Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14172
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Poruka od Talladega_500 » utorak, 29. nov. 2011. u 18:09h

milan_gt piše:pa ako je posebno radjen za usa i Kinesko trziste znaci da ima vozne osobine camca a i materijali unutra su dosta jeftiniji i jos sto sta..pa zato i kosta 20k$, u EU takve stvari ne bi prosle..
Ako je radjen za USA trziste znaci da je prostran i udoban. Istina je da mu je enterijer verovatno losijeg kvaliteta, ali zato USA modeli svi imaju vise standardne opreme po klasama.

A sto se tice voznih karakteristika Americkih automobila evo sta su Britanci nedavno napisali za Mustang nakon test voznje:

What’s it like?
Remarkably good. One of the most stand-out features - for the European driver, at least - is that fact that the Mustang still has a beam axle. When we’re talking about that axle having to deal with a meaty V8, it’s easy to dismiss the Mustang as a new-world crudity.

In fact, this Ford Mustang handles and rides like something of a thoroughbred. On the winding and dipping country roads above Los Angeles, the Mustang was impressively accurate and controlled.

It’s a very stable and level-riding car, with an impressive ride but the big surprise was the steering, which is very accurate indeed and makes the car very easy to place on the road, so reeling off a series of switchbacks is an undemanding, though satisfying, task. Adding to the ease of rapid progress is the excellent, closely-spaced, six-speed manual box.

The body control, steering accuracy and unflappable poise in bends provide an intriguing contrast to the sheer exuberance of the V8 engine in full-flow. This is a very quick car, but also one that delivers a classic, no-substitute-for-cubic-inches, sense of thrust. Although refined at part-throttle, the engine’s max-attack noise is now channelled directly to the cabin from the engine’s intake, and the driver gets an in-cabin soundtrack that you’d swear was sampled straight from Bullitt.

What really lifted this particular car as a driver’s device was the optional Brembo brake package (which comes as part of the Premium Package, including leather trim and a rear-view camera). These brakes were first-rate, picking up as soon as the driver touched the pedal and proving to be superbly controllable, making it easy to take the braking force right up to the point they were likely to lock. This might not strike you as immediately useful, but the sense of finely-tuned control offered by the Brembo brakes were a large part of making the Mustang such an impressive cross-country machine.
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan utorak, 29. nov. 2011. u 18:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 29. nov. 2011. u 18:12h

da da, hoce to :D

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » utorak, 29. nov. 2011. u 19:30h

A na osnovu cega si ti dosao do svih tih zakljucaka, posebno da Focus pruza vise mesta od Passata?
Na osnovu slika. Onih sto si ti postavio. I siguran sam da mesta ima vise.
Znam da ovog Americkog Passata nikad nisi ni video uzivo, da ne govorim vozio, jer je izasao u prodaju pre 2 meseca i uopste se ne prodaje u Evropi. Tako da osim ako zivis u Americi ili Kini znam da ga nisi ni video uzivo ni vozio. I ne samo ti niti niko drugi ovde.
Nisam i ne zelim da ga vidim. A koliko vidim nisi ga video ni ti.
I na osnovu cega mozes zakljuciti da su vozne karakteristike Focusa bolje? Passat je potpuno novi auto, pravljen na potpuno novoj platformi samo za Americko i Kinesko trziste, nema nista zajednicko sa Evropom. Kako znas kakve su njegove vozne karakteristike?
O tome ti i pricam, ti si na osnovu slika zakljucio da pasat ima vise mesta. Zasto ja nebih mogao da zakljucim da fokus ima bolje vozne karakteristike?

Procitaj moj post jos jednom, da ga bolje razumes.
Ono ostalo sta si spomenuo (registracija, cena) necu poredeti jer se ne prodaju na istom trzistu pa nebi imalo smisla (jer kad bi usporedjivao cene i registraciju u Americi sa onima u Evropi, jeftinije je kupiti i registrovati Passat 3.6L u Americi nego Focus 1.6L EcoBoost u Evropi)
Sada nije bitno, dok ne dodjes ponovo u sitaciju da branis svoj stav. A onda ce postati bitno i to da u americi je sve jeftinije, od odrzavanja vozila do registracije, taksi i ostalih cudesa. I tako dok svi ne popadamo u nesvest.

Ocigledno je da ne shvatas o cemu ti govorim. Ili neces ili nemozes da shvatis, a objasniti je zaista tesko nekome ko nece da cuje sta mu se govori. Mozda bi mogao da procitas moj post jos jednom.

