Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14172
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 09:07h

Nema potrebe da vozim gomilu automobila zato sto znam napamet cenovnik svih automobila na Americkom trzistu.
A za $20,000 se ne moze dobiti nista vece od Focusa sa izuzetkom ovog Passata, koji je ubedljibo najjeftiniji auto u klasi.
I nemoras biti rocket scientist da znas da nijedan kompakt nikako ne moze imati vise prostora enterijera od jednog automobila koji je skoro full-size (za 2 klase veci po dimenzijama).

p.s. sto se tice "reklama", jedino sam pretplacen za Motor Treng magazin, nista vise.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 11:19h

Mala je vajda sto znas cenovnik napamet kada vozila nisi ni video. Pricas teoriju procitanu iz nekih tekstova i na osnovu toga donosis neke zakljucke.
Na osnovu cega donosis zakljucke o Passat-u? Na osnovu tekstova iz novina ili na osnovu svog licnog iskustva? Uporedjues fokusa i passata, sto se cene tice, a nemas pojma sta se za tu cenu stvarno dobija. Znas samo ono sto je napisano u reklamnim materijalima a sta to, i koliko u praksi, znaci nemas pojma. I plus poredjenje radimo samo na osnovu reklamnih materijala i tekstova iz casopisa.

p.s. sto se tice "reklama", jedino sam pretplacen za Motor Treng magazin, nista vise.
I to je previse
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 14:11h

@popovicvl

Evropska Toyota Avensis ima vise mesta i od Mondea mk4, bas sam sedeo na zadnjem sajmu automobila u svim tim limuzinama nize srednje (ili srednje, ne znam vise koje su kategorije) klase, i napred i nazad (visok sam 1.90m). Toyota ima ubedljivo najvise mesta, pogotovo pozadi.
I jos jedna zanimljiva stavka koju sam tad primetio, Mondeo mk4 bas i ne moze da se pohvali prostorom za glavu na zadnjem sedistu, Moneo mk3 ima vise prostora nego mk4 u tom pogledu (pricam o hatchback varijantama). Verovatno je tu dizajn pojeo prostor :)

S druge strane u toj Toyoti cim pipnes bilo sta u unutrasnjosti imas osecaj da je proizvedeno kod nas u Kragujevcu, bas los kvalitet upotrebljenih materijala, par klasa ispod Mondea.
Fiesta!!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 14:44h

Nemo' me pogrešno shvatiti, ništa ne tvrdim, samo pitam.
A koliki je gepek kod Toyote? Da nisu možda ''žrtvovali'' gepek za veći prostor na zadnjim sjedištima?

P.S. Je l' ima Toyota tempomat? lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 15:50h

Mickey038 piše:Mala je vajda sto znas cenovnik napamet kada vozila nisi ni video. Pricas teoriju procitanu iz nekih tekstova i na osnovu toga donosis neke zakljucke.
Na osnovu cega donosis zakljucke o Passat-u? Na osnovu tekstova iz novina ili na osnovu svog licnog iskustva? Uporedjues fokusa i passata, sto se cene tice, a nemas pojma sta se za tu cenu stvarno dobija. Znas samo ono sto je napisano u reklamnim materijalima a sta to, i koliko u praksi, znaci nemas pojma. I plus poredjenje radimo samo na osnovu reklamnih materijala i tekstova iz casopisa.
Preterujes stvarno sa tim "licnim iskustvom". Kada bi svi ovde pricali samo o licnom iskustvu ovaj forum nebi imao 10 novih komentara dnevno.
Znam sta Focus ima od osnovne opreme i znam sta Passat ima od osnovne opreme. To je nesto sto svako iz brosure moze da vidi. Ili ti smatras da treba da provozam oba auta da bi mogao da zakljucim koji od njih ima standardan CD player, a koji obican radio na kasete?
Uostalom, ja ih uopste nisam usporedjivao po nicemu drugom osim po prostoru.

Ovo nije nikakav rocket science - jednostavno je nemoguce da ce kompakt imati vise prostora od full-size automobila.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 15:58h

A kako mozes da poredis Focusa i to VW sranje kada uopste nisu automobili iz iste klase.
A na onim slikama se lepo vidi da su sedista pomerena u napred.
Kada su Nemci za novog Mondea rekli da je konacno napravljen bolji auto od Pasata ne vidim sto si se ti toliko uhvatio da ga hvalis
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 16:08h

BokiRS piše:A kako mozes da poredis Focusa i to VW sranje kada uopste nisu automobili iz iste klase.
Neznam sta toliko komplikujete jednostavnu situaciju.
VW Passat za svoju cenu pruza najvise prostora. Ne postoji drugi automobil koji za iste pare pruza vise prostora. To je sve sta hocu da kazem. Apsolutno nista vise.
BokiRS piše:Kada su Nemci za novog Mondea rekli da je konacno napravljen bolji auto od Pasata ne vidim sto si se ti toliko uhvatio da ga hvalis
Sad ce Mickey da ti kaze da ovo nikako ne mozes da znas dok ih ne provozas, da su svi mediji samo u stilu reklame i samo zato sto neki mediji nesto napisu ne znaci da je istina i nebi trebali pisati o tome ovde na forumu, vec bi samo trebali pricati o licnim iskustvima. :D
A znam da niko ovde nema nikakvo iskustvo sa ovim USA Passatom jer ga niko nije ni video uzivo (ne samo sto je u prodaju izasao pre svega 2 meseca vec se uopste ne prodaje u Evropi).

