Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14172
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Nema potrebe da vozim gomilu automobila zato sto znam napamet cenovnik svih automobila na Americkom trzistu.
A za $20,000 se ne moze dobiti nista vece od Focusa sa izuzetkom ovog Passata, koji je ubedljibo najjeftiniji auto u klasi.
I nemoras biti rocket scientist da znas da nijedan kompakt nikako ne moze imati vise prostora enterijera od jednog automobila koji je skoro full-size (za 2 klase veci po dimenzijama).
p.s. sto se tice "reklama", jedino sam pretplacen za Motor Treng magazin, nista vise.
A za $20,000 se ne moze dobiti nista vece od Focusa sa izuzetkom ovog Passata, koji je ubedljibo najjeftiniji auto u klasi.
I nemoras biti rocket scientist da znas da nijedan kompakt nikako ne moze imati vise prostora enterijera od jednog automobila koji je skoro full-size (za 2 klase veci po dimenzijama).
p.s. sto se tice "reklama", jedino sam pretplacen za Motor Treng magazin, nista vise.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Mala je vajda sto znas cenovnik napamet kada vozila nisi ni video. Pricas teoriju procitanu iz nekih tekstova i na osnovu toga donosis neke zakljucke.
Na osnovu cega donosis zakljucke o Passat-u? Na osnovu tekstova iz novina ili na osnovu svog licnog iskustva? Uporedjues fokusa i passata, sto se cene tice, a nemas pojma sta se za tu cenu stvarno dobija. Znas samo ono sto je napisano u reklamnim materijalima a sta to, i koliko u praksi, znaci nemas pojma. I plus poredjenje radimo samo na osnovu reklamnih materijala i tekstova iz casopisa.
Na osnovu cega donosis zakljucke o Passat-u? Na osnovu tekstova iz novina ili na osnovu svog licnog iskustva? Uporedjues fokusa i passata, sto se cene tice, a nemas pojma sta se za tu cenu stvarno dobija. Znas samo ono sto je napisano u reklamnim materijalima a sta to, i koliko u praksi, znaci nemas pojma. I plus poredjenje radimo samo na osnovu reklamnih materijala i tekstova iz casopisa.
I to je previsep.s. sto se tice "reklama", jedino sam pretplacen za Motor Treng magazin, nista vise.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@popovicvl
Evropska Toyota Avensis ima vise mesta i od Mondea mk4, bas sam sedeo na zadnjem sajmu automobila u svim tim limuzinama nize srednje (ili srednje, ne znam vise koje su kategorije) klase, i napred i nazad (visok sam 1.90m). Toyota ima ubedljivo najvise mesta, pogotovo pozadi.
I jos jedna zanimljiva stavka koju sam tad primetio, Mondeo mk4 bas i ne moze da se pohvali prostorom za glavu na zadnjem sedistu, Moneo mk3 ima vise prostora nego mk4 u tom pogledu (pricam o hatchback varijantama). Verovatno je tu dizajn pojeo prostor
S druge strane u toj Toyoti cim pipnes bilo sta u unutrasnjosti imas osecaj da je proizvedeno kod nas u Kragujevcu, bas los kvalitet upotrebljenih materijala, par klasa ispod Mondea.
Evropska Toyota Avensis ima vise mesta i od Mondea mk4, bas sam sedeo na zadnjem sajmu automobila u svim tim limuzinama nize srednje (ili srednje, ne znam vise koje su kategorije) klase, i napred i nazad (visok sam 1.90m). Toyota ima ubedljivo najvise mesta, pogotovo pozadi.
I jos jedna zanimljiva stavka koju sam tad primetio, Mondeo mk4 bas i ne moze da se pohvali prostorom za glavu na zadnjem sedistu, Moneo mk3 ima vise prostora nego mk4 u tom pogledu (pricam o hatchback varijantama). Verovatno je tu dizajn pojeo prostor

S druge strane u toj Toyoti cim pipnes bilo sta u unutrasnjosti imas osecaj da je proizvedeno kod nas u Kragujevcu, bas los kvalitet upotrebljenih materijala, par klasa ispod Mondea.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Nemo' me pogrešno shvatiti, ništa ne tvrdim, samo pitam.
A koliki je gepek kod Toyote? Da nisu možda ''žrtvovali'' gepek za veći prostor na zadnjim sjedištima?
P.S. Je l' ima Toyota tempomat?
A koliki je gepek kod Toyote? Da nisu možda ''žrtvovali'' gepek za veći prostor na zadnjim sjedištima?
P.S. Je l' ima Toyota tempomat?

