da je Cobalt SS zaista bio poseban auto (iako stvarno nije, ja sam se cesto sretao sa njima). Na kraju dana opet ispada Amerika+kompakt (nesto sto nikada nije islo zajedno) pobedjuje mozda najboljeg Evropskog Forda ikada proizvedenog. Hmmm ...
Mogu oni svi da gledaju Viperu u ledja (od 2. pozicije pa na dalje) i njegovom kamionskom motoru, smesnih 70 hp po litri i tehnologiji iz 1989.fancy piše:Tačnije 8, 9, 10 i 16

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
I šta nije jasno u poslednjem Talladeginom postu?
Zamilio bih ekstremne nepoznavaoce materije da ne učestvuju u diskusiji koja vodi u svadju, na svaki sledeći takav post zatežem X.
Zamilio bih ekstremne nepoznavaoce materije da ne učestvuju u diskusiji koja vodi u svadju, na svaki sledeći takav post zatežem X.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- fancy
- Kontakt:
Generalno, puno stvari, kao i nerezonskih poređenja, ali sa tako jakom pozadinom ko bi se usudio da protivreči 
Evo, da se zaustavimo ovde i zaključimo da apsolutno rulaju:
1. Cobalt (...) obican jeftini kompakt, jedan od losijih u klasi. i
2. Viper (...) i njegov kamionski motor, smesnih 70 hp po litri i tehnologija iz 1989.
p.s. Eh, Mr. X (Krstić?
) gde si bio sa artiljerijom kad pomenuh:

2. Viper (...) i njegov kamionski motor, smesnih 70 hp po litri i tehnologija iz 1989.
p.s. Eh, Mr. X (Krstić?

poređenje cena američkih i evropskih automobila je... hm... neprilično - iz više davno prežvakanih razloga tako da nema smisla to koristiti kako bilo kakav (ponajmanje ozbiljan) argument over and over again.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Si si, kad imaju više a opet kupuju bolje za manje para.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Talladega_500
- Yankee
I znas sta je smesno? Sto takvi i Cobalt i Viper, koje sam i ja sam iskritikovao, ubijaju na gostujucem terenu velike i poznate Evropske velesile. Ouch.fancy piše:Generalno, puno stvari, kao i nerezonskih poređenja, ali sa tako jakom pozadinom ko bi se usudio da protivreči
p.s. Eh, Mr. X (Krstić?) gde si bio sa artiljerijom kad pomenuh:
poređenje cena američkih i evropskih automobila je... hm... neprilično - iz više davno prežvakanih razloga tako da nema smisla to koristiti kako bilo kakav (ponajmanje ozbiljan) argument over and over again.

Ja sam ti lepo izneo cinjenice, a ti se uvek hvatas neceg drugog. Nije bitno sto je Viper najbrzi na Nurburgringu, mnogo bitnije je da Porsche drzi #3 (bez ijednog jedinog dokaza, to sam tvrde na papiru) i #7 pozicije.

Da smo pricali o potrosnji ili kvalitetu enterijera, ja ti tu nista nebi rekao, jer to su kategorije koje su bitne u Evropi i u tim kategorijama Evropa je ispred Amerike.
Ali ti se hvatas performanci i pokusavas da dokazes kako je Ford EU bolji u toj kategoriji od Ford USA ... Ford EU bez vozila sa zadnjom vucom, bez vozila sa AWD, bez vozila sa V6 ili veceg motora .... Turbo i prednja vuca imaju svoj limit. Zadnja vuca nema, a posebno V8 motor nema (Fordov 5.0L V8 motor, recimo, razvija 1,150 hp u Koenigsegg Agera R).
Zato jedan najobicniji Mustang, koji je u liniji samo zato da popuni prazninu, za ljude koji zele Mustang, a nemaju novca za V8, ce na svakoj stazi (drag, oval, road ...) da potuce bilo koji serijski Ford EU ikada proizveden. I to je obican V6 Mustang ... sta tek Boss 302 radi to je posebna prica.
Evropski auti imaju svoje pozitivne karakteristike, ali performance svakako nije jedna od njih.

