Bilo bi lepo kad bi zaista bilo tako, ali situacija nije bas tako crno-bela.Loyale piše:Toyotu Camry za do skole? Svaka cast,kod nas takav auto nemozes da imas ni kad si vlasnik firme a ne skolarac.
Ja da sam u Americi,Australiji ili Nemackoj,bas bi me boleli beli bubrezi da kupujem polovnjake i akam se sa njima.Radis svoj posao i ne zanima te sta je EGR,varijabila,turbina ili zamajac.
Racunica je prosta.Onaj ko radi moj posao u Nemackoj ima cca 3000e platu i za 20 000e ima npr Mondea sa finom opremom.To mu dodje 6-7 mesecnih plata.Kao kada bi ja sad dao oko 2500e za nov Mondeo.Bas bi me bilo briga koji ce mu pad vrednosti biti za 5 godina.Sto se mene tice,mogu i da ga bacim i opet kupim nov.
Eeeeeee Srbijo,zemljo velikomucenika!
Pa mi bre dajemo godisnju platu za auto koji je Svaba bacio jer je odradio svoje.
Koliko recimo placas zdrastveno osiguranje u Srbiji? Ja u Americi za sebe i zenu placam $600 mesecno, a i pored toga sam moram da pokrijem prve $4,000 medicinskih racuna.
U Americi su drugi troskovi ogromni (ja jos uvek otplacujem kredit sa fakulteta, koji je bio $27,000 godisnje x 4 godine ...), tako da nije bas jednostavno kupiti ni novi Hyundai Accent (i za ljude sa fakultetom), a da ne govorim nesto skuplje.
Necu reci da je jednako tesko kao u Srbiji, ali zivot na zapadu nije bas onakav kakav ljudi sa Balkana misle da jeste ...