Nisam ja poredio fokusa i pasata vec sam ti dao primer kako ti to radis. No i ovo sto sam napisao nece biti shvaceno onako kako treba pa nema potrebe dalje objasnjavati.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 29. nov. 2011. u 19:44h

Mislim da ne treba da budes rocket scientist da zakljucis da full-size sedan ima vise prostora od kompakt hatchbacka.
Da bi znao vozne karakteristike auta moras ga voziti. Da bi znao njegove dimenzije ne moras.
Ajde da pricam o voznim karakteristikama, pa rekao bi covek da se auto treba prvo provozati pre nego sto se donese zakljucak, ali pricam o obicnim dimenzijama. Ako jedan auto ima ajmo reci 15 inch prostora za noge, a drugi 10, taj od 10 nikako nemoze imati vise prostora bez obzira koliko dugo ti sedeo u njemu.

U Americi jeste sve jeftinije, tu cinjenicu sam izneo pre, ljudi me cesto i pitaju koliko je cena, registracija, gorivo u Americi ali nikad nisam tvrdio da zato sto je u Americi sve jeftinije da vi u Evropi trebate voziti aute slicnim onima koji se nalaze na putevima Amerike. Odakle ti to? Samo zato sto spomenem neku cinjenicu za Ameriku ne znaci da mislim da automatski i vi u Evropi trebate tako da radite.
Ja vam iznosim cinjenice kako stvari funkcionisu u Americi - ne govorim vam da i vi tako trebate raditi u Evropi.

p.s. Passata jesam video uzivo i znam koliki je, pricam samo o dimenzijama.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 30. nov. 2011. u 11:16h

Nicim izazvan krenuo si o pricu o pasatu ‘sipajuci’ slike sa net-a koje su prethodno lepo obradjene u Photoshopu-u. Onda pocinjes da hvalis prostor na zadnjim sedistima, opet na osnovu slika. Uporedjujes ga sa Ford Taurusom (govoreci da pasat nije, kako rece, full-size a Taurus jeste) opet na osnovu slika. Potom se odusevis prostorom u Pasatu (opet na osnovu slika). Na ‘opaske’ drugih da su to slike i da nije relevantno ocenjivati prostor u kabini na osnovu toga, ti nastavljas sa:
Pa realno, nije da narucuju auto sa interneta da im bude dostavljen na kucnu adresu i da ga kupe bez da ga vide uzivo.
Naravno svako ce provozati auto pre nego sta ga kupi i zagledati se u te detalje, niko ga nece kupiti na osnovu slika sa interneta.
Iako niko nije ni pominjao kupovinu automobila.
Posto niko ne ulazi u dalju diskusiju, ti se hvatas za fancy-ev komentar i kreces u diskusiju o prostoru u Ford Falcon-u iz 1960-te, opet ubacujuci slike sa interneta.
Ni tu nema odgovora, pa se onda ‘okreces’ diskusiji o pasatu, ‘zasnovanu’ na cedinom komentaru. Tu krenes i u poredjenje sa fokusom.
Potom sam se i ja ukljucio u diskusiju pokusavajuci da ti ukazem na ono sto pises, ali bezuspesno. Ukazujes mi da pretrujem sa licnim iskustvom, a to je najrelevantnija cinjenica u svakoj diskusiji (ima i vic o tome kako dva prosjaka pricaju kako je dobar ukus dobro przenih jaja ‘na oko’, pa jedan pita: otkud znas, a drugi odgovara: juce sam gledao dvojicu kako jedu).
Posto licnog iskustva nemas, pokusavas da nadjes prostor gde ces moci da nastavis diskusiju, pa krenes u pominjanje dimenzija, cena i fizickom uporedjenju velicine modela na osnovu podatka.

A cela poenta je u tome da preterano ‘branis’ neke stavove koji su zasnovani na necijim tudjim stavovima i sa time ‘besomucno’ pokreces raznorazne diskusije. I sada pokusavas da nastavis diskusiju samnom samo zato sto sam u svom prethodnom postu pomenuo cene odrzavanja automobile, iako je moja namera bila da ti dam primer da radis sve ovo sto radis.

U ovom topicu ima gomila copy/paste slika, tekstova i ostalih cudesa a sve u cilju da se dokaze sta?

