Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- sasa_f1
- Poruka: 10002
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Ijaoooo....
To je taj!!!

- dule0911
-

- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ma taj je bulja, postoji samo jedan pravi i dobar golf 5, ima neku v konfiguraciju pod haubom

Fiesta!!
- sasa_f1
Meni je i ovaj dovoljan. Totti,kolko je ovo kesa?
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ovo su vrlo retke audijeve felne..
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Nije taj sa placa, slikano kod električara...
Zabalavio sam kad sam ga video (sad će
) 
Zabalavio sam kad sam ga video (sad će
) 
- sasa_f1
Ja tek sad primetio detalj u faru. Full! 
- milan_gt
bilo bi full da ima xenon ovako..njak..
- dax92
-

- Poruka: 7671
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
To ima i na prethodnom modelu Pola, ne znam za druge,sasa_f1 piše:Ja tek sad primetio detalj u faru. Full!
Inace, odlican primerak!
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- sasa_f1
Aha,odlican je. Pogotovo za odrzavanje... 
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
taj g5gt je najproblematicniji od svih iz generacije, sa 1.4tfsi 170ks motorom...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- milan_gt
- milan_gt
da ne idemo u cedovu temu..meni je insignija tisa od mondea..a evo i kako se cuje kad se turira..otvorena vozaceva vrata..a posle i hauba..
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Jebi ga,ti i Ceda kacite iste automobile,a totalno se razlicito cuju..tu nesto ne stima.
- milan_gt
evo ubrzanja..
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- milan_gt
- darioculibrk
- Poruka: 1218
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Nije Cadillac, ali je meni lijep, Opel Cascada
Svidjaju mi se novi Opelovi modeli, od Insignije, pa preko Astre OPC, Astre sedan, malog Adama pa sad i ova Cascada.

Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- milan_gt
ove slike sam ja prvi okacio na opel forum.. 
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15290
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Biti ce dobar Buick u Americi ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- darioculibrk
A sta kazete za Adama? Meni se bas svidja iako je zenskast
Ford nekako uvijek kasni u tim nekim segmentima, SUV pa kabrio, kupe i mali life-style auti.
- BojanM
- BOFH

- Poruka: 7128
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Sa slika mi se dopada, mada sam mislio da je i Up! interesantan na slikama dok ga nisam video uživo... pa i tada mi ne bi možda toliko delovao kao igračka da mu nisu tresnuli napred VW kokardu od po' metra. O Opel Adamu ću da sudim kad ga budem video.
S druge strane, ne bih se složio da Ford kasni u svim segmentima, po meni je aktuelni Ka upravo to - mali life-style auto.
A što se Cascade tiče... Ne bih se bunio da Ford izbaci nešto slično na platformi novog Focus-a (mada, s obzirom na to da nema ni varijante sa 3 vrata, slaba vajda)... 'ebo ih hardtop cabrio sa 4 sedišta.
A što se Cascade tiče... Ne bih se bunio da Ford izbaci nešto slično na platformi novog Focus-a (mada, s obzirom na to da nema ni varijante sa 3 vrata, slaba vajda)... 'ebo ih hardtop cabrio sa 4 sedišta.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- darioculibrk
Pa dobro, mislim da je tesko porediti Ka i Adam-a. Ka je nekako pravi gradski automobil i mislim da je jeftiniji, pravi mali auto. Ovo je nekako vec sminka, nemam pojma, tako meni djeluje. Pa Ford kasni, kad se Kuga pojavila vec je bilo dosta SUV-a raznih proizvodjaca. Ako npr Hyndai ima ix35, ix 55, Santa Fe i ostale modele, zasto Ford ima samo Kugu? Iskustvo imaju a i tradiciju, i EU i USA Ford. Sto se tice kupea, Ford u tom segmentu nema jos nista. Opel je izbacio Cascadu a vjerovatno ce i Calibra uskoro da se pojavi.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa šta ja znam, na evropsko tržište da je izbacio nešto poput Santa Fe, ne bi baš imao sjajnu prodaju. Jer koliko vidim ni Santa Fe nema neđto mnogo na ulicama.
A što se tiče Calibre, Ford dovodi Mustang, mada tek za 2-3 godine.
A što se tiče Calibre, Ford dovodi Mustang, mada tek za 2-3 godine.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH

- Poruka: 7128
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Kako se uzme. "Klot" Ford Ka Ambiente (1.25L, 69PS) u Nemačkoj košta 9800 € uz aktuelne popuste, dok npr. kod nas nude jedino Titanium za 10.990 € (sa istim motorom). Za bazni Opel Adam (1.2L, 70PS) je najavljena cena od 11.500 € kad izađe u Januaru.darioculibrk piše:Pa dobro, mislim da je tesko porediti Ka i Adam-a. Ka je nekako pravi gradski automobil i mislim da je jeftiniji, pravi mali auto. Ovo je nekako vec sminka, nemam pojma, tako meni djeluje.
Po dimenzijama su takoreći isti... dužina karoserije Forda Ka je 3620 mm, Opel Adam (kažu) "ne prelazi" 3700 mm, odnosno (kažu) "u istoj klasi je sa Fiat-om 500", na čijoj osnovi se novi Ka pravi.
Stil... naravno, lepota je u oku posmatrača, ali ako je Fiat 500 taj koji je postavio novi reper u toj klasi, onda je ruku na srce Adam bliži tom izgledu nego Ka, iako Ka takođe nudi dosta opcija personalizacije...
Pretpostavljam da je razlog cena razvoja modela u trenutku kada je firma preživljavala jednu od najgorih kriza u svom postojanju. Ne zaboravimo da je pre samo 6 godina Ford praktično stavio pod hipoteku sve što je bilo vredno da bi podigao kredit od preko 20 milijardi dolara i izbegao bankrotstvo. Sa otplaćivanjem svojih prethodnih dugovanja i plaćanjem kamata od milijardu i po dolara godišnje, za pretpostaviti je da će najviše trpeti razvoj maloserijskih modela (Ford praktično tek treba da oformi svoju nišu na evropskom SUV tržištu, za razliku od američkog gde je već poduže ozbiljan igrač... a spram ukupne prodaje, kupei i kabrioleti su više stvar prestiža nego što su mašine za pravljenje profita). No, to su samo moja nagađanja, ne znam zašto je to realno tako kako jeste.darioculibrk piše:Pa Ford kasni, kad se Kuga pojavila vec je bilo dosta SUV-a raznih proizvodjaca. Ako npr Hyndai ima ix35, ix 55, Santa Fe i ostale modele, zasto Ford ima samo Kugu? Iskustvo imaju a i tradiciju, i EU i USA Ford. Sto se tice kupea, Ford u tom segmentu nema jos nista. Opel je izbacio Cascadu a vjerovatno ce i Calibra uskoro da se pojavi.
pozdrav, Bojan

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15290
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Postoji razlika izmedju SUV i crossovera.
Hyundai ix35 (Tucson), ix55 (Veracruz; vise se ne proizvodi) i Santa Fe su uradjeni na platformama automobila i nemaju nista vece off-road mogucnosti nego Hyundai Elantra i Sonata na kojima su zasnovani. Ista stvar vazi i za Kugu, koja je zasnovana na Focusu.
Tako da to uopste nisu SUV vec obicni crossoveri. Vozne karakteristike automobila sa telom SUV-a.
Ja se nebi bas slozio da, osim Kuge, Ford nema slicnih vozila. Imaju B-Max, C-Max, S-Max, Galaxy, a do 2014 godine ce imati i EcoSport i Edge na Evropskom trzistu.
Hyundai ix35 (Tucson), ix55 (Veracruz; vise se ne proizvodi) i Santa Fe su uradjeni na platformama automobila i nemaju nista vece off-road mogucnosti nego Hyundai Elantra i Sonata na kojima su zasnovani. Ista stvar vazi i za Kugu, koja je zasnovana na Focusu.
Tako da to uopste nisu SUV vec obicni crossoveri. Vozne karakteristike automobila sa telom SUV-a.
Ja se nebi bas slozio da, osim Kuge, Ford nema slicnih vozila. Imaju B-Max, C-Max, S-Max, Galaxy, a do 2014 godine ce imati i EcoSport i Edge na Evropskom trzistu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- darioculibrk
E jbg sad, ako ima veci klirens, 4x4 pogon, blokadu diferencijala i ostalo, kako moze imati iste off-road osobine kao i obican automobil??? Ne kazem da su to pravi terenci kao G klasa, Land Cruiser ili Pajero, ali nisu ni na nivou obicnog, putnickog automobila.