Taunus XL
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Taunus XL
Skini visko i stavi el.ventilatore na original hladnjak od 24v motora.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Uglavi hladnjak od 24v . Ako treba , iseci dva lima na koje se kaci originalni hladnjak .
- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Interesuje me jel nesto radjeno na autu od predhodnog posta a za ugradnju motora i poboljsanje kocnica ovo je interesantan link:
http://www.auto-tat.co.uk/Cortina/Cortina%20Index.htm
http://www.auto-tat.co.uk/Cortina/Cortina%20Index.htm
- Aca06
-
- Poruka: 3129
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Cao druze. Taunus ti je ok. Sad za praznike idem malo u goste pa cu da ti slikam Taunusa kog sam poklonio mom pasi. Inace je kao tvoj samo je sa cetvoro vrata.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Kako napreduju radovi na autu, ima li sta novo bas me interesuje da li si zavrsio ubacivanje motora?
- xltale
- Poruka: 86
- Član foruma od: ponedeljak, 20. okt. 2008. u 23:56h
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- ford_tranzit
- Poruka: 19
- Član foruma od: sreda, 10. mar. 2010. u 01:45h
Boja je extra aj napravi malo bolje slike da se vidi ceo auto.
- xltale
POsle ko zna koliko vremena nasao sam malo vremena za njega da mrdnem od pocetka.
Stoji ofarban vec skoro godinu dana da mu sraf nisam vratio

trenutno je za njega 2.0 ohc iz kupe-a, dobar je ali mu treba malo ljubavi a nabavio sam i 5b menjac.

Uradio sam punu generalnu za njegov 1.6, samo treba da dovrsim pakovanje ali sam oklevao
Treba neko da me nauci resenju za ovaj 1,6 . Ovaj 5b ima deblju tu spojnicku i naravno ripne za lamelu, sta se tu radi, busi radilica za onaj vrh ili se rastura menjac pa ubacuje druga osovina
Teskom mukom sam nabavio osovinu, jos kad je trebao BOA da stane u njega
Neznam kako su drugi prolazili ali ja sam presao sedam gora i sedam mora da nadjem ovo.Kostao me ovakav ko'ko oces.Koliko sam nacitan treba da je ovaj 3.44 najmanji koef. za njega
Jedan bio bez poluosovina pa sredjen pa cekao njih da nadjem... pa nadjem takav razbijenog kucista pa prepakujem...

Stoji ofarban vec skoro godinu dana da mu sraf nisam vratio

trenutno je za njega 2.0 ohc iz kupe-a, dobar je ali mu treba malo ljubavi a nabavio sam i 5b menjac.

Uradio sam punu generalnu za njegov 1.6, samo treba da dovrsim pakovanje ali sam oklevao
Treba neko da me nauci resenju za ovaj 1,6 . Ovaj 5b ima deblju tu spojnicku i naravno ripne za lamelu, sta se tu radi, busi radilica za onaj vrh ili se rastura menjac pa ubacuje druga osovina
Teskom mukom sam nabavio osovinu, jos kad je trebao BOA da stane u njega
Neznam kako su drugi prolazili ali ja sam presao sedam gora i sedam mora da nadjem ovo.Kostao me ovakav ko'ko oces.Koliko sam nacitan treba da je ovaj 3.44 najmanji koef. za njega
Jedan bio bez poluosovina pa sredjen pa cekao njih da nadjem... pa nadjem takav razbijenog kucista pa prepakujem...

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ako ima deblju spojničku onda je to menjač sa V6. Osim zvona koje se skida, ti menjači se razlikuju i u spojničkama. Nadji menjač sa rednog motora, ili barem spojničku sa tog menjača pa je prepakuj na ovaj.xltale piše: Treba neko da me nauci resenju za ovaj 1,6 . Ovaj 5b ima deblju tu spojnicku i naravno ripne za lamelu, sta se tu radi, busi radilica za onaj vrh ili se rastura menjac pa ubacuje druga osovina
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- xltale
A jel ta osovina ista na 4b menjačima?
- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
imala je jedna serija taunusa 1.6 sa debljom spojnickom tj ko za 2.0 redni,
- van
- VIP
Пречници или ти дебљина по народски је иста за све мењаче , а разликује се дужине . За линиске моторе спојничка је у равни са ивицом звона , а за V спојничка штрчи неких 1 цм ван равни .
Постоји и глупо решење да одсечеш вишак , али боље еј да се препакује спојничка . 5тобрзински мешач за шестаак има дуже преносне односе у нижим брзинама , што и није пожељлно за 1.6 мотор .
Него шта си урадио са БОА ? Јел си одустао од њега ?
Постоји и глупо решење да одсечеш вишак , али боље еј да се препакује спојничка . 5тобрзински мешач за шестаак има дуже преносне односе у нижим брзинама , што и није пожељлно за 1.6 мотор .
Него шта си урадио са БОА ? Јел си одустао од њега ?
- xltale
nisu isti menjaci za v i linijski
Osim sto na v menjacu osovinica strci iz zvona ona je i deblja a i ne moze se prosto promeniti zvono, mozda da se buse nove rupe
Napamet sam postavio pitanje jer sam poslednji petostepeni gledao sa v granade pa nisam mogao da uradim nista
Ovaj menjac koji sada imam je isti kao sa 4b
samo se razlikuje nosac menjaca, nisam mogao nikako da izbegnem aparat i brusilicu
BOA je trenutno samo strpan u kupea i zajedno u jednoj suvoj garazi cekaju malo lepsa vremena
Osim sto na v menjacu osovinica strci iz zvona ona je i deblja a i ne moze se prosto promeniti zvono, mozda da se buse nove rupe
Napamet sam postavio pitanje jer sam poslednji petostepeni gledao sa v granade pa nisam mogao da uradim nista
Ovaj menjac koji sada imam je isti kao sa 4b

samo se razlikuje nosac menjaca, nisam mogao nikako da izbegnem aparat i brusilicu
BOA je trenutno samo strpan u kupea i zajedno u jednoj suvoj garazi cekaju malo lepsa vremena

- van
- VIP
Може да се препакује мењач од шестаак за линиски мотор , ако је то био проблем
- xltale
- van
- VIP
http://www.capri.pl/garage/engine-1600-r4
НА пољском је , али при сну имаш моменте стезања главе , и како се стеже , моменти за шрафове на носачима радилице и моменте за велике песнице .
Има још пар детаљчића , када се склапа пинто , везано за дихтунг картера , како се поставља и како се стеже , и детаљи како се стеже дихтунг на декли да не би пропишкио .
Можеш да нађеш негде линк ка мануалу од сиере , тамо имаш све детаљано , о моменту стезања сваког шрафа на мотору .
НА пољском је , али при сну имаш моменте стезања главе , и како се стеже , моменти за шрафове на носачима радилице и моменте за велике песнице .
Има још пар детаљчића , када се склапа пинто , везано за дихтунг картера , како се поставља и како се стеже , и детаљи како се стеже дихтунг на декли да не би пропишкио .
Можеш да нађеш негде линк ка мануалу од сиере , тамо имаш све детаљано , о моменту стезања сваког шрафа на мотору .