P.S. moras da se odlucis dali je pasat kako rece full-size ili nije, jer si prethodno napisao:
Neverovatno koliko prostora za noge ima na zadnjim sedistima. Ovoliko prostora nema ni Ford Taurus koji je full-size auto i za klasu veci (mada je ovaj Passat na samoj granici da postane full-size).
A sad je naprasno postao full-size.
Mislim da ne treba da budes rocket scientist da zakljucis da full-size sedan ima vise prostora od kompakt hatchbacka.
P.S.2 Lepo je da iznosis cinjenice kako stvari funkcionisu u USA, ali to sto ti iznosis mozemo I sami da nadjemo na net-u. Po meni bi bilo mnogo lepse da iznosis licna iskustva.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 30. nov. 2011. u 15:32h

Recu samo dve stvari:

1. Ovo je tema o Fordovoj konkurenciji. Zar moram imati razlog da napisem nesto na ovu temu? Ako je izaslo nesto novo sta zelim da prokomentarisem - zasto je to problem, pa makar i slike bile sa interneta? Pa evo gomila drugih ljudi su dali misljenje na racun Passatovog enterijera iako uopste nikad nisu ni videli auto uzivo. Neki su cak i govorili kako je taj i taj magazin proglasio Mondeo vecim od Passata (iako sam par puta spomenuo da je ovo Americki Passat i da nije isti kao Evropski). Nesto se ne secam da si njih kritikovao?
Ja dajem svoje licno misljenje na komentare drugih, da nema komentara drugih ja sigurno nebi sam postavio 5 stranica price o Passatu.
Samo da ti spomenem i ovo - ja auto-industriju na Americkom trzistu pratim veoma detaljno, malo sta mi promakne. I onda kad dodje Februar idem na nekoliko auto shows tako da imam priliku da sedim u svim automobilima koji se prodaju u Americi. Nema tog automobila koji se prodavao u Americi 2011 godine (osim naravno skupocenih Ferrarija i slicnih) u kome ja nisam sedeo i mogu veoma realno proceniti i usporediti enterijer sa neta i onaj u realnosti. Posebno po prostoru, o cemu je ova tema i trebala biti, nicemu vise.
2. Uopste ne pokusavam da vodim diskusiju ni sa tobom ni sa nekim drugim. Da se ti ne javljas na svaki moj komentar i kritukujes "netreba tako nego ovako" ti i ja nikad nebi vodili diskusije niti bi se ispisalo ovoliko stranica o Passatu.
Tako da molim te nemoj se uvrediti, ali mani se kritika na svaki komentar koji ja napisem. Ako ti se ne svidja onda jednostavno ih preskoci ako nemas nista reci na tu temu. A kako vidim ti retko kad imas reci nesto na temu, uglavnom je kritikovanje mene da nije tako nego ovako. Evo na ovoj temi moga si lepo reci "Neznam kakav je Passat, nikad ga nisam video uzivo, ali znam za taj i taj auto da ima toliko i toliko prostora ..." umesto sto ti je svaki komentar kritika na racun onoga sta sam ja napisao "nemoj tako nego ovako".
Pisi sta hoces, kritkuj moje komentare ako zelis, ali zivota ti pocni da pises nesto drugo osim "nista o autu ne mozes znati osim ako si ga vozio".

Ajd uzdravlje redbullw

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 30. nov. 2011. u 16:22h

Nema frke. Uzivaj u svojem 'pisanju', ja se necu vise mesati. Vec sam i previse vremena potrosio na ovu 'bezveznu' temu.

Ja svoje komentare ne dajem za nesto sto neznam ili za nesto sto je vec napisano. Mnogo puta sam bio u prilici da nesto napisem a da je neko drugi (brzi) to vec napisao. Pa se stoga suzdrzavam pisanja 'duplih' odgovora. I takodje ne zelim da komentarisem nesto sto neznam. Moji komentari na racun 'tvog' pasata su bili u formi primera, jer taj pasat nisam ni ocima video pa nemogu da ga komentarisem. Verovao sam da shvatas, ali ocigledno je da ne.

:ford:

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 12. dec. 2011. u 07:51h

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. dec. 2011. u 08:44h

Da mi je samo znati na koji nacin je to Fiat spasio GM i Ford (koji cine vecinski deo Americke auto-industrije) ...

Zanimljivo, u poslednjem quarteru Chrysler je imao veci profit nego Fiat ...

Jedna knjiga koju trenutno citam, prica sta se zaista desavalo u zadnjih ~5 godina u Americkoj auto industriji.
Isti autor je ranije napisao knjigu sta se zaista desilo u "partnerstvu" izmedju Daimlera i Chryslera, koju sam takodje procitao i fenomenalna je.

Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 12. dec. 2011. u 08:51h

@fancy
Ipak nista bez evropljana... thumbsuph
Slika

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » ponedeljak, 12. dec. 2011. u 09:54h

thumbsuph
Talladega_500 piše:Da mi je samo znati na koji nacin je to Fiat spasio GM i Ford (koji cine vecinski deo Americke auto-industrije) ...
Na način da ceo svet to misli osim tebe.
Prihvatanje činjenica pomaže realnijem sagledavanju stvarnosti :)

p.s. Pozdrav iz srca Šumadije:

Slika

thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. dec. 2011. u 15:28h

Bez uvrede, ali nemoj biti smesan sa tim pricama molim te. Fiat nije u stanju da plasira sopstveni proizvod na Americko trziste (od planiranih 50,000 500 ove godine prodali su samo 16,000), a ne jos da spasava u tom momentu najvecu auto-industriju na svetu.
Opet, zaista ne zelim da te uvredim, ali u ovih par godina koliko sam clan na forumu pricali smo cesto na ovu temu i vidim da si potpuno neupoznat sa situacijom i da se sva tvoja verovanja zasnivaju na osnovu jedne recenice koju si procitao na nekom auto forumu. Prouci malo nesto pre nego sto pocnes nesto da tvrdis, uradi malu pretragu na Google za UAW i naucices sta se stvarno desilo. Preporucio bi ti i onu knjigu gore koju sam spomenuo, da vidis sta je pravi problem bio i videces da proizvod (tj. vozila) su najmanji razlog cele situacije.
Mogao bi ti sada dugacku pricu napisati sta je zaista problem bio i kako je resen (i veruj mi - Fiat u celoj prici igra minimalnu ulogu), ali iz neke dugacke price ti bi se uhvatio jedne recenice kao ajde nazovi "cinjenicu" zasto nije tako.

Pozdrav iz mid-west US and A. thumbsuph

Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 12. dec. 2011. u 15:37h

Danas sam bio u jednoj eminentnoj knjizari u Beogradu, na zalost jos uvek nemaju tu knjigu i nisu mogli da mi daju informaciju kada ce je dobiti... :(
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 20. dec. 2011. u 18:57h

Da napisem par reci o odlicnoj knjizi koju sam upravo zavrsio sa citanjem.
Knjiga se zove "Once Upon a Car" i prica sta se desavalo u Americkoj auto industriji u zadnje 3-4 godina. Autor Bill Vlasic mi je odlicno poznat jer je ranije napisao odlicnu knjigu o "saradnji" izmedju Daimlera i Chryslera.
Ukratko, i da ne duzim, knjiga prica kako je sve pocelo. Problemi su nastali i ranije jer su Big 3 imale previse kompanija. To je prolazilo kroz istoriju, ali vremena su se znacajno promenila do sredine 1990ih. Naravno neko moze reci "pa mogu se ugasiti te kompanije". U tome lezi i problem #2 i glavni problem - sindikat. Zbog ugovora sa sindikatima kompanije su morale placati radnike cak i kad ne rade. Tako da kad stigne ekonomska kriza i prodaja ocekivano padne - Big 3 i dalje placaju ogromne cifre za plate radnika. Tako da gasenje kompanija kao sto su Pontiac, Saturn i Hummer je kostalo GM vise novca nego da su nastavili da ih proizvode. Ali morali su gledati sta ce se desiti na duze staze.
Onda, svi radnici u sindikatima su imali duplo vece plate nego radnici u stranim (Toyota, Honda, Nissan ...) kompanijama. Uz sve to, ne samo sto su plate bile duplo vece vec su i beneficije i penzije bile ogromne - nesto sto strane kompanije uopste nisu placale. Na kraju kada su postignuti novi ugovori sa sindikatom, koji su bili slicni onima koje su strane kompanije imale, situacija se brzo preokrenula.
Jos nesto, cuvena prica kako kupci ne zele SUV vec male aute uopste nije bila istinita jer se SUVs odlicno prodaju do danasnjeg dana. Manje nego nekada pre, ali i dalje recimo Chevrolet ima daleko veci profit na 30,000 prodatih Suburbana nego na 200,000 prodatih Avea.
Knjiga prica o pokusajima saradnje i pokusajima udruzivanjima. GM i Renault/Nissan su pokusali da saradjuju, bilo je prica da ce se GM i Chrysler udruziti, kasnije i GM i Ford, i na kraju saradnja Chryslera i Fiata.
Knjiga u velikoj meri spominje i kljucne ljude kompanije, kako je Allan Mulally iz Forda drugaciji od ostalih CEO, kako su privukli Jim Farleya iz Toyote i kako je na kraju Rick Wagoner iz GM-a otpusten od strane drzave kada je drzava postala vecinski vlasnik GM-a. Drzava je jednostavno htela novi GM bez starih faca.