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Talladega_500
- Yankee
Preterujes stvarno sa tim "licnim iskustvom". Kada bi svi ovde pricali samo o licnom iskustvu ovaj forum nebi imao 10 novih komentara dnevno.Mickey038 piše:Mala je vajda sto znas cenovnik napamet kada vozila nisi ni video. Pricas teoriju procitanu iz nekih tekstova i na osnovu toga donosis neke zakljucke.
Znam sta Focus ima od osnovne opreme i znam sta Passat ima od osnovne opreme. To je nesto sto svako iz brosure moze da vidi. Ili ti smatras da treba da provozam oba auta da bi mogao da zakljucim koji od njih ima standardan CD player, a koji obican radio na kasete?
Uostalom, ja ih uopste nisam usporedjivao po nicemu drugom osim po prostoru.
Ovo nije nikakav rocket science - jednostavno je nemoguce da ce kompakt imati vise prostora od full-size automobila.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
A kako mozes da poredis Focusa i to VW sranje kada uopste nisu automobili iz iste klase.
A na onim slikama se lepo vidi da su sedista pomerena u napred.
Kada su Nemci za novog Mondea rekli da je konacno napravljen bolji auto od Pasata ne vidim sto si se ti toliko uhvatio da ga hvalis
A na onim slikama se lepo vidi da su sedista pomerena u napred.
Kada su Nemci za novog Mondea rekli da je konacno napravljen bolji auto od Pasata ne vidim sto si se ti toliko uhvatio da ga hvalis
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- Talladega_500
- Yankee
Neznam sta toliko komplikujete jednostavnu situaciju.BokiRS piše:A kako mozes da poredis Focusa i to VW sranje kada uopste nisu automobili iz iste klase.
VW Passat za svoju cenu pruza najvise prostora. Ne postoji drugi automobil koji za iste pare pruza vise prostora. To je sve sta hocu da kazem. Apsolutno nista vise.
Sad ce Mickey da ti kaze da ovo nikako ne mozes da znas dok ih ne provozas, da su svi mediji samo u stilu reklame i samo zato sto neki mediji nesto napisu ne znaci da je istina i nebi trebali pisati o tome ovde na forumu, vec bi samo trebali pricati o licnim iskustvima.BokiRS piše:Kada su Nemci za novog Mondea rekli da je konacno napravljen bolji auto od Pasata ne vidim sto si se ti toliko uhvatio da ga hvalis

A znam da niko ovde nema nikakvo iskustvo sa ovim USA Passatom jer ga niko nije ni video uzivo (ne samo sto je u prodaju izasao pre svega 2 meseca vec se uopste ne prodaje u Evropi).
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Dobro, malo se kosimo sa americkim trzistem. U Evropi Mondeo je za 10-15% jeftiniji od Passata, a ima vise prostora nego Audi A6.
Kakva je situacija u Americi, to je vec druga prica.
Kakva je situacija u Americi, to je vec druga prica.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Evo koliko ima prostora za noge na zadnjoj klupi kod Focusa Mk1, licno ja slikao:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ne terajte me da postavljam slike zadnje klupe Scorpia
A mož i dule sliku zadnje klupe mondea mk3... pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi

A mož i dule sliku zadnje klupe mondea mk3... pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- totti
Ovo dokazuje da Focus ima ubedljivo najvise mesta na zadnjoj klupi u svojoj klasi... 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ovo je moja normalna vozacka pozicija (naslon iza B stuba) i pozadi je veci od passata, samo sto je ova slika slikana pre ove diskusije i s namerom da naglasi alkantru a ne prostor

- Iosis
- VIP
Boki postavi sliku koliko Ka ima prostora nazad! 

