Moderator: ace1
To ima i na prethodnom modelu Pola, ne znam za druge,sasa_f1 piše:Ja tek sad primetio detalj u faru. Full!
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Kako se uzme. "Klot" Ford Ka Ambiente (1.25L, 69PS) u Nemačkoj košta 9800 € uz aktuelne popuste, dok npr. kod nas nude jedino Titanium za 10.990 € (sa istim motorom). Za bazni Opel Adam (1.2L, 70PS) je najavljena cena od 11.500 € kad izađe u Januaru.darioculibrk piše:Pa dobro, mislim da je tesko porediti Ka i Adam-a. Ka je nekako pravi gradski automobil i mislim da je jeftiniji, pravi mali auto. Ovo je nekako vec sminka, nemam pojma, tako meni djeluje.
Pretpostavljam da je razlog cena razvoja modela u trenutku kada je firma preživljavala jednu od najgorih kriza u svom postojanju. Ne zaboravimo da je pre samo 6 godina Ford praktično stavio pod hipoteku sve što je bilo vredno da bi podigao kredit od preko 20 milijardi dolara i izbegao bankrotstvo. Sa otplaćivanjem svojih prethodnih dugovanja i plaćanjem kamata od milijardu i po dolara godišnje, za pretpostaviti je da će najviše trpeti razvoj maloserijskih modela (Ford praktično tek treba da oformi svoju nišu na evropskom SUV tržištu, za razliku od američkog gde je već poduže ozbiljan igrač... a spram ukupne prodaje, kupei i kabrioleti su više stvar prestiža nego što su mašine za pravljenje profita). No, to su samo moja nagađanja, ne znam zašto je to realno tako kako jeste.darioculibrk piše:Pa Ford kasni, kad se Kuga pojavila vec je bilo dosta SUV-a raznih proizvodjaca. Ako npr Hyndai ima ix35, ix 55, Santa Fe i ostale modele, zasto Ford ima samo Kugu? Iskustvo imaju a i tradiciju, i EU i USA Ford. Sto se tice kupea, Ford u tom segmentu nema jos nista. Opel je izbacio Cascadu a vjerovatno ce i Calibra uskoro da se pojavi.