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 16:30h

Dobro, malo se kosimo sa americkim trzistem. U Evropi Mondeo je za 10-15% jeftiniji od Passata, a ima vise prostora nego Audi A6.

Kakva je situacija u Americi, to je vec druga prica.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 17:08h

Evo koliko ima prostora za noge na zadnjoj klupi kod Focusa Mk1, licno ja slikao:

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 17:31h

Ne terajte me da postavljam slike zadnje klupe Scorpia lol

A mož i dule sliku zadnje klupe mondea mk3... pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi hahahaha
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 17:33h

Ovo dokazuje da Focus ima ubedljivo najvise mesta na zadnjoj klupi u svojoj klasi... :jeeej:
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 17:45h

ovo je moja normalna vozacka pozicija (naslon iza B stuba) i pozadi je veci od passata, samo sto je ova slika slikana pre ove diskusije i s namerom da naglasi alkantru a ne prostor :D

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 18:09h

Boki postavi sliku koliko Ka ima prostora nazad! hahahaha
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 18:12h

Ne moze da stane u monitor hahahaha
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 18:16h

hahahaha

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 19:02h

BokiRS piše:Iha moze kolo da se igra :D
Što znači samo jedno - tu ćemo Iosisu da pravimo svadbu :bravo:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 19:05h

Pa sto bas kod mene? :wtf:
Imaju neki clanovi lubenicare, tamo je vise mesta...
Osim toga, ovo je "kulturan" auto, nije navikao na razvratnike i egzibicioniste... hahahaha
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 19:54h

Ali ti koji imaju lubeničare imaju zguljen plafon, pa nije lijepo da goste dočekam u takom prostoru. hahahaha

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 19:59h

Da i ja kažem koju... plafon?
Slika
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 28. nov. 2011. u 20:53h

Aha, plafon. mrgreen

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » utorak, 29. nov. 2011. u 13:48h

Preterujes stvarno sa tim "licnim iskustvom". Kada bi svi ovde pricali samo o licnom iskustvu ovaj forum nebi imao 10 novih komentara dnevno.
Grdno, ovaj grdno gresis sinko. Ovde ima poprilican broj ljudi koji su vozali (ili i dalje vozaju) poprilican broj automobila.

Nisam siguran da shvatas poentu, tvoja prica, diskusija i 'cvrsti stavovi' se zasnivaju na necemu sto je neko drugi napisao i sa time ti ulazis u bespotrebne rasprave sa ostalim clanovima. Tvrdis da pasat ima vise mesta od fokusa, pa kad vidis da to i nije bas tacno, onda krenes u pricu da je jefiniji, pa ako bi se nekako 'dokazalo' da i to nije bas tacno, onda bi nasao neku drugu 'stavku' da nastavis 'ubedjivanje - ko je u pravu' i tako u nedogled. A sve to zasnovano na nekim tekstovima koje na internetu mozes da nadjes 'na kilo' i koje su stav nekoga ko ima/ili nema pojma sa onim sto pise, odnosno ima/ili nema interesa da pise ono sto pise.
Znam sta Focus ima od osnovne opreme i znam sta Passat ima od osnovne opreme. To je nesto sto svako iz brosure moze da vidi. Ili ti smatras da treba da provozam oba auta da bi mogao da zakljucim koji od njih ima standardan CD player, a koji obican radio na kasete?
Ne, neznas jer u suprotnom ova diskusija nebi bila ovde. Dokaz je i ovde:
Ovo nije nikakav rocket science - jednostavno je nemoguce da ce kompakt imati vise prostora od full-size automobila.
VW Passat za svoju cenu pruza najvise prostora. Ne postoji drugi automobil koji za iste pare pruza vise prostora. To je sve sta hocu da kazem. Apsolutno nista vise.
Moj fokus (compact clasa) je jeftiniji od tog USA pasata, po slikama ima vise mesta nego sto ima u pasatu, a registracija tog pasata je skuplja nego moj fokus, tehnologija je slicna, vozne karakteristike su kod mog fokusa bolje, i sta cemo sada da radimo? Jer ja treba da tvrdim da je moj fokus bolji od tog pasata a da pasat ni ocima nisam video? Ja, kako to Boki rece, 'sranje od auta' bih prvo voleo da vidim uzivo, da sednem u njega, provozam pa tek onda donosim sud o njemu.

