pozdrav ponosnim valasnicima forda
- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
pozdrav ponosnim valasnicima forda
Pozdrav, ja sam Dusan iz Josanicke Banje , opstina Raska. U subotu sam postao vlasnik Fieste 1.4 benzinac , 2002. godiste .
Da mi je neko nekada reko da cu ikada kupiti nekog forda nebi mu ni najmanje verovao. Obilazio sam auto placeve , trazio opel astru , WW pola i golfa , a na kraju , izbor je pao na fokus 1.8 tddi karavan i fiesticu . Fokus je otpao zbog velicine (posto je duplo veci od astre karavan npr) , pa je izbor pao na fiesticu .
Ziv nisam kakav je to auto , kako ce se pokazati i dali sam pogresio.
Ali ipak u posvesti mi se javlja da nisam napravio gresku.
Bice mi cast , sto sam clan ovog foruma.
Samo da dodam , da sam dosad bio veliki fan i ponosan vlasnik WW , teska srca sam odlucio da kupim auto druge marke , koju cu mozda i da zavolim , nikad se ne zna.
Da mi je neko nekada reko da cu ikada kupiti nekog forda nebi mu ni najmanje verovao. Obilazio sam auto placeve , trazio opel astru , WW pola i golfa , a na kraju , izbor je pao na fokus 1.8 tddi karavan i fiesticu . Fokus je otpao zbog velicine (posto je duplo veci od astre karavan npr) , pa je izbor pao na fiesticu .
Ziv nisam kakav je to auto , kako ce se pokazati i dali sam pogresio.
Ali ipak u posvesti mi se javlja da nisam napravio gresku.
Bice mi cast , sto sam clan ovog foruma.
Samo da dodam , da sam dosad bio veliki fan i ponosan vlasnik WW , teska srca sam odlucio da kupim auto druge marke , koju cu mozda i da zavolim , nikad se ne zna.
Poslednja izmena: DULEmajstor, na dan ponedeljak, 21. nov. 2011. u 11:44h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: pozdrav ponosnim valasnicima forda
pozdrav dulemajstore, dobrodosao u ford club
svi smo mi vozili juga pa gofa, pa sada presli forda, neznam sta ocekujes od tog motora, taj je mali benzinski motor meni se nesvidja, ja bi gadjao dizela, recimo dizel fiesta mnogo manje trosi u gradu od pola iste kubikaze motor, ali dobro, uglavnoom su benzinaci u boljem stanju od dizela, i za te pare konkurencija nema sta da trazi, od glanc novog pa do polonjaka, uvek dobijes mladji sa jacom opremom za te pare ...
fokus ovaj tddi je dobar i za odrzavanje i za voznju i potrosnju, fordov motor nije mesanac, nego uglavnom su karavani....
od fieste mozes ocekivati najgore samo ono sto je ona benzinjara, i normalno u kakvom je stanju.