U svakom slucaju preporucujem svima. thumbsuph

Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 20. dec. 2011. u 19:14h

Eh u Srbiji imamo sindikate, ali uglavnom tu profitiraju samo predsednici sindikata, radnici nemaju baš neke koristi...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 20. dec. 2011. u 20:35h

Moje licno misljenje je da je sindikat u velikoj meri kriv sto sve fabrike iz Amerike odlaze u Kinu, Meksiko i ostale slicne drzave.
Evo recimo jedan prosecan radnik u Fordu (do 2008 godine). Ima zavrsenu samo srednju skolu, ima platu od $80,000 godisnje (to je otprilike plata profesora na fakultetu), ima sve beneficije (a ranije sam pricao koliko je zdrastveno osiguranje skupo u Americi), placen je i kad ne radi, ceka ga ogromna penzija kada se penzionise, svaki put kada potpise novi 5-godisnji ugovor da radi za kompaniju dobije $6,000 bonusa ...
I on opet ide u strajk i kuka kako mu je lose ...
Nije mi zaista zao tih ljudi. Zbog svega toga novi ugovor sa sindikatom (koji je potpisan 2008-2009) je duplo losiji nego sto je bio. Pa sada radi za $40,000 godisnje (sto je i dalje previse), beneficije su nikakve i nema vise garantovan posao, moze sutra biti otpusten.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 21. dec. 2011. u 23:24h

Politika i jeftina radna snaga šu razlog zbog kojeg se proizvodnja seli na jug I daleki istok.

I nisam baš razumeo, jer je plata u đorđu 80 ili 40K?

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 22. dec. 2011. u 00:10h

Bila je $80,000 dok Big 3 nisu dosli u opasnost da potpuno propadnu. Onda su potpisani novi ugovori po kojima je $40,000.

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 22. dec. 2011. u 12:20h

Крајслер је спасао Серђо Мориконе .

А како амери воле да шале да је корозија измишљена у Торину , остатак свет аволи да каже да банкрот ауто индустрије је патентиран у Детројиту . Одеш у банкрот , држава одштампа пар милијарди долара , и да ти да радиш поново . И онако се та инфлација распрши на цео свет , јер је долар светска валута . Тако да Америка има 100 % добити од долара а губтак смао пар % јер остатак размаже по целом свету . Супер

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 22. dec. 2011. u 16:08h

Sta su to tacno Italijani uradili za Chrysler? Jos uvek nije izasao nijedan zajedni model niti jos uvek dele mehaniku. Sta su tacno uradili u ove 2 godine vlasnistva?
Chrysleru su Italijani bili potrebni na duzi period jer mu pomazu da razvije novi mali auto ko ce da debituje tek za 2-3 godine.

Problem sa Big 3 su bili sindikati, cim je potpisan novi ugovor i GM i Ford i Chrysler posluju sa profitom. Italijani nemaju veze sa tim, to je uspeo da uradi i smotani Rick Wagoner u GM-u koji je odmah zatim najuren kada je drzava postala vecinski vlasnik GM-a.

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 22. dec. 2011. u 18:18h

Lancia Voyager je zajednicki model http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=205220039
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 22. dec. 2011. u 19:10h

Nebi rekao da je "zajednicki" jer je to Chrysler Town & Country na koji su Italijani samo staviti Lancia gril i oznaku.
Chrysler je radio ceo razvoj tog minivana i proizvodi ga vec nekoliko godine (pre nego sto je usao u saradnju sa Fiatom).

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 19. jan. 2012. u 16:04h

Deset najprodavanijih auto kompanija u 27 EU država u 2011 godini:

1. Volkswagen 1,544,529 (+9%)
2. Ford 1,077,759 (-2.9%)
3. Renault 1,044,920 (-9%)
4. Opel/Vauxhall 989,261 (-1.8%)
5. Peugeot 911,703 (-9.4%)
6. Citroen 770,726 (-8%)
7. Fiat 682,140 (-71.2%)
8. Audi 680,262 (+9%)
9. BMW 641,737 (+5%)
10. Mercedes 591,750 (+1%)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 21. jan. 2012. u 00:32h

10 najprodavanijih automobila u Evropi u 2011:

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 4. mar. 2012. u 05:03h

I doceka ja priliku da sednem u novi '12 Passat Americki model i moram razocarati neke od vas, ali je zaista unutra velik kao sto izgleda na slikama.

Na prvoj slici sedista su pomerena nazad do kraja. Vise nego dovoljno prostora, sa ovoliko udaljenim sedistima moje noge su jedva dodirivale gas i kocnicu.

Slika

I sa tako pomerenim prednjim sedistima evo koliko prostora za noge ostaje na zadnjim sedistima. Nijedan drugi auto u klasi u kome sam sedeo nije imao toliko prostora.

Slika

Odgovori

Povratak na „Svaštara“