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Vreme je i da se ovo otkljuca 
Elem vozio sam danas ovo:

Mogu reci da auto, kad bi se generalno gledalo, nije pravi vozacki auto, niti nesto lep niti ozbiljan ni kvalitetan (pogotovo enterijer)... Ali (i to veliko ALI), sto bi Jeremy Clarkson rekao za Fiata 500: "This car makes you feel happy. Yeeeey!"
Samo da povucem paralelu, ne znam kakav je novi Ford Ka, ali ovo je od starog bolje za 2-3 klase. Velicina im je tu negde, slicni su, ali sve ostalo je na strani Twinga. Vozicu ga kasnije malo duze pa cu preneti utiske, zasad su takvi da nista nije savrseno, ali u globalu mi je zanimljiv
I da, ima super gume, bas dobre prilikom kocenja (conti premium contact 2).

Elem vozio sam danas ovo:

Mogu reci da auto, kad bi se generalno gledalo, nije pravi vozacki auto, niti nesto lep niti ozbiljan ni kvalitetan (pogotovo enterijer)... Ali (i to veliko ALI), sto bi Jeremy Clarkson rekao za Fiata 500: "This car makes you feel happy. Yeeeey!"

Samo da povucem paralelu, ne znam kakav je novi Ford Ka, ali ovo je od starog bolje za 2-3 klase. Velicina im je tu negde, slicni su, ali sve ostalo je na strani Twinga. Vozicu ga kasnije malo duze pa cu preneti utiske, zasad su takvi da nista nije savrseno, ali u globalu mi je zanimljiv

I da, ima super gume, bas dobre prilikom kocenja (conti premium contact 2).
Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Paaaa novi Ka je u suštini gorepomenuti Fiat 500, tako da .... 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Meni su svi ovi mali automobili koji su izasli zadnjih 5-6 godina, a vozio sam ih dosta (Polo, Punto, Yaris, ovakav Twingo, Hyundai I10, C2, pa cak i Z10) jako zanimljivi za sunjanje po gradu, verovatno zbog elektro serva... Sutra idem da probam Smarta MK1, uzeo drugar... 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ok da se korigujem, ne znam ni kakav je Fiat 500BojanM piše:Paaaa novi Ka je u suštini gorepomenuti Fiat 500, tako da ....

Ako su iole priblizni ovom Twingu (a vrv jesu, svi ti mali auti su slicni), onda su bas zanimljivi

Mislim, ne krijem, meni su ti mali automobili oduvek zanimljiviji za voznju, jedan od razloga zasto i moju fiestu obozavam

Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Da, ali tvoja Fiesta nije visoka kao autobus na sprat, za razliku ovih gorepomenutih. 

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kolega sa posla danas pazario Djuku.
Da je ruzan ruzan je, al za 15500 po meni odlicna kupovina (City Sport oprema, 1.6 benzinac 117KS).
Trebalo bi da ga dotera u ponedeljak pa da vidimo. Ovako po specifikacijama deluje odlicno:
CITY OPREMA
BEZBEDNOST • ABS (Anti Lock Brake System) Sistem protiv blokiranja točkova pri kočenju • EBD (Electronic Brake Force Distribution) Električni regulator kočione sile • ESP elektronski nadzor stabilnosti vozila • Zaštitni vazdušni jastuci (vozač i suvozač) • Zaštitni bočni vazdušni jastuci (vozač i suvozač) • Sigurnosne vazdušne zavesice (vozač i suvozač) • Mogućnost isključivanja suvozačevog vazdušnog jastuka • Dva sigurnosna pojasa u tri tačke napred i tri pojasa u tri tačke pozadi • Ograničivač zatezne sile prednjih sigurnosnih pojaseva • Prednji sigurnosni pojasevi podesivi po visini • ISOFIX drzači za dečje sedište nazad • Aktivni nasloni za glavu
UNUTRAŠNJOST • Automatski klima uređaj • NDCS - Nissan Dynamic Control System • Filter protiv polena • Kaseta za rukavice • Multimedijalni ure˜aj* • 4 zvučnika • Džep na poledjini suvozačevog sedišta • Putni kompjuter • Merač spoljne temperature • Digitalni sat • Servo volan podesiv po visini • Kožom presvučen upravljač • Kožna ručica menjača • Komande audio, putnog kompjutera, tempomata i Bluetooth sistema na volanu • El. podizači stakala prednjih i zadnjih vrata • Osvetljenje kabine sa odloženim gašenjem • 12V utičnica napred • Mesta za limenke • Po visini podesivi nasloni za glavu napred (2) i pozadi (3) • Vozačevo sedište podesivo po visini • Deljiva zadnja klupa (60:40) SPOLJNI IZGLED • 17” alu felne • Dimenzije guma 215/55 R17 • Prednji i zadnji branik u boji vozila • Zaštitna plastika oko vozila • El. podesivi spoljni retrovizori • Halogenska prednja svetla, podesiva po visini iz kabine • Svetla za maglu • Ručice i retrovizori u boji vozilaTEHNIKA • Imobilizator • Daljinsko centralno zaključavanje • Tempomat • Limitator brzine • Parking asistencija - kamera na zadnjem delu vozila za pogled prilikom kretanja unazad sa vidljivim uglom od 170°
CITY SPORT PACK - DODATNO NA OPREMU CITYUN
UTRAŠNJOST • Sportske presvlake sedišta
SPOLJNI IZGLED • 17” alu felne - sport • Dimenzije guma 215/55 R17 • Zatamnjena zadnja stakla
Multimedijalni ure˜aj:
6,2" ekran osetljiv na dodir, DVD/CD čitač, Radio, GPS modul, Bluetooth, USB port
Da je ruzan ruzan je, al za 15500 po meni odlicna kupovina (City Sport oprema, 1.6 benzinac 117KS).
Trebalo bi da ga dotera u ponedeljak pa da vidimo. Ovako po specifikacijama deluje odlicno:
CITY OPREMA
BEZBEDNOST • ABS (Anti Lock Brake System) Sistem protiv blokiranja točkova pri kočenju • EBD (Electronic Brake Force Distribution) Električni regulator kočione sile • ESP elektronski nadzor stabilnosti vozila • Zaštitni vazdušni jastuci (vozač i suvozač) • Zaštitni bočni vazdušni jastuci (vozač i suvozač) • Sigurnosne vazdušne zavesice (vozač i suvozač) • Mogućnost isključivanja suvozačevog vazdušnog jastuka • Dva sigurnosna pojasa u tri tačke napred i tri pojasa u tri tačke pozadi • Ograničivač zatezne sile prednjih sigurnosnih pojaseva • Prednji sigurnosni pojasevi podesivi po visini • ISOFIX drzači za dečje sedište nazad • Aktivni nasloni za glavu
UNUTRAŠNJOST • Automatski klima uređaj • NDCS - Nissan Dynamic Control System • Filter protiv polena • Kaseta za rukavice • Multimedijalni ure˜aj* • 4 zvučnika • Džep na poledjini suvozačevog sedišta • Putni kompjuter • Merač spoljne temperature • Digitalni sat • Servo volan podesiv po visini • Kožom presvučen upravljač • Kožna ručica menjača • Komande audio, putnog kompjutera, tempomata i Bluetooth sistema na volanu • El. podizači stakala prednjih i zadnjih vrata • Osvetljenje kabine sa odloženim gašenjem • 12V utičnica napred • Mesta za limenke • Po visini podesivi nasloni za glavu napred (2) i pozadi (3) • Vozačevo sedište podesivo po visini • Deljiva zadnja klupa (60:40) SPOLJNI IZGLED • 17” alu felne • Dimenzije guma 215/55 R17 • Prednji i zadnji branik u boji vozila • Zaštitna plastika oko vozila • El. podesivi spoljni retrovizori • Halogenska prednja svetla, podesiva po visini iz kabine • Svetla za maglu • Ručice i retrovizori u boji vozilaTEHNIKA • Imobilizator • Daljinsko centralno zaključavanje • Tempomat • Limitator brzine • Parking asistencija - kamera na zadnjem delu vozila za pogled prilikom kretanja unazad sa vidljivim uglom od 170°
CITY SPORT PACK - DODATNO NA OPREMU CITYUN
UTRAŠNJOST • Sportske presvlake sedišta
SPOLJNI IZGLED • 17” alu felne - sport • Dimenzije guma 215/55 R17 • Zatamnjena zadnja stakla
Multimedijalni ure˜aj:
6,2" ekran osetljiv na dodir, DVD/CD čitač, Radio, GPS modul, Bluetooth, USB port
Djak pesak 