Dacu ti primer: novi fokus mi se po slikama nije svidjao. Unutrasnjost mi je izgledala kao diskoteka, instrumenti previse svetleci, linije nekako cudne. Spoljasnost mi je bila isto nekako bez veze. Dok nisam seo u auto i provozao krug. Tada se sve promenilo. Auto me podsetio na lepe dane sa RS-om, ubrzava odlicno, put drzi kao da vozim peglu, koci kao da ga cekicem zakucas za asfalt, unutrasnost i nije bas tako svetlucava kao na slikama, vec sve nekako stoji bas tamo gde bi trebalo da stoji. Sa svojih 182cm visine nisam imao problema da udjem i sednem u auto iako sam prema slikama smatrao da ce sam ulaz i izlaz iz auta biti problem. Svideo mi se vise od fokusa kojeg vozim, iako mislim da je moj fokus funkcionalniji za moje trenutne potrebe.

Evo i drugog primera, odnosno bolje reci par pitanja: Znas li koja je razlika izmedju CD player-a koji se ugradjuje u standardne modele Fokusa MK2 i Sony-a koji se ugradjuje u titanijum verziju? Mozes li na osnovu brosura da saznas koji je zvuk bolji u autu i koji tebi vise prija? Zasto je razlika u ceni tako velika? Sta mozes na osnovu brosura zakljuciti koja je razlika izmedju modela sto se naslona za ruku tice (onog koji se nalazi izmedju vozacevog i suvozacevog sedista)?

Batali ti casopise i internet. Sve je to lepo i krasno, ali svoj stav trebas da zasnivas na realnim cinjenicama a ne na necijoj propagandi.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 29. nov. 2011. u 15:37h

Mickey038 piše:Tvrdis da pasat ima vise mesta od fokusa, pa kad vidis da to i nije bas tacno, onda krenes u pricu da je jefiniji, pa ako bi se nekako 'dokazalo' da i to nije bas tacno, onda bi nasao neku drugu 'stavku' da nastavis 'ubedjivanje - ko je u pravu' i tako u nedogled. A sve to zasnovano na nekim tekstovima koje na internetu mozes da nadjes 'na kilo' i koje su stav nekoga ko ima/ili nema pojma sa onim sto pise, odnosno ima/ili nema interesa da pise ono sto pise.
Moj fokus (compact clasa) je jeftiniji od tog USA pasata, po slikama ima vise mesta nego sto ima u pasatu, a registracija tog pasata je skuplja nego moj fokus, tehnologija je slicna, vozne karakteristike su kod mog fokusa bolje, i sta cemo sada da radimo?
A na osnovu cega si ti dosao do svih tih zakljucaka, posebno da Focus pruza vise mesta od Passata? :wtf: Focus je za vise od pola metra kraci automobil od Passata.
Meni u novom Focusu uopste nije bilo komotno, kolena su mi sve vreme udarala u plastiku, laktovi takodje, zimi kad obucem zimsku jaknu mislim da se nebi mogao okrenuti u njemu. Na vozacevom mestu se uopste nisam osecao komotno, daleko komotnije sam se osecao u Civic coupe koju sam provozao isti dan kao i u mojim Mustang i Golf 4.
Znam da ovog Americkog Passata nikad nisi ni video uzivo, da ne govorim vozio, jer je izasao u prodaju pre 2 meseca i uopste se ne prodaje u Evropi. Tako da osim ako zivis u Americi ili Kini znam da ga nisi ni video uzivo ni vozio. I ne samo ti niti niko drugi ovde.
I na osnovu cega mozes zakljuciti da su vozne karakteristike Focusa bolje? Passat je potpuno novi auto, pravljen na potpuno novoj platformi samo za Americko i Kinesko trziste, nema nista zajednicko sa Evropom. Kako znas kakve su njegove vozne karakteristike? Da se razumemo, Focus jeste odlican za voznju i meni se jako svideo, ali ovo je potpuno novi Passat koji je uradjen bas specificno za Amerikance sto znaci da je uradjen sa drugacijom formulom u poredjenju sa Evropskim.
Ono ostalo sta si spomenuo (registracija, cena) necu poredeti jer se ne prodaju na istom trzistu pa nebi imalo smisla (jer kad bi usporedjivao cene i registraciju u Americi sa onima u Evropi, jeftinije je kupiti i registrovati Passat 3.6L u Americi nego Focus 1.6L EcoBoost u Evropi). No, nebitno.

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 29. nov. 2011. u 16:35h

pa ako je posebno radjen za usa i Kinesko trziste znaci da ima vozne osobine camca a i materijali unutra su dosta jeftiniji i jos sto sta..pa zato i kosta 20k$, u EU takve stvari ne bi prosle..

totti

Poruka od totti » utorak, 29. nov. 2011. u 16:41h

Vozne osobine "bolje da ljulja, nego da zulja"...
Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 29. nov. 2011. u 17:10h

+1

Odgovori

Povratak na „Svaštara“