svi smo mi vozili juga pa gofa, pa sada presli forda, neznam sta ocekujes od tog motora, taj je mali benzinski motor meni se nesvidja, ja bi gadjao dizela, recimo dizel fiesta mnogo manje trosi u gradu od pola iste kubikaze motor, ali dobro, uglavnoom su benzinaci u boljem stanju od dizela, i za te pare konkurencija nema sta da trazi, od glanc novog pa do polonjaka, uvek dobijes mladji sa jacom opremom za te pare ...
fokus ovaj tddi je dobar i za odrzavanje i za voznju i potrosnju, fordov motor nije mesanac, nego uglavnom su karavani....
od fieste mozes ocekivati najgore samo ono sto je ona benzinjara, i normalno u kakvom je stanju.
- DULEmajstor
Auto je u odlicnom stanju . Kao nov , stvarna kilometraza je 106k km (provereno) , ne trosi ulje , ali nista dok ja to ne proverim na nekih 10k km predjenih.
Konkretno sam plasljiv po pitanju koliko se kvari , koliko kostaju i ima li delova .
Ne ocekujem ja nista posebno od performansi , sto se motora tice.
Ja sam u podnozju Kopaonika , na 20km od centra .
Cesto odlazim gore , stalne su slike da amss slepa nove automobile sa modernim dizel agregatima , pa sam se skoro samo iz tog razloga odlucio za benzinca.
Od opreme ima : abs , servo , klimu , podizace stakala , air beg vozaca , suvozaca i bocni , podesiv volan i sedista , muzika fabricka cd , kodirani kljuc , prva boja , nije cukan . . .
Meni je licno potreban auto koji ce da zavrsi poso , a pritom da se manje kvari , naravno redovno ce biti odrzavan.
Moj stari golf se sada bas cesto kvari , pa ce od ove fiestice dosta da se ocekuje u tom pogledu.
Mislim da ce da zavrsi moje potrebe i ocekivanja.
Videcemo kako ce biti moje novo iskustvo - iskustvo sa fordom.
Konkretno sam plasljiv po pitanju koliko se kvari , koliko kostaju i ima li delova .
Ne ocekujem ja nista posebno od performansi , sto se motora tice.
Ja sam u podnozju Kopaonika , na 20km od centra .
Cesto odlazim gore , stalne su slike da amss slepa nove automobile sa modernim dizel agregatima , pa sam se skoro samo iz tog razloga odlucio za benzinca.
Od opreme ima : abs , servo , klimu , podizace stakala , air beg vozaca , suvozaca i bocni , podesiv volan i sedista , muzika fabricka cd , kodirani kljuc , prva boja , nije cukan . . .
Meni je licno potreban auto koji ce da zavrsi poso , a pritom da se manje kvari , naravno redovno ce biti odrzavan.
Moj stari golf se sada bas cesto kvari , pa ce od ove fiestice dosta da se ocekuje u tom pogledu.
Mislim da ce da zavrsi moje potrebe i ocekivanja.
Videcemo kako ce biti moje novo iskustvo - iskustvo sa fordom.
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- Cika Dule
- Poruka: 443
- Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h
Pozdrav ime i dobrodosao 

Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!
- dusan80
- Poruka: 293
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h
Dobrodošao imenjače! 

Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!
- DULEmajstor
Hvala svima na dobrodoslici. . . 

- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- vladag
- Poruka: 153
- Član foruma od: utorak, 22. feb. 2011. u 21:45h

Vozio sam do sada nekoliko dizela (do skora sam bio vlasnik i jednog Picassa) i mogu ti reći iz sopstvenog iskustva da i dizel i benzinac imaju svojih prednosti ali i mana. Konkretno, ovi zetek Se motori su izuzetno startni (majka mi je imala Twinga sa 1.2 16V motorom ali je ovaj motor iz moje Fieste barem 30% startniji, a auto je 200 kg teži od Twinga) i voze se sa uživanjem. Daleko od toga da su dizeli toliko nepouzdani, ali su dosta skuplji za održavanje. Uz to tu je i momenat cene registracije. Trenutno je jeftinije voziti benzinca na gas nego dizela koji malo troši, tako da je tvoja namera da ugradiš gas sasvim na mestu. Računaj da će ti trebati da pređeš oko 10000 km da otplatiš uređaj sa svi dodatnim troškovima (atest i promena saobraćajne), ali kasnije tek imaš da se navozaš.
Kada nemam ništa pametno da kažem, ja biram da ćutim
- DULEmajstor
Ugradicu plin sigurno kroz koji mesec .
Ipak razlika je 60dinara , a potrosnja nije nista veca nego potrosnja benzina . Normalno sekvent .
Koji uredjaj preporucujete .
Ja bi stavio lovato gasni sistem.
Ipak razlika je 60dinara , a potrosnja nije nista veca nego potrosnja benzina . Normalno sekvent .
Koji uredjaj preporucujete .
Ja bi stavio lovato gasni sistem.
- coanew
- Poruka: 112
- Član foruma od: petak, 17. dec. 2010. u 11:44h
dobar i auto i motor , retko se kvare , a jeftini su za odrzavanje bar naspram WV
kod mene je AC stag 4 gasni uredjaj i radi extra, a imao sam ga i u starom focusu 1.6 16v
neka je sa srecom
kod mene je AC stag 4 gasni uredjaj i radi extra, a imao sam ga i u starom focusu 1.6 16v
neka je sa srecom

- DULEmajstor
Hvala @coanew.