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Vozio i Twinga i Ka i ford mi se vise svidja. Nekako deluje manji, zivahniji i lepsi za voznju. Zena me vec neko vreme 'nagovara' da joj kupim pezo 106 ili citroen C1 koji su po zajednickoj oceni bolji od prvo-pomenuta dva modela, ali nekako ja ipak vise vucem prema fordu.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Udri šakom o sto i pokaži ženi ko u porodici bira vozila!
Dule je l' ima Twingo tempomat?

Dule je l' ima Twingo tempomat?

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
moguce da da sam ovom Mondeu 2.2 tdci 175ks titanium S nasao dostojnog protivnika sto se tice voznje, pojave, jedinstvenosti.. Alfa 159 2.4 jtdm 210ks Q4 (raspored snage 57% nazad, 43% napred, iliti bas kako treba
)
ovako moze da izgleda a evo i jedne fine na prodaju kod nas..http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _exclusiv/
a ova dva lepotana vidite na ovim linkovima:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

ovako moze da izgleda a evo i jedne fine na prodaju kod nas..http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _exclusiv/
a ova dva lepotana vidite na ovim linkovima:
Poslednja izmena: milan_gt, na dan nedelja, 9. okt. 2011. u 13:30h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Srce kaže Moneo.
A kako to kažu u narodu, ako imaš Alfu mehaničar ti postane najbolji prijatelj.

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Iosis piše: A kako to kažu u narodu, ako imaš Alfu mehaničar ti postane najbolji prijatelj.

Poznajem dosta ljudi iz istog tog naroda koji ganjaju te JTD motore i nesto ni od jednog nisam cuo da se zale...

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Srce kaze Alfa... Srca urlice Alfa...taj auto tako dobro izgleda da to nije normalno..
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Urbana legenda. Bilo nekad, sada su druga vremena. Alfa izgleda bolje, ali ja bih pre uzeo mondea. Twinga kog sam ja vozio nije imao tempomat, mada mislim da mu nije ni potreban jer je to gradski auto gde je uglavnom voznja stani-kreni. Model koji sam vozio je bio sa manuelnim menjacem ali mislim da bi automatik bio bolja opcija.Iosis piše:Srce kaže Moneo.![]()
A sto se tice Ka, verovatno ce on da postane clan porodice, osim ako se ne predomislim u veci cele kombinacije jer su mi se DS3 i DS4 opasno svideli, pogotovo posle probne voznje. Udoban, jednostavan, sa atraktivnim dizajnom, jedino mu je cena malo napumpana. Ali ako daju neki popust...
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Talladega_500
- Yankee
Jedan od mojih omiljenih importa.
Kia Soul. Imao sam priliku da je provozam kad je tek izasla u prodaju pre par godina. Tad sam imao par zamerki. Motor je bio izuzetno slab i bucan (1.6L sa cini mi se 122 hp), a enterijer je bio pun jeftine plastike. Po slikama enterijer mi se cini ok sad, a sad imaju i nove motore (1.6L sa 138 hp, 2.0L sa 164 hp). Soul ce mi biti na kracoj listi kad budem kupovao sledeci auto.
A cena u Americi je sitnica, $14,500. $1,000 manje nego Fiesta hatchback.

Kia Soul. Imao sam priliku da je provozam kad je tek izasla u prodaju pre par godina. Tad sam imao par zamerki. Motor je bio izuzetno slab i bucan (1.6L sa cini mi se 122 hp), a enterijer je bio pun jeftine plastike. Po slikama enterijer mi se cini ok sad, a sad imaju i nove motore (1.6L sa 138 hp, 2.0L sa 164 hp). Soul ce mi biti na kracoj listi kad budem kupovao sledeci auto.
A cena u Americi je sitnica, $14,500. $1,000 manje nego Fiesta hatchback.