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Ne moze da stane u monitor 

Chip tuning za Ford-ove
- milan_gt
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Što znači samo jedno - tu ćemo Iosisu da pravimo svadbuBokiRS piše:Iha moze kolo da se igra

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- totti
Pa sto bas kod mene?
Imaju neki clanovi lubenicare, tamo je vise mesta...
Osim toga, ovo je "kulturan" auto, nije navikao na razvratnike i egzibicioniste...

Imaju neki clanovi lubenicare, tamo je vise mesta...
Osim toga, ovo je "kulturan" auto, nije navikao na razvratnike i egzibicioniste...

- Iosis
- VIP
Ali ti koji imaju lubeničare imaju zguljen plafon, pa nije lijepo da goste dočekam u takom prostoru. 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Da i ja kažem koju... plafon?

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Iosis
- VIP
Aha, plafon. 

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Grdno, ovaj grdno gresis sinko. Ovde ima poprilican broj ljudi koji su vozali (ili i dalje vozaju) poprilican broj automobila.Preterujes stvarno sa tim "licnim iskustvom". Kada bi svi ovde pricali samo o licnom iskustvu ovaj forum nebi imao 10 novih komentara dnevno.
Nisam siguran da shvatas poentu, tvoja prica, diskusija i 'cvrsti stavovi' se zasnivaju na necemu sto je neko drugi napisao i sa time ti ulazis u bespotrebne rasprave sa ostalim clanovima. Tvrdis da pasat ima vise mesta od fokusa, pa kad vidis da to i nije bas tacno, onda krenes u pricu da je jefiniji, pa ako bi se nekako 'dokazalo' da i to nije bas tacno, onda bi nasao neku drugu 'stavku' da nastavis 'ubedjivanje - ko je u pravu' i tako u nedogled. A sve to zasnovano na nekim tekstovima koje na internetu mozes da nadjes 'na kilo' i koje su stav nekoga ko ima/ili nema pojma sa onim sto pise, odnosno ima/ili nema interesa da pise ono sto pise.
Ne, neznas jer u suprotnom ova diskusija nebi bila ovde. Dokaz je i ovde:Znam sta Focus ima od osnovne opreme i znam sta Passat ima od osnovne opreme. To je nesto sto svako iz brosure moze da vidi. Ili ti smatras da treba da provozam oba auta da bi mogao da zakljucim koji od njih ima standardan CD player, a koji obican radio na kasete?
Ovo nije nikakav rocket science - jednostavno je nemoguce da ce kompakt imati vise prostora od full-size automobila.
Moj fokus (compact clasa) je jeftiniji od tog USA pasata, po slikama ima vise mesta nego sto ima u pasatu, a registracija tog pasata je skuplja nego moj fokus, tehnologija je slicna, vozne karakteristike su kod mog fokusa bolje, i sta cemo sada da radimo? Jer ja treba da tvrdim da je moj fokus bolji od tog pasata a da pasat ni ocima nisam video? Ja, kako to Boki rece, 'sranje od auta' bih prvo voleo da vidim uzivo, da sednem u njega, provozam pa tek onda donosim sud o njemu.VW Passat za svoju cenu pruza najvise prostora. Ne postoji drugi automobil koji za iste pare pruza vise prostora. To je sve sta hocu da kazem. Apsolutno nista vise.
Dacu ti primer: novi fokus mi se po slikama nije svidjao. Unutrasnjost mi je izgledala kao diskoteka, instrumenti previse svetleci, linije nekako cudne. Spoljasnost mi je bila isto nekako bez veze. Dok nisam seo u auto i provozao krug. Tada se sve promenilo. Auto me podsetio na lepe dane sa RS-om, ubrzava odlicno, put drzi kao da vozim peglu, koci kao da ga cekicem zakucas za asfalt, unutrasnost i nije bas tako svetlucava kao na slikama, vec sve nekako stoji bas tamo gde bi trebalo da stoji. Sa svojih 182cm visine nisam imao problema da udjem i sednem u auto iako sam prema slikama smatrao da ce sam ulaz i izlaz iz auta biti problem. Svideo mi se vise od fokusa kojeg vozim, iako mislim da je moj fokus funkcionalniji za moje trenutne potrebe.
Evo i drugog primera, odnosno bolje reci par pitanja: Znas li koja je razlika izmedju CD player-a koji se ugradjuje u standardne modele Fokusa MK2 i Sony-a koji se ugradjuje u titanijum verziju? Mozes li na osnovu brosura da saznas koji je zvuk bolji u autu i koji tebi vise prija? Zasto je razlika u ceni tako velika? Sta mozes na osnovu brosura zakljuciti koja je razlika izmedju modela sto se naslona za ruku tice (onog koji se nalazi izmedju vozacevog i suvozacevog sedista)?
Batali ti casopise i internet. Sve je to lepo i krasno, ali svoj stav trebas da zasnivas na realnim cinjenicama a ne na necijoj propagandi.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Talladega_500
- Yankee
A na osnovu cega si ti dosao do svih tih zakljucaka, posebno da Focus pruza vise mesta od Passata?Mickey038 piše:Tvrdis da pasat ima vise mesta od fokusa, pa kad vidis da to i nije bas tacno, onda krenes u pricu da je jefiniji, pa ako bi se nekako 'dokazalo' da i to nije bas tacno, onda bi nasao neku drugu 'stavku' da nastavis 'ubedjivanje - ko je u pravu' i tako u nedogled. A sve to zasnovano na nekim tekstovima koje na internetu mozes da nadjes 'na kilo' i koje su stav nekoga ko ima/ili nema pojma sa onim sto pise, odnosno ima/ili nema interesa da pise ono sto pise.
Moj fokus (compact clasa) je jeftiniji od tog USA pasata, po slikama ima vise mesta nego sto ima u pasatu, a registracija tog pasata je skuplja nego moj fokus, tehnologija je slicna, vozne karakteristike su kod mog fokusa bolje, i sta cemo sada da radimo?

Meni u novom Focusu uopste nije bilo komotno, kolena su mi sve vreme udarala u plastiku, laktovi takodje, zimi kad obucem zimsku jaknu mislim da se nebi mogao okrenuti u njemu. Na vozacevom mestu se uopste nisam osecao komotno, daleko komotnije sam se osecao u Civic coupe koju sam provozao isti dan kao i u mojim Mustang i Golf 4.
Znam da ovog Americkog Passata nikad nisi ni video uzivo, da ne govorim vozio, jer je izasao u prodaju pre 2 meseca i uopste se ne prodaje u Evropi. Tako da osim ako zivis u Americi ili Kini znam da ga nisi ni video uzivo ni vozio. I ne samo ti niti niko drugi ovde.
I na osnovu cega mozes zakljuciti da su vozne karakteristike Focusa bolje? Passat je potpuno novi auto, pravljen na potpuno novoj platformi samo za Americko i Kinesko trziste, nema nista zajednicko sa Evropom. Kako znas kakve su njegove vozne karakteristike? Da se razumemo, Focus jeste odlican za voznju i meni se jako svideo, ali ovo je potpuno novi Passat koji je uradjen bas specificno za Amerikance sto znaci da je uradjen sa drugacijom formulom u poredjenju sa Evropskim.
Ono ostalo sta si spomenuo (registracija, cena) necu poredeti jer se ne prodaju na istom trzistu pa nebi imalo smisla (jer kad bi usporedjivao cene i registraciju u Americi sa onima u Evropi, jeftinije je kupiti i registrovati Passat 3.6L u Americi nego Focus 1.6L EcoBoost u Evropi). No, nebitno.
- milan_gt
pa ako je posebno radjen za usa i Kinesko trziste znaci da ima vozne osobine camca a i materijali unutra su dosta jeftiniji i jos sto sta..pa zato i kosta 20k$, u EU takve stvari ne bi prosle..